Kayınvalidemin çorba diyeti

ben de annemle konuştum bugün bu çorba hakkında, çünkü bu çorba bizim geleneksel çorbamızdır ve yazın vazgeçilmezimizdir. Annem her zaman diyet yapmama karşı çıkar, ama bu çorba için tam tersi bir durum oldu. Besleyici bir çorba dedi içinde bakliyatlar var, yoğurt yağlı olduğu için ekstra yağ kullanmana gerek kalmaz dedi. Ben de denemeyi düşünüyorum sonuçları paylaşırım sizinle. Lapayı denedim ama tuzsuz gerçekten midemi bulandırdı 2 kaşık zor yedim, gitti 1 bardak pirinç boşu boşuna =)))

merhaba arkadaslar ben 24 yasindayim ve 74 kilo oldum evlendikten sonra ve daha cocugum bile yok
bu kilolari nasil verebilirim.bir haftadir diyet yapiyorum ve 2 kilo verdim

a.s.merhaba arkadaslar ben 24 yasindayim ve 74 kilo oldum :roflol:evlendikten sonra ve daha cocugum bile yok
bu kilolari nasil verebilirim.bir haftadir diyet yapiyorum ve 2 kilo verdim simdi bi arkadasin diyetini uyguluyorum kayinvalidesi yapmis ve 1 ayda 10 kilo vermis umarim bende veririm
herkese bol sans diyet konusunda hoscakalin leman :eek:

arkadaşlar ben diyete başlayalı 3 gün oldu çok iyi gidiyor kilo kaybı var mı bilmiyorum ama az yesem de kendimi uzun süre to hissediyorum çok mutlluyum galiba olacak bu seferrr

arkadaşlar bu bakliyatlar nekadar olcak bide piştikten sonra hiçmi suyu kalmıyo yani haşlama gibimi olyo bide buğday dediğiniz bu hani aşurelik olan gendimemi oluyo

biz bu corbaya tuzlama deriz.bugdayi,kuru fasulyeyi,nohutu kaynatiriz,sonra içine tuz koyar cevizle yeriz.zayiflattigini hiç duymamistim.hatta bu aralar canim cekiyodu rejimde oldugum için yiyemem diye yapmiyodum.o zaman ben yapiyim cevizsiz yerim artik.yalniz tuz koyulmuyo mu buna?ben tuzsuz yiyememde.

kızlar ya kimseden çevap gelmedi bende 2 nescafe fincanı nohut 2 fincan kuruyu suya koydum 2 fincanda buğdayı koycam suya yarın yapcam heralde ölçü böyle hepsinden aynı ölçek

kızlar ya kimseden çevap gelmedi bende 2 nescafe fincanı nohut 2 fincan kuruyu suya koydum 2 fincanda buğdayı koycam suya yarın yapcam heralde ölçü böyle hepsinden aynı ölçek

bana nohut ve fasulye ağır gelmişti,sırf buğdayla yapmıştım yerimseniben

aslında güzel bir diyete benziyor sanırım en önemli özelliği tok tutması, peki azıcık tuz koyup yesek olmaz mı? tuzsuz olmaz gibi su tutmanın dışında bu bakliyatların tok tutucu ve zayıflatıcı etkisini mi ortadan kaldırıyor yani tuz koyunca?

kızlar sabahtan beridir ocakta kaynattım anca yeni yiyebildim ama süper oldu eşime ayrı yemek yapmıştım baktım keseden başladı yemeğe obenim yemeğim ama dedim çok güzelmiş tadı dedi.şuan koca bi tencere haşlanmış bakliyatım var bitene kadar yapcam diyeti eğer verirsem devamında yine yapcam hiç tuz koymadım yoğurda ama 1 diş sarımsak rendeledim bol nane sulandırdım 1,5 kepçe bakliyat koydum yeidm ve şuan patlamak üzereyim kızlar yani bugünkü 5.öğünümdü akşam 9 gibide elmamı yer çaylarımı içer yatarım artık ayy kendimi süper hissediyorum

1 ayda 10 kilo diyo arkadaş ama sen nasıl 1 ayda 3 kilo verdin acaba yanlışmı yazdı konuyu açan arkadaş

biraz önce diyetisyen arkadaşımlar bizdeydi gittiler bu çorbayı anlattım çok güzel dedi yani vücut düşmez ama yanında salata filan mutlaka ye dedi zaten diyetlerde bakliyata önem gösteriyoruzki tok kalmayı sağlamak için yoğurtta proteini sağladığı için her ara öğüne veriyoruz dedi ve onayladı yağla tuzla salçayla yapılan yemek yerine mantıklı yani dimi dedim aferin devam et dedi çok mutluyum çorbadan sonra hiç acıkmadım ama 6. ara öğün yemek ve metabolizmayı çalıştırmak için yarım elma yedim birazdan yağsız sütümü içicem ve yatıcam

kızlar ben bu çorbayı yaptım dün akşam şimdi içiyorum. içine sarmısaklı yogurt koydum. onu koyunca cok fazla tuz ihtiyacı da hissetmedim ki tuzsuz yaşayamam, üzerine de biraz nane koydum aman allahım süper bir taaaaaaaaaddddd

içtikçe içesim geliyor valla cokacimcoook

umarım zayıflamama da yardımcı olur cunku ilk defa severek bir diyet yemegi yiyorum :icecream:

iki gündür içiyorum çok tok tutuyor :1shok:
sarımsaklı yapıncada çok güzel oluyordelikafadulden
inş işe yarar :ecrin_bebek:

1 ayda 10 kilo diyo arkadaş ama sen nasıl 1 ayda 3 kilo verdin acaba yanlışmı yazdı konuyu açan arkadaş

canım ben haftada 1-2 sefer tek öğün olarak yediğimi söyledim yerimseniben yani ben hergün her öğün aynı çorbayı yemedim...

X