- 30 Ekim 2018
- 2.946
- 4.310
- 133
- Konu Sahibi fionawoody
-
Benim komşum annem der yaşça büyük çok hoşuma gıdıyorBenim kayinvalidemde diyor mesela ben nişanliykende bana annem derdi canindan gelerek diyo cok hosuma giderdi mesela yigenleri hala teyze diyince buyur annem der yani agiz alışkanlıgi bu durum bence simdi 15 aylik kizim var onada annem diyor ama kizim annesini tabikide iyi biliyor hic takilmiyorum sende takilma
Kayinvalidem bebegime annem diycek, ve bende konu sahibi gibi yapmayıp sineye çekecemKendi annen dese takar misin? Desin annem ne olacak.. ohff valla herseyi abartiyosunuz
Madem böyle saçma birşeye takılıyorsun kv ne bırakma çocuğu o bakmasın. Gerçekten çok saçma ve komik bir düşüncen aynen babannesi ona annem diye sevdi diye çocuk onu annesi sanacak he he.Merhaba hanımlar
4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım
Gercekten çok haklı bir yorum +1000 . Dert ettigim seylere şuan gülüp geçiyorum ne gerek varmış diyorumMerhaba yeni dogum yapmis anne.
Takildiginiz noktanin komikligini ilerleyen zamanlarda anlayacaksiniz.
Benim annem kardesim ben hepimiz öyle seviyoruzBenim kızım 3 yaşında annem hala öyle hitap ediyor, başka bir sıkıntı yoksa takılmayın, yaşlıların sevgi gösterme şekli o
Öncelikle böyle düşünmeniz normal hem bebeği bırakacak olmanız hemde daha yeni anne olmuş olmanızdan kaynaklı afedersiniz ama konunuzu gülerek okudum çok tatlısınız o kadar boş bir endişe ki bu ilerde çok gereksiz bir düşünce içersine girdiğinizi anlayacaksınızMerhaba hanımlar
4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım
Kayinvalidem bebegime annem diycek, ve bende konu sahibi gibi yapmayıp sineye çekecemvalla zor biraz. 10 aylik bebegim. Kayınvalide hala daha bana sormadan eline ekmek vermez. Bence abartilacak bir konu. Cunku ordan basliyor her sey...sonra cidden kendilerini anneleri gibi görüyorlar. Ayar oluyorum. Benimkini tenzih ediyorum. Bastan beridir altını bile degistirtmedim. O yuzden karışmaz. Babannesinin gülü diye sever
Kültürel olarak dense hadi bir nebze anlarım ama direkt inadına demek hos degil zaten ise baslamak zorunda kalmak insanı yıpratıyor bir de bu tarz hareketler üzücüAslında kültür ilede alakali eşim Kürt mesela onlar da yade deniliyor. Anne demekmiş yani babaanne veya anneanneyede anne diyorlar. Yada piri diyorlar torunu olmuş yaşlılara deniliyor. Ama bizde kim kimdir net. Benim annem mesela babaannem der yigenime. Babaannem gel yanima babaannem burdayım. Benimkilere de anneannem der. Kızım 15 aylık anne diyor ona bazen düzeltiyor annen orda diyor ben anneannen diyor. Anneanneyy diyor kızımda
Az büyüsün kayınvalide yeterki baksın diye fırsat kollayacaksınız. Bence istediğini desin. O da büyük annesi sonuçta.Merhaba hanımlar
Merhaba hanımlar
4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorunday
Ben olsam ben de sinir olurdum neden annem diyor ki sanırım çok seviyor torun sevgisi başka derler ya
Lohusa da değilim ama sacma buldum fakat sadece bu sebepten baktirmamazlik yapmam
Çok saçma bir şeye takılmışsınız. Elbette çocuğunuz babaannesini anne diye benimsemez. Çocuğunuz kim annesi bilir. Bilmese de zamanla öğrenir zaten. Bu kadar detaycı davranmanız size zarar sadece. Ek olarak konuşmayın derim. Ben kayınvalidenizin yerinde olsam normal bulmam ve tepki gösteririm çünkü. Çalışmak zorundaysanız yani ona muhtaçsanız öyle her şeye alınma, kıskanma lüksünüz yok bilginiz olsun.
Bence bi sorun yok. 2 yil kendim baktim.
Şimdi gunduz ogluma bakan birisi var. Oglum dusunce -gel annem buraya- diyo. Hic sorun etmiyorum. Oglum anne de demiyor. Teyze diyor. Ben de yigenime düşünce vs oy annem gel kucagima diyorum. Ne var bunda. Cocuk bana teyze diyo.
Anne kelimesi sevkat anlamında kullaniliyor bence.
Çocuğunu bakıcıya bıraksaydın keşke, kv nin bakması demek birsürü problem demektir..
15 aylık bebeklerim var. Biri konuşmaya çıktı. Ev içinde ben anneme anne dediğim için o da bazen anne diyor. Anneanne diyoruz biraz çıkarmakta zorlandığı için anne demesi kolay oluyor. Aynı durumu banannesiyle de olacak. Ama beni biliyor sadece kolayına geldiği için ve kavram olarak herkes öyle dediği için aklında öyle kalıyor. Geçici bir durum bu öyle düşünün.
fionawoody kendinizi boşuna üzüyorsunuz, bebekler anneleri kim bilirler kafaları karışmaz.
Kayınvalidem iyi biridir demişsiniz, kötü niyetle söylemiyordur bunun için ne sizin üzülmenize ne kayınvalidenizin üzülmesine gerek yok bence
Hissetiklerini Ben de yaşamıştım. Lohusalık zamanı annelik hormonların etkisiyle böyle bir sahiplenme durumu ortaya çıkıyor. Yani aslında biraz da hormonlarından dolayı ekstra kıskanç hissediyor olabilirsin. Bunun sebebi de aslında insanların içine verilen bebeği koruma içgüdüsü. Yani hissettiklerin normalde biyolojik. Öte yandan aynı şeyleri hissetmiş birisi olarak Sana gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, eğer ilgili bir anneysen istersen sabah akşam çalış, o çocukla yine bağ kurarsın. Benim çocukların babaannesi de anneannesi de çocukları ölüp biter. Çocuklar ne istese yaparlar, çocuklar da onları çok seviyorlar. Ama tabii ki annenin yeri farklı. Hatta bazen eşim bile gıcık oluyor, ki kendisi çok ilgili bir baba, çok sevecen çok oynar. Benim gördüğüm genelde çocuklarına uzak olan anneler çocuğuyla akşam da vakit geçirmeyenler, Mesela iş haricinde de sık sık bebeği bırakıyor. Tembellik yapıyor, alışverişe gidiyor gezmeye gidiyor. Çalışan anne olunca ekstra fedakarlık yapmak gerekiyor. Ben işten çıkışta koşa koşa eve giderdim, akşam yemeklerini yedirdim, ben yatırırdım. Çok çok bunalmadığım sürece İş harici çocuğu kimseye bırakmadım, çocuklarla da bağım güzel oldu.
Sana tavsiyem anne demesine sakın takılma. Çocukla beraber olmanın etkisiyle kayınvalden ilk başlarda çok gazlı olur, Buda iyi bir şey. Ama illaki sonunda o da bikacak. Çocuk bakmak çok zahmet isteyen de yorucu bir iş, anne harici herkes bir süre sonra pes ediyor bence. O yüzden sana tavsiyem ilk birkaç ay çok çok dikkatli ol birbirimizi üzüp kırmayın küçük meseleler için. Sana şöyle bir örnek vereyim mesela bazen gün içinde çocuklara şeker veriyorlar diye çok gıcık olurdum. Ama daha sonra kendi baktıgım bir dönem oldu, ben de arada veriyordum sonuçta. Yani çalışan anne olunca bazen çok idealist yaklaşa biliyorsun, o zaman da bakan kişiler özellikle anne ise bazen soyledigin şeyler kırıcı olabiliyor. O yüzden de bence ilişkiniz oturana kadar çok da müdahale etme eğer çooook yanlış bir şey yapmıyorsa. Daha sonra yavaş yavaş ikinizde birbirinizi anlar yolunuzu bulursunuz. Şimdi kayınvalidenle daha çok muhatap olacaksın, hassas bir dönem. Umarım güzelce atlatırsınız. Ama anne deme meselesi için bence baştan kırgınlık olmasın, çünkü büyükleri yanlış bir durumda bile uyarsan bozula biliyorlar gerek yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?