• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem şizofren olabilir mi ?

calpol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
1.853
4.678
333
İstanbul
Merhaba kızlar
Su an çok bunalmış durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum galiba depresyona giricem insanlar böyle böyle deliriyor galiba..

Kayınvalidem le aynı apartmandayız. Evlenirken bunda bir sorun görmedim. Büyüktür ne kötülüğü olabilir ben iyi olursam herkes iyi olur mantıgındaydım. Yapı olarakta sessiz sakin kimseyle bi sorunu olmayan bir insanım. Şimdi düşündüm de kimseyle hiç kavgam olmadı şimdiye dek.

Kayınvalidem için kötü diyemem. Nasıl anlatayım kısaca öküz altında buzağı arar derler oyle. Evlendiğim günden beri -şimdi parçaları oturtunca nişanlıykende öyleymiş anlamamışım- her sözüm de lafım da bakışım da bir Mana arıyor. Kafasında seneryo yazıp ona ölümüne inanıyor ve kafasında kurup kurup kavga çıkarıyor. Ve bunu iftira olsun kötülük olsun diye değil gerçekten öyle olduğunu düşündüğü için yapıyor.

Kendi çok alıngan ama dilinin hiç ayarı yok kırılırmış karşıdaki üzülür mü ş umrunda değil.ve bunun adı açıksözlülük kendince.

O kadar olay var ki anlatacak. Şu an kafam çok dolu. Böyle bir insanla nasıl başedilit ? Şu an konuşmuyoruz. Daha doğrusu kendi konuşmuyor ama herkese beni anlatıyor şöyle yaptı böyle dedi çok fesat oğlumu dolduruyor diye. Halbuki öyle birsey yok. Iki yaşında ki çocugu bile dolduruyormuşum ona karşı. Halbuki zorla gönderiyorum yanlarına babannnen özlemiştir diye ama yok inanmıyor. Ben göndermiyor muşum. Uzun oldu kusura bakmayın. .

Artık şizofren ya da başka bi hastalığı olduğunu düşünüyorum. Ve şunu da ekleyeyim herkesle küs nerdeyse herkes onu kıskanıyor herkes onun kuyusunu kazıyor.

Ben yine en azından konuşmak istiyorum kendi kurmacalari dışı nda elle tutulur bir sorun yok yapım gereği kin Tutamıyorum ama yok sanki babasını öldürmüşüm gibi şu an..

Evet bir klinik durumu olabilir yuksek ihtimalle.

Bu yasa kadar muhtemelen böyle yasamis birine pek faydaniz dokunmaz.
Sizin önceliginiz nasil onun yaninda yasarken kendi ruh sagligimi korurum olsun.
Zamanla size de etki edebilir bu durum.
Iyilik yapayim derken eldeki bulgurdan olmayin.
Psikiyatrilik bir hali var ise kendinizi korumaniz ön planda olsun.
Yasadikca yipranirsiniz cünkü.

Ben olsam hiç bulaşmam.

Kendisi küsmüş, biraz kafanızı dinleyin.

Uğraşıp barışacaksınız sonra yine sinir edecek sizi, ne gerek var?

kendi küstü doğru ama ben küsür konuşmuyorum diye kenara çekilmiyor ki. Sürekli beni anlatıyor. Evlerin duvarları kalın değil çok rahat bir şekilde duyuyorum ben bile diyorum vay be neler yapmışım.. asıl üzüldüğüm şey kayınpederimi çok severdim ama o bile soğuk davranıyor bana. Gerçi doğru soyluyorsun uz kaç sene olmuş hala böyle sadece kendimi sinir ediyorum takmamak en iyisi

hepsı aynı desem?
benım kayınvlıdem de anlattıklarının aynısı :D
ben gorusmuyorum
esıme yalvarıyordum artık annenı babanı ara benden bılırler onlar senın aılen dıye
adam benım zorumla arıyordu :D
ama herkese ben oglunu dolduruyormusum aratmıyormusum gondermıyormusum gıbı anlatıyor ve aynen kendı kafasından kurup ınanıyor

ben buna hastalık degıl kotuluk olarak bakıyorum
kalbı temız olsa bı sorunu varsa konusur buyuk olur basında buyuk gıbı davranır
ama bunların aksıne sorun cıkaran kendısı olunca bebek gıbı davranınca yasından basından utanmayan futursuz dengesız bı kadın goruyorum

eskıden aman ayıp o buyuktur der susar guleryuz gosterırdım bu daha cok tepeme cıkmasına neden oldu
ne zamankı tamamen gorusmeyı kestım kafam kulagım rahat

esın gıtmek ısterse gıder zaten ılla gıt dıye zorlama bosver hıııc duyma gorme kendısını asırı resmı ol :)

piskolijisi bozuktur kabullenmedigi surece dahada bozulur bir acigini bulamadigi icin acik arama pesinde nerde ve nasil suclaya bilirim derdine kisacasi bu

Ben de olsam hiç konuşmam.

Açıkça da söylerim yüzüne, kimsenin senin kuyunu kazdığı yok. Kendini bu kadar önemseme diye.

Bir daha da konuşmam.

keşke bende böyle yapabilsem :( hiç düşünmüyor da tamam kardeşim kötü yengem kötü kaynım gelinim damadım diğer gelinim kötü herkes mi kötü diye anlamıyorum

Benimkine benziyor. :) arada bi konu açıldığında sen böyle demiştin sen şöyle demiştin. Bunlar da hep eşimin yanında konuştuğumuz şeyler. Her şeyi öyle yanlış anlıyor ki, içine atıp atıp şişiyor. Sonra konusu açıldı mı patlıyor. Şakasına söylediğim her şeyi ciddiye alıyor. Birileri birinin Hakkı'nda konuşuyor mesela, kendisinden bahsediliyor sanıyor. Biri birşeye gülüyor, kendisine gülündüğünü sanıyor. Bu yüzünü gördükten sonra şaka yapmayı falan bıraktım. Ne desem ciddiye alıyor. Psikolojik sorunları da vardı bi dönem. Muhtemelen seninkinde de var. Ya tedavi deneyin, ya böyle yaşamaya alış. Hasta olsa bile kendi karakteri üzerine biniyor bu hastalık. Yani iyileşse bile tamamen normal bi insana dönmeyecek. Şuanki halinin bastırılmış hali gibi olacak. Dediğim gibi, normal bir insan gibi tepki verme, sıkıntıları olduğunu düşünerek yaklaş. Normalmiş gibi konuşursan iletişim daha zorlaşır. Kızma yani boşu boşuna.

Merhaba kızlar
Su an çok bunalmış durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum galiba depresyona giricem insanlar böyle böyle deliriyor galiba..

Kayınvalidem le aynı apartmandayız. Evlenirken bunda bir sorun görmedim. Büyüktür ne kötülüğü olabilir ben iyi olursam herkes iyi olur mantıgındaydım. Yapı olarakta sessiz sakin kimseyle bi sorunu olmayan bir insanım. Şimdi düşündüm de kimseyle hiç kavgam olmadı şimdiye dek.

Kayınvalidem için kötü diyemem. Nasıl anlatayım kısaca öküz altında buzağı arar derler oyle. Evlendiğim günden beri -şimdi parçaları oturtunca nişanlıykende öyleymiş anlamamışım- her sözüm de lafım da bakışım da bir Mana arıyor. Kafasında seneryo yazıp ona ölümüne inanıyor ve kafasında kurup kurup kavga çıkarıyor. Ve bunu iftira olsun kötülük olsun diye değil gerçekten öyle olduğunu düşündüğü için yapıyor.

Kendi çok alıngan ama dilinin hiç ayarı yok kırılırmış karşıdaki üzülür mü ş umrunda değil.ve bunun adı açıksözlülük kendince.

O kadar olay var ki anlatacak. Şu an kafam çok dolu. Böyle bir insanla nasıl başedilit ? Şu an konuşmuyoruz. Daha doğrusu kendi konuşmuyor ama herkese beni anlatıyor şöyle yaptı böyle dedi çok fesat oğlumu dolduruyor diye. Halbuki öyle birsey yok. Iki yaşında ki çocugu bile dolduruyormuşum ona karşı. Halbuki zorla gönderiyorum yanlarına babannnen özlemiştir diye ama yok inanmıyor. Ben göndermiyor muşum. Uzun oldu kusura bakmayın. .

Artık şizofren ya da başka bi hastalığı olduğunu düşünüyorum. Ve şunu da ekleyeyim herkesle küs nerdeyse herkes onu kıskanıyor herkes onun kuyusunu kazıyor.

Ben yine en azından konuşmak istiyorum kendi kurmacalari dışı nda elle tutulur bir sorun yok yapım gereği kin Tutamıyorum ama yok sanki babasını öldürmüşüm gibi şu an..
Bence konuşma canım daha çok zararı dokunur kafanı dinle

Merhaba kızlar

Benimkinin ikizi. Aynı modelden bende de var valla..hem kurnaz hem hasta..ona bulaşınca yasta.

Bu yasa kadar muhtemelen böyle yasamis birine pek faydaniz dokunmaz.
Sizin önceliginiz nasil onun yaninda yasarken kendi ruh sagligimi korurum olsun.
Zamanla size de etki edebilir bu durum.
Iyilik yapayim derken eldeki bulgurdan olmayin.
Psikiyatrilik bir hali var ise kendinizi korumaniz ön planda olsun.
Yasadikca yipranirsiniz cünkü.

Haklısınız. Öyle bir duruma geldim ki en son ben öyle demedim diye sinir krizi grçirdim. Depresyona girdim sanki hiç bir sey yapasım gelmedi. ÇÇocuklarımla bile ilginwcek güç bulamadım kendimde. Yirmi yıl yaşlandırdı beni.

Ben şizofreni çok gördüm, böyle çirkef olmuyorlar, zararları en çok kendilerine.

Kandırma kendini kadın alenen fesat, çirkef ve bunlara inandığı yok, amacı inanmış gibi yapıp seni kötülemek. Neden sadece sana karşı hiç düşündün mü? Şizofren olsa eşine, kocasına, diğer çocuklarına, akrabasına komşusuna da yapar. Her daim paranoyak davranır. Bir de gerçekten inanıyor, düşünüp kurguluyor, fesatlık yok diyorsun, iyi niyetli birisin anlaşılan. Düşmanını doğru tanı, teşhisi doğru koy canım. :KK14:

Back