Kayınvalidemin hastalık hastalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben öyle bişey desem aile ayağa kalkar gidip geldik bizi istemediler diye anlamadığınız şeyler var ben de isterim ama eşim bu küslüğü göze alamaz evden çok küsmelerini istemez

O zaman ikide bir ağlamayacaksın kaynanın evine kaynanan gelip kalıyor diye. Kadının evine taşınmışsın sen, yeni ev değil bu, kadının yatak odası evde duruyor. Hayır kardeşi bile gelir isterse kalır evde, tapusu babasının üstüne olan ev.

Gayette istersen ayrı eve çıkabilirsin. Küslük müslük bahane etme. 3 yıldır sürekli aynı şey için konu açıp durmuşsun.

Misafirleri sever aksine hiç rahatsız olmaz ayrı ev konusu geçerse aile ayağa kalkar bizi istemezdiniz moduna girer üstelik babası aşırı gururlu eşim bunu göze alamaz yoksa on kere çıkmıştım

Sonra oğullarının başına kalıyorlar. Kvalideye mi konu sahibine mi üzüleyim bilemedim

Kızı o kadar hayırsız ki annesine babasına bıçak dayamış bir insan konuşmuyorlar zaten hala diyorlar bir tane size bir tane de ablan alacağız mesel o değil sen kurnazlıktan oturduğumu düşünüp kul hakkına giriyorsun ben istemem mi çıkmak elim öyle bişey dese anası babası bizi istemediniz diye küser oğluna eşimde bu küslüğe gelemez

Misafirleri sever aksine hiç rahatsız olmaz ayrı ev konusu geçerse aile ayağa kalkar bizi istemezdiniz moduna girer üstelik babası aşırı gururlu eşim bunu göze alamaz yoksa on kere çıkmıştım
kv'ye bak şu hastane çok iyiymiş diye fizana itelemek dışında başka çözümüm kalmadı.

İstersem çıkarım diye yazıp, maddi dökümlerini çıkarmışsın eşinin ailesinin. Gayet kendine hak görüyorsun o evide. O ev senin değil. Kocanın evide değil. Sen oraya içgüveysi gibi gitmişsin. Kaynan yatak odasını bile çıkarmamış evden. Bunu bilerek taşınmışsın eve.

Evlenirken tadilat yapıldı eşyalarımızı koyduk yani oğluna verdiler nasıl onların evleri oluyor ayrı bir eve çıkamam bu konu da gerçekten yapacağım bir şey yok oğluna da küserler arada kaldım
Ben ilk evime kira olmasına rağmen bile tadilat yaptırıp girmiştim, ev sahibi masrafları kabul etmedi bende evi ve konumu çok sevdiğim için bi miktar tadilat yaptırıp güle güle oturdum. Bu durumda ev benim mi oldu? Hayır. 3 sene sonra kendi evimizi alıp çıkmıştık, yaptığımız masrafda ev sahibine kar kaldı.
Yani kısacası, orası sizin eviniz değil. Zaten eşinizde bu yüzden gelsin ben ilgilenirim modunda.
Kadının hayatı orda geçmiş, demekki ordaki dr lara alışgın onlara güveniyor. Ben yadırgamadım açıkcası. Gelip kalabilir, dr a gider döner işini halleder

Aynen yazdıklarınızının hepsini yaşamış ama bizim suçumuz ne
Sorun veya suç sizde değil ki kayınpederiniz eş olmayı becerememiş kadını hep yalnız ve ilgisiz bırakmış, kayınvalideniz de hem ilgi görebilmek için hem de sürekli evde yalnız kaldığından psikolojik ağrılar çekmeye başlamış, nasıl çözülür bilemem ama kadının bireyselleşmesi ve tek başına tatile gidebilen sosyalleşebilen hobiler edinen birine dönüşmesi lazım, o zaman hem psikolojik ağrılarını unutur hem yalnızlığından kurtulur, belli yaş üzeri emekliler gruplarının turları oluyor onlara merak sardırsanız kayınvalidenize, bir kere gitse devamı gelir turlardan vazgeçemez hem hayatını da yaşar kadın.

şu anda kendinizi korumak adına kimseyi kırmayı göze alamıyorsanız yakın zamanda siz kırılacak ve ezileceksiniz olanlar altında ve bu da sizin evliliğinize mal olacak.

Bunun pskolojide mutlaka yeri vardır, her bolumden once pskiyatriye gidip ilac kullanmali diye dusunuyorum. Kayinvalidem 3 ay biz de kalmisti kanser diye, bedenen iyiydi ama malesef o yastakiler oglundan oturu ilgi beklediginden hic cekilmez oluyolar. Ve bende hastalik dinlemekten nefret ederim, kendim agridan kivransamda suram agriyor demeyen biri olarak baskalarinin da agrilarini dinlemeyi sevmiyorum.
Seni cok iyi anliyorum, kayinvalidemde bizde kaldigi sure boyunca aksama kadar siyaset kanali, aksam olunca dizilerini izleyip gecenin bir korunde yatardi. Artik gercekten cinnet gecirmek uzereydim cunku benim evimde tv hep kapalidir ne dizi ne program sevmem.
En sonunda evden anneme kacip, uzun bir msj yazmistim evine git diye, sonra tabi gitti ama banada bilendi "oglumun evi" "oglume arama giremezsin" "ben senin annen degilim, sende benim kizim degilsin" demeler. Yani demem o ki, tersliceksin veya kavga etme pahasina laf edeceksin baska turlu basa cikamazsin.

O zaman işiniz yaş.
Yani yapacak tek şey rest çekmek o zaman. Bu kadar şeyde kalma falan eşiniz ne diyor?

Oğlu ev alıp çıksa gurur duyar bence ama yinede siz bilirsiniz

Randevu düşmüyor dersin en yakın tarihliler sizin ordaki hastanede de gitsin,hatta sürekli randevu aldigkmiz için 2 ay randevu cezası aldık dersin ben bir ara oğluma almaya çalışırken sürekli deneme yaptığım için 15 gün girris yapamamistim enabiza ama sen abart 2 ay de gitsin

Bir hekim olarak sağlık sistemimizin nasıl katledildiğine ayrıca üzüldüm. Ancak teyzeyi psikiyatriye ikna etmek de pek mümkün değil anladığım.
Onun hastalığı gelin evi hastalığı resmen. Sırf gelinin evinde kalmak için kafasından hastalık uyduruyor gibi geldi bana

Yani abimlerin oturduğu evleri de babam onlara verdi ama gidip bu ev bizim diyerek kalmadık hiç. Belki farklı yerde yaşıyor olsaydı babam ya da köyde yaşasaydı o zaman gelir kalırdı bilemedim. Sizinkiler köyde yaşadıkları için şehirde işleri olunca haliyle o evde kalıyorlar. Taşınmanız lazım çünkü "bizim evimiz" der işin içinden çıkarlar kötü olduğunla kalırsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…