• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem şimdiden doğmamış bebeğimi sahiplendi

ladyLynn

sunset boulevard
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
919
211
33
kızlar daha önce düşükle sonuçlanan bir gebelik durumum oldu bekleyenmeyen bir gebelikti zaten... ama şimdi tekrardan çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz ama beni engelleyen tereddütlerim var düşününce bile sinirlerim geriliyor. eşimin annesi laf arasında torunumu ben büyüteceğim diye söylenmeyelere başladı neymiş o çalıştığı için oğlunu büyütememiş torununu büyütecekmiş.... daha ortada bebek yok herseye karısıyor isime bile kafasına göre saçma sapan isimler buluyor bu olsun diyo susup geçiştiriyorum. evimde oda olmadıgından bebek odası yapamayacağım bende portatif yeni çıkan vintage tarzı beşiklerden istiyorum olmazmış büyük alacakmışım 5 yaşına kadar yatacakmış o alacakmış hatta beşiği çıldırmamak işten değil arkadaşlarıyla geçen konuşuluyor 2 yaşına gelince kreşe verelim dıyor bana eğitici kreşe ya ben çalışmıyorum neyin kreşi bu neyin kafası bende çocuğumu ben büyüteceğim dedim çalışıyor olsam bile çocugum için işten ayrılırdım kreş nerden çıktı dedim... kv biraz histeriktir sorunları olduğunu düşünüyorum ben bebeğimi onunla parka bile yollayamam neden diyeceksiniz 2 senedir çevrede arkadaslarının torunlarıyla iletişimini gözlemliyorum. çocukları sıkıyor ağlatarak sevıyor baskı kuruyor eğitim düzenlerını bozuyor örnek verıyım bir aile dostumuzn yemeğine davet edıldık2 yasında bebeklerı var yemekte benım kv bebegı kucağına alıp oturttu bakıcısı nesrin hanım alyayı kucağa almıyoruz yemeklerde bırakırmısınız dedi inat kadın ya bırakmadı yemeğin yarısına kadar kucagndaydı bırakıncada bebek ayaklarımıza dolandı yemek boyu benı kucagına al diye eğitime bile karşı bir kadın işte küçücuk bebeği kaydıraktan kaydırmaya çalısıyor balkondan izledim korku filmi izler gibi... bebek tutmayı bıle beceremıyor komsunun bebegını bir tutuşu vardı kaburgaları içine battı zavallının ya bu kadın tuhaf muhabbet kuşumuzun bile kuyrugunu kopardı sevecek güya kuşu elinize almak için kuyruktan mı yakalarsınız sorarım size... bebeğime zarar vereceğini düşünüyorum. bebeğimı pamuklara saracak değilim ama kv yapacaklarını şimdiden görebılıyorum o yüzden bebek sahibi olmak istemıyorum. 6 ay yazlıkta geçirirler yazı bebek olunca gitmeyeceğini söyluyor ...çok kavgalar çok tartışmalar çıkacak eşim ben önüne geçerim bu durumun diyor ama hemen kapris yapıyor annesi görüşmeyelim falan en ufak bir şeyde... bana akıl verırımısınız kızlar onun semtınden uzak bir yere tasınmak istedim ama bu seferde gelip kalacak hepten delireceğim benım annemde yokki yalnız görüp yardım bahanesiyle evden çıkmıcak tabiki bebeğimin tepesinden de :( napıcam kızlar ben bir yol yordam gösterin nolur :(

Allah yardımcınız olsun orta yolu bulmak çok zor olucak ama burda eşinizin tepkisi çok önemli.Eşiniz annesini ne kadar olayların dışında tutabilecek sizi ne kadar destekleyebilecek.Bunları öncelikle eşinizle konuşun.

Allah yardımcınız olsun orta yolu bulmak çok zor olucak ama burda eşinizin tepkisi çok önemli.Eşiniz annesini ne kadar olayların dışında tutabilecek sizi ne kadar destekleyebilecek.Bunları öncelikle eşinizle konuşun.
cAnım eşimde annesini biliyor gözlemliyor yıllardır annesi tanıyor yapar diyor ben uzak tutacağım onu diyor mesefe koyacağım diyor umarım başarabılır

Oğlumu ben büyütemedim torunumu ben büyüteceğim ne yahu?
O oğlunu büyütemedi diye siz de mi çocuğunuzu büyütemeyeceksiniz?
Hey Allah'ım böyle konularda deliriyorum ben.
birde beni düşün canım hayatımda böyle bir kadın sürekli yüzyüze bakıyoruz :(

Arkadaşım zaten çocuğuna sahip çıkacak, onu etrafındaki manyaklardan koruyacak gücü kendinde hissetmiyorsan sakın çocuk yapma. Şimdiden kendini çaresiz hissetmen hata, bu psikolojiye hiç girme. Yahu anne olacaksın, böyle durumlarda ahlanıp, vahlanmak gibi bir lüksün yok, kaplan kesilmen gerekiyor gerekirse, ciddiyim. Bu psikolojiye gir işte. Evladın için gerekirse ortalığı duman edeceğini göster insanlara, bak bakalım ne oluyor... O kadar kolay mı diyeceksin, kolay değil ama yapman gereken bu. Yoksa çocuğun böyle psikolojisi bozukların elinde oyuncak olur. Kayınvalidenin söylediklerinin onda birini biri bana söylese, ne saçmalıyorsun, evlat bu oyuncak mı, herkesin onun hayatındaki rolü farklı, o yüzden herkes yerini bilsin, der, tepelerim vallahi.

en azından eşin de olayların farkındaymış. aman iyi..
ayyy Allah korusun yaa.. anlattığınız şeylerin bebeğime yapıldığını düşündüm de bi an... düşüncesi bile korkunç..
tamam babaannesidir torununun üstüne düşer ama o kadar da değil ya bi yere kadar o da...
sen kimsin de annesi varken çocuğu kreşe vericem diyosun...
haddini bilmez işte..
e hani bazı olaylarda küsüp tamam görüşmeyelim falan diyomuş ya, bi tane öyle olayı çaktırmadan büyütsen? ve görüşmesen hiç?

eşinde bıtıyor ıs
cocugumu nasıl yetıstırecegıme ben karar verırım fırsatın varken sen benı yetıstırseydın sorumlusu ben degılım
ayrıca cocugumu yetıstıremedım deyıp torununa el koyunca bıze aynı seyı yapmıs oluyorsun bız kımın cocugunu yetıstırcez desın
agırlıgını koysun

benzer seyler bizdede vardi , bende suanki hissettiklerini yasadim ama suan 2 cocugum var ve onu anlayabiliyorum yani kvdemin bu isteklerde olusunu normal buluyorum bende torunum olsa kendi usul kaideme gore olsun cok seveyim simartayim isterim yani onlarin kafa eski disiplin egitim bilmiyorlar , ha neolacagini soyleyeyim ya ilk zamanlar tartisip kvdeni kusturup uzak durup,kocanda arada kalacak evliligin cikmazlara girecek lohusa psikolojisi bebek bakimi yeni annelik tecrubesizliklerinle basbasa kalacaksin yaşin gencse biraz daha bebek planlarini erteyeceksin yada cooook uzak onun gelmeyecegi biyere tasinacaksin , eltin gorumcen varsa onlarin dogumlarini bekle en kotu kvden bi hevesini alsin ne diyim biz suan kusuz ve evliligimdede cok mutsuzum cok yiprandik duzeltemiyoruz.

Susarak kabullendigini saniyor bence.o hayaller kurmadan sen kur ve hep onun kurdugu hayallere de kendi hayallerini soyle boyle olacak de cevap hakki verme. Tabi ki de bebegini sen buyuteceksin onun ki sadece laftir. Takmana hic gerek yok :KK12: cok uzaga da tasinma kalmasina sebep vermemek icin.

benzer seyler bizdede vardi , bende suanki hissettiklerini yasadim ama suan 2 cocugum var ve onu anlayabiliyorum yani kvdemin bu isteklerde olusunu normal buluyorum bende torunum olsa kendi usul kaideme gore olsun cok seveyim simartayim isterim yani onlarin kafa eski disiplin egitim bilmiyorlar , ha neolacagini soyleyeyim ya ilk zamanlar tartisip kvdeni kusturup uzak durup,kocanda arada kalacak evliligin cikmazlara girecek lohusa psikolojisi bebek bakimi yeni annelik tecrubesizliklerinle basbasa kalacaksin yaşin gencse biraz daha bebek planlarini erteyeceksin yada cooook uzak onun gelmeyecegi biyere tasinacaksin , eltin gorumcen varsa onlarin dogumlarini bekle en kotu kvden bi hevesini alsin ne diyim biz suan kusuz ve evliligimdede cok mutsuzum cok yiprandik duzeltemiyoruz.
eşim tek çocuk :( ilk torun olacak bu bizim için dezavantaj işte... aynen senin yaşadıklarını yaşayacağım sanıyorum canım

Susarak kabullendigini saniyor bence.o hayaller kurmadan sen kur ve hep onun kurdugu hayallere de kendi hayallerini soyle boyle olacak de cevap hakki verme. Tabi ki de bebegini sen buyuteceksin onun ki sadece laftir. Takmana hic gerek yok :KK12: cok uzaga da tasinma kalmasina sebep vermemek icin.
taşınmayacağım vazgectım cnm öbür türlü yatılıya gelir daha kötü olur ama şimdi evlerımız 15 dk mesefade bari gelir gider arada

eşinde bıtıyor ıs
cocugumu nasıl yetıstırecegıme ben karar verırım fırsatın varken sen benı yetıstırseydın sorumlusu ben degılım
ayrıca cocugumu yetıstıremedım deyıp torununa el koyunca bıze aynı seyı yapmıs oluyorsun bız kımın cocugunu yetıstırcez desın
agırlıgını koysun
eşime güveniyorum... bana bırak o konuda diyor ama ortalık dağılacak biraz belli küslükler çıkacak kesin görüyorum çok saol cnm

Arkadaşım zaten çocuğuna sahip çıkacak, onu etrafındaki manyaklardan koruyacak gücü kendinde hissetmiyorsan sakın çocuk yapma. Şimdiden kendini çaresiz hissetmen hata, bu psikolojiye hiç girme. Yahu anne olacaksın, böyle durumlarda ahlanıp, vahlanmak gibi bir lüksün yok, kaplan kesilmen gerekiyor gerekirse, ciddiyim. Bu psikolojiye gir işte. Evladın için gerekirse ortalığı duman edeceğini göster insanlara, bak bakalım ne oluyor... O kadar kolay mı diyeceksin, kolay değil ama yapman gereken bu. Yoksa çocuğun böyle psikolojisi bozukların elinde oyuncak olur. Kayınvalidenin söylediklerinin onda birini biri bana söylese, ne saçmalıyorsun, evlat bu oyuncak mı, herkesin onun hayatındaki rolü farklı, o yüzden herkes yerini bilsin, der, tepelerim vallahi.
haklısın şimdiden panik oldum ben... kırmakta istemıyorum onu ortalıkta yanıp tutuşsın istemıyorum ama olacak olanlar olacak engelleyemeyeceğim şimdi ortada bebek yok diye ses cıkarmıyorum ama hamilelik döneminde yavaştan vericem ayarları

Yanlışlarını farkettir. Yüzüne vur. kendini bu konuda yetersiz hissetmeli ve senin ona güvenin olmadığını bilmeli ki böyle bir taleple gelmeye çekinsin.

Back