• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemi nasıl affedeyim ? Affedeyimmi?

canım bence de affet, büyüktür sonuçta, en azından çabası var bak barışmak için; ama mesafeli ol bence bundan sonrasında da, kafan rahat olur.

Olanlara bakılırsa düşündüğümde iyiki çıkarmışım hayatımdan diyorum 8 yılda sadece bu telefon olmadı tabi bunun dışında evliliğimin ilk 3 yılı cehennemdi altlı üstlü oturuyorduk ne zaman taşındık şehir bile değiştirdik o zaman hayat başladı benim için eşimle aramda eskiden çok ama çok şeyler yapıp hayatımı cehenneme çevirdi şimdi hiç bir şey yapamıyor bu konu nedenı ıle değil baska bır konu yuzunden benımle alakası olmayan bır konu yuzunden eşim annesi ile görüşmüyor ben nıye bu konuyu açtım mektup yazması ve ben Allahtan korkuyorum o yaptı ben yapmayayım dıyorum bır yandan yıne canımı acıtacak dıye korkuyorum ama yazdıklarınızdan sonuçlar çıkıyor

1-barış mesafeli ol
2- torunları mahrum etme
3- günaha girme
4-ölürse ( sıralı ölüm olursa ) vicdanım ne dıyecek ?

canım bence de affet, büyüktür sonuçta, en azından çabası var bak barışmak için; ama mesafeli ol bence bundan sonrasında da, kafan rahat olur.

Olanlara bakılırsa düşündüğümde iyiki çıkarmışım hayatımdan diyorum 8 yılda sadece bu telefon olmadı tabi bunun dışında evliliğimin ilk 3 yılı cehennemdi altlı üstlü oturuyorduk ne zaman taşındık şehir bile değiştirdik o zaman hayat başladı benim için eşimle aramda eskiden çok ama çok şeyler yapıp hayatımı cehenneme çevirdi şimdi hiç bir şey yapamıyor bu konu nedenı ıle değil baska bır konu yuzunden benımle alakası olmayan bır konu yuzunden eşim annesi ile görüşmüyor ben nıye bu konuyu açtım mektup yazması ve ben Allahtan korkuyorum o yaptı ben yapmayayım dıyorum bır yandan yıne canımı acıtacak dıye korkuyorum ama yazdıklarınızdan sonuçlar çıkıyor

1-barış mesafeli ol
2- torunları mahrum etme
3- günaha girme

bence en tehlikeli insan türü
yani bi insan ya iyidir ya kötüdür ona göre gardını alırsın bilirsin hazırlıklısındır
ama bir iyi bir kötü olması insanı sürekli yorar. nereden ne geleceğini kestiremezsin bilemezsin sürekli açık ararsın
bir insana tam olarak güvenmedikten yanında huzurlu hissedemedikten sonra görüşmende şart değilse ( eşin açısından söylüyorum bunu problem etmemiş ) görüşme derdim
ancak;
ortada bir durum daha varki torun varsa işler değişebilir
kayınvaliden için değil ama çocuk varsa çocuk için önemli babanneler ananeler dedeler bir çocuğun hayatında olmalı bence. bir çocuk bu sevgiyi yaşamalı

1-barış mesafeli ol
2- torunları mahrum etme
3- günaha girme

eşim 1 kere bıle barısın demedı sanırım bız konusmadığımızda onun kafası çok rahat

Buna inanırım, gerçekten bazen bu tür sürtüşmeler, arada kalanı çok yıpratır.

affedip de can ciğer kuzu sarması olmaya gerek yok bence. saygı çerçevesi içinde ilişkinizi devam ettirin. ama fazla samimi olmamanızda fayda var. bi de eşiniz haberdar mı olanlardan o ne düşünüyor?

Katılıyorum, bence de fazla samimi olamamak en doğrusu.

Ayrıca, şeker hastaları yediklerine diikkat ederlerse, çok ileri yaşlara kadar yaşayabiliyorlar. K. valideniz ya hastalığını kullanıp sizi yumuşatmak istemiş, ya da henüz hastalık yeniyse, adapte olamadığından gerçekten kendini ölüme yakın hissediyor. Artık, hangisi bilemem. Tutarsız davrnışları şekerden çok, kendi yapısından gibi geldi bana. Barışıp, fazla içli dışlı olmamak en iyisi olur herhalde. Ama, baştan da tavrınızı belli edecek mesafeyi koymayı becerebilmeniz lazım.

Ben kayınvalidemle 2 yıldır küsüm,o pek kaale almıyor gerçi gelir arada torunu filan ister özleyince o ayrı.
Benim de çok haklı sebeplerim vardı,abartmış olmayım ama ölüsüne gitmesem yeri o kadar söyleyim.Son zamanlarda
barış turlarını iyice artırdı.Ama sebebi kesinlikle beni sevmesi ya da barışmak istemesi değil biliyorum oğlu,oğlu
torunu ve kızının evleneceği aileye karşı reil olmamak.Mecburen 2 yıl sonra nişanda evine gittim.Birşey kaybetmezsin
canım,sadece mesafeni koru belli bir sınırı aşmasına izin verme.

Normalde nasıl bi insan olduğunu sen daha iyi bilirsin, yani yüze gülüp arkadan konuşan cinsse sana da bunu yapabilir.
Barışırsan da herşeyin olabileceğine hazırlıklı olmalısın. Görüşsen bile seni yine yaralamasına izin verme, çok sıkı fıkı olma...

Bence hakkınızda kiminle konuştuysa telefonda kime söylediyse o iftiraları yanınızda arayıp doğru olmadığı söylesin
Eğer gerçekden seviyorsa sizi söyler o zaman affet bence...
yoksa 8 yılın 4 yılı küs 4 yılı normal tuhaf geldi bana sürekli bir problen çıkarmaya hazır gibi duruyor

Bence hakkınızda kiminle konuştuysa telefonda kime söylediyse o iftiraları yanınızda arayıp doğru olmadığı söylesin
Eğer gerçekden seviyorsa sizi söyler o zaman affet bence...
yoksa 8 yılın 4 yılı küs 4 yılı normal tuhaf geldi bana sürekli bir problen çıkarmaya hazır gibi duruyor

:))) kime söyledi kendi kızkardeşine söyledi yani eşimin teyzesine hatta bu olaydan sonra kendi kardeşine de çok yüklendi telefonu dinlettin aramızı bozdun ben onu çok severdım benı torunlarımdan oğlumdan mahrum bıraktın dıye aslında benım ıstedığımde buna benzer bır sey bana eşim ben ve teyzenın duyacağı yerde desınkı ben senı çekemedım bunları dedım sonrada dıyorumkı onu bu kadar zor duruma sokmayayım oda bır anne ben çok ama çok kararsız kaldım

:))) kime söyledi kendi kızkardeşine söyledi yani eşimin teyzesine hatta bu olaydan sonra kendi kardeşine de çok yüklendi telefonu dinlettin aramızı bozdun ben onu çok severdım benı torunlarımdan oğlumdan mahrum bıraktın dıye aslında benım ıstedığımde buna benzer bır sey bana eşim ben ve teyzenın duyacağı yerde desınkı ben senı çekemedım bunları dedım sonrada dıyorumkı onu bu kadar zor duruma sokmayayım oda bır anne ben çok ama çok kararsız kaldım

Peki bu yaptığını size nasıl açıklıyor ve barışmak için çaba sarfediyor
savunması nedir

Bence bu zora sokmak değil yaptığı hatanın cezasını çekecek eğer sizi seviyorsa yapar bence niyeti iyiyse bir hatayı düzeltmek Özür dilemek erdemliktir....

Peki bu yaptığını size nasıl açıklıyor ve barışmak için çaba sarfediyor
savunması nedir

Bence bu zora sokmak değil yaptığı hatanın cezasını çekecek eğer sizi seviyorsa yapar bence niyeti iyiyse bir hatayı düzeltmek Özür dilemek erdemliktir....

şöyle açıklıyor telefondaki bir cümlesi

EBRUDAN DOST OLMAZ AÇIKLAMASI :ebrunun işleri başından aşkın çok yoğun eger derdin olursa seni dinleyemez ..... ben adım nasıl ebruysa o kadar ıyı bılıyorumkı ne demek ıstedığını.......

şöyle açıklıyor telefondaki bir cümlesi

EBRUDAN DOST OLMAZ AÇIKLAMASI :ebrunun işleri başından aşkın çok yoğun eger derdin olursa seni dinleyemez ..... ben adım nasıl ebruysa o kadar ıyı bılıyorumkı ne demek ıstedığını.......

vayyy valla pozitif yaklaşayım ortada çaba var dedim ama
Kurusa bakmazsan kayınvaliden diliyle oyalar insanı baya uyanık gördüm kendisini:44:
Karar senin ama ben yaptığının cezasını kese çektirir ve öyle affederdim
Ama affetsemde yakın olmazdım asla
bugün konuşan arkamdan yarında konuşur ve nefret ederim böyle insanlardan

vayyy valla pozitif yaklaşayım ortada çaba var dedim ama
Kurusa bakmazsan kayınvaliden diliyle oyalar insanı baya uyanık gördüm kendisini:44:
Karar senin ama ben yaptığının cezasını kese çektirir ve öyle affederdim
Ama affetsemde yakın olmazdım asla
bugün konuşan arkamdan yarında konuşur ve nefret ederim böyle insanlardan

takdir ettim sizi insan sarrafı olmuşsunuz acayip derecede dil oyunları var yetenek !!! birden bana ettiği hakaretler geldi aklıma seni gelin olarak aldığım güneeee lanetttttt olsun dıye apartmanın içinde basbağırması :((( gene hırslandım 2-3 gündür yumuşamıştım

onu her yönüyle tanıyan sensin.
1.barışma sebebi sence iyi niyetlemi(konuyu okuyunca bana göre iyi niyetli)
2.barıştıktan sonra aynı şeyi yaparmı yani yine arkandan konuşurmu
3.senin ona küsme nedenini biliyormu.yani arkasından konuştuğunu bildiğini biliyormu.
4.konuyu okuyunca önemli bişey yok gibi gözüküyor.bide mektup yazması hoşuma gitti bu yüzden affet derim.(yinede sen bilirsin)
kazadan sonra etkilenmiş olup seni kaybetme korkusu oluşmuş olabilir içinde.bu yüzden tamamen iyi niyetli olabilir diye düşünüyorum.
affedersende yine aynı şey olursa bu sefer af dilerse bile affetmeyeceğini söyle.

Back