• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem, Objektif Bakar Mısınız?

kirciceklerim

Sadece iyi:)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
371
156
323
Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.

Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.

Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi :( 1 gece kalıp döndük.

Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladı :( Kızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.

Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?

Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.

Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.

Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.

neden yüz veriyorsunuz ki? karşınızda hatalı bi insan var ve siz bu hatayı yapsın diye kendisine yer açıyorsunuz.
sabah yediden akşam on bire kadar sizi bağlamadı ise beklemek zorunda değildiniz. hemen dönün dedi diye bi gece kalıp dönmeniz vs. sebbep? siz 15 yaşında mısınız?
hizmetçi de değilsiniz, kaynınız su bardağını kalksın kendi alsın.

Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.

Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.

Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi :KK43: 1 gece kalıp döndük.

Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladı :KK43: Kızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.

Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?

Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.

Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.

Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.

Rahatsız olmakta haklısınız. Ancak neden her şeye koşturduğunuzu, ailenizde ne kadar kalacağınızla ilgili yorum yaptığında neden cevap vermediğinizi, üstüne de beden onun sözünü dinleyip 1 gece kaldığınızı hiç anlamadım. “Aileme gidiyorum. Ne demek az kal, ne demek yılda 1 kez kal. Ne dediğinizi hiç anlayamadım” demek zor bir şey değil.

Bence kendinizi dolduruyorsunuz.
Her halde yaşiniz kucuk oldugu icin surekli bir sey istiyorlar sizden sofrada.
Kendi annem de ben dururken ablama git onu bunu getir demez.
Sizi kizi gibi goruyor mu, zann etmiyorum, kiz başka gelin baska.
Yeni gelin oldugunuz icin de sizi buyura bilirler .Takilacak bir sey goremedim ...

neden yüz veriyorsunuz ki? karşınızda hatalı bi insan var ve siz bu hatayı yapsın diye kendisine yer açıyorsunuz.
sabah yediden akşam on bire kadar sizi bağlamadı ise beklemek zorunda değildiniz. hemen dönün dedi diye bi gece kalıp dönmeniz vs. sebbep? siz 15 yaşında mısınız?
hizmetçi de değilsiniz, kaynınız su bardağını kalksın kendi alsın.
Sivri dilli birisiyim bir kere laf söylersem oturur kalır onu da ben istemiyorum yaşlı başlı kadın. Yüz göz olmadan kırmadan nasıl davranabilirim acaba?

Rahatsız olmakta haklısınız. Ancak neden her şeye koşturduğunuzu, ailenizde ne kadar kalacağınızla ilgili yorum yaptığında neden cevap vermediğinizi, üstüne de beden onun sözünü dinleyip 1 gece kaldığınızı hiç anlamadım. “Aileme gidiyorum. Ne demek az kal, ne demek yılda 1 kez kal. Ne dediğinizi hiç anlayamadım” demek zor bir şey değil.
Evet zor değil fakat biraz sivri dilli birisiyim bir laf söylersem kırabilirim, kırmadan alındırmadan nasıl baş edeceğim onu öğrenmek istiyorum :(

vallahi sizde lafa değil icraata bakın. her söylenene de inanmayın . Ne yazık ki çok baskın bir kayın valideniz var biraz ipleri siz elinize alın her şeyinize karıştırmayın. Kibarca durumunuz bir çare bulun yoksa daha çok başınız ağrır
İşte nasıl kibarca durumuma çare bulacağım? Hiçbir çıkış yolu bulamadım yardım istiyorum :(

Sivri dilli birisiyim bir kere laf söylersem oturur kalır onu da ben istemiyorum yaşlı başlı kadın. Yüz göz olmadan kırmadan nasıl davranabilirim acaba?

eşinle konuş. o iletsin. eğer mantıklı bi eşin varsa. yoksa ver sen lafını.

Bence kendinizi dolduruyorsunuz.
Her halde yaşiniz kucuk oldugu icin surekli bir sey istiyorlar sizden sofrada.
Kendi annem de ben dururken ablama git onu bunu getir demez.
Sizi kizi gibi goruyor mu, zann etmiyorum, kiz başka gelin baska.
Yeni gelin oldugunuz icin de sizi buyura bilirler .Takilacak bir sey goremedim ...
Öyle mi dersiniz? İnşallah kendi kendimi dolduruyorumdur çünkü annemin evinde kalkıp sofraya bir çatal getirmemişimdir şimdiye kadar. Böyle yapmak zorundasın gelinsin vs denilince çıldıracak gibi oluyorum :(

safa yatın bir gece kal diyorsa bakalım annne kısmet diyip gönlünüz ne istiyorsa onu yapın ama sakın eşinize annesini şikayet etmeyin

eşinle konuş. o iletsin. eğer mantıklı bi eşin varsa. yoksa ver sen lafını.
Bu gidişle öyle olacak sanırım. O istiyor ki her şeyi o yönetsin o yapsın. Bir balayına gittik kendi annem 1 kere aramazken eşimin annesi günde 5 defa aradı. Bir yere gitsek evimize bir şey alsak her ayrıntısını bilmek istiyor.

öncelikle şunu bil ögren
hiçbir kv gelini kızı gibi sevmez sevemez im kan sız

yemek masasında her lafı duyma
masa hazırlanırken wc gir ve çıkma birazda dana gibi yatan kızı ilgilensein
hee bu arada öküz kocanda biraz bacılarına laf söylesin sen getir diye

yada kendi kalksın getirsin paşa zadeleri ,

p
Öyle mi dersiniz? İnşallah kendi kendimi dolduruyorumdur çünkü annemin evinde kalkıp sofraya bir çatal getirmemişimdir şimdiye kadar. Böyle yapmak zorundasın gelinsin vs denilince çıldıracak gibi oluyorum :KK43:
Kucuk oldugum icin evde her seye ben koştururdum. Ablamlar evli şuan, benle esimi cocuk gibi goruyorlar bizden buyuk olduklari icin.
Daha yeni evlisiniz, boyle detaylara girmeyin, daha erken))) Kaynananizda simdilik fazla sorun gormedim. Yeni evli oldugunuz icin kendince sizi yonetmeye calisiyor ama onemsemeyin. Annenlerde fazla kalmayin dediyinde he he diyip istediyiniz kadar kalin. Zamanla onemsemediyinizi gorup bu huyundan vaz gececek.
Burda ne kv-ler gorduk ( benim kv de dahil ).Oyuzden sizin kv bana kotu biri gibi gelmedi

Bu gidişle öyle olacak sanırım. O istiyor ki her şeyi o yönetsin o yapsın. Bir balayına gittik kendi annem 1 kere aramazken eşimin annesi günde 5 defa aradı. Bir yere gitsek evimize bir şey alsak her ayrıntısını bilmek istiyor.

eşin ne diyor bu durumlara

bencede rahatsız olmakta haklısın kesinlikle.. fazla pasif kalmışsın kv'nin karşısında bence bi süre gitme evlerine işim var de bildiğin hizmetçilik yapıyosun onlara.. kendi kızı gelin gittiği yerde aynısını yapsalar onun kızına ne düşünecek acaba.. bende öyle oldu görümcemin gittiği yerde görümcenden hizmet bekliyolarmış kp hemen ben kızımı hizmetçi olarak vermedim oraya dedi benimde lafım peşin tabi beni hizmetçimi aldınız ozaman dedim bende.. her kız babasının prensesi bende babamın prensesiyim demiştim :D valla kırılmasın etmesin dersen sen kırılırsın onu söliyim bu devirde konuşan gelin daha kıymetli oluyo başta ben de hep sustum kıymetim bilinmedi hiç şimdi çatır çatır sölüyorum kimsede bana niye böle diyosun diyemiyo ;)

Back