kayınvalidem mi hasta ben mi?

nilmoon

Guru
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
111
4
merhabalar;
23 yaşında 2 yıllık evliyim ve 1 yaşında birde oğlumuz var..
kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz. nişanlılık süreci boyunca hiç sıkıntı yaşamadık ancak zaman ilerledikçe ve birlikte geçirdiğimiz süre arttıkça çelişkili konuşmaları ve tavırları beni endişelendirmeye başladı. şöyle ki; eleştirdiği yanlış bulduğu olay ve kişilere karşı çok sevecen davranıyor ve kim hani konuda ne düşünüyorsa kendisi hak vermese dahi katılıyormuş gibi davranıyor.
kayınvalidemi herkes sever. bakıldığında kimseye bir kötülüğü dokunmamıştır ancak içinde sürekli insanların onu kullandığından bahsediyor. evliliğimin hemen ardından hamile kaldım ve hamileiğim boyunca bu çocuğu ben büyütücem vb cümleler kullanmaya başladı. bebeğim yeni doğmuştu kendi annem bana oğlumu uzatıp 'al annesi' dedi ve kayınvalidem çocuğu alıp o süt annesi onun annesi benim dedi. çocuk ağladığında bana sürekli sütün gelmiyor çocuk aç dedi. oğlum ağladığında sakinleştirmem için bile bana vermiyor kendi susturmaya çalışıyordu. sürekli bizim onun çocuğu sevmesini istemediğimizi ima eden laflar söylemesine rağmen aslında benim oğlumun annesi olduğunu anlamamak için direniyordu. oğlum onun kucağından bize gelmek istemediğinde seviniyor kahkahalar atıyor emmese yüzünü görebilecekmisiniz acaba diyor..

sürekli benim oğlumla ilgili deneyimlerimi çürütmeye çalışıyor.ve daha yazmadığım bir sürü şey..kızı yok iki oğlu var kendi oğlullarını da anormal şekilde bağımlı yetiştirmiş liseye giden oğlunu okula alıp bırakıyormuş. çoraplarını giydiriyor vs. ve ben tüm bunlar karşısında kendimi hiç olmadığım kadar yetersiz hissediyorum. acaba ben bişeyleri yanlış mı yapıyorum düşüncesine kapılıyorum. eşime bunları söylediğimde ne kayınvalideler var sen dua et diyor ve çok normal karşılıyor. birlikte bir psikologa gitmeyi önerdiğimde gidip annemi kötüleyeceksin rahatlayacaksın diyor. ben kendimi ifade etmemi teşvik eden bir ailede düşüncelerimi tartışarak büyüdüm ve eşimle sorun yaşamamak ve annesini kırmamak için sürekli susuyorum. bir kez konuşmayı denedim eşimin yanında kriz geçirdi kendi hayatından örnekler vererek bunlar neki sıkıntımı deyip ağlayarak ben sana kaynana olamamışım diye ağlama başladı ve bayıldı.

yani konuşarak anlaşamıyoruz ve ben çok sıkıntı çekiyorum bu durumda ne önerirsiniz?

Kaynanan kac yasinda bilmiyorum ama hayatindan pek memnun degil gibi, senden veya sizlerden hep ilgi bekliyor gibime geldi.
Bilmiyorum tabi her insan degisik, ama ona ilgini göstersen, kayinvalidene iyi yönden baksan kesin oda cok sevinecektir. Ben bazen kayinvalideme iltifatlar yaptigimda dünyalar onun oluyor. Bir yerimden birseylerde eksilmiyor. Onlarinda sevgiye, saygiya, ilgiye ihtiyaclari var, bizden yasca büyük olsalarda.
Ben hep hayata iyilikle baktim, cevap olarakda hep iyilik aldim. Biz insanlar dört dörtlük degilizki...

kesin kendi kocasından ilgi göremediği için oğullarını kendine bağımlı yetiştirmiştir.
hastalıklı kaynana modeli işte.

Kaynana kaç yaşında?

47 yaşında, genç bir kayınvalide yani.. bilmiyorum ben mi sorun yaratıyorum ama oğlumuzun hiç bir kararını kendimiz alamıyoruz o almış oluyor zaten. biz ona uymazsak kırılıyor. birden bire mesela bana bu hafta oğlumun( benim oğlumun) diş buğdayını yapıcam dedi. kendi evinde yapmak istiyor. oğlumun doğum gününü bile onun evinde kutlamamızı istiyor. ben kendimi bebeğin taşıyıcı annesi gibi hissetmeye başladım artık.

Canim simdi birsey yazacagim alinacaksin.
Insan erken yasta evlenirse ve baskasina muhtac yasarsa, o evin tabiki söz hakki onda olmaz.
Ama öyle yasamamak icin biz hep burda kizlarimiza diyoruzki, okuyun, meslek edinin, calisin, hayatin zorlugunu bir yasayin, sonrada sizin gibi ayaklari üstünde durabilen bir erkekle evlenin, ayri oturun, kiranizi kendiniz ödeyin, kimseye muhtac olmayin diye.
Bu hayati sen sectin ve kayinvaliden tabiki daha cok genc onun dediklerini yapmak ve uymak lazim.
Hem erken yasta evlenip, hemde söz hakki istiyorsun ama bu biraz zor. Basaranini daha görmedim.

ben üniversite mezunuyum, eşim orta okul mezunu. ben baştan beri kayınvalidemin iyi niyetli olduğumun düşünerek onu kırmamak için hiç kabullenemediğim durumlarda bile sessiz kaldım eşime anlattım. oda sorun çıkmasın die yorum yapmadı. zaten dediğim gibi anaerkil bir aile. ama artık dayanamıyorum bir yerde dur demem lazım. ama napıcam bilemiyorum.

bende bunları yaşadım seni anlıyorum, o hep önplanda olmak istiyor ,hırslı böyle kaynanalar insanın morelini bozuyor yapı değişmez birde çoğu evlilikler kaynana yüzünden bitiyor onlar hakkında olumlu düşünemiyorum

bende kızım doğduğunda aynı şeyleri yaşadığımı söyleyebilirim.benim evim başka şehirdeydi ama bulunduğumuz yerde büyük bir hastane olmadığından kayınvalidemin yanında yaptım doğumu kızımı kucağıma bile vermiyorlardı.giyeceği giysiyi bile onlar seçiyordu daha neler neler.......kızları evlendikten sonra benim de kızımında yakasını bıraktı şimdi büyük kızının ilk oğlunu evine almış onu büyütüyor...benim çocuklarımın kıymeti kalmadı anlayacağın(.hııııı bide konuşmaya kalkınca seninki gibi zırıl zırıl ağlar )yani biraz sabret

kusura bakmada kayınvaliden hasta yani öyle böyle değil
hemen ayrı eve çıkmaya bak..

bence sen normal degilsin. peygamber sabri varmis sende, normal bi insan buna dayanamazdi valla.
sen herhalde melek gibi biseysin hala susabildigine göre.
ben coktan cinnet gecirmistim
ALLAH kolaylik versin sana canim, ben asla tahammül edemezdim bu duruma.

üniversite mezunusun ve ortaokul mezunu annesinin sözünden çıkmayan bi adamla ne diye evlendin canım ya? anladığım kadarıyla eşinin ailesiyle senin aile ortamın pek denk değil. madem çok seviyor torun bakmayı sen de git işe gir çalış. bi tane doğur baksın büyütsün. keyfine bak. lafını da esirgeme ama poltik ol,eşinin yanında değil, yalnızken sok lafı. kafanı kullan tatlım.

afedersınde senın davranmanla alakası yok senın kayınvalıde kafadan kontak

sinirlerim bozulduu

allah sadece ona katlanabılmek ıcın sabır versınn sana diyecek bir şey bulamıyorummmmmmmmm

canım aynen bu arkadasa katılıyorum bir işe gir çalış kafan dagılır çocuk büyüdükçe zaten sana düşkün olcaktır bunun aksini yaşayan görmedim hatta bir tane daha doğurursun onuda ver basına da bakalım benim oğlum benim kızım diyebilecek mi hemde yası genç olduğu için bakabiliyor ayrıca eger çocuğu azarlar veya ters davranırsa sakın lafını çekme ben böyle mi davranıyorum de ?buda işe yarar bence

sevdim..
benim ailem vur kafasına al ekmeğini, sorunsuz insanlar. bebeğimin ilk kez yıkanacağı gün kendi annemi de evime davet ettim. kayınvalidemle birlikte yıkadı annemde, annem kayınvalidemden 8 yaş büyük.. annem çıktı gitti bebek yıkandıktan sonra.. bir fısıltı duydum, kayınvalidem odada ağlıyor eşime, ben yıkayamıyomuyum komsular beni çağırıyo çocuk yıkamaya.. bana güvenmiyomu diye.. o gece eşim beni arada bırakmayın diye ağladı. yani yine ben başladım yatakta düşünmeye nerde hata yapıyorum.. nerdeee? bu ve bunun gibi içimi acıtan hatta kendime acıtan bir sürü şey..

ben ona söyleyip kırmamak için eşime anlatıyorum, oda sürekli eee ne var bunda.. ee şaka yapmışş.. şeklinde yorumluyor. hatta çoğu kez sinirleniyor.. ne diyim gidip bağırayım mı anneme.. halbuki ben sadece benimle sıkıntımı paylaşmasını arada dengeyi annesini kırmadan kurarak beni de rahatlatmasını istiyorum ama yok, onda bu nitelikler yok..

çalışmayı düşünüyorum ama bu sefer oğlumun hepten hiçbişeyi gibi davranacak bana.. korkuyorumm..

2 yıllık evliyiz eşimle kendi sorunlarımızdan tarıştığımızı hatırlamıyorum.. sürekli ben çözüm talebinde bulunuyorum o susarak üstünü kapatıyor. bi sonrakinde yeni bir sorun ve çözülmemiş diğer sorunlar katylanarak büyüyor..aynı binadayız ve kendi evimiz bırakıp gidemiyoruz da..

Eşiniz ne yapıp edip dengeyi kurmalı.
Bu sağlıksız düzen sadece size sıkıntı yaratmıyor, evladınızın rol modeller konusunda sağlıksız büyümesine neden oluyor. Babaannenin anne gibi davrandığı, annenin süt anne gibi algılandığı bir ortamda çocuğunuz büyüdükçe size öfge besleyecektir.
Bütün vazife eşinize düşüyor. Henüz bireyleşmeyi başaramamış olması nedeniyle, eşinizin bu dengeyi kendi başına kurması pek mümkün görünmüyor.
Bir aile dostunuzdan bu konuda destek almayı denemenizi öneririm.
Eğer eşiniz dengeyi sağlayamazsa, herkes çok ciddi sıkıntılar yaşayacaktır.
İyiliklerle,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…