Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️
İzin sürenizi uzatabilirseniz uzatın çünkü KV mükemmel de baksa siz yine sorun çıkaracaksınız. Her çocuk annesini bilir korkmayın KV anne gibi bağlanmaz

Eşiniz devreye girsin bence , o şekilde hitap etmesinin yanlış olduğunu çocuğun kafasının karışacağını anlatsın.Siz de diyebilirsiniz ama ne de olsa gelinsiniz, adınız kıskanıra çıkar. Hem babaanne bakacakmış çocuğa durduk yere kadını küstürmenin alemi yok.

Benim annem yapıyor bunu ve bebeğim 3.5 aylık. Anneme öyle demesini istemediğimi söylüyorum. Annem de beni kızdırmak için anne diyecek bana diye üstüme geliyor sonunda ağlıyorum. 🙄🙄Ama kayınvalidem dese bir şey diyemezdim sanırım.
Buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla gereksiz bir tripmiş. Peki madem 😂

Teyzem de torununa annem annem diye hitap ediyor çocuk şuan 4 yaşında hem kendi annesine hem anneannesine anne diyor.
Ama bu sadece öyle alıştığından.
Yoksa kimin anne kimin anneanne olduğunu gayet iyi biliyor.
Bence kayınvalidenizle konuşup rahatsızlığınızı bildirin.

İzin sürenizi uzatabilirseniz uzatın çünkü KV mükemmel de baksa siz yine sorun çıkaracaksınız. Her çocuk annesini bilir korkmayın KV anne gibi bağlanmaz
İzni mi en fazla bu kadar uzatabildim daha fazla evde durursam geçimimiz zorlaşacak. Dediğini gibi ben isteyerek işe dönmeyeceğim için kayınvalidem ne yaparsa yapsın bana batacak bu düşünceyi nasıl yeneceğim bilmiyorum 😞

Kendi annen dese takar misin? Desin annem ne olacak.. ohff valla herseyi abartiyosunuz

Kendi annem dese onuda uyarırım ama sorun şurdaki onu uyarırım o yüzden takmam kafama ama kayınvalidem şimdi ne desem alınır diye düşündüğüm için, istemediğimi ona belirtemediğim için içime dert oldu sanırım. Abartıyorum diye kendi kendimi telkin edicem sanırım konuşamayacağım için 🙂

Bazen benim kayınvalidem de 2 yaşındaki kızım anne deyince efendim diyor .Ben de ona sinir oluyorum .Çok takılmamak lazım sanırım .Ben de takıyorum .Siz yanında çocuğa annem annem diyorsanız hep belki onda da alışkanlık olmuştur duya duya bilinçsiz öyle diyordur.

Şöyle bir aciklama yapabilirsiniz .Pedagoglar çocuğa "annem ,babam falan diye hitap edilmesini doğru bulmuyor zaten .Çocuk da kimlik karmaşası olur diye .İsmi ile hitap edin diyor .Sohbet içinde anne geçenlerde çok iyi bir doktor söyledi çocuklara böyle hitap edilmemesi lazımmış .İsmi ile çağırın ,kimlik oluşsun falan diyebilirsiniz hem kırılmamış olur .

Eşiniz devreye girsin bence , o şekilde hitap etmesinin yanlış olduğunu çocuğun kafasının karışacağını anlatsın.Siz de diyebilirsiniz ama ne de olsa gelinsiniz, adınız kıskanıra çıkar. Hem babaanne bakacakmış çocuğa durduk yere kadını küstürmenin alemi yok.

Zaten kalbinin kırılmasını da hakeden biri değil çok iyi birisi teşekkürler fikriniz için bunu deneyebilirim ☺️

Gerçekten buna bile takıldıysanız lütfen baktırmayın kadına. Benim kızım bakıcısına anne diyor ve çok mutlu oluyorum. Gözüm arkada kalmıyor. Her çocuk annesini bilir yeterki işten gelince gerçekten birlikte zaman geçirin

Ayy ben sanırım bakıcıyı değiştirirdim. Lohusa kafası mı bu? Geçecek mi 😂

İzni mi en fazla bu kadar uzatabildim daha fazla evde durursam geçimimiz zorlaşacak. Dediğini gibi ben isteyerek işe dönmeyeceğim için kayınvalidem ne yaparsa yapsın bana batacak bu düşünceyi nasıl yeneceğim bilmiyorum 😞
Daha bebeğiniz küçük. Büyüdükçe bu endişeleriniz de azalacak. Genel olarak bebeğinize iyi bakıyorsa çok aşırı pimpiriklenmemeye bakın. Çünkü Kv için de zor olacak

Back
X