- 18 Haziran 2015
- 3.931
- 39.751
- 508
Oglum var,kadinlarin zihniyeterini gordukce korkuyorum. Yarin ona da boyle birisi denk gelirse hapi yuttuk sulalecek
bence almak lazm ama çeyiz sermek saçma sana katılıyorum ben kullanmıcam 1 çorap bile almadım görcek 4 kadın annem teyzem annanem bide yengem zaten evim şuan yaşadğm yere 1 saat uzakta başka şehirde olcak annemin evinede sermicem çeyiz utanırım ben iç çamaşirı vs sermeye herkes görsün diyeYatak odasında giyilecek geceliği çeyiz serme adı altında konu komşuya teşhir eden aha da sevişirken bunu giyeceemm aa dostlaarrr diyen düşünce bence daha iğrenç
Bir de kizlarimiz sey saniyor hani evlenince seksi kiyafetler giyilecek, surekli ortalarda salinilacak, kocasi bunlari gece gunduz arzulayacak... Daha ilk gunden bulasik yikayacaksiniz, yerden kirli corap toplayacaksiniz ey heyecanli yeni gelin adaylariO saten sort takimlar kizartma kokacak, o tullu sabahliklara yag damlayacak. Sonra baktiniz olmuyor penye pijamalara geri doneceksiniz. Hatta camasir suyu damlayan pijamalarinizi nasilsa surekli damliyor diye giymeye devam ettiginizde, giydigi rengi atmis pijama yuzunden otekilestirdiginiz karsi apartmandaki hatce ablaya nasil donustugunuze siz bile inanamayacaksiniz
Aci ama gercek bunlar yazin kenariniza.
bu süreç tahminen kaç yıl sonra başlıyorkalan vaktimi ona göre daha verimli kullanmak istiyorum
Ahhh ah gelin adayi genc kizlarimiz o kadar heyecanli oluyor ki yaziyi tam okumuyorlar bile. Daha ilk gunden diyorum, ILK GUNDENBu sana yeterince fikir verir herhalde
Canım benim de çeyiz bohçamda vardı bornoz takımları Pierre cardin gecelik takımları vs ama bunları kimseye teşhir etmedim çok da ayıp bence. Bir de bizim kültürümüzde bu kadar teşhircilik yok ki bu işler nereden çıkıyor anlamadımbence almak lazm ama çeyiz sermek saçma sana katılıyorum ben kullanmıcam 1 çorap bile almadım görcek 4 kadın annem teyzem annanem bide yengem zaten evim şuan yaşadğm yere 1 saat uzakta başka şehirde olcak annemin evinede sermicem çeyiz utanırım ben iç çamaşirı vs sermeye herkes görsün diye
evet aynen öyle hatta benim kayınvalidem tuttrdu gecelik takımını ikimiz beğenelim diye ben ondan bile utandım zaten çok önemli değil benim için markasına bile dikkat etmedim içli dışlı 100 liraya aldm 1 takım bitti. sevgilimede dedim anneni tut ben beğenemem utanırım dedim yani kayınvalidem den utanırken çeyiz sermek hiç benlik değil :)Canım benim de çeyiz bohçamda vardı bornoz takımları Pierre cardin gecelik takımları vs ama bunları kimseye teşhir etmedim çok da ayıp bence. Bir de bizim kültürümüzde bu kadar teşhircilik yok ki bu işler nereden çıkıyor anlamadım
Oldugu gibi kabullenmeye calis yoksa hep huzursuz olursun. Kendi kendini doldurma. Bu hep boyle surecek emin ol. Diger konularina bakmadim ama evlenmekte kararliysan beklentilerini en az seviyeye dusur oldugu gibi kabul et. Insan karsi taraf hevesli ozenli davranmayinca kendini kotu hissediyor. Ama secimini yaptiysan boyle seylere takilip mutlulugunu golgelemetam olarak bu işte derdim.. ne iyi tercüman oldun... Bir iki tatlı söz biraz ilgi özen.. yapamıyorsa da (yapabilecek gücü var) hiç yapmaması daha iyi...
Kafana takma bence bende o da yoktu seb mutlu olmana bak dunyalik hevesler icin canini sikmaNişanda bohça yapmayan kayınvalidem bana 2 li sandıklardan almış,
İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
Canim kismen aynisini bende yasadim. İkili sandiklardan almişlar. 5 tl ye pazarda satilan sütyenlerden vardi. Penye bir pijama takimi vardi normal sartlarda bedava verseler giymezsin. Bir tane ev terligi vardi. Sende yine tarak seti varmis bende oda yoktu. Bol bol havlu yazma ile doldurmuslardi. Hatta kucuk sandikta da yazmalar vardi. Bana naylon bir gomlek birde etek koymuslardi. Birde nisandan sonra acip herkese gosterdiler :) ben herseyi dagittim hic birini kullanmadim. Ama yapacak birsey yok seni anliyorum insan kendi yapmis gibi mahcup oluyorNişanda bohça yapmayan kayınvalidem bana 2 li sandıklardan almış,
İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
Ah ablam ah, bir de maddiyat yuzunden surat yapanlar yok mu,hepten insanin asabini bozuyorlar. Oyle evlenecegine otursun bekar diyorum ben. Tursusunu kurarimSenin oğlun küçüktür, büyük olsaydı kayınvalidesi olayım alem kayınvalide görsün derdim, mümkünse dolar kuru üzerinden süt hakkı, kızıma ayrı bana ayrı burma bilezikler
Şaka bir yana bu zamanda eşyasıydı, düğünüydü, kınasıydı derken zaten dünya masraf yapıyor aileler,birde bohçadır, çarşıdır gereksiz.
Bekarken totolarinda don yok,memeler fora geziyorlar. Sutyensiz olmaz tabii.Ya bı de şunu anlayamıyorum. Evlenirken adettir adi altında dünya kadar iç çamaşırı, corap, kiyafet, ayakkabı, çanta aldıran duydum. Yahu evlilik bı milat mı? Yani bekarken kullanılan şeyler evlenince kullanılmıyor mu? Bekarken çıplak mı geziyodun da hepsini aldırıyosun. Bu daha alınmıyor mu? Geçelim artık böyle şeyleri. Sırf kızlarımız ortamlarda bana şunu aldılar, bana bunu aldılar diye konuşsun diye yapilmaya döndü artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?