• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ne yapmaya çalışıyor sizce?

atell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
46
0
86
Balıkesir
Aşık olarak evlendim dün 8. yılımıza girdik bir tane kızımız var.O kadar doluyum ki siteye de yeni üye oldum sizlerle paylaşmak ve akıl danışmak içim yazıyorum.Kayınvalidem beni isterken aileme ''yazlığımız var onu satıp ev alacağız''diyerek beni oğluyla evlendirdi.Bu arada ben devlette çalışıyorum eşim esnaf.Babam eşim esnaf olduğu için yaklaşık bir sene beni vermek istemedi ve benimle konuşmadı.Baktı ki ben deliler gibi aşığım vermek zorunda kaldı.Biz 2 yıl kirada oturduk.Onlar yazlığı satmadılar.Ben hamile kalınca tam 9 ay koca karnımla her gün ev aradık bu arada annesi bize aldırmadı.Bir gün babası eşime ''hesabına 30 bin yatırdım ne yaparsan yap''deyip ev olayından sıyrıldılar.Eşimle ben altınlarımızı bozdurduk,bireysel emekliliği iptal ettik,elden borç para bulup,laptop,cep tel. satıp,bankadan kredi satıp 2007 yılında 100 bine bir ev aldık.Bu arada doğum yaptım.Eşimin babası krediye bile kefil olmadı hastaneden dikişli olarak çıkıp saatlerce bankada bekleyip eşime ben kefil oldum.Tabii biz ev alınca kıyametler koptu.Hatta eşimi dükkanından bile kovdular.Dükkan eşimin üzerine ama k.peder açtığı için eşime para falan verilmiyor.Sadece evin faturaları ödeniyor,eşimin bağkuru,bir de zar zor evin kredisi ödeniyor.Adam kasanın başına oturdu mu kalkmak bilmiyor.Bütün parayı kendisi alıyor.
BEn iki senede kredi hariç elden borçları tek başıma ödedim.Çocuğumun bütün maddi şeylerini (bez,mama,süt,kreş)hep ben sağladım.Bu arada k.validenin durumu çok iyi.Çocuğuma doğumda hiçbir şey takmadığı gibi bize hiç maddi destek olmadı.Oğluna hiç para vermedi,kardeşlerine milyarları verdi,onlara da ödemediler.Ben ehliyet alınca kendi babam bize sıfır bir araba aldı.Bunlar yine kudurdu.Madem paranız vardı niye evin kredisini kapatmadınız diye.Eşim de ''siz eşime ve ailesine ev için söz verdiniz,ben şimdei kayınpedrime kızına araba alma o parayı bana ver de ben krediyi kapatacam diyemem '' dedi.Eşimi yine işten kovdular.Eve hep ben baktım.
Bu arada kaynım askerden gelir gelmez yazlığı satıp ona ev almaya kalktılar ve eşimden dükkanın devrini kaynımın üzerine istediler.Ben evde sinir krizi geçirdim o kadar onurum kırıldı ki bana 9 ay koca karnımla ev arattılar sözlerini tutmadılar.Şimdi kaynım evlenmeden ev arar oldular.Bir de dükkanı istiyorlar.Kaynımı evlendircekler ya k.validenin akrabasıyla.Ben de eşime dükkanı parasız devredersen bu evlilik biter dedim .Bütün aile toplandık ve bir güzel içimi boşalttım.Bu arada babam ölmeden mallarını paylaştırdı ve bana 3 ev daha aldı.K.valide ve eşi kıyamatleri kopardı.Sizin 4 eviniz var,hepsi sıfır,sıfır 2. arabanız var.Bizim 50 yaşında oldu vb.Eşim de her şeyi benim ve babamın aldığını ama kendilerinin yapmadığını üstelik söz verip eşimin ailesini de kandırdınız ama onlar bize 3 ev aldı siz paraya kıyıp 1 ev alamadınız dedi.Dükkanı da vermedik bu sefer k.peder para istedi.Aslında resmi olarak dükkan eşimin ama adam kendi parasıyla açtığı için kasadan kalkmıyor.Benim babam dükkan parasını da verdi.Bunlar parayı alıp gittiler.
6 aydır hiçbiriyle görüşmüyorum.Eşimde öyle,sadece kardeşiyle görüşüyoruz.Bu arada 6 aydır çok rahatız.K. valide ne beni,ne oğlunu ,ne de torununu görmüyor.Ramazan Bayramında beni de eşimi de arayıp bizim bayramımızı kutladı.Kaynıma Kurban Bayramında kız istenecek bu arada ona ev alınmadı,iş de kurulmadı.K. valide kız istenirken beni çağıracakmış kaynıma ''yengen olmadan olmaz,ben millete ne derim abinle yengen gelmezse ''diyormuş.Sanıyorun bayramda da bu yüzden bizi aradı.Kaynıma da kendi evini verip kendisi başka bir yere taşınacakmış.Şimdi bu kadın ne yapmaya çalışıyor?Ben ne yapmalıyım?Lütfen çok rica ediyorum bana bir akıl verin.

kayınvaliden küçük oğlusunu daha çok seviyor senin koca ezilen çocuk işte klasik evlat kayıran ana baba örneği...

hazır mesafeyi koymuşken uzak durun... taviz tavizi doğuracağı için bence yumuşamayın :)

Yazdıkların hiç yabancı gelmedi bana. Ben evleneli 5 yıl oldu düğün borcu ev borcu hala borç ödüyorum daha da 3 yıl ödücem.
bekar kaynımın sıfır evi hazır :(( ben hiç bişey yapamıyorum malesef benim annesinin babasının kırılmasından ödü kopan pısırık bir kocam var yaparlarsa yaparlar yapmazlarsa canı sağolsun diyen bir tip. Ben kredimizi ödeyebilelim ele güne rezil olmayalım diye dogum yaptım 40 gün sonra işe başladım. Çocuguma annem bakıyor. Kaynanam 1 kere görmeye geldi. Bir t-shirt bile almadı yavruma. Kendine kışa sıfır araba alacakmış. Anlat anlat bitmez hakkımı helal etmiyorum napayım başka. Allah kaynanama öyle bir gelin versinki beni mumla arasın inşallah. Benim ahdım var bundan sonra ne evine nede kız istemeye filan giderim ne hali varsa görsün. Bana uzak cehenneme direk olsun inşallah.

Ben de farkındayım küçük oğlunu tutuğunu.Çünkü biz eşimle aşk evliliği yaptık.Ama kaynıma kızı kendisi buldu akrabasını.Yani onun istediği kişiyle evlenecek.

Bu arada arkadaşlar bir erkeğin kendi işi yoksa babasıyla çalışıyorsa ,baba zengin her şeyi o yönetiyorsa böyle erkeklerden uzak durun derim.Benim başım yandı.Ha kayınvalideyle birlikte oturuyorsun hiçbir şey değişmiyor.Dükkanda her gün onları görmek ve duymak zorundasın.Sorunlara karışmak zorunda kalıyorsun.Evimin faturaları bile sorun oluyor.Yok elektrik faturan 80 lira geldi yok telin çok fazla kiminle konuşuyosun.Evini boyatmak istersin para yok denir nüspetine ertesi gün kendi evini boyatır.Bak ben boyattım der.Evlilik yıl dönümünü asla kutlatmaz.O gün karı koca gece gezmeye gider.Bizim dükkanımız cafe.Dükkana da eşime kitlerler.Sanki onların evlilik yıldönümü.Ah ah..Acaba kendi bulduğu geline de bunları yapar mı acaba çok merak ediyorum.Onların arasında aşk da yok elin kızı ne kadar çeker bilmem.

Bu arada arkadaşlar bir erkeğin kendi işi yoksa babasıyla çalışıyorsa ,baba zengin her şeyi o yönetiyorsa böyle erkeklerden uzak durun derim.Benim başım yandı.Ha kayınvalideyle birlikte oturuyorsun hiçbir şey değişmiyor.Dükkanda her gün onları görmek ve duymak zorundasın.Sorunlara karışmak zorunda kalıyorsun.Evimin faturaları bile sorun oluyor.Yok elektrik faturan 80 lira geldi yok telin çok fazla kiminle konuşuyosun.Evini boyatmak istersin para yok denir nüspetine ertesi gün kendi evini boyatır.Bak ben boyattım der.Evlilik yıl dönümünü asla kutlatmaz.O gün karı koca gece gezmeye gider.Bizim dükkanımız cafe.Dükkana da eşime kitlerler.Sanki onların evlilik yıldönümü.Ah ah..Acaba kendi bulduğu geline de bunları yapar mı acaba çok merak ediyorum.Onların arasında aşk da yok elin kızı ne kadar çeker bilmem.

içimden bir ses nedense kendi bulduğu gelin aşırı cazgır çıkacak kayınvaliden de dumur olacak diyor böyle:53::53::53:

kaynının düğününe kadar sizi hoş tutmaya çalışıyor, ee tabii düğünde bilezikti altındı alan 2 tane eksilir sizinle konuşmazlarsa ve düğüne vs. sizi katmazlarsa.

Kayınvaliden ne yapmaya çalışıyor bilemeyeceğim ama dükkanı ayırmakla çok çok iyi yapmışsınız.
Konuyu okurken,eşin mümkünse işini ayırsın diyecektim zaten.

Aslında,senin gitmeni istemelerinin sebebi,sadece iyi bir aile imajı çizmek olabilir.

Canım Allah sabır versin ve yardımcın olsun.Nedir bu eşlerin ailesinden çektiğimiz:20:Hiç şaşırmıyorum.Çünkü benzer durumları yaşıyoruz çoğumuz.İnsan öz evladını kıskanırmı?Kıskanıyormuş demekki:47:Nedenmi tüm güzellikleri eşine yaşatıyorda ondan el kızı yaşamasın niye bize yaşatmasın bize versin bizim yanımızda olsun düşünceleri bunlar.Benim eşimin aileside kendilerine sıfır daire aldılar.Biz kiradayız.Ben senin kadar şanslı değilim babam ben küçükken vefat etti ve annemler bana uzakta.Okadar bencil insanlarki anlatamam.En basiti bu sene oturduğumuz evi boyayıp eşim tv ünitesinin arkasına duvar kağıdı yaptı perde yaptırdık onları görüp görmemezlikten geliyorlar.İstiyorlarki biz kalkınmayalım ev sahibi olmayalım kendileirinde olsun.Zamanında belli müddet konuşmadık şuan konuşuyorUZ.Ve sevgili kayınvaldem yurtdışında yiğeninin düğününe gitti.Bizde bayramda yalnız olmasınlar diye eşimle onlarda geçirdik ben evlerinin işini yemeğini ütüsünü yaptımda geldim dünde ordaydım ama neoluyor kıymet bilen yok.O hanımefendi gününü gün ediyor.Benim yaptıklarımı görecekmi sanki:47:Birde bunlar yetmiyormuş gibi.Babası eşimi küçüklükten beri çalıştırıp kendi sgortasını yapıp eşimin sigortasını yapmayan biri.Eşime yeni yaptırdım sigortasını sağlık sorunuda çıkınca tabiki yapmak zorundaydıki tedavisini olsun.Canım okadar sıkılıyorki bugünlerde nasıl aileler var nasıl vicdan merhamet anlamıyorum ben.Bu arada çocuğumuz yok tedaviye başlıyacağız bu stresle olmaması doğal diye düşünüyorum.Birde bunlar yetmiyormuş gibi kayınavldeceğimin sülalesi de eşime mesafeli kayınvaldem bizi herkeze dedikodu etti galiba hiçbir suçumuz yokken ben kötü gelin eşimde kötü evlat.Allah bilsin Allah görüyor herşeyi ve böylelerindede hakkımızı bırakmasın bende bunu derim.Sende mesafeni koy zamanında sahiplenmeyen şimdimi gelin yenge olmadan olmaz diyor.O seni düşündüğü için değil.Karşı tarafa rezil olmayalım diye .Benimde kaynım var ve yarın birgün banada menfatleri için değişecekler biliyorum.Sanada çok etmişler.Allah'tan ailen yanında baban sağ Allah uzun sağlıklı ömür versin.:31:

Canım herşey ortada,önce paralarına kıyıp da ev almamışlar size..Sonra da siz kendi çabanızla yapınca çekememişler..Valla bence pek iyi niyetli değiller,takdir etmeleri gerekirken,kendi almaları gereken evi siz ne zor şartlarda almışsınız,helal olsun!Sonra da sizin babanızın maddi durumunu çekemedikleri anlaşılıyor,size 3 ev araba almalarını da kaldıramamışlar..Aslında yaptıkları hiçbirşey mantıklı değil,sadece bu olayları hazmedememiş ve debelenip durmuşlar..Sinirlerini nerden çıkaracaklarını şaşırmışlar..Eşin açısından şanslısın,en azından haksız olduklarını görüyor...Gerçi senin tarafta bu olaylar yaşansaydı,senin anlayışlı olduğun kadar olurmuydu bilemiyorum..Sonuç olarak bence de mesafenizi koruyun,maddi beklentileri devam edecektir bence..Uzak durun ...:51:

eger esinizin kardesiyle araniz iyi ise sadece O'nun hatrina kiz istemeye giderken eslik edebilirsiniz.
neden uzak oldugunuzu,gorusmediginizi de daha sonrasinda onlar aciklamak zorunda kalsin.

Yani bir yandan da gitmezsen şimdi eltinde seni kötü biri olarak tanımasın. En azından gidersin cana yakınlığını gösterki sorunun ve soğukluğun onlardan olduğunu anlasın:31:Yoksa hiç yok yere soğuk çekemeyen elti olarak tanınırsın.Ama kayınvaldenlere mesafeli ol.Sana haksızlık etmişlerse senin hakkını gelecek yeni gelinleri alır merak etme:1::34:

şu ortaklık işine oldum olası karşıyımdır zaten kimle olursa olsun ister en yakın arkadaşı ister ana babası.
sonuç hep aynı.
buarada eşini çok taktir ettim hep senin yanındaymış seni savunmuş tam tersi de olabilirdi ana-babasıyla ortak iş çevirmeye de kalkabilirdi. çok gördük bu forumda valla.
eşiniz de zaten durumun farkında ve sizin yanınızda araya mesafe koymuşken muhatap olmayı kesmişken bırakın böylee kalsın.
anca size köstek olurlar.

bnece tamamıyle menfaat bu sefer.Duydular 3 evi 2 arabayı(Allah daha çok versin)arayı iyi tutmaya çalışıyorlar.onlarda pişer bizede düşer diye.sen yıne bence aradaki mesafeyi muhafaza et,fazla yüz göz olma,başka planlar vardır belki???

Ben de farkındayım küçük oğlunu tutuğunu.Çünkü biz eşimle aşk evliliği yaptık.Ama kaynıma kızı kendisi buldu akrabasını.Yani onun istediği kişiyle evlenecek.

ah ya! yanlış aileye gelin gitmişin,çoğunluk memur gelin için ölüyor,
kimi aileler de böyle akraba kızı alma gibi gerikafalılıklar peşinde :37:

arabulucu kendisi olduğu için , sanki derli toplu bir aileymiş gibi göstermek istiyor. aklı nerdeymiş daha önce.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Aslında kaynım için belki kız istemeye gidebilirim elti de beni yanlış anlamasın diye.Ama şimdi nasıl anlatsam inanın hiç paraya pula değer vermiyorum ama bunlar bana nişan düğün tam 4 bilezik taktılar.Zaten tayin için on gün nişanlı kaldık sonra nikahlandık.Şimdi bu kız kendi memleketlisi diye buna 10 bilezik takılacakmış (bizde adet böyle diyor k. valide.)Ama bana gelince adet işlemiyor. sadece 4 taneyi haketmişim demekki.Bilezikler kız istemede takılacak diye biliyorum.Şimdi bana orda nüspet yapılmayacak mı?İnanın kendime 50 tane alırım ama bana yaptıklarını hazmedemiiyorum ayrıca eşime de.Ben zaten sinir hastası oldum ya orda yine krizim tutarsa..Bu seferde gelinimi kıskkandı diyecekler.Yanlış mı düşünüyorum sizce?

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Aslında kaynım için belki kız istemeye gidebilirim elti de beni yanlış anlamasın diye.Ama şimdi nasıl anlatsam inanın hiç paraya pula değer vermiyorum ama bunlar bana nişan düğün tam 4 bilezik taktılar.Zaten tayin için on gün nişanlı kaldık sonra nikahlandık.Şimdi bu kız kendi memleketlisi diye buna 10 bilezik takılacakmış (bizde adet böyle diyor k. valide.)Ama bana gelince adet işlemiyor. sadece 4 taneyi haketmişim demekki.Bilezikler kız istemede takılacak diye biliyorum.Şimdi bana orda nüspet yapılmayacak mı?İnanın kendime 50 tane alırım ama bana yaptıklarını hazmedemiiyorum ayrıca eşime de.Ben zaten sinir hastası oldum ya orda yine krizim tutarsa..Bu seferde gelinimi kıskkandı diyecekler.Yanlış mı düşünüyorum sizce?

Aşırı derecede çekememezlik söz konusu, ama bence artık takmanıza deyecek bir durum değil. Yaşadıklarınız, sizden götürdükleri çok şey var ama, Allaha şükür eşiniz yanınızda ve maddi durumunuz yerinde. Eğer kaynınızı seviyorsanız onun hatrına gidin. Kaç bilezik taktığını umursamayın.
Kayınvalideniz sırf gösteriş için yapıyor bunu, çünkü muhtemelen adetlerin insanları yönettiği, çevre baskısının olduğu bir yerde yaşıyorlar. Benimde görümcem var, evlenecek birkaç ay sonra, ben eşimle aynı memleketten deilim, aynı şehirdede oturmadık. Şuan adet diye damada yapmadıkları kalmadı, en basitinden benim gelinlik ayakkabımı bile almamışlardı. Ve para konusunda sıkıntıları var, eşimin tek kardeşi, 1 sene önce evlendik borçlarımız olmasına rağmen kardeşine harcadığımız paranın hesabı yok. Neden- çünkü damat aynı memleketten, en ufak eksik olursa kaynanamın adı çıkar, şuyu eksikti diye. Bana yapmadılar çünkü benim ailemin onların memleketiyle bağı yok, laf edecek kimse yok.

sizinle arayı düzeltip para sızdırmaya çalışıyor çünkü bu kadar mal varlığına eğer barışırsanız en azından takıcağınız takıları falan hesap ediyorlardır... dikkatli olun sizi kandırıp ki siz neyse de eşinize iyice sokulup ki ailesi hemen kandırmak daha kolay olur:34: onu borçlarına harçlarına kefil etmesinler.....

eşinizden para istediklerinde bana hamile halimle eziyet ettiler ne seni ne beni adam yerine koydular çocuğumun rızkını saçamam onlara deyin ve normal düzeyde yani sadece takı takın geçin, sizden takıdan daha fazlasını almak için uğraşıcaklardır :34:

Back