• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ile ne yapacagimi bilmiyorum lutfen yardim :((

eve ben de çalışıyordum bebeğe bakıyordu ne yediriyorduysa aylarca fiil kullanmak zorunda kaldım. aklınca mamaya karşıydı. çocuğa şürekli çenesini emziriyordu, ne bileyim parmağını ağzına sokuyordu.. oooooff. kim çıldırmaz söyleyin hadii.. titiz bile olsa ki hiç değildirr çenesini emsin bebeğiniz cop cop aferin mi dersiniz?

ajda pekkandan yakar geçerim dinle kendin için.. tahammüller azalmış.. ama farkettim ki senn güçlü ve sabırlısın. fakat kendini paralamanın da anlamı yok bence su saatten sonra.. Bilseydik kocalarımızın peşinde böylesi kaynanalar takılı emin ol bir kere daha düşünürdük .. sonuçta senin hayatn elinden geleni de yapmışsın yeter. yarın bir gün keşke daha once atmam gereken adımları atsaydım da bu kadar yıpranmasaydım deme.. ama eşinle muhabbetli olman çok önemli :) onlar için de zor dönemler, sesini çıkaramzsan onlar hiç rahatsız olmazlar canım diledikleri zaman karılarıınn sehvetli kollarında diledikleri zaman analarının şefkatli kucaklarında oh ne iyi gelinler ses çıkarmaya hakkı yok.. Ama yooookkkk bir yere kadar. Kaderimiz biraz da ellerimizde. evliliğinin miladını başlat derim. Ama kayınvalideni kocanı sana karşı zehirlemesine musade etmemdenn.. Allah yardımcın olsun zor durumlar ama çaresi var.. Daha dik durmak, güçlü olduğumuzu daha çok hissettirmek. çokçada sabır tabii. Ha bi de neden elinde bezle gezesin canım? bunu bir daha yapma. yapman gerekenden fazlasını sakın. başkaları için kendimizden bu kadar çok harcarsak hemen yükeniriz ve çocuklar ve kocamıza en cokda kendimize verecek bireşyimiz kalmaz.. önce sen
sonra yine sen
sonra yine sen
sonra kocan
sonra çocuklar
diğerleri sıralamada yoklar!

Sana k
İçinden geçenleri değil annemin sözlerini aktarayım. Zira akıllı kadındır beni eşimin ailesinden akmadan kokmadan tartışmadan korur. İlk önce politik ol, sinirlenme. Mümkünse ekonomik özgürlüğünü eline al, araba kullanmayı becer, araba al. bunlar seni özgür ve özgüvenli kılar. muhtaciyet ruh halindeb kurtulursun. Eşine dırdırlanıp adamı bunaltma, arnızda feçenleri tarafsız ve hatta önemsizmiş gibi anlat ki sen liman ol kayınvaliden yılan olsun. Ama kendini ezdirmeyeceğini hissettir. Bunun için bir olay olmasını bekleme eşinle yaptığın sohbetlerin arasında konular karşısında kendi tutumunu kayınvalidenden alakasızmış gibi sergile. Kendi ailenden özellikle hayattaysa babandan sakın kopma. Arkanda ailenle her zaman daha güçlü olursun. Eşini aileni hep bir araya koy ama vıcık vıcık değil sen onun ailesinden ne istiyorsan o şekilde. Gerekşrse eşini ailenden koruyabileceğini hissettir ama aileni asla yerme. Eşinin evladıyla vakit geçirmesini sağla. Üçünüzün aile olduğunu hep alttan alttan göze gelmeden işle. Bu şekilde 4-5 ay idare edebilirsen istediklerini eşinle konuşman daha rahat olur, seni ezemez. Senin ve evladının ona ihtiyacınız oluğunu annesinin bir adım geride durması gerektiğini güzel güzel konuşarak anlat.

Sana k
İçinden geçenleri değil annemin sözlerini aktarayım. Zira akıllı kadındır beni eşimin ailesinden akmadan kokmadan tartışmadan korur. İlk önce politik ol, sinirlenme. Mümkünse ekonomik özgürlüğünü eline al, araba kullanmayı becer, araba al. bunlar seni özgür ve özgüvenli kılar. muhtaciyet ruh halindeb kurtulursun. Eşine dırdırlanıp adamı bunaltma, arnızda feçenleri tarafsız ve hatta önemsizmiş gibi anlat ki sen liman ol kayınvaliden yılan olsun. Ama kendini ezdirmeyeceğini hissettir. Bunun için bir olay olmasını bekleme eşinle yaptığın sohbetlerin arasında konular karşısında kendi tutumunu kayınvalidenden alakasızmış gibi sergile. Kendi ailenden özellikle hayattaysa babandan sakın kopma. Arkanda ailenle her zaman daha güçlü olursun. Eşini aileni hep bir araya koy ama vıcık vıcık değil sen onun ailesinden ne istiyorsan o şekilde. Gerekşrse eşini ailenden koruyabileceğini hissettir ama aileni asla yerme. Eşinin evladıyla vakit geçirmesini sağla. Üçünüzün aile olduğunu hep alttan alttan göze gelmeden işle. Bu şekilde 4-5 ay idare edebilirsen istediklerini eşinle konuşman daha rahat olur, seni ezemez. Senin ve evladının ona ihtiyacınız oluğunu annesinin bir adım geride durması gerektiğini güzel güzel konuşarak anlat.

Cok guzel tavsiyeler esra cim..cok tesekkur ederim..bir kismini uygulasamda bir kismini ozelliklr annesiyle olanlari basite indirgeyerek anlatma kismini bir turlu gerceklestiremiyorum lakin sinirli oluyorum..en azindan simdi politik olarak uygulamaya calisacagim...kafayi yemek uzereyim..bayrama butun sulalesini hemde sehirdisindan yatili misafir cagirdi..evde an az 30 kisiyiz suan..vebu davetin sadece mutfak alisverisi ve finansi asamasinda soz sahibiyiz biz...kimse "sen kimin evine kimi davet ediyorsun "demiuor.insanlarin yanind sakayla karisik bazen de ciddi surekli beni yeriyor..tatsizlik olmasin diye hala sesimi cikarmiyorum..lakin esim stresli kisilerden ve ortamlardan aninda kacan ve soguyan biri..onun cok sevdigi evinden bu sikintilardan uzaklasasini da kesinlikle istemiyorum..sanirim ben bebegim kicuk vs diye dusunmeden is hayatims geri donmeliyim

Ancak bu srkilde merkezdeki eve gecebilecek ve bu kadindan biran evvel uzaklasabilecegiz.. :(

Cok guzel tavsiyeler esra cim..cok tesekkur ederim..bir kismini uygulasamda bir kismini ozelliklr annesiyle olanlari basite indirgeyerek anlatma kismini bir turlu gerceklestiremiyorum lakin sinirli oluyorum..en azindan simdi politik olarak uygulamaya calisacagim...kafayi yemek uzereyim..bayrama butun sulalesini hemde sehirdisindan yatili misafir cagirdi..evde an az 30 kisiyiz suan..vebu davetin sadece mutfak alisverisi ve finansi asamasinda soz sahibiyiz biz...kimse "sen kimin evine kimi davet ediyorsun "demiuor.insanlarin yanind sakayla karisik bazen de ciddi surekli beni yeriyor..tatsizlik olmasin diye hala sesimi cikarmiyorum..lakin esim stresli kisilerden ve ortamlardan aninda kacan ve soguyan biri..onun cok sevdigi evinden bu sikintilardan uzaklasasini da kesinlikle istemiyorum..sanirim ben bebegim kicuk vs diye dusunmeden is hayatims geri donmeliyim

Ancak bu srkilde merkezdeki eve gecebilecek ve bu kadindan biran evvel uzaklasabilecegiz.. :(

Ben de çok zor günler geçirdim evimi bile terk ettim. Doğruyu bulmak işin içindeyken çok zor. Allah sabır versin. Sana değer vermeyen insanlarla çok zor ama şimdi onun zamanıysa elden ayaktan düşeceği günler de gelecek bunu unutuyorlar. Sakin olman çok önemli çünkü bebeğini çok etkiliyorsun. Onu düşün al bebeğini kapan odana ne hizmetçilik yapacaksın başkasının misafirine.

Merhabalar,
Benim de söyleyeceklerim var bu konuda öncelikle 6 yıllık evliyim ve yeni anne oldum. Bence cen kayınvalideni :37: iyi çekiyorsun ben senin kadar tahammüllü değilim ve ne derse veririm cevabını kırmadan. Sana tavsiyem ezdirme kendini ve herzaman alttan alan taraf sen olma çünkü sen yapsan da, söylesende adın GELİN yapmasan da söylemesende adın GELİN... Kızınla ve kocanla mutluluk dilerim Sevgiler.

Back