Kayınvalidemin gelin bohçama koyduğu bazı şeyleri geri versem ayıp olur mu?

Bizimki kapısına gelinecek özürler dilenecek diye beklerken aaaa bi baktı karar kesinleşmiş şak diye boşanmış. 1.5 yıl sonra o ben kızıma bakarım diye ortalıklarda bağrınan anası da yan yan gitmeye başlayınca poposuna baka baka döndü geri, kendi ayaklarıyla. Kuzenim çocuğun hatrına bi daha denemeye karar verdi. Tayin aldırıp bir günlük yola taşındılar. Kafamız dinlendi iyi oldu.

Parantez açıp yazmazsam çatlarım, kaynana savundurttun hepimize be 😄
Yemin ederim ki o kadar şaşkınım ki 😂 kv sevilip savunulduğunu hiç tahmin etmezdim😂

Emek filan yoktu verdigi şey sacma sapan plastik dandik biseydi. 😀
Ne var bu begenmedim demekte bilmem. Annem vs bana bisey verecekse begenmedim diyorum gayet hic savaş cikmiyor. 🙄
Kv elti filanda sacma 1-2 sey vermisti onlari attim gitti ugrasmaadim bi daha zaten evde ve ustumde gormeyince anlamislardir. 😄

Begenmedim diyince sorun oluyor ama çöpe basınca sorun etmiyorlar ilginc bisey
Zaten özne görünce olduğu için bu tavrı göstermişsinizdir.
Amaç çıldırtmak, can yakmak, üzmek gibi gibi.
Yoksa her gelen hediyeye ben bunu beğenmedim demek açık sözlülük değil, adabı muaşeret yoksunluğudur.

Bizimki kapısına gelinecek özürler dilenecek diye beklerken aaaa bi baktı karar kesinleşmiş şak diye boşanmış. 1.5 yıl sonra o ben kızıma bakarım diye ortalıklarda bağrınan anası da yan yan gitmeye başlayınca poposuna baka baka döndü geri, kendi ayaklarıyla. Kuzenim çocuğun hatrına bi daha denemeye karar verdi. Tayin aldırıp bir günlük yola taşındılar. Kafamız dinlendi iyi oldu.
Vay be herseey
Bizde nasıl nemrut kaynanan var diye akıl veririz 😂😂😂
En azından o zamanda beni savunmuş olursunuz😂

Çöpe basınca sorun yoksa yapman gereken çok basit. Basacaksın. Durduk yerde gerginlik çıkartmanın alemi yok. Ama bazılarının da böyle üstüne üstüne geleceği tutar, hani bir değil iki değildir, o zaman salınıp gidilir işte, ne kavga dövüş çıkacaksa çıkar.🧨

O gorumceyle o kavga o gun cikmasa baska gun cikardi zaten sadece gecikiyordu. 😄 Olmasi gereken oldu bayadir gözüme batiyordu ama gülümseyen agizla laf döndürüyordu hep yanliş anladina getiriyordu biseyleri.
O yuzden ilk defa acik acik kendini yirtmaya baslayinca dedim tam kavganin zamani. 😄

Gelinin sonu ne oldu 😅😅
Burada sizin anlamadığınız şey şu. Eşin ailesiyle olan ilişkisi ve bağını zedelemek istiyorsanız o iş yaş.
Her gün konuşmak isteyen, ailesine düşkün bir eşiniz var belli ki. Ufak bir ters düşmede anne de ağlarsa taraf değiştirebilir. Bir şey yapmadan önce bir durup eşe bakın.
Benim mesela eşim ailesine düşkün değildir. Haftada bir arar o da aklına gelirse. Üç saat mesafede oturuyorlar yılda iki bilemedin üç kere gideriz. Ki öğretmen eşim yani yazımız bomboş olduğu halde. En fazla 5-7 gece kalırız. Senede 15 gün görse yetiyor.
Buna rağmen ben böyle ufak şeyler için tepki germiyorum. Bana ne diyorum. Bu nedenle de ama gereken yerde bir tepki verdiysem eşim de bilir benim haklı olduğumu. Sizin gibi ufak şeyden dibini düşürseydim o haklı olacaktı. Daha sıkı fıkı olmak isteyecekti belki.
Keza şu an ben kayınpederle selamı sabahı kestim. Küsüz senelerdir. Eşim de bilir kim haklı benim yanımda. Sizin gibi saçma çıkışlar yapsam bu olmayacaktı ama.

Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?

Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.

Gerçekten bu söylediklerime fazla tepki gösterildi bu kadar olacağını beklemiyordum. Kiminiz tecrübelerine dayanarak konuştu kiminiz büyüğüm ablam olarak uyardınız teşekkür ediyorum. Söylediklerinize göre vazgeçtim vermekten dediğiniz gibi bir yardım kuruluşu ya da hediye olarak veririm artık. Kv beğendiğimi düşünsün artık Neyapayım 😅
Kötü gelin mi bilmem ama iyi bir insan olmadığınızı düşünüyorum

Şuan henüz birşey yapmadım😅 yani ben geri verince al eskileri demeyeceğim tabiki daha uygun daha tatlı bir dille verecegim

O gorumceyle o kavga o gun cikmasa baska gun cikardi zaten sadece gecikiyordu. 😄 Olmasi gereken oldu bayadir gözüme batiyordu ama gülümseyen agizla laf döndürüyordu hep yanliş anladina getiriyordu biseyleri.
O yuzden ilk defa acik acik kendini yirtmaya baslayinca dedim tam kavganin zamani. 😄
Ahhh işte bebeğim, sinsiliğin sonu. 👽 Hep yürütemezsin işte o gemiyi, şunu üzeyim şunu sever gibi yapıp lafımı sokayım, şuna şuna mağdura yatıp berikine eziyet edeyimle bir yere kadar. O saçını başını yolan mutlaka çıkar. Elinize sağlık.

Ahhh işte bebeğim, sinsiliğin sonu. 👽 Hep yürütemezsin işte o gemiyi, şunu üzeyim şunu sever gibi yapıp lafımı sokayım, şuna şuna mağdura yatıp berikine eziyet edeyimle bir yere kadar. O saçını başını yolan mutlaka çıkar. Elinize sağlık.

Aynen biseyler soyleyip soyleyip ben oyle demek istemedim, benim amacim o degildi ayy yanlis anlasildim diyip duruyordu. 😀 Super oldu kac sene gecti bu aniyi hatirlayip seviniyorum. 😄😄😄

Nasıl bu kanıya vardınız merak ediyorum 😅
Çünkü ufak şeyleri dağ yapıyorsunuz.
Ben de el emeği hediye sevmem. Kimseye vermem. Ama veren olursa da sevinmiş gibi yapar alırım. İnsan kırmam böyle basit bir şey için.
Zevk meselesi bu.
Kadın belki hazır almadım kendim emek verdim evlenince diye hazırladım diye daha değerli sanıyordur. Kötü niyet değil aksine size emek verdiğini göstermek istemiştir.
Bu konuda tepki vermek çok saçma.
Benim kayınvalidem de bi ton örgü verdi oğluma doğduğunda. Giydirmedim hiç birini. Ama ona bir kaç kere fotoğraf çektim gönderdim giydirmiş gibi. Bunu kalp kırmamak için, heves kırmamak için yaptım. Bu benim insanlığımdı, terbiyemdi bana göre.
Bohça denen adet eskiden köylük yerde çok giysi alınmayan genç kızlara evlenirken yapılan bir güzellikti. Şimdi makyaj malzemesi gecelik don alamıyor musunuz da bu kadar devlet meselesi haline getiriyorsunuz?
Güzel beğendiğiniz şey almamış, ona göre el emeği özelmiş vermiş. Bu problem edilecek şey değil. Kuşak farkı. Yetişme farkı.
Tolere edilmesi gereken bir şey.
İstediğiniz kadar kibarca tepki gösterin, yersiz bir şey. Tepki gösterilmeyecek bir şeye takıyorsunuz.
Bohça ne Allah aşkına şu zamanda. Bu kadar mı gelenekselsiniz? Bu kadar mı köy adetlerine göre yaşıyorsunuz?

Mesela bana göre de bohça isteyen, bohçaya özenen, bohça için böyle sorun çıkaran tipler kusura bakmayın ama görgüsüzdür. Elit, okumuş, düzgün kadınlar bohçayı nezaketen kalp kırmamak için kabul eder, kendi talep etmez. Komik bir adet. Nerede bohça konusu varsa orada elitlik yoktur mesela.
Çevremde ne kadar belli seviye üstünde insan varsa bohça işine girmedi.
Ben mesela iyi eğitimli, kalburüstü bir ailede doğdum büyüdüm. Bana bohça dediklerinde teşekkür ederim gerek yok dedim geçtim. İstemedim. Zaten istediğim her şeyin en iyisini alacak durumdayım. Böyle beklentim de yok.
Köylü adeti diyor geçiyorum.
Bunun yedi aydır kinini güden insan da cidden olmamışlık vardır.
Şu sosyal medyadaki pembiş gelinler vardır ya biraz daha kenar mahallede yaşayan böyle şeylere kolay ulaşamayan bu nedenle de bötle hevesleri olan bohça peşine düşer. Çeyiz derdine düşer

Ben de el emeği hediye sevmem. Kimseye vermem. Ama veren olursa da sevinmiş gibi yapar alırım. İnsan kırmam böyle basit bir şey için.
Zevk meselesi bu.
Kadın belki hazır almadım kendim emek verdim evlenince diye hazırladım diye daha değerli sanıyordur. Kötü niyet değil aksine size emek verdiğini göstermek istemiştir.
Benim kayınvalidem de bi ton örgü verdi oğluma doğduğunda. Giydirmedim hiç birini. Ama ona bir kaç kere fotoğraf çektim gönderdim giydirmiş gibi. Bunu kalp kırmamak için, heves kırmamak için yaptım. Bu benim insanlığımdı, terbiyemdi bana göre.
Bohça denen adet eskiden köylük yerde çok giysi alınmayan genç kızlara evlenirken yapılan bir güzellikti. Şimdi makyaj malzemesi gecelik don alamıyor musunuz da bu kadar devlet meselesi haline getiriyorsunuz?
Güzel beğendiğiniz şey almamış, ona göre el emeği özelmiş vermiş. Bu problem edilecek şey değil. Kuşak farkı. Yetişme farkı.
İstediğiniz kadar kibarca tepki gösterin, yersiz bir şey. Tepki gösterilmeyecek bir şeye takıyorsunuz.
Bohça ne Allah aşkına şu zamanda. Bu kadar mı gelenekselsiniz? Bu kadar mı köy adetlerine göre yaşıyorsunuz

Zevk meselesi bu.
Bohça ne Allah aşkına şu zamanda. Bu kadar mı gelenekselsiniz? Bu kadar mı köy adetlerine
Yaşadığım yöreye göre adettir yapılır keşke yapılmasa. Alınacak 2 3 parçayamı tenezzül edeceğim. Çalışıyordum herseyimi kendim yaptım. Aldığı hiçbirşey kullanmadım kullanmadım yalandanda çok güzel diyemem uygun bir dille geri vereceğim bu kadar.

Yaşadığım yöreye göre adettir yapılır keşke yapılmasa. Alınacak 2 3 parçayamı tenezzül edeceğim. Çalışıyordum herseyimi kendim yaptım. Aldığı hiçbirşey kullanmadım kullanmadım yalandanda çok güzel diyemem uygun bir dille geri vereceğim bu kadar.
İşte bu beklenti meselesi dediğiniz gibi ihtiyaç duymasanız böyle yedi aydır takmazdınız kafanıza. Siz de bohça heveslisi bir insanmışsınız. Ben bohça meraklısı, adet gelenek sevdalısı olmadığımdan istemedim. Zorla gelen sevmediğim şeyleri de zamanla yok ettim. Kadın başka şehirde zaten gelince çıkar bakayım diyecek değil ya. Cool olun biraz.

Şöyle söyleyeyim ben 7 aylık evliyim yaptırdığı şeyler belki 10 15 yıl önce yaptırmıştır yani insan bohçaya bırakmaya çekinir birazda o yüzden vermek istiyorum
Kadın belki çocukları küçükken o dönemin modasına uygun yaptı, yaptırdı. Geri vermek saygısızlık.

Ay oğlum altı yaşında. İnşallah böyle haminne zamanı şeyleri beklemez benden. Ben kendim bohça yapmamışım, kına yakmamışım, kuşak bağlanmamışım hiç bohçaymış gelin alışverişiymiş çekemem. Gitsinler alsınlar oğlumla beni karıştırmasınlar ya. Azıcık zamanın ruhuna uygun yaşasınlar. Cool bir gelin istiyorum ben ya. Bana böyle bohçayla gelenekle gelen de bir zahmet bayramda erken gelsin eski zamandaki gibi evimi de temizlesin.
Bohça adetse kayınvalide evi temizlemek de adet çünkü 🙄

Mesela bana göre de bohça isteyen, bohçaya özenen, bohça için böyle sorun çıkaran tipler kusura bakmayın ama görgüsüzdür. Elit, okumuş, düzgün kadınlar bohçayı nezaketen kalp kırmamak için kabul eder, kendi talep etmez. Komik bir adet. Nerede bohça konusu varsa orada elitlik yoktur mesela.
Ben mesela iyi eğitimli, kalburüstü bir ailede doğdum büyüdüm. Bana bohça dediklerinde teşekkür ederim gerek yok dedim geçtim. İstemedim. Zaten istediğim her şeyin en iyisini alacak durumdayım. Böyle beklentim de yok.
Şu sosyal medyadaki pembiş gelinler vardır ya biraz daha kenar mahallede yaşayan böyle şeylere kolay ulaşamayan bu nedenle de bötle hevesleri olan bohça peşine düşer. Çeyiz derdine düşer
Bizim yörede adettir yapılır

İşte bu beklenti meselesi dediğiniz gibi ihtiyaç duymasanız böyle yedi aydır takmazdınız kafanıza. Siz de bohça heveslisi bir insanmışsınız. Ben bohça meraklısı, adet gelenek sevdalısı olmadığımdan istemedim. Zorla gelen sevmediğim şeyleri de zamanla yok ettim. Kadın başka şehirde zaten

Ay oğlum altı yaşında. İnşallah böyle haminne zamanı şeyleri beklemez benden. Ben kendim bohça yapmamışım, kına yakmamışım, kuşak bağlanmamışım hiç bohçaymış gelin alışverişiymiş çekemem. Gitsinler alsınlar oğlumla beni karıştırmasınlar ya. Azıcık zamanın ruhuna uygun yaşasınlar. Cool bir gelin istiyorum ben ya. Bana böyle bohçayla gelenekle gelen de bir zahmet bayramda erken gelsin eski zamandaki gibi evimi de temizlesin.
Bohça adetse kayınvalide evi temizlemek de adet çünkü 🙄
Hayalimdeki kayınvalide😅

X