Kayınvalidemden Korkuyorum

+1
Kv sine verdiği cevaptan ve bir kaç yorumdaki crvap şekline baktım.
Hiç de saf değil dedim.

Kv’dem bana tatilden döndüğümde çingene gibi olmuşsun dese, eee annecim kocama uyum sağlamaya çalışıyorum derdim…

Aslında konu sahibinin sorunu kv sine cevap verip vermemekte kararsız kalması.
Konu saflık değil zira saf değil, konu aslında kısa ve net karşımdaki beni kırıp kırmamayı umursamadan konuşuyor ise bende hak ettiği cevabı vermeliyim.

İşte kişi kendine ve kişiliğine yapılan hakarete varan konuşmalara susar ise uyku kaçırır.
Uyku önemlidir. Sağlıklı insanın uykusunu iyi alması gerekiyor.
kocamcagizin suçu ne ya 😅 şaka biyana söylediklerinize katiliyorum ben kendimle çelişiyorum alttan almalimiyim büyügüm sonuçta esimin annesi belkide gercekten saka yapiyodur vb birsuru sey dusunurken susup kaliyosun ve karsidaki bunu gucsuzluk olarak mi anliyo bilemiyorum gittikce dozunu arttiriyo isin en son cingeneye donmussune kadar variyo is sonra uykularinda kaciyo tadinda kaciyo bunu bana yapan ilk insan kayinvalidem de degil ayrica mudurlerim bi kac tanidik is arkadasi vs de ayni seyi yaptilar ve ben cogunda hic birsey soyleyemedim söylemek lazim biliyorum ve soyledigimde de laf gedigine oturur cumle kuramayan biri de degilim fakat hep bi sekilde susuyorum nedenini bilmiyorum ama bu konudan sıkıldım ve çözecegim Tadimiz kacmasin aliriza bey modundan cikmam lazim

ne kaynanalar var ya ben en ruh hastalarına tanık olduğum için hiç kötü bişiy göremedim. kimileri etleri yakınlarına vermektense fakirlere dağıtmak gerektiğini söylüyor onun için kurban konusunda bir yorumda bulunamıycam. benim kayınvalidem de bazen azarlar gibi konuşur ama eşime de mükemmel davranmıyor sonuçta düz anne olarak gördüğüm için zoruma gitmiyor.

yok o sehrin bi ucunda ben bir ucundayım ayda 1 yada 2 kere anca gorusuyoruz.Basta neden aramiyo bu beni gibisinden esime falan sitemli sitemli konusmus esimde ara noolcak falan demisti.gayret de ettim ama koyma suyla degirmen donmuyor ben cok telefonda konusan biri degilim cok sevdigim arkadaslarimi bile unutuyorum aramiyorum.Velhasil olmadi.Belki bu yuzden kaynanalik dozunu artirmistir.Bilmiyorum.Bazen dugunde Taktigimiz altinlari niye takmiyosun ortamlara girerken falan diyodu onuda yapmadim bana komik geliyo cunku bu tarzda bi gosteris.Benim de hatalarim bunlar sanirim.
İyice bilenmiş olabilir. Bence bu şekilde devam et

kocamcagizin suçu ne ya 😅 şaka biyana söylediklerinize katiliyorum ben kendimle çelişiyorum alttan almalimiyim büyügüm sonuçta esimin annesi belkide gercekten saka yapiyodur vb birsuru sey dusunurken susup kaliyosun ve karsidaki bunu gucsuzluk olarak mi anliyo bilemiyorum gittikce dozunu arttiriyo isin en son cingeneye donmussune kadar variyo is sonra uykularinda kaciyo tadinda kaciyo bunu bana yapan ilk insan kayinvalidem de degil ayrica mudurlerim bi kac tanidik is arkadasi vs de ayni seyi yaptilar ve ben cogunda hic birsey soyleyemedim söylemek lazim biliyorum ve soyledigimde de laf gedigine oturur cumle kuramayan biri de degilim fakat hep bi sekilde susuyorum nedenini bilmiyorum ama bu konudan sıkıldım ve çözecegim Tadimiz kacmasin aliriza bey modundan cikmam lazim
Cevap tarzınız ve kv ve is yerindekilere cevap vereme durumundan çok benzettim kendime.
Ben kendimi hasta ettim cevap vermeyerek veremeyerek.
Ciddi ciddi sağlık sorunları yaşıyorum.

Sonra akıllandım tabii ki, yapı olarak çok dişliyimdir. Valla şimdi o bu şu hiç fark etmez girişiyorum. Ama hiç ilk başlatan ben olmuyorum. O konuya dikkat ederim.
Geçmeyen sırt ağrılarım.
Bunu kendinize yapmayın. İleride içine ata ata çıkıyor sorunlar…

Ne demek cingene yahu… (Bana hayatta en çok koyan hak etmediğim hakaret vari konuşmalar yapılması. Hepsini hayatımdan çıkardım. )
İnsan gelinini çingeneye neden benzetir.

Ben hayatta kendime şunu düstur edindim, TADIMI KAÇIRANIN tadını kaçırırım.

ne kaynanalar var ya ben en ruh hastalarına tanık olduğum için hiç kötü bişiy göremedim. kimileri etleri yakınlarına vermektense fakirlere dağıtmak gerektiğini söylüyor onun için kurban konusunda bir yorumda bulunamıycam. benim kayınvalidem de bazen azarlar gibi konuşur ama eşime de mükemmel davranmıyor sonuçta düz anne olarak gördüğüm için zoruma gitmiyor.
Kendi kizlarina yada esime yada kayinpederime bu denli yaklasmiyor benden 8 yas kucuk gorumcem var ona cingeneye donmussun dese eminim 1 hafta ayni evde küs gezer.bazi seyleri tartip inceleyince anne dedigin kadinin aslinda kizi olmadigini ve asla olmayacagini farkediyorsun hep el kizi ve gelinsin sende öyle davranmak zorunda kaliyosun.

Kendi kizlarina yada esime yada kayinpederime bu denli yaklasmiyor benden 8 yas kucuk gorumcem var ona cingeneye donmussun dese eminim 1 hafta ayni evde küs gezer.bazi seyleri tartip inceleyince anne dedigin kadinin aslinda kizi olmadigini ve asla olmayacagini farkediyorsun hep el kizi ve gelinsin sende öyle davranmak zorunda kaliyosun.
Çok dogru. Lafa gelince kızım gibi görüyorum derler. Ama asla kızı gibi olamazsın.Bende mevlüde gitmedim diye, kv kpyi doldurmuş. En son gittigimde ikiside surat salladı. Ee kendi evlatları gitmese, ay benim evladım mevlüt sevmez derler. Demekki neymiş. Kızı gibi degilmişiz.

Merhaba;
insanların niyetlerini çok çözememek,laf sokuldugunda anlayamamak,birine kızdıgımda alındıgimda yada haksızlıga ugradıgımı düsundugumde tepki koyamamak cekinmek utanmak gibi dertleri olan halk arasinda SAF olarak nitelendirilen kadınlardan biriyim.Eşimin annesinde gariplik seziyorum evleneli 2 kurban bayramı geçti asla bize pay vermiyor esim bu bayram ziyaretinde kapidan cikarken payimizi bidahaki geliste aliriz diyince farkettim bunu.harbi lan oyle birsey vardi falan oldum.Aldigi cevap da enteresan geldi sakayla karisik geldiginizde ikram ediyoruz ya ne payı vercez daha dedi.Neyse bu kucuk mevzu.Esas kafama takılan yumusak tavirli anlasabilecegim biri gibiydi baslarda zaman gectikce sanki ben bi kabahat isleyen kucuk bir cocukmusum gibi azarlar tarzda tatli sert diye ilecegimiz bir edayla üstten bir tavirla iletisim kurmaya basladi.Bu durum beni rahatsiz etmeye basladı bir dugunde herkesin icinde boyle davraninca valla kaynanalikta kendini gelistirdin iyice anne boyle havali mi oluyo diyiverdim.simdi biraz normal gibi.tatilde bronzlastim diye ilk gordugu anda gulerek cingeneye donmussun dedi onun disinda tespit edebildigim birsey yok.ben kaynanasiyla didisen sirret gelin olmak istemiyorum.Esim uzulsun de istemem.Durumu burada sabit tutmak ve kayin validemin kaynanaya dönüsmesini ve level arttirmasini nasil engellerim.tavsiyesi olan var mi?
Bence hiç saf değil hatta oldukça hazır cevapsiniz.kendinizi fazla hafife almayın

Merhaba;
insanların niyetlerini çok çözememek,laf sokuldugunda anlayamamak,birine kızdıgımda alındıgimda yada haksızlıga ugradıgımı düsundugumde tepki koyamamak cekinmek utanmak gibi dertleri olan halk arasinda SAF olarak nitelendirilen kadınlardan biriyim.Eşimin annesinde gariplik seziyorum evleneli 2 kurban bayramı geçti asla bize pay vermiyor esim bu bayram ziyaretinde kapidan cikarken payimizi bidahaki geliste aliriz diyince farkettim bunu.harbi lan oyle birsey vardi falan oldum.Aldigi cevap da enteresan geldi sakayla karisik geldiginizde ikram ediyoruz ya ne payı vercez daha dedi.Neyse bu kucuk mevzu.Esas kafama takılan yumusak tavirli anlasabilecegim biri gibiydi baslarda zaman gectikce sanki ben bi kabahat isleyen kucuk bir cocukmusum gibi azarlar tarzda tatli sert diye ilecegimiz bir edayla üstten bir tavirla iletisim kurmaya basladi.Bu durum beni rahatsiz etmeye basladı bir dugunde herkesin icinde boyle davraninca valla kaynanalikta kendini gelistirdin iyice anne boyle havali mi oluyo diyiverdim.simdi biraz normal gibi.tatilde bronzlastim diye ilk gordugu anda gulerek cingeneye donmussun dedi onun disinda tespit edebildigim birsey yok.ben kaynanasiyla didisen sirret gelin olmak istemiyorum.Esim uzulsun de istemem.Durumu burada sabit tutmak ve kayin validemin kaynanaya dönüsmesini ve level arttirmasini nasil engellerim.tavsiyesi olan var mi?
walla ben sizi hic SAF gormedim, lafinizi da pat pat soylemissiniz. bana herkes cok akilli becerikli gozuyle bakar ama ben soyleyemem mesela sizin dediklerinizi. bence dozunu artirmadan boyle devam edin, gayet guzel

Bir erkek annesinin, gelinine laf söyleyince artık kendisinden uzaklasacagini ziyaret sıklığının azalacağını ve dolayısıyla oğlunu da daha az göreceğini hesap etmeden cahilce davranması çok zavallıca bir durum bence 😊 benim 3 yaşına yakın oglum var. Bundan 30 sene sonra sağ olursam tabi gelinimi el üstünde tutmak için tüm çabayı gösterecegim, tabi iletişim ve iyi niyet karşılıklı ama karşıdan sana bisey gelmiyorsa neden arayı bozan taraf oluyor kvalideler. Kendi ayaklarına sıkıyorlar 🤣

Merhaba;
Uzak dur ve hayır demeyi bil, gerekirse de lafını yapıştır geç...

bence düğünde gayet güzel laf söylemişsin, saf değilsin de sadece ciddi bir tartışma çıkmasını istemiyorsun bence. yalnız "çingeneye dönmüşsün" de denilecek laf değil. kayınvalidemle görüşünce samimiyizdir ama birbirimize hiç karışmayız. yakın oturmamıza rağmen her dkda görüşmeyiz, telefonda da bir şey olmadığı sürece konuşmayız. bizde tatilden dönüp, uğradık dün "oyy çikolata gibi olmuşsunuz çok güzel" dedi.. iki üslup farkına bakınca kayınvalidenizin dediği benim bile sinirime dokundu. ama size nasıl geliniyorsa öyle gideceksiniz bence. gülerek laf söylediğinde, gülerek cevap verin.. kafanıza da takmamaya çalışın.

Merhaba;
Şimdi ben kendi verdiğim tepkilerle herkesi susturdum mum ettim ama size bunun tavsiyesini veremem çünkü söz konusu eşinizin annesi ailevi durumu etkiler. O yüzden enn iyisi mesafedir her zaman ama tabi ki kaynana diye de susun demiyorum abarttığı durumlarda cevabını verin hatta yeri geldiğinde cevap bile vermeyin. O nasıl davranıyorsa size sizde öyle cevaplar verin. Anne babanın bile söyleyeceği sözlerin bir sınırı vardır. Bende köy gittiğimde dayımla çok sıkıntı yaşardım sürekli laf sokardı ağzının payını çok güzel verdim zamanında zira bana laf edecek en son kişi oydu şimdi bi başkası bana soru sorduğunda '' naza sorma öyle şeyler hoşlanmaz o kızar biz ayrı konuşalım bunları '' diyor :KK70: İnsanlar değişmez elbet içten içe laf etmek için can atıyordur ama alacağı lafı da bildiği için susuyor o yüzden fazla sessizlik iyi değil. Ben köye gittim mi herkes birbirini susturuyor asdfghj. Ama çok özgüvensiz korkak büyüdüm canıma tak etmişti gerçekten. Şimdi kafam rahat çok şükür.

Merhaba;
-Cingeneye dönmüşsün. -eee senin gelininim annem yakışmış mı ?! Gibi tatlı sert edalarla kivirmaya yakın cümlelerle ,yani şu konuşmanın karşılığında bana ne dedin sen dese bronzluk diyorum yakismismi anne olmusmu gibi cümlelerle ekarte edebileceğin şekilde iletişim kurmani tavsiye ederim alttan alırsan tepeme çıkar ,sert çıkarsan manipüle eder ayna olucaksin kaynanan neyse onu yansiticaksin o zaman kendine gelir tecrübeyle sabit

Siz de level atla vallahi ben şirret gelinim sor kayınvalideme benden iyisi yok isiriveriyorum sizin tabiriniz ile saf olunca tepesine çıkıyorlar ama ondan önce ben çıkıyorum desdurla yanıma geliyor aman delidir napicagi belli olmaz hiç sıçratmayayim der bu arada 22 senedir altlı üstlü otururuz hakkını yemem banada çocuklarimada bakti ama bir gün ezdirmedim kendimi

Söylenilen laflara abartmadan şuan yaptığınız gibi minik cevaplarla önünü kesip mesafeli durmaya devam edeceksiniz.
Kayınvalideden kaynanaya geçişin bence 2 sebebi var
Zamanında ses çıkarmayan gelin ve karısını ezdiren koca.
Benim kv de daha ilk kez evine gitmişim kaç km yol yapıp misafirlerin yanında eli yakışmıyor bir işe dedi benim için. Becerikli değilim yalan yok. Cidden yakışmaz da. Orada cevabımı verdim. Herkes gidince konusunu açıp ayıp ettiğini söyledim. Sonra eşim geldi. kayınvalidem misafir yanında laf ettim onu bozdum diye benim haksız görüleceğimi sanmış olacak ki oğluşunu görünce ses yükseltti. Eşim de hop hop ne oluyor. Sarı limoncuk hazırlan gidiyoruz. Bir daha karıma saygısızlık yaparsan bu kapıyı çalmayız anne dedi. Tuttu elimden götürdü. Ne ben ne eşim görüşmedik evimize gelip bizden paşa paşa özür dileyene dek.
Sizin tavrınız bile bir yere kadar en önemlisi bence eş.
Kiymetini bil sarilimoncuk sarilimoncuk 😉

Söylenilen laflara abartmadan şuan yaptığınız gibi minik cevaplarla önünü kesip mesafeli durmaya devam edeceksiniz.
Kayınvalideden kaynanaya geçişin bence 2 sebebi var
Zamanında ses çıkarmayan gelin ve karısını ezdiren koca.
Benim kv de daha ilk kez evine gitmişim kaç km yol yapıp misafirlerin yanında eli yakışmıyor bir işe dedi benim için. Becerikli değilim yalan yok. Cidden yakışmaz da. Orada cevabımı verdim. Herkes gidince konusunu açıp ayıp ettiğini söyledim. Sonra eşim geldi. kayınvalidem misafir yanında laf ettim onu bozdum diye benim haksız görüleceğimi sanmış olacak ki oğluşunu görünce ses yükseltti. Eşim de hop hop ne oluyor. Sarı limoncuk hazırlan gidiyoruz. Bir daha karıma saygısızlık yaparsan bu kapıyı çalmayız anne dedi. Tuttu elimden götürdü. Ne ben ne eşim görüşmedik evimize gelip bizden paşa paşa özür dileyene dek.
Sizin tavrınız bile bir yere kadar en önemlisi bence eş.
Ayy gerçek olamayacak kadar güzel bir tepki vermiş helallll

Kurban ne kesildi ki ne pay bekliyorsunuz ? Orda yemissinuz işte daha ne ihtiyaç sahibi misiniz ? Bu konu haricinde haklısınız . Bizde kurban kestik 5 kişi bir akşam yemeğinde yedik bitti geri kalanını dağıttık. Tek başına inek mi kesti kv hakkımız diyorsunuz .yada kurbana ortak miydiniz hele kesilen küçük bassa eti az oluyor zaten bırakın dagitilsin

Kurban ne kesildi ki ne pay bekliyorsunuz ? Orda yemissinuz işte daha ne ihtiyaç sahibi misiniz ? Bu konu haricinde haklısınız . Bizde kurban kestik 5 kişi bir akşam yemeğinde yedik bitti geri kalanını dağıttık. Tek başına inek mi kesti kv hakkımız diyorsunuz .yada kurbana ortak miydiniz hele kesilen küçük bassa eti az oluyor zaten bırakın dagitilsin
valla benim annem baya bi pay verdi zaten cok et yemeye duskun birisi de degilim işim olmaz kendi ogluna garip geldi yaptigi sey o acti konuyu benim takildigim sey esime cevaben yenidiz ya burda daha ne payi vercez size cevabiydi sizce soylenecek sey mi bu biz aç sokakta yatan gariban dilencilerdik de onlarin evine et yiyelim midemiz bayram etsin diye gittik sanki sacmaliga bak misafire ikram ettigin etin lafini da yapmazsin yani misafir dedigim de öz oğlu mevzunun et falan olmadigi uslup tarz nezaketsizlik oldugunu çözemediniz mi gecekten okudugunuzda

Hanfendi insanlar size et ikram etmek için kesmiyor ihtiyaç sahibine dağıtmak için kesiyor.kv haklı .sizin anneniz dagitmayip size verdiyse o onun sorunu .

X