- 8 Ekim 2017
- 273
- 383
-
- Konu Sahibi pazenpelerinliperi
süper laf oturtmuşsunuz yalnız tebrikler. Aynen devam kendinizi savunun. Tavsiye olarakta herkesin ortasında yüzüne gülüp mağduru oynayıp başbaşa kalıncada gerekli cevapları veren bir poker face stratejisinden başka birşey aklıma gelmiyor malesef.Merhaba;
insanların niyetlerini çok çözememek,laf sokuldugunda anlayamamak,birine kızdıgımda alındıgimda yada haksızlıga ugradıgımı düsundugumde tepki koyamamak cekinmek utanmak gibi dertleri olan halk arasinda SAF olarak nitelendirilen kadınlardan biriyim.Eşimin annesinde gariplik seziyorum evleneli 2 kurban bayramı geçti asla bize pay vermiyor esim bu bayram ziyaretinde kapidan cikarken payimizi bidahaki geliste aliriz diyince farkettim bunu.harbi lan oyle birsey vardi falan oldum.Aldigi cevap da enteresan geldi sakayla karisik geldiginizde ikram ediyoruz ya ne payı vercez daha dedi.Neyse bu kucuk mevzu.Esas kafama takılan yumusak tavirli anlasabilecegim biri gibiydi baslarda zaman gectikce sanki ben bi kabahat isleyen kucuk bir cocukmusum gibi azarlar tarzda tatli sert diye ilecegimiz bir edayla üstten bir tavirla iletisim kurmaya basladi.Bu durum beni rahatsiz etmeye basladı bir dugunde herkesin icinde boyle davraninca valla kaynanalikta kendini gelistirdin iyice anne boyle havali mi oluyo diyiverdim.simdi biraz normal gibi.tatilde bronzlastim diye ilk gordugu anda gulerek cingeneye donmussun dedi onun disinda tespit edebildigim birsey yok.ben kaynanasiyla didisen sirret gelin olmak istemiyorum.Esim uzulsun de istemem.Durumu burada sabit tutmak ve kayin validemin kaynanaya dönüsmesini ve level arttirmasini nasil engellerim.tavsiyesi olan var mi?
Hahaha iyi demissin.bir dugunde herkesin icinde boyle davraninca valla kaynanalikta kendini gelistirdin iyice anne boyle havali mi oluyo diyiverdim.
Evladına da düşünmezsin ama yaHahaha iyi demissin.
Biraz mesafe bırakın,daha iyi.
Ayrıca etinden vermek istemiyorsa zorla alacak değilsiniz ya, boşver. Belki de "tatile çıkan insan kurban da keser,kesmiyorsa veremem" diye düşünmüştür ki ben buna benzer cümlelere tanık oldum , et bölüşümü yaparken şuna mi buna mi konuşması yapılırken.
Demek ki kadın düşünmüş ki vermiyorEvladına da düşünmezsin ama ya
Eşim hop orası mayın dolu dostum beni oralara sokma modunda sanirim görmüyor duymuyor bilmiyor.Ama çok büyük bi olay olursa hakliyla haksizi idrak edebilir ve tepki koyabilir.Eli yakismiyor falan dese bana evet ya yapmasam mi ben artik hic bi is goz zevkiniz bozuluyo boylede falan der guler gecerdim heralde.Ortam gerilmesin diye asiri bi cabam var hersey espri olsun istiyorum.%10sinirleniyorsam %50 üzülüyorum %40 de yoo dostum yoo bisey olmadi buyutecek birsey yok diye takiliyorum.Bazen uyumadan önce aklima geliyor ama.Söylenilen laflara abartmadan şuan yaptığınız gibi minik cevaplarla önünü kesip mesafeli durmaya devam edeceksiniz.
Kayınvalideden kaynanaya geçişin bence 2 sebebi var
Zamanında ses çıkarmayan gelin ve karısını ezdiren koca.
Benim kv de daha ilk kez evine gitmişim kaç km yol yapıp misafirlerin yanında eli yakışmıyor bir işe dedi benim için. Becerikli değilim yalan yok. Cidden yakışmaz da. Orada cevabımı verdim. Herkes gidince konusunu açıp ayıp ettiğini söyledim. Sonra eşim geldi. kayınvalidem misafir yanında laf ettim onu bozdum diye benim haksız görüleceğimi sanmış olacak ki oğluşunu görünce ses yükseltti. Eşim de hop hop ne oluyor. Sarı limoncuk hazırlan gidiyoruz. Bir daha karıma saygısızlık yaparsan bu kapıyı çalmayız anne dedi. Tuttu elimden götürdü. Ne ben ne eşim görüşmedik evimize gelip bizden paşa paşa özür dileyene dek.
Sizin tavrınız bile bir yere kadar en önemlisi bence eş.
Allahtan da korkuyorum.Kaynana degilde, Allah'tan kork bence. Evler yakın degildir umarım. Az git, arama sorma. Bizimkide gülerek laf sokuyor, laf sokuyor mu sokmuyor mu anlamıyorsun.O laf soktukça mesafenin derecesini artır. Ben eskiden haftada bir konuşurdum. Artık telefonda da konuşmuyorum. Sende ne ara ne sor
Evlerin yakın olması kötü.Zırt pırt çıkar çıkar gelirAllahtan da korkuyorum.Yok degil evler yakın.Seyrek görüşüyoruz. Ghostla diyosun.Aklimda bulunsun.
yok o sehrin bi ucunda ben bir ucundayım ayda 1 yada 2 kere anca gorusuyoruz.Basta neden aramiyo bu beni gibisinden esime falan sitemli sitemli konusmus esimde ara noolcak falan demisti.gayret de ettim ama koyma suyla degirmen donmuyor ben cok telefonda konusan biri degilim cok sevdigim arkadaslarimi bile unutuyorum aramiyorum.Velhasil olmadi.Belki bu yuzden kaynanalik dozunu artirmistir.Bilmiyorum.Bazen dugunde Taktigimiz altinlari niye takmiyosun ortamlara girerken falan diyodu onuda yapmadim bana komik geliyo cunku bu tarzda bi gosteris.Benim de hatalarim bunlar sanirim.Evlerin yakın olması kötü.Zırt pırt çıkar çıkar gelir
Şurada gösterdiğin tavırda devam et. Lafın iyisi şakayla söylenir düsturundan ilerlemeye çalış. Şimdiye kadar duymaktan ezberlediğin standart laf sokmalarına esprili cevaplar düşün hazırla ve yeri geldiğinde oturt gitsin. Çingene gibi olmuşsun lafına "asalet renkten değil içten gelir" deseydin keşke meselabir dugunde herkesin icinde boyle davraninca valla kaynanalikta kendini gelistirdin iyice anne boyle havali mi oluyo diyiverdim.simdi biraz normal gibi.
Valla bazen boyle kaynana gelin entrikasi ilski taktikleri vs konusulan kadin ortamlarinda ven bisey soyledigimde arkadaslar guluyolar saf ya bu yavrucak falan diyolar da o yuzden oyle dedim yoksa bence gayet iyiyim yaniAslında öyle saf gibi de durmuyorsunuz. Biraz sesinizi çıkarın sadece