Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef ), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım

Merak etmeyin çocuklar kimin annesi oldugunu biliyorlar.
Benim annem de annem annem diye sever,seslenir kizim annem dedigi zaman sen anneannemsin diyor.
Ama annem diyince benimde bi zoruma gidiyo ya, onun annesi benim diyesim geliyo

Benim komşum annem der yaşça büyük çok hoşuma gıdıyorkendı torununada oyle dıyor 1.5 yaşında

Kendi annen dese takar misin? Desin annem ne olacak.. ohff valla herseyi abartiyosunuz
Kayinvalidem bebegime annem diycek, ve bende konu sahibi gibi yapmayıp sineye çekecem valla zor biraz. 10 aylik bebegim. Kayınvalide hala daha bana sormadan eline ekmek vermez. Bence abartilacak bir konu. Cunku ordan basliyor her sey...sonra cidden kendilerini anneleri gibi görüyorlar. Ayar oluyorum. Benimkini tenzih ediyorum. Bastan beridir altını bile degistirtmedim. O yuzden karışmaz. Babannesinin gülü diye sever

Madem böyle saçma birşeye takılıyorsun kv ne bırakma çocuğu o bakmasın. Gerçekten çok saçma ve komik bir düşüncen aynen babannesi ona annem diye sevdi diye çocuk onu annesi sanacak he he.

Benim kızım 3 yaşında annem hala öyle hitap ediyor, başka bir sıkıntı yoksa takılmayın, yaşlıların sevgi gösterme şekli o
Benim annem kardesim ben hepimiz öyle seviyoruz Bazen babası bile öyle seviyor ağzı alışıyor

Öncelikle böyle düşünmeniz normal hem bebeği bırakacak olmanız hemde daha yeni anne olmuş olmanızdan kaynaklı afedersiniz ama konunuzu gülerek okudum çok tatlısınız o kadar boş bir endişe ki bu ilerde çok gereksiz bir düşünce içersine girdiğinizi anlayacaksınız enin olun hiç bir bebek babanneyi annesi yerine koymaz

Çocuğunuza babaannesi mi bakıyor siz mi bakıyorsunuz?

Kültürel olarak dense hadi bir nebze anlarım ama direkt inadına demek hos degil zaten ise baslamak zorunda kalmak insanı yıpratıyor bir de bu tarz hareketler üzücü
Bakin anneniz düzeltiyormus ve demiyormus cunku olması gereken bu
Kızınız da cok seker diyormuş eminim anneanne mest oluyordur
Benimki de anneannesi diyor

Az büyüsün kayınvalide yeterki baksın diye fırsat kollayacaksınız. Bence istediğini desin. O da büyük annesi sonuçta.

Ben olsam ben de sinir olurdum neden annem diyor ki sanırım çok seviyor torun sevgisi başka derler ya
Lohusa da değilim ama sacma buldum fakat sadece bu sebepten baktirmamazlik yapmam

Yo hayır baktırmamazlık yapılmaz tabii ki de acaba konuşup söylesem mi yoksa hiç gerek yok nasılsa çocuk büyüdükçe anneyi zaten ayırt edecek mi diye sormak istedim.

Haklısınız ama dert oldu içime işte Sizlerin yorumları ile de yersiz bir düşünce olsuğuna ikna olmaya başladım teşekkür ederim size de

Ne kadar şanslıymışsınız keşke her anne en azından ilk 2 yıl bebeği ile olabilse. Fikrinizi paylaştığınız için teşekkürler

Geçici olduğuna ikna ettim kendimi çok şükür siz tecrübeli anneler sayesinde paylaştığınız için çok teşekkürler size de

Teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için kendim bakamayacak olmamın verdiği kıskançlıktan böyle düşünüyorum sanırım

Çok teşekkür ederim içimi ferahlattınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…