• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri KAYINVALİDEM İLERİ EVRE KANSER ( ACİL YARDIM)

geçmiş olsun
bu yalnızca kendisinin verebilceği bir karar
siz işin iç yüzünü açık seçik anlatın ancak yönlendirme yapmayın
ben kendi adıma şöyle düşünürdüm
eğer ki iyileşme olaslığım düşükse
son dönemlerimi ağrısız sızısız geçirmmek isterim ameliyattır tedavidir acısı çekmek istemezdim
Bahsedilen kişi benim babaannem. Hastalığını açık seçik anlattigimizda böyle düşünmez. Hepten negatif düşünmeye başlar. Zaten psikolojisi bozuk. O yüzden hastalığın bu kadar ileri olduğunu soyleyemiyoruz doktorların fazla ümit vermediğini de. Haliyle babaannemin gönlü de tedaviden yana. Ama annemin de dediği gibi ufak bir ilaçta bile midesi altüst oluyor. Yaşı da var. Tedaviye dayanamayacagini düşünüyoruz :(

Bakin bu duruma gore değişecek bir karar. Kayinvalideniz kac yaşında, genç mi, genel sağlık durumu nasil?

Aslında bunu en iyi kayinvalideniz bilir, o ne diyorsa oyle yapin. Ama suan ağrısı sızısı yok diye düşünmeyin kanser ağrıları cok kötü.
Babaannemin söylediğine göre memesinde ilk kitleyi farketmesi 10 yıl onceymis (kimseye soylememis). Buna göre 10 yıllık kanser olduğunu düşünüyoruz. 10 yıldır tek ağrısı olmayan insan kanser olduğunu öğrendikten sonra ağrıları başladı. Kolu kırılmasa hala bile ogrenemeyecektik kanser olduğunu ve belki hala eskisi gibi pozitif aktif hareketli bir insan olacaktı. Ve artık o kadar negatif insan oldu ki ölümü bile düşünmeye başladı. Psikolojik açıdan sağlıklı kararı verebilecek ehliyete sahip değil. Bu kadar ileri derece kanser olduğunu bilmeye de hazır değil. Sadece meme ve kol kemigonden haberi var. Diğer bölgelerden haberi yok. Ve kol ağrısı da kol kemiğini öğrendikten sonra başladı. Diğer bölgeleri söylersek diğer bölgeler de agrimaya başlayacak.

Geçmiş olsun bende amcamda yaşamıştım bu durumu çok kötü bir durum açıkcası geçmiş olsun

çok geçmiş olsun,benzer dönemlerden geçtiğim için şöyle söyleyebilirim;
kemoterapi ve radyoterapiyi kaldıramayacak düzeyde ise hiç başlamayın
doktorlar da umut vermediğine göre....
ben aynı anda aldım ve toparlanmam çok çok çok zor oldu(yaş 33)

Geçmiş olsyn. Kayınvalidemiz şimdi ne durumda merak ettim. Tedaviyi kabul etti mi? Acil şifalar diliyorum

Back