Kayınvalidemin iğrençlikleri...

arkadaslar geleneklerden bahseden gelinlerden biri de benim cok sukur esimle de ailesiyle de sorun yasamadim benim kastettigim gelenek kadini ezen hizmetci yerine koyan degil maddiyata onem vermek de degil ama kiz isteme kina gecesi dugun hamami gibi adetlerimizin guzelliginden bahsediyorum bunlari kucumsemeyi dogru bulmuyorum sadece bu bizim atalarimizdan gelen bir adet yapmak istemeyene saygim sonsuz fakat kucumsemeyi dogru bulmuyorum

eski bi arkadaşımın kayınvalidesi nişan bohçası olarak üç beş parça şeyi çöp poşetinde "takdim etmişti"
evet çöp poşedi bildiğin, doğru okudun okuyucu
kadın emekli öğretmen, kocası da bürokrattı
yani görmemiş etmemiş veya durumu olmayan insanlar değillerdi
kadın "ay ben hiç anlamam böyle işlerden" diyip geçivermişti kenara

seni anlıyorum da bu işler böyle
evleniyosan maksimum mesafeyi koru bence
o kadına hiçbi şekilde muhtaç olmamaya çalış

nişanlına da bişey deme, anlamıyolar erkekler
burda bile acayip acayip şeylerle itham ediyorlar
sanki bütün mesele gecelikmiş gibi

Olay para pul esya degil.. "Demek ki yapabiliyormus" diyebildigim seyler gorduysem bu durumda bir istenmeme, onemsenmeme sezerim acikcasi, bazi ayrintilar buyuk seylerin on gosterimi olabiliyor. Ki siz de istememissiniz normalde bohca falan.
Ustelik bu konulara sen onem vermesen dahi onem veren biri yapiyorsa onun gozunde bi anlami var ki yapiyordur.
Insanlarin anlamdiramadigim gereksiz nedensiz yere yaptiklari davranislari beni cok gerdigi icin evlenesim de gelmiyor bazen.
Bir de kiz evladi "verirken" damat el ustunde tutsun falan diye daha cok dusunuyor aileler, gelinse aileye "alinan" rakip cogu zaman gordugum duydugum kadariyla maalesef.
Umursamamayi basarmak gerek esinizle iyiyseniz...

Not: Eski konularinizi bilmiyorum ama baska seyler yasamis oldugunuzu da okudum.. Ama "igrenclik" bu konu icin abarti olmus.

Bence herkes kendi giyinecegi don atleti kendi almali
Düsünmüs formaliteden yapmis, ben sevinirdim, beni milletin icinde fantazi camasir secmeye götürmedi diye

Pierre Cardini begeniyorsaniz kendiniz alin bence

Sandik bana hep sacma geliyor, evlendikten sonra atsan atamazsin, kullansan neye lazim dolap varken

Kızlar kardeşin üzerine fazla gitmeyin jerkesin hayatn görüşü sosyal statüsü önem verdiği şeyler farklıdır
Saygı duyalım

Bir söz vardı tam olarak hatırlamıyorum ama; "atılan taş hedefe varmadan önce niyet yapar yapacağını" gibi bir şeydi, o geldi aklıma.

Ah be yavrum, sen iğrençlik görmemişsin. Ben 3 yıl da nelerini gördüm kimbilir daha neler göreceğim. Allah beterinden korusun. Tek derdin bu olsun. Ben sana cok ufak bir anımı anlatayım. Alışverişe çıktık gelin cicegime kadar kendim aldım. Bun da bir sıkıntı yok dönüste kayinvalidem taksi parasını dahi bana ödetti. Bu en basit yasadigimiz olay. Daha neler var neler. Dert etme bunları.

Hanımlar üsluplara dikkat ediniz lütfen.

Bohçalar, sandıklar marka çamaşırların hiçbir önemi yok, adet gelenek deniyor, yapanlara saygı duyarım ama böyle şeylerin artık adet olmaktan çıkması gerektiğini düşünenlerdenim çünkü gelin adayları kendilerine yapılanla başkalarına yapılanları kıyaslayıp en güzel anlarını üzülerek geçiriyorlar.

Evlenirken de aynı düşünürdüm hala aynı düşünüyorum, adet gelenek adı altında alınan bir toplu iğne bile yarın karşıma biz senin için neler yaptık'a döneceğinden yapılmaması daha hayırlı.

Eşyadır, bohçadır en alası yapılsa bu sizin değerinize karşılık olabilir mi? Değer bunlarla ölçülmemeli, en iyi şeylerin alındığı gelinde en kıymetli olmuyor eşle eşin ailesiyle sevgi, saygı bağı sağlanamadıkça.

Allah başka iğrençlik vermesin

Saten gecelik takimi ne yaa bence cok gereksiz seyler beni cikardilar ben istemedm giymem anne ben onlari dedim eşofman takimi aldim pijama aldim sortlu takimlar aldm geçtim ne geregi var piere cardinden o.kadar para verip almalarina igrenc denilcek bi durum yok bence dusunmus almis koymus hic yapmayanda var makyaj seti banada almadilar bak hic aklima gelmedi simdi sen yazınca farkettim

yani ne sandığı ne çeyizi allah aşkına. geçim derdinize bakın.

bence söyle sevgiline hiç beğenmedim cikalim alalım de. benimde cumartesi nişanım kayınvalidem o kadar zevksiz ve ısrarcı ki sevgilime dedim annenle cıkamam çok ısrarcı ve güzel şeyler beğenmiyor dedim 3 gün çıktık elbiselerimiz afedersin ama iç çamaşırdan çoraba sandıklara vs kadar ikimiz aldık ne annemi aldm yanıma ne kayınvalidemi saolsun annecim hiç zorluk çıkarmadı çalışıyorum zaten kızım ben gelsem kaynananda gelcek çıkın alın dedi eksikleri söyledi bu kadar herşeyi kullandğm ve içime sinen şeyleri aldırdım bence konuş gidin alın abartmazsın olur biter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…