- 18 Mart 2025
- 46
- 27
- 3
- 25
- Konu Sahibi sezinaydin
-
"Ben gelmezsem Sezin üzülür annen bize hiç gelmiyor der o üzülmesin diye geleceğimi söylüyorum " mu?Kizlar selam.
Ben nisanliyim 1 sene olacak. Aslinda sohbet icin biraz paylasmak icin yaziyorum bana cok komik gelen bir durumu.
Daha once de konu acmistim ama kendimi tam anlatamadim
Basindan beri kayinvalidemle hep resmi oldum. O cok sevecen sarilmak falan istiyor surekli. Bende yapim geregi soguk duruyorum zaten yeni yeni "sen" diye hitap etmeye basladim hep siz diyordum.
Laf arasinda surekli bize gelip sut yogurt getirmekten gelmisken de yatili kalmaktan bahsediyordu farkli sehirlerde yasiycaz. Nisanlim tepki veriyordu ama bence yetersizdi. Mesela "anne yeni evlilere gidilmez bence" diyordu ama ben daha kesin bir seyler soylemesini bekledim cunku kadin bu soylemini duymazdan geliyordu. En son nisanlim ile cok buyuk bir kavga ettik. Annesine gidip Sezin rahatsiz oluyor neden surekli bize gelmekten bahsediyorsun sen kendi kayinvalideni surekli evinde ister miydin? Demis.
Kayinvalidemin cevap "Ben gelmezsem Sezin uzulur annen bize hic gelmiyor der o uzulmesin diye gelecegimi soyluyorum"
Bahane muthis gercekten
Bir de onun kayinvalidesi kotuymus o yuzden gorusmemis ama kendisi iyiymis ben neden onunla gorusmek istemeyecekmisim ki??
Ben de nisanlima kesinlikle uzulmem gelmiyor diye kendine dert etmesin dedim. Bunlari duydu simdi limoni aramiz bozuldu biraz. Hic umrumda da degil kendi kendine kussun.
Yani basindan beri o kadar sogugum ki. Merhaba merhabadan oteye gitmiyorum.Dedikodu yapmaya calisiyor dinlemiyorum konuyu kapatiyorum. 30 sene onceki konularini anlatiyor ustunkoru cevap veriyorum. Ama zannediyor ki o habire gelmezse ben uzulurmusum. Nisanlima oyle diyormus ben gelmezsem Sezin uzulur hemde aramiz acilir gorusmeyince, cok aralik vermeden gorusmemiz lazim diyormus.
Simdi ben bu kadina bu kadar soguk halimle bile bunu yansittiysam artik nasil davranayim ki gelmeyince hic uzulecegimi falan dusunmesin.
Kotu davransam direkt belki anlar gibi?
Kv her tuşa basıyor"Ben gelmezsem Sezin üzülür annen bize hiç gelmiyor der o üzülmesin diye geleceğimi söylüyorum " mu?Oyunculuğu çok iyiii, güzel bahane dkskskdf
Gelmesine karsi degilim aslinda ama dediginiz gibi ortada kalinacak ev bile yokken surekli kendi sehrinden bize sut,yogurt alip sizde de yatarim bir kac gun demesi, evlenin 2.ay gelirim demesi, halamin oglu evlenecek yazin size gelirim demesi vs vs beni cok sinir etti. Daha ben evlenmemisim bir bismillah.Daha nişanlıyken ne kadar yüz göz olmuşsunuz.
Kalmanın hesapları yapılıyor. Sizden atak geliyor, kavgalar çıkıyor falan. Ortada kalınacak ev de yok henüz.
Size ne yaptı da bu kadar karşısınız gelmesine? Farklı şehirdeyse gelip kalması çok normal çünkü.
Farklı şehirde yaşayacağınız için yatılı kalması normal ama uzun süre kalmamak şartıyla tabi. Bence siz kötü davranmayın. Nişanlınız gerektiği yerde annesini uyarsın. Eğer bir işe yaramazsa işte o zaman siz gerekeni söylersiniz. Nasıl olsa uzak olacaksınız zaten. Mesafeyi rahatlıkla koyarsınız.Kizlar selam.
Ben nisanliyim 1 sene olacak. Aslinda sohbet icin biraz paylasmak icin yaziyorum bana cok komik gelen bir durumu.
Basindan beri kayinvalidemle hep resmi oldum. O cok sevecen sarilmak falan istiyor surekli. Bende yapim geregi soguk duruyorum zaten yeni yeni "sen" diye hitap etmeye basladim hep siz diyordum.
Laf arasinda surekli bize gelip sut yogurt getirmekten gelmisken de yatili kalmaktan bahsediyordu farkli sehirlerde yasiycaz. Nisanlim tepki veriyordu ama bence yetersizdi. Mesela "anne yeni evlilere gidilmez bence" diyordu ama ben daha kesin bir seyler soylemesini bekledim cunku kadin bu soylemini duymazdan geliyordu. En son nisanlim ile cok buyuk bir kavga ettik. Annesine gidip Sezin rahatsiz oluyor neden surekli bize gelmekten bahsediyorsun sen kendi kayinvalideni surekli evinde ister miydin? Demis.
Kayinvalidemin cevap "Ben gelmezsem Sezin uzulur annen bize hic gelmiyor der o uzulmesin diye gelecegimi soyluyorum"
Bahane muthis gercekten
Bir de onun kayinvalidesi kotuymus o yuzden gorusmemis ama kendisi iyiymis ben neden onunla gorusmek istemeyecekmisim ki??
Ben de nisanlima kesinlikle uzulmem gelmiyor diye kendine dert etmesin dedim. Bunlari duydu simdi limoni aramiz bozuldu biraz. Hic umrumda da degil kendi kendine kussun.
Yani basindan beri o kadar sogugum ki. Merhaba merhabadan oteye gitmiyorum.Dedikodu yapmaya calisiyor dinlemiyorum konuyu kapatiyorum. 30 sene onceki konularini anlatiyor ustunkoru cevap veriyorum. Ama zannediyor ki o habire gelmezse ben uzulurmusum. Nisanlima oyle diyormus ben gelmezsem Sezin uzulur hemde aramiz acilir gorusmeyince, cok aralik vermeden gorusmemiz lazim diyormus.
Simdi ben bu kadina bu kadar soguk halimle bile bunu yansittiysam artik nasil davranayim ki gelmeyince hic uzulecegimi falan dusunmesin.
Valla ben de sasirdim kaldim. Hani hic boyle evcimen bir tipte degilim. Misafir gelsin gitsin severim diyenler olur ya asla oyle biri degilim ve yansitiyorum da disari. Guzel taktik uygulamaya calisti ama nisanlim bile sasirdi. Senin uzulecegini zannediyor dedi"Ben gelmezsem Sezin üzülür annen bize hiç gelmiyor der o üzülmesin diye geleceğimi söylüyorum " mu?Oyunculuğu çok iyiii, güzel bahane dkskskdf
Ağzı torba değil ki sıkıp susturasın. Kulağını kapatacaksın ama yine senin istediğin olacak zaten evlendikten sonra. Uygun zamanlarda çağırırsınız. Evet çok sinir bozucu bir durum farkındayım ama bu şekilde kendini yiyip bitirirsin. Bırak ne söylüyorsa söylesin. “2.ay gelirim” dediğinde, siz de “bakalım anne sen plan yapma, biz sana haber veririz müsait olunca” diyip 2 değil 6 ay sonra çağırırsınız atıyorum. Öncesinde gelmek isterse de nişanlınız uygun bir dil ile bu ara müsait değiliz anne çağıracağız biz falan der. Daha ev yok ortada sakin olun toplucaGelmesine karsi degilim aslinda ama dediginiz gibi ortada kalinacak ev bile yokken surekli kendi sehrinden bize sut,yogurt alip sizde de yatarim bir kac gun demesi, evlenin 2.ay gelirim demesi, halamin oglu evlenecek yazin size gelirim demesi vs vs beni cok sinir etti. Daha ben evlenmemisim bir bismillah.
Ablam da evlendi yeni yakin onun kayinvalidesi surekli gezin, baska sehire gidin, yurtdisina gidin diyor. Bunlari gordukce sinir katsayim daha cok artti kendisine.
2.ay gelirim yuzunden kavga ettik nisanlimla en son. Annesine soylediginde ben gelmedi diye uzulurmusum de o yuzden gelmek istiyormus. Sacma sapan gercekten.
Sizde tam olarak benim suan yasadigimi yasamissiniz. Zamani gelince gelirsin zaten daha ortada ev bile yokken ne sutu ne yogurdu. Altta da kalmiyorum asla. Sut yogurt meselesni soylediginde "Siz zahmet etmeyin otobuse verin biz aliriz, sut vermek icin 700 km yol mu gelinir" dedim. Daha hala Sezin uzulur ben gelmesem diyormusSiz kötü davranmayın. Boş konuşuyor işte. Benimde görümcem böyle biri. Sürekli kendince ilerisi için plan yapar. Bize yatılı gelirmişmiş, film geceleri yaparmışız. Meyhaneye gidermişiz, falanca yere gidermişiz. Hani bunlar zaten zamanı vakti gelince olabilecek şeyler. Yabani hayvan değilim bende, elbette beraber bir şeyler yaparız ama her fırsatta, her görüşmede kusturana kadar bu tarz şeyler söylemesi artık benide çok daraltmıştı. Ben “ he he” diyip geçiştiriyorum. “Bakalım canım ayarlarsak, denk getirirsek yaparız tabi” diyorum. Zorla yakama yapışacak hali yok sonuçta.
Sizde bu kadar takılmamaya çalışın. Şimdi oğlu evlenecek, kendi iç dünyasında karmaşalar yaşıyor anlaşılan. Farklı şehirde olacaksınız vs kendince oğlundan kopmak istemediği için böyle dillendiriyor aklınca. Siz istemedikten sonra zorla zırt pırt gelip duramaz. Nişanlının duruşu çok önemli bu noktada. O gereken sınırı çizecek, siz kadına kötü davranmayın şu an için.
Evlendikten sonra gerçekten bir şeyleri abartırsa o zaman uygun bir dil ile konuşursunuz ama saygısızlık yapmayın.
Aslinda tam olarak bu yuzden bilendim. Ortada ev yokken bin bir turlu bahane ile Habire bize gelecegini soylemesi ve gelmezse benim uzulecegimi soylemesi.Yani tabi ki sizin evinize emri vaki yapıp gelmesi hos değil. Ama daha evlenmeden eviniz bile ortada yokken neyin kavgası bu cok sacma. Bilenmissiniz kadına resmen. Sohbet etmek istiyor cevap vermiyorum uzak duruyorum falan yazmıssınız. Sizinde geçinmeye pek gönlünüz yok gibi. Bi evlenseydniz bakalım şartlar ne göstericek belki kadın gelmicek gelemicek. Bunu bu kadar mesele etmek yersiz bence.
Soru sahibi aynı bensin ben de öyleyim Allah affetsin yatılı misafir hiç sevmiyorumValla ben de sasirdim kaldim. Hani hic boyle evcimen bir tipte degilim. Misafir gelsin gitsin severim diyenler olur ya asla oyle biri degilim ve yansitiyorum da disari. Guzel taktik uygulamaya calisti ama nisanlim bile sasirdi. Senin uzulecegini zannediyor dedi
Süt, yoğurt niye geliyorSizde tam olarak benim suan yasadigimi yasamissiniz. Zamani gelince gelirsin zaten daha ortada ev bile yokken ne sutu ne yogurdu. Altta da kalmiyorum asla. Sut yogurt meselesni soylediginde "Siz zahmet etmeyin otobuse verin biz aliriz, sut vermek icin 700 km yol mu gelinir" dedim. Daha hala Sezin uzulur ben gelmesem diyormusHayal dunyasinda hayal ettiklerini soyluyor.
Dediğim gibi emrivaki yapması cok sacma . Sizinde bunu bu kadar büyütmeniz yanlıs bence. Esinizle aranızı bozmaya değmez.Aslinda tam olarak bu yuzden bilendim. Ortada ev yokken bin bir turlu bahane ile Habire bize gelecegini soylemesi ve gelmezse benim uzulecegimi soylemesi.
Ben de bahaneyi duyunca tebrik etmek istedim kendisini gercektenHayatımda daha iyi bahane duymadımbu anneler ogulları evlenince neden bu kadar panikliyor ya kadın bence oglunu kaybetmekten korktugu için böyle şeyler yapıyor demedi deme. Yani yiyoruz ogullarını sanki az rahat dursalar her şey iyi gidicek olması gereken mesafede zaten.
Bu evlilikten ne köy olur ne kasaba. Daha nişanlıyken evinize gelmemiş kadına bu kadar bilenmişsiniz. Oğlunun evi tabi ki gelecek. Denge kurduğunuz sürece sorun yok ama daha ortada fol yok yumurta yok kaç kere geldi gitit bile olmamış gelip burada konu açıyorsunuz. Çok değişik kafalarKizlar selam.
Bahane muthis gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?