Aman kendi bilir.Kılıfa uydurmaya çalıştığınız çok belli zaten. Biz yemediysek kaynananız hiç yemez.
Aman ayıp da bilirmişBu 2. Gidişim olacak memleketlerine ilkinde götürsem ayıp olur diye şimdiye bıraktım
Valla gelinimle iyi geçinmeye çalışırım. Alttan alırım. Ama verdiğim hediyeye mana bulup beni bozmak için getirse gerçekten her tür şeytanlığı da yaparım. Öyle beş ayda iki kere gelmekle kurtulamaz benden. Zırt pırt gider kalırım. Evde sinirini bozarım. Gelin gibi minnoş görünür alttan alta sinir uçlarıyla oynarım.Savaş çıkaracak kayınvalide olsa götürmez ki, kadın bozulur en fazla. Konu sahibi de onunla mutlu olmayı hayal ediyor. Biliyorsun kayinvalideye kötü demek çok kolay, bazısına nefes alması bile sorun olarak yetiyor.
Kızılcık şerbeti GörkemSiz su arada ki farkı anlamıyorsunuz iyi gibi görünüp kötü olmak çirkin bir tavır. Kv sizi bunaltıyırsa çıkar karşısına hakkın savunursun , tartışırsın , görüşmeyi kesersin hepsine eyvllah. Ama sizin tavrınız çok kibirli. Evleneli olmuş 7 ay şimdi mi geldi aklına patik,tülbent der insan.
Kadın da numaradan ayılmayı bayılmayı biliyorsa, orda ağlarsa inan oğlu öyle yanında durmaz. Bunu da hesaba katarak hareket et.Tabikii o kadar değil yani
Yani çok güzel yapmışsın ama ben bunları kullanmayacağım annecim evde cidden yer yok hem de boşa gitmesin istersen başkasına ver demek var kırmadan. Ama bence o da mesela el işi hediyeler için olmayabilir, çok hassas bir konu mesela bir eşya satın alır dersin ki çok teşekkür ederim ama valla kullanmam normalde paran bosa gitmesin diger gelin isterse ona ver. Ama sizin niyetiniz "bana bunları mı layık gördün kaç sene önceki seyler" diye kvyi bozmak. Yani ne güzel gelecekteki gelinini düşünmüş kendi elleriyle yapmış ve hediye etmiş çok tatlı bir ebeveyn davranışı. Kötü niyetli asla değil. Neden değersizlik olsun? O da onun gelenek gorenegi hediye anlayışı. Kullanmasa bile insan kabul eder bence teşekkür eder.
Cope basın gıtsınCope basin gitsin yahu, geri vermeye gerek yok.
Mulayim biri de olsa üzülür, cadalozsa 50 sene unutmaz valla
Zaten onları yok etmen gerek, baska birine vermesin
İyi yapmışsın şimdi hiç ayıp olmazBu 2. Gidişim olacak memleketlerine ilkinde götürsem ayıp olur diye şimdiye bıraktım
merhaba bence bekar kayınlarınız evleneceği zaman ihtiyac olursa eğer bendekileri veriririm dersiniz.Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?
Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadımBakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.
Gerçekten bu söylediklerime fazla tepki gösterildi bu kadar olacağını beklemiyordum. Kiminiz tecrübelerine dayanarak konuştu kiminiz büyüğüm ablam olarak uyardınız teşekkür ediyorum. Söylediklerinize göre vazgeçtim vermekten dediğiniz gibi bir yardım kuruluşu ya da hediye olarak veririm artık. Kv beğendiğimi düşünsün artık Neyapayım
Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?
Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadımBakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.
Gerçekten bu söylediklerime fazla tepki gösterildi bu kadar olacağını beklemiyordum. Kiminiz tecrübelerine dayanarak konuştu kiminiz büyüğüm ablam olarak uyardınız teşekkür ediyorum. Söylediklerinize göre vazgeçtim vermekten dediğiniz gibi bir yardım kuruluşu ya da hediye olarak veririm artık. Kv beğendiğimi düşünsün artık Neyapayım
Bi de cidden bazı insanlar böyle el emeği saklamayı seviyor, değer verip ona sakladım verdim diye bakıyor.Benim kaynana kızının evimdeki kullanmadığı atacağı ama güzel bulduğu abuk sıbuk şeyleri getirip arada sırada bana verdi ara sıra hala verir. Ben ne mi yapıyorum çok teşekkür ederim diyip eve getirip bir süre sonra kaybediyorum. Niyeti kötü değil çünkü bunu yaparken eskiyi nasıl ittirdim diye düşünmüyor, değerlensin diye kendi hatıram olsun diye yapıyor muhtemelen (öyle değilse bile ben öyle yorumluyorum çünkü eşime saygım var) bu ne böyle bana bunu mu layık gördün zart zurt yapsam huzur kaçar kimse mutlu olmaz. Gıcık olduğum oluyor mu evet ama kimseye belli etmiyorum belli etmenin bana sağlayacağı şey yok.
Bu arada nesillerdir varlıklı ailelerin varlıklı bireyleri, gelin kaynana terörleri yok aramızda. Şu harekete terör estirecek çok insan var ben tercih etmedim.
O sana emek emek işlemiş, saklamış kıymetli bulmuş vermiş. Öyle düşünüp öyle davranmak lazım aksinin kimseye faydası yok.