Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Ben olsam ben de sinir olurdum neden annem diyor ki sanırım çok seviyor torun sevgisi başka derler ya
Lohusa da değilim ama sacma buldum fakat sadece bu sebepten baktirmamazlik yapmam

Çok saçma bir şeye takılmışsınız. Elbette çocuğunuz babaannesini anne diye benimsemez. Çocuğunuz kim annesi bilir. Bilmese de zamanla öğrenir zaten. Bu kadar detaycı davranmanız size zarar sadece. Ek olarak konuşmayın derim. Ben kayınvalidenizin yerinde olsam normal bulmam ve tepki gösteririm çünkü. Çalışmak zorundaysanız yani ona muhtaçsanız öyle her şeye alınma, kıskanma lüksünüz yok bilginiz olsun.

Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️
Bence bi sorun yok. 2 yil kendim baktim.
Şimdi gunduz ogluma bakan birisi var. Oglum dusunce -gel annem buraya- diyo. Hic sorun etmiyorum. Oglum anne de demiyor. Teyze diyor. Ben de yigenime düşünce vs oy annem gel kucagima diyorum. Ne var bunda. Cocuk bana teyze diyo.
Anne kelimesi sevkat anlamında kullaniliyor bence.

Merhaba hanımlar 🌸

Çocuğunu bakıcıya bıraksaydın keşke, kv nin bakması demek birsürü problem demektir..

Merhaba hanımlar 🌸

15 aylık bebeklerim var. Biri konuşmaya çıktı. Ev içinde ben anneme anne dediğim için o da bazen anne diyor. Anneanne diyoruz biraz çıkarmakta zorlandığı için anne demesi kolay oluyor. Aynı durumu banannesiyle de olacak. Ama beni biliyor sadece kolayına geldiği için ve kavram olarak herkes öyle dediği için aklında öyle kalıyor. Geçici bir durum bu öyle düşünün.

fionawoody fionawoody kendinizi boşuna üzüyorsunuz, bebekler anneleri kim bilirler kafaları karışmaz.
Kayınvalidem iyi biridir demişsiniz, kötü niyetle söylemiyordur bunun için ne sizin üzülmenize ne kayınvalidenizin üzülmesine gerek yok bence😌

Bazen benim kayınvalidem de 2 yaşındaki kızım anne deyince efendim diyor .Ben de ona sinir oluyorum .Çok takılmamak lazım sanırım .Ben de takıyorum .Siz yanında çocuğa annem annem diyorsanız hep belki onda da alışkanlık olmuştur duya duya bilinçsiz öyle diyordur.

Şöyle bir aciklama yapabilirsiniz .Pedagoglar çocuğa "annem ,babam falan diye hitap edilmesini doğru bulmuyor zaten .Çocuk da kimlik karmaşası olur diye .İsmi ile hitap edin diyor .Sohbet içinde anne geçenlerde çok iyi bir doktor söyledi çocuklara böyle hitap edilmemesi lazımmış .İsmi ile çağırın ,kimlik oluşsun falan diyebilirsiniz hem kırılmamış olur .
Yada oğlum kızım evladım kelimelerini kullanın diyorlar. Aşkım, bebeğim, tatlım, prensesim gibi kelimelero Uygun bulmuyorlar. Ben aklıma geldikçe diyorum da genelde annem, beyaz kuzum, bebeğim, anneciğim kelimelerini kullanıyorum inşallah oğlum kendini kuzu sanmaz diye de arada gülüyorum 😅😅

Ben olsam ben de sinir olurdum neden annem diyor ki sanırım çok seviyor torun sevgisi başka derler ya
Lohusa da değilim ama sacma buldum fakat sadece bu sebepten baktirmamazlik yapmam
Aslında kültür ilede alakali eşim Kürt mesela onlar da yade deniliyor. Anne demekmiş yani babaanne veya anneanneyede anne diyorlar. Yada piri diyorlar torunu olmuş yaşlılara deniliyor. Ama bizde kim kimdir net. Benim annem mesela babaannem der yigenime. Babaannem gel yanima babaannem burdayım. Benimkilere de anneannem der. Kızım 15 aylık anne diyor ona bazen düzeltiyor annen orda diyor ben anneannen diyor. Anneanneyy diyor kızımda 😅

Hissetiklerini Ben de yaşamıştım. Lohusalık zamanı annelik hormonların etkisiyle böyle bir sahiplenme durumu ortaya çıkıyor. Yani aslında biraz da hormonlarından dolayı ekstra kıskanç hissediyor olabilirsin. Bunun sebebi de aslında insanların içine verilen bebeği koruma içgüdüsü. Yani hissettiklerin normalde biyolojik. Öte yandan aynı şeyleri hissetmiş birisi olarak Sana gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, eğer ilgili bir anneysen istersen sabah akşam çalış, o çocukla yine bağ kurarsın. Benim çocukların babaannesi de anneannesi de çocukları ölüp biter. Çocuklar ne istese yaparlar, çocuklar da onları çok seviyorlar. Ama tabii ki annenin yeri farklı. Hatta bazen eşim bile gıcık oluyor, ki kendisi çok ilgili bir baba, çok sevecen çok oynar. Benim gördüğüm genelde çocuklarına uzak olan anneler çocuğuyla akşam da vakit geçirmeyenler, Mesela iş haricinde de sık sık bebeği bırakıyor. Tembellik yapıyor, alışverişe gidiyor gezmeye gidiyor. Çalışan anne olunca ekstra fedakarlık yapmak gerekiyor. Ben işten çıkışta koşa koşa eve giderdim, akşam yemeklerini yedirdim, ben yatırırdım. Çok çok bunalmadığım sürece İş harici çocuğu kimseye bırakmadım, çocuklarla da bağım güzel oldu.

Sana tavsiyem anne demesine sakın takılma. Çocukla beraber olmanın etkisiyle kayınvalden ilk başlarda çok gazlı olur, Buda iyi bir şey. Ama illaki sonunda o da bikacak. Çocuk bakmak çok zahmet isteyen de yorucu bir iş, anne harici herkes bir süre sonra pes ediyor bence. O yüzden sana tavsiyem ilk birkaç ay çok çok dikkatli ol birbirimizi üzüp kırmayın küçük meseleler için. Sana şöyle bir örnek vereyim mesela bazen gün içinde çocuklara şeker veriyorlar diye çok gıcık olurdum. Ama daha sonra kendi baktıgım bir dönem oldu, ben de arada veriyordum sonuçta. Yani çalışan anne olunca bazen çok idealist yaklaşa biliyorsun, o zaman da bakan kişiler özellikle anne ise bazen soyledigin şeyler kırıcı olabiliyor. O yüzden de bence ilişkiniz oturana kadar çok da müdahale etme eğer çooook yanlış bir şey yapmıyorsa. Daha sonra yavaş yavaş ikinizde birbirinizi anlar yolunuzu bulursunuz. Şimdi kayınvalidenle daha çok muhatap olacaksın, hassas bir dönem. Umarım güzelce atlatırsınız. Ama anne deme meselesi için bence baştan kırgınlık olmasın, çünkü büyükleri yanlış bir durumda bile uyarsan bozula biliyorlar gerek yok bence

İçiniz rahat olsun annemde dese babam da dese çocuğunuz sizi bilecek sizi sevecek hepimiz zamanında takıldık bu konulara ama hiç merak etmeyin bişi olmuyo çocuğunuzun güvenilir ve emin ellerde olduğunu düşünüp mutlu olun ne olursa olsun çocuklar en çok annesini sever birlikte okduğunuz zamanlarda bol bol varlığınızı hissettirin bebeğinize evin işi gücü bitmez

Adını söylesin? İnsanlara isimler seslenme ve hitap amacıyla konuluyor, bildiğinizi sanıyorum.
Severken falan neden adını söylesin ki? Bebek sonuçta bu seslenmek amacıyla söylenmiyor. Ben kedi köpek severken kendimden geçip annem falan diyorum o tarz değil mi kast edilen?

Merhaba hanımlar 🌸

Babannesi bakacak mış bebeğinize. Çok da iyi olduğunu söylüyorsunuz. Ne önemi var hitap şeklinin. Sonuçta onun da oğlunun çocuğu. Çok seviyor ki, içinden böyle söylemek geliyormuş. Bebeğiniz anne dese ne olur. Eninde sonunda bebeğiniz annesinin siz olduğunu öğrenecek. Benim oğlum yakın hissettiği herkese anne diye hitap ediyordu. Bunu sorun etmek aklımın ucundan bile geçmediği gibi, komik bile geliyordu ve gülüyordum. Her ne kadar başkasına anne dese de oğlum bana çok düşkündü. Zamanla bıraktı zaten benden başkasına anne demeyi.

Ben ilk kızımda bakıcı sorunu çok yaşadım. Sonunda iyi birini buldum ama bulana kadar çocuğuma işyerinde bile bakmak zorunda kaldım. Bu nedenle, bebeğinizi çok seven, babaanne, anneanne avantajı ile gözünüz arkada kalmadan bırakabileceğiniz en yakınlarınıza bari yapmayın bunu. Daha doğrusu ben bu konuda çok zorlandığım için sizin düşünce tarzınız bana şımarıkça geldi.

Evet çocuklarda bir dönem var böyle herkese anne deme şeysi. Teşekkürler paylaştığınız için 🙏🏻🌸
Suan ikinci bebek buyuyor. Birine anne desede o lafın hayrına alıp baksalar bir süre bende dinlensem diye bakıyorum. Hayat nerdrn nereye.. Hele ikinci cocukta anladım ki bana baba dese bile olur yeterki bakan biri olsun bebeğe arada olsada. Sizde saglicakla büyütün.

Daha 3 ay onceden anneme takilmayin . Simdiden anneme takarsaniz bakarken kim bilir nelere takarsiniz rahat olun birakin buyutsun mis gibi iste . Bakiciyla akliniz kalacagina babaannesi annem desin ,yavrum desin, kuzum desin, yavrumun yavrusu desin guzel seyler bunlar 🥰

Bu şekilde olduğu için Anneannesine anne diyip annesine abla diyen bir örnek çevremde o yüzden beni de darladı sanırım bu konu
Öyle söyledim ama aslında benim eşim de anneannesine anne diyor 😊

Ama kimse düzeltmemiş onları ve ömrümde başka anne diyen de görmedim başka.

Sanmıyorum böyle bir sorun yaşayacağınızı.

Merhaba hanımlar 🌸

Çocuğa sadece kendi ismiyle seslenmek gerekiyormuş. Tatlım, canım gibi kelimeler bile kafa karışıklığı yaparmış. Bunu anlatabiliriniz

Back
X