kayınvalidem ve eşim

hayatbiigarip132

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018
14
2
28
merhabalar arkadaşlar.konularımı az çok biliyorsunuzdur . eşimle düzgünce konutuk bana derdini sıkıntısını anlattı babamı çok erken kaybettiğimden dolayı annemden başka kimsem yok. kız kardeşim var şehir dışında. babamın bana emaneti. sana ayrı bir ev açtım . annem her akşam ağılıyor . yokluğumuzu hissettirmeyelim . 2 gün kendi evimizde kaldıysak bir gün annemde kalalım bir gün annem bizde kalsın diyor . bende dedimki tamam saygı duyarım ama bizimde evimiz var yuvamız var her zaman nası ilgileneceğiz . alışması lazım sağlığı yerinde eli ayağı tutuyor. orta yaşlı. ve kayınvalidem bana karşı sivri dilli bu evin gelinisin hizmet görceksin artık diyor şaka yapıyormuş gibi söylüyor. çalışıyorum bi kaç gün önce kayınvalideme gittim bi dolapların tozunu alsan . şunu yapsan diye sürekli bana iş buyuruyor elime yapışmaz yaparım arkadaşlar ama üslubu beni kırıyor bazen 1 haftadır da sabah akşam iş çıkışım kayınvalidemin evinde geçiyor . ne yapmam gerek nasıl davranmam gerek. gencim benimde eşimle vakit geçirmek istediğim zamanlar gezip tozlmak istediğim zamanlar oluyor ama eşimin aklı sürekli annesinde

Esinle vakit gecirmek istiyorsan söyle acik acik :KK8: anne kocamla biraz vakit gecirmek istiyoruz anlarsin ya dersin utanir bidaha da cagirmaz belki. Ben öyle yapiyorum :KK70: ise yariyor bende.

Baştan nasıl alıştırırsan öle gider. Bir çözümünü bul gitme . Böyle giderse de bir gün bi yerde patlarsınız daha kötü okur

Kızkardeşi yanına alsin.Bu ne böyle.cocuk olsun.Beraber oturmaya mecbur tutarlar seni.o yüzden ufak ufak ipleri eline al.iyilikle.

Sık görüşmeye karşı değilim ama her evli çift gece olunca evinde uyumalı..
Özel alanlar daraldıkça eşler arasına mesafe girmesi muhtemel..
Eşin için pek umudum yok ama kv umarım büyük gibi davranır

merhabalar arkadaşlar.konularımı az çok biliyorsunuzdur . eşimle düzgünce konutuk bana derdini sıkıntısını anlattı babamı çok erken kaybettiğimden dolayı annemden başka kimsem yok. kız kardeşim var şehir dışında. babamın bana emaneti. sana ayrı bir ev açtım . annem her akşam ağılıyor . yokluğumuzu hissettirmeyelim . 2 gün kendi evimizde kaldıysak bir gün annemde kalalım bir gün annem bizde kalsın diyor . bende dedimki tamam saygı duyarım ama bizimde evimiz var yuvamız var her zaman nası ilgileneceğiz . alışması lazım sağlığı yerinde eli ayağı tutuyor. orta yaşlı. ve kayınvalidem bana karşı sivri dilli bu evin gelinisin hizmet görceksin artık diyor şaka yapıyormuş gibi söylüyor. çalışıyorum bi kaç gün önce kayınvalideme gittim bi dolapların tozunu alsan . şunu yapsan diye sürekli bana iş buyuruyor elime yapışmaz yaparım arkadaşlar ama üslubu beni kırıyor bazen 1 haftadır da sabah akşam iş çıkışım kayınvalidemin evinde geçiyor . ne yapmam gerek nasıl davranmam gerek. gencim benimde eşimle vakit geçirmek istediğim zamanlar gezip tozlmak istediğim zamanlar oluyor ama eşimin aklı sürekli annesinde
Eşin nasıl ki sana anlatmış istek ve taleplerini sende ona bize yazdığın gibi açık açık söyle.Bu arada nerdeyse iki evi ortak kullanmak üzerine bir talepte bulunmuş. Bu çok ağır. Üstelik calisiyormussunda. Kabul edilecek gibi değilki talebi. Ne güzel soylemissin. Genclik su gibi kayıp gidiyor gercekten. Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir kaynananın şımarıklığına kendini heba etme. Şimdi bu düzeni kabul edersen, bu düzenin mahkumu olursun. Çabuk yıpranırsın. Kıymeti de olmaz inan ki. Yapmadığında da senden suclusu olmaz.

Çalışan gelin alan kv ler eve hizmetçi almadığını bilir, bilmiyorsa bildirin...

Yanlış anlaşılmasın ev hanımlarıda yapmak zorunda değil...

Bu cümleyi hiç sevmem ama söylüyorum : "Sen köle misin?"
Hem dışarda çalış para kazan hem kayınvalidenin işini yap hem evinin işini yap.Allah bilir kendi en fazla 3 çocuğu olan bir ev hanımıydı zamanında.Kocana söyle açık açık ama güzellikle.Ne diye evlenmiş anasıyla yaşasaymış o zaman kapıyı bacayı da kendi silermiş annesine yardım edermiş ana oğul otururlarmış ne güzel.

Bu denklemde mağdur olan tek kişi sensin farkında mısın? Kocanın keyfi yerinde gibi duruyor.

Sık görüşmeye karşı değilim ama her evli çift gece olunca evinde uyumalı..
Özel alanlar daraldıkça eşler arasına mesafe girmesi muhtemel..
Eşin için pek umudum yok ama kv umarım büyük gibi davranır
bende aynı fikirdeyim kim kabul eder sizce ne kadar severse sevsin bir de işim gücümde var ayaklarımın üzerindede durabiliyorum

Bu cümleyi hiç sevmem ama söylüyorum : "Sen köle misin?"
Hem dışarda çalış para kazan hem kayınvalidenin işini yap hem evinin işini yap.Allah bilir kendi en fazla 3 çocuğu olan bir ev hanımıydı zamanında.Kocana söyle açık açık ama güzellikle.Ne diye evlenmiş anasıyla yaşasaymış o zaman kapıyı bacayı da kendi silermiş annesine yardım edermiş ana oğul otururlarmış ne güzel.

Bu denklemde mağdur olan tek kişi sensin farkında mısın? Kocanın keyfi yerinde gibi duruyor.
bende kendimi aynen böyle hissediyorum eşim bu durumların önüne geçmiyor malsef annem kırılır üzülür diye korkuyor

Canım benim de eşim babasını kaybetti ve tek çocuk. O da sürekli annesini yanında tutmuş yalnız kalmasın diye. Biz evlendik bir yıl birlikte yaşadık (zorunlu nedenlerden dolayı benim de isteğimle). ben çalışıyorum ve kimseye kötü laf etmeyen kırmayan sessiz bir insanım. Kayınvalidem ise iyi biri ama hep ben bilirim benim dediğim doğru tavrında olan biri. Bu zamanla beni çok rahatsız etmeye başladı eşim üzülmesin diye söyleyemedim çünkü anneye çok bağlı ve dediğin gibi baba yadigarı. Yine zaman içinde kayınvalidem direk bana laf edemeyip eşimle saçma nedenlerden kavga çıkarmaya başladı o kadar komik saçma şeyler ki anlatamam. Bana seslenemediği için durduk yere eşime yüklendi. O bana alttan alttan dokundursa da ben hiç laf edemedim ama eşim gördü haklıyı anladı. Yine de Biz hep ılımlı olduk kayınvalidem ise hep kendini haklı görüp naz yaptı çocuk gibi küstü. Bu birkaç kez tekrarlayıp evde huzur kalmayınca eşim de olmayacağını anladı ve onu kendi evine yolladı. Aynı evin içinde olmuyor. Keşke babaları sağ olsaydı da eşlerimizin içi buruk olmasaydı. Ama hem kayınvalidenin hem de bizlerin fedarlık yapması gerek. Bizler elimizden geldiğince destek olacağız tabiki ama evler kesinlikle ayrı olmalı..

Bacm kocanda is yok cok ezilirsin sen boyle

Hizmet kısmının şakası bile itici..

Siz aklı başındasiniz belli ki..Çok yorgunum zaten çalışıyorum deyip iş yapmayın.Madem sağlıklı.Caninizi yolda mı buldunuz..

Esinize gelince istekleri hiç makul değil.Gerekirse kendi gitsin annesine..Siz de eşinizle planlar yapın. Yoksa bu sekilde ömür geçmez cok yorulursunuz.

Canım bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum çalışıyordum şimdi 7 aylık bebeğim var çalışmıyorum 9 aydır evdeyim her gün bi kaç kez yukarı çıkmamı istiyor ve her gittiğimde seninki gibi bulaşık yıkancak camlarda bi silinse işte ne bilem kapılar tozlandı der hiç birini yapmadım yaparımda demedim. Ama yemek yaparken ne bilim temizlik yaparken denk gelirsek yardım ediyorum ama özellikle hiç bi işini yapmıyorum sonuçta aynı işi evimdedr yapıyorum ben bide bebeğim var .

X