• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ile ne yapacagimi bilmiyorum lutfen yardim :((

anniecang

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
40
0
46
İzmir
Selam arkadaslar

Ben 4 yillik evliyim..henuz yeni dogmus bir kizim var..ilk gunden beri bana destek olan yada oluyormus gibi duran kayinvalidem ile ne yapacagimi bilemiyorim..esimin biri merkzde biri sehrin disinda olmak uzere 2 evi var..normalde haftaici sehirdekinde haftasonu sehrin disindakinde kaliyorduk.ancak ne hikmetse yurtdisinda yasayan kayimvalidem evlendigimizden beri turkiyede bizim sehirdisindaki evde yasiyor..bu ndenle nerdeyse 2 yildir esimi sehirdeko evde tutamiyorum..hep annesinin yaninda ordaki evimizde kalmak istiyor..kayinvalidem herkesin onu pohpohlamasini bekleyen kibirli cok bilmis megalamn bir kadin..evdeherseyi en iyi o biliyor..uzerine vazife olan olmayan herseye karisiyor..surekli konusuyor..fazla titiz ve takintili oldugu icin kimseyi begenmiyor..herseye soyleyecek birseyi var..cocuga soyledigim ninniden tutda akliniza gelebilecek herseye mudahil.
Isin kotusu esim benden once onun fikirlerine onem veriyor..her konuda once onu dinliyor..sanki kadinin ustune kuma geldim tovbe tovbe

Evlendigimizden bu yana ne ona ne akrabalarina.karsi en.ufak bir saygisizligim kabaligim olmadi..evde hanimaga gibi valide sultan gibi dolasir butun akrabalarini gunlerce hatta haftalarca yatili cagirir eve , sormadigi soylemedigi gibi geleceklerinden bile nden sonra haberim olur..ancak evlendigimizden beri evimize akrabalarimizdan hickimse gelmedigi gibi ailemin bile gelis sayisi 4 yilda iki elimin parmaklarinin sayisini gecmez..bazen davet etmel.isteriz sursyini asar hali tavri biranda degisir sinirden vazgecerim bende..ancak bebek olduktan sonra butun bunlari iyice abartti bu kadin

Cocugu annemlerin siklikla gormesini istemiyor hicbir sekilde..sehrin disinda oldugumuz icin onlarin.haberi olmadan arabaya atlayip disari da cikamiuorum...1 hafta once bu sebeple onunla ilk kez kavga ettim ve sesimi yukselttim..ayni sehrin icimdeyiz annemler torunlarini 3 ayda bir mi gorecekler internetden.mi seveceler boyle sacmalik mi olur allahaskina ne diyorsum.sen dedim bagird.
Millet annesini babasini 6 ayda bir goruyor kimsenin sesi cikmiyor demek ki oluyormus diyor bana..bir tepem atti actim agzimi yumdum gozumu..o zaman bbizde sana 6 ayda bir getirsek cocugu olacak yani oyle mi..

Kim ne hakki var bir anne babaya bunu yasatmaya dedim bagirdim..kustu gitti iceri birdaha cikmadi..o gece kimseyle knusmadi ama ben biliyorum o sesiz kalmaz..o gece esim ne oldu dedi durdu..anlatmadim once sonra bktim buna mesajlar geliyor arka arkaya..hemen anlatmaya basladim ondan once anlatmak icin..cunku icerdeki.odadan yazma huyu vardir onun bilirm ben..ertesi gun bem hicbirsey olmamis gibi konusmays calistim ama ne benimle konustu ne cocugu sevdi..sabah 8 de erkenden atladi arabasina gitti birsey soylemeden..suc bastiracak ya ogluna..bu da baska bir taktigi onun..merak etsinler vs..velhasil kelam bir sekilde zorda olsa yavas yavas konusmaya basladik ama suan oylesine

Eskisi gibi degil..ilk defa dun konustu benimle..bir suru saydo saydi doktu..sesimi cikarmadim ama zor tuttum kendimi..neymis ben onu hayalkirikligina.ugratmisim..neymis bundan sonra hicbir konuda yanimda olmayacakmis vs..merak ediyorum kendi yapmaya calistigini ben ona ve ailesime karsi yapmak istedeydim tepkileri.ne.olurdu..kizlar dugundem beri turkkiyede olan.kadinin dogumuma 1 ay kala isim.var deyip yurtdisina.cikmasi ve bebegim 40 i cikana.kadar gelmemesi ne demek yaa..kayinvalide birde bu insan

Bencil sey..dogumumda annem 40 im cikana kadar kendi annem.yanimda kaldi benim onu.bile basa kalkti kadin.kimsenin annesi.bu kadar yaninda kalmadi diyor..patlamamak icin zor tuttum kendimi..ne.kiskanc bir kadin bu boyle yaa..cocugu severken.bile yanimda once baba yada babaanne diceksin dimi anne yada anneanne deme.sakin diyerek seviyor..en cok kimi.seveceksin anneyi mi babayi mi
.hicbirini dimi en cok babaanneyi seveceksin diye seviyor cocugu..napicam bilmiyorum..nolur bir akil verin..esimde.yapisti.kaldi.bu kadinin yanina..sehirdeli evimize ugradigi bile yok artik..gitmek.isteyince ben sanki cok.kotu birsey istemisim gibi davraniyor

:( annem yalniz diyorr..sanki karinin dadisiyiz bakicisiyiz.biz..ne evlendigimizi bildim ve ozel hayatimizi..ilk gunden bu yana bu evde bu.kadin ve akrabalariyla yasiyoruz :(

yapacagın sey eşinle adamakıllı konusmak.kvlede seviye koymak.
altta kalma.söylediklerine cevabını ver.
sessiz atın basını ezerler. ne demek canım ailemi istemicek?
kv böyle bişey yapmaya kalksa kıyameti en basta ben koparırım.
kimsesiz almadı seni sonucta dimi?
eger istedigi öyleydi madem kimsesiz mazlum birini gelin olarak alaydı.

ben bile okurken sinirlendim doğrusu. seni çok üzmüş ve gerçekten kırıcı bir insanmış, öyle görünüyor yazdıklarından. ben senin yerinde olsam o ilk ses yükseltmemden sonra tekrar konuşmaya çalışmaz, alttan almazdım herhalde. tabi belki eşinin hatrıdır diye böyle davrandın ama inan o zaman eş de annesi de daha az saygı duyuyor geline. ve elinin altına aldıklarını düşünüyorlar. bu bir yarış değil bir hayat paylaşımı oysa ki... kayınvalideleri bu üste çıkma çabalarının sebebini anlayamıyorum. bizler şimdi böyle düşünüyoruz ve Rabbim izin verirse ilerde kayınvalide olacağız. Allah böyle nefret edilen, arkasından iyi düşünülmeyen insanlardan etmesin.

Eşinizin sizi sevmesi için kendinizi ezdirmeyin,oturup annesiyle kavga edin de demiyorum ama herşeyi kabullenen kadını iyice eziyor erkekler ve aileleri. Saygı çerçevesinde tartışabilirsiniz eşinizle de annesiyle de,sonrasında bundan suçluluk duyup geri adım atmayın. Arayı bulmaya çalışmayın evliliğiniz için,rahatsız olduğunuz konuları belirtmek, gerekirse bunlar için ölçüyü aşmadan tartışmak gayet doğal bir durum.

Eşinizi karşınıza alıp konuşun,sizin 3 kişilik bir aile olduğunuzu ve annesinin de bu aileye dahil olmasını kabul edemeyeceğinizi,eğer bakılmaya muhtaç olursa normal karşılayabileceğinizi ama şu anda bebeğinizin ve evliliğinizin tadını çıkarmak istediğinizi söyleyin. Eğer o evde kalmasından rahatsız değilseniz, annen bu evde kalsın,biz diğer evimizde kalalım deyin. Gerekirse haftasonları kendisinin gidip annesini ziyaret edebileceğini,bazı zamanlarda ailece gidip eskisi gibi haftasonunu orada annesiyle geçirebileceğinizi söyleyin.

Ailenizle aynı şehirde olup da bebeği internetten görmeleri ne demek? Hem de ortada bir zorunluluk yokken... O zaman siz de ailenizi diğer eve davet edip orada onlarla yaşamak isteyip istemeyeceğini sorun eşinize? Bakalım ne düşünecek...

Yan odadan oğluna mesaj atan kayınvalideniz de ayrı bir olay, Allah akıl fikir anlayış ihsan etsin şu mübarek ayda...

Cevaplariniz icin cok tesekkurler arkadaslar..hepiniz neden idare ettigimi anlamissiniz zaten.tabiki esim icin..huzurumuz bozulmasin diye idare ediyorum..ancak benimde sessiz kalacagim ve kalmayacagim konular ve hassasiyetlerim var..ailemden bunlardan biri..yikar gecerim yinede laf soyletmem..ilk tartismadan sonrada konusmaya calistim cunku olayi buyutup farkli noktalara tasimasini istemedim..ama arkasindan nr yaptim..cocugu hazirladim atladim arabaya gittim annemlere..hemde esimle birlikte..tartisma konusunu biliyor halbuki giciklik yapabilirdi..annesinin fikirlerine onem verem maco bir kisilik esim, soylemistim size..ama ailemi de cok sever cok saygi gosterir..ne yapti benimle birlikte geldi annemlere..gece donduk eve..annemlerden geldigimizi duydu..burda ona konudaki hasssiyetimi ve geri adim atmayacagimi soylemis oldum dolayli bir sekilde..kimsin sen yaa..anami babami gormek icin senden icazet mi alacagim..senin yaptigini ben sana yapayim bakalim nasil oluyor..oglunu torununu 6 ayda bir gostereyim nasil oluyormus..ama bu kadin oglunu dizinin dibinde istiyor baskasinin evladinim daa gormesini yasaklamaya calisiyor..yok oyle is..

Dogumdan sonra cok hastalandim ben
.mastit yani meme bezi iltihabi oldum..agridan ve acidan depresyona girdim.gunlerce cocugumu kucagima alamadim..bu hanimaga bebegin 40 i ciktiktan sonra tesrif etti yanimiza..ilk soyledigi sey ne bu halin senin kocani baskasina mi kaptirmak istiyorsun biran once kendine gel yoksa alirim cocugunu senden dedi..neye ugradigimi sasirdim her gece 40 derece atesle hastaneye tasinirken duyduklarim karsisinda..sadece o biraz zor hele dene bakalim diyebildim..esimin hicbirinden haberi yoktu hepsini bu olay vesilesi ile anlatt im ona..her ser de bir hayir vardir derler kimbilir belki bu olay iyi oldu..esim evde herseyin gulluk gulistanlik gittigini dusunup bizi ayni evin icinde yanyana oturtmaya mecbur etmeyi birakir insallah bu vesile ile..

Canım benim ne kadar sabırlıymışsın maşallah..
Ama artık sesimizi çıkarmamız gerekiyor. Keşke eşine daha önce anlatsaydın biz kadınlar akıllı davranmıyoruz bu konuda direk şikayet eder gibi değil de alttan alttan zemin yapmak gerek. Benim kaynanam çok başarılıdır bu konuda. Benim de kafam hiç çalışmıyor böyle şeylere maalesef haklıyken haksız durumuna düşüyorum hep.
Kaynanam yüzünden ev arkadaşı gibi yaşıyoruz eşimle henüz 2 yıllık evliyken. Bir gün anlayacak eşim de ama iş işten geçmiş olacak..
Sen sakin ol yavaş yavaş eşinin gözünü aç, bir de kendini biraz naza çek yani nasıl diyeyim sağlığın yerinde değilse yapma bir şey kullan bunu. Benim kaynana gerekli olduğunda hep hastalanır, ben taşınırken mesela..annem gelir 8 saat uzaktan.
Her şeye koşturduğumuz için böyle oluyor.
Kraliçe sanki hatunlar!

Ve..Allah sabır ve kolaylık versin :( Bebeğin varmış bak çok üzme kendini..

Son düzenleme:
bence olayı eşiniz çözcek mesafeyi koyacak yoksa daha çok işinize karışır kaynananız allah kolaylık versin

yaklasık 10 yıldır evliym anlatsam bitmezz. yüksekokul mezunuyum eşimle üniversitede tanıştık. Hayatımın hatasını yapıp (işini ayarlayamamıştı kıyamadım güyaa) ailesiyle birlikte oturmaya razı oldum, razı da olmadım aslında hiçbir şey talep etmedim. Elticiğimle, babanneleriyle, yeğenleriyle ve hiç bitmek bilmeyen akrabalarıyla tükendim. işimden de ayrıldım yorgunluğa dayanamıordum. çok salaktım çok. insan ancak benim kadar mal olur. babaannne oldu, kayınpeder oldu yıllardır kaynanamla (dul kadınlar çk enteresan oluyor bilmeyen bilmez) artık bıçak kemiğe dayandı haa 2 de çocuğum var ne benim ne onların kıymeti oldu eltime prenses bana kurbağa muamelesi yaptılar. öle çirkin de değilim hani. ne kocam ne ben sesimizi çıkaramadık sadece birbirimizi yedik çok yıprattık kendimizi en cok ta ben. ya oturma odasında oturamıyorum bu hanımefendi kanepeye yatıp elinde kumanda saatlercee, uykusu gelir döner kıçını mışıl mışıl özel hayat saygı falan zaten ilk günden beri yok nasıl dayanayım bilemiyorum, bıktım bıkttıım. işler öyle karışık ki kaynımla kocam ortak (üniversite mezunu adam çok amelelik yaptı yanında patrondur yani kendileri), daha bu sene işleri rast gitti. az kaldı diyor taşınacağız buradan diyor ama benim hiç takatım kalmadı ne yapayım, taşınma fikri beni oyle heyecanlandırıyorki düşünsene kendi evimin anahtarını taşıycam ve kapımı açıcam ahh insallah ama bir yandan da beni oyaladığını düşünüyorum. bu yaz az kalsın boşanıyorduk . ne yapayım bilmiyorum bu kaynanalar gelinlerin mutsuzluklarından edepsiz bir haz alıyorlar ve sürekli gelinle yarışıyorlar neden hanımefendi olamıyorlr biraz olgun kendilerini LANETLE ANMAMIZ hoşlarına mı gidiyor :(

yaklasık 10 yıldır evliym anlatsam bitmezz. yüksekokul mezunuyum eşimle üniversitede tanıştık. Hayatımın hatasını yapıp (işini ayarlayamamıştı kıyamadım güyaa) ailesiyle birlikte oturmaya razı oldum, razı da olmadım aslında hiçbir şey talep etmedim. Elticiğimle, babanneleriyle, yeğenleriyle ve hiç bitmek bilmeyen akrabalarıyla tükendim. işimden de ayrıldım yorgunluğa dayanamıordum. çok salaktım çok. insan ancak benim kadar mal olur. babaannne oldu, kayınpeder oldu yıllardır kaynanamla (dul kadınlar çk enteresan oluyor bilmeyen bilmez) artık bıçak kemiğe dayandı haa 2 de çocuğum var ne benim ne onların kıymeti oldu eltime prenses bana kurbağa muamelesi yaptılar. öle çirkin de değilim hani. ne kocam ne ben sesimizi çıkaramadık sadece birbirimizi yedik çok yıprattık kendimizi en cok ta ben. ya oturma odasında oturamıyorum bu hanımefendi kanepeye yatıp elinde kumanda saatlercee, uykusu gelir döner kıçını mışıl mışıl özel hayat saygı falan zaten ilk günden beri yok nasıl dayanayım bilemiyorum, bıktım bıkttıım. işler öyle karışık ki kaynımla kocam ortak (üniversite mezunu adam çok amelelik yaptı yanında patrondur yani kendileri), daha bu sene işleri rast gitti. az kaldı diyor taşınacağız buradan diyor ama benim hiç takatım kalmadı ne yapayım, taşınma fikri beni oyle heyecanlandırıyorki düşünsene kendi evimin anahtarını taşıycam ve kapımı açıcam ahh insallah ama bir yandan da beni oyaladığını düşünüyorum. bu yaz az kalsın boşanıyorduk . ne yapayım bilmiyorum bu kaynanalar gelinlerin mutsuzluklarından edepsiz bir haz alıyorlar ve sürekli gelinle yarışıyorlar neden hanımefendi olamıyorlr biraz olgun kendilerini LANETLE ANMAMIZ hoşlarına mı gidiyor :(

Ahh canim yaa..ne enteresandir ki bu huzursuzlukta 10 yildir esin daha yeni kipirdamaya niyetlenmis..imkaniniz olsaydi da evi degistirmek istemzdi o emin ol..bizim cifter cifter var da ne oluyor sanki..hala anasinin dizinin dibinde olmak hosuna gidiyor bu adamlarin.yani bakima muhtac olmadigi surece ayni evin icinde kendi annemi babami bile temelli kalmalarini istemezken ben , kaynana ve sulalesi ile ayni evin icine tikildim kaldim..ozel hayat falan kalir mi hic bu sartlar altinda.esinle iliskin yavas yavas resmilesmeye ve yatak odanin duvarlarina sikismaya mecbur kaliyor ne yazik ki..salonda esimle dizdize oturup film bile izleyemiyoruz dusunun ki..gozumuz kapida..kut diye giriyorlar iceri gecenin bi vakti sanki ayip birsey yapoyormusuz gibi toparlanip esimim elini birakiyorum..hicbir ozelimiz yok..yani en azindan esiniz sizimle en bastan konusmus.bende oyle bir durumda yok ki tepetaklak kendimi kadinla bu evde buluverdim..allah ysrdimcimiz olsun ne diyeyim..gunlerdir konusuyoruz ama oylesine suan..eski samiyet ve sicaklik yok ikimizde de.ne kotu ki bu duruma gelene kadar ayni eve tikistirdi esim bizi :(

sen hatayı eşine anlatmamakla yapmışsın
anası herşeyi senden önce yalan yanlış anlatmış
senin tarafına geçmesi zaman alır
ama sabret
eşinle konuş sıkıldıgını rahat edemedigini anlat ki gelsin kendine

Eşime rahatsızlığı bildirdim en başından beri fakat evin en küçük çoçukları anakuzusu oluyorlar... herşey yaşandı evet en güzel geçması gereken günlerim heba oldu imtihan mıydı bilemiyorum :( sanırım kaybettim..
Ama şimdi önüme bakmaya çalışıyorum ya! aciz kaldığğım zavallı hissttiğim olmuyor değil. Ama ALLAH her şeyi görüyor. Evet buradan taşınacağım ve vicdanım rahat ben elimden geleni yaptım. Bİr an önce olursa mutluluktan havalara uçabilirim :) sabırla bekliyorum çok pişmanlığım var ama düşünmemeye çalışıyorum. insan 30 lu yaşlara basınca sanırım biraz olgunlaşıyor ya da kabulleniyor bilmiyorum.. mutlu olabileceğime inanmak istiyorum. Tek korkum herkesin bana tavır alması sonuçta diyecekler ki bir tanecik kadını idare edemedi, geçinemedi, kadını tek bıraktı. Oyle bencilki buradaki insnlr. kızları ne yapsa mubah gelin kıymetsizz. üstelik bu kadın tek kalalı 3 sene falan olyor ha.. kaynanası oleli 4 sene faaln.. ama görmezler, hatırlamazlar hamile hamile onun boklarını teizlediğim zamanları...kadını yalnızda bırakmayacağım ha altta buyuk oğlu oturuyor, ve çoook meydan okudu bana kendisi anlatsam klavye eskir ...
SANA BİR TAVSİYE bir iddiam yok ama ben de benzer şeyleri yaşdığımdan cesaret ediyotum.. kocanın seninle çok iyi vakit geçirmesi lazım ki seni tercih etsin neyi seviyorsa onunla yaklaş ona,saatin nasıl geçtiğini bilemesin. zor biliyorum hele kalp kırıldımı daha zor ama macburuz.. ve erkekler biz şikayet edip surat astıkça bizden soğuyorlar sevip evlenmişiz ya niye mutlu olmayalım. geçmişi 3. sahıslarıbir yana bırak derim. evliliğinin tadına var. 2 günlüğüne bile olsa bir tatil yapın. kocalar eninde sonunda annelerinin haksız olduğunu kabulleniyorlar, iş ki sen birşeylerden vazgeçmemiş olasın..kadınla da muahbbetin ne soğuk ne sıcak olsun uzaklaşıp donma, yaklaşıp yanma! dışarıdan bakıldığında bir sorun yok görüntüsü ideal bence. Çok samimi olmaya luzum yok nasıl olsa gelinler den memnun olmuyorlar ne köyü ne de iyi.. hepsiyle birlikte sabır biraz sabır.. sakın kocandan vazgeçme amaan nereye giderse gitsin banane tavırları umrumda değil tavırları bir işe yaramıyor. güzel günlerinizden bahset ona, nasıl özlerdim seni gibi.. aile babası olduğunu bir kere soyle üstünde durma evimin reisi sensin ha işler boyle oluyor falan. Bu mesejlar bilinç altına yerleşirler merak etme.

hiç kırık bardaktan tekrar su içildiğini gördün mü
peki bardak kırık diye su içmekten vazgeçeni gördün mü

sonuçta hayat devam ediyor gözümüzde kıymeti olmaya 3 5 kişi yüzünden neden günümü gecemi mahvedeyim yaa?
neden maksatlarına ulaştırayım onları yüzüm düşünce ağzı kulaklarına varan insanlar var etrafımda benim
RABBİM GÜÇ VER VE UZAKLAŞTIR ONLARI HAYATIMDAN NE OLUR

üzüldüm açıkçası bu yaşadıklarına canım kayın valideyle aynı evede olupta ben mutluyum diyen insan yoktur heralde die düşünüorum senin hatan var baştan durumu kabul etmişssin ama eşini sevdiğinden die düşünüorum kendinden nekadar taviz verirsen okdar eziyor insanlar seni seninde isteklerin olmalı ve yerine getitirebilirsin sanki bu sorunu söylemek suç gbi gelio insana eşine anlatırken kimse istemez çünki canım sole diyim sana sen maviyi seviosan diceksin ben maviyi seviyorum die o kırmızı sevdini nasıl sana kabulllendirdiyse sende maviyi kabullendir yoksa kişilinle ters düşüyorsun ve senin pasiflini farkedip eziolar seni nasıl ailen 3 ayda bir gelio yada 6 ay lafı yapıorsa sende ailene git özledim de git olmuyo de böle onlar da torununu görmek ister ama dimi sen davet et kayın validenede gelceklerine yarım sat kalde yada deme süpriz olsun dimi :D yapma böle anlat eşine herşeyi sorun teşkil edior ve pisikolojini bozmus k.v sornu göster ha diceksinki bana şimdi hiç bi erkek ailesinin hatasını kabul etmez öyle demek istememiştir falan der ama sen yinede de şikayet şeklinde deil gerçekten kendin için eşin için yavrun için olaması gerekeni yani her şey yerinde güzel ben diorum ki kendi ailenede eşinin ailesinede 1 2 vesait uzak olcaksınki bayramda seyranda özlemede süprizde gittinde sunu dicek konum olsun aaa oğlumla gelinim gelio beni görmeye ne pişirsem yada kızımla damdım herkez birbirinin degerini ancak böle oldunda anlio sende kayın validede dua edicem sana sen eşine anlat durumu en başından beri yanıldını göster memnun olmadını faln

Ahh canim yaa..ne enteresandir ki bu huzursuzlukta 10 yildir esin daha yeni kipirdamaya niyetlenmis..imkaniniz olsaydi da evi degistirmek istemzdi o emin ol..bizim cifter cifter var da ne oluyor sanki..hala anasinin dizinin dibinde olmak hosuna gidiyor bu adamlarin.yani bakima muhtac olmadigi surece ayni evin icinde kendi annemi babami bile temelli kalmalarini istemezken ben , kaynana ve sulalesi ile ayni evin icine tikildim kaldim..ozel hayat falan kalir mi hic bu sartlar altinda.esinle iliskin yavas yavas resmilesmeye ve yatak odanin duvarlarina sikismaya mecbur kaliyor ne yazik ki..salonda esimle dizdize oturup film bile izleyemiyoruz dusunun ki..gozumuz kapida..kut diye giriyorlar iceri gecenin bi vakti sanki ayip birsey yapoyormusuz gibi toparlanip esimim elini birakiyorum..hicbir ozelimiz yok..yani en azindan esiniz sizimle en bastan konusmus.bende oyle bir durumda yok ki tepetaklak kendimi kadinla bu evde buluverdim..allah ysrdimcimiz olsun ne diyeyim..gunlerdir konusuyoruz ama oylesine suan..eski samiyet ve sicaklik yok ikimizde de.ne kotu ki bu duruma gelene kadar ayni eve tikistirdi esim bizi :(

ınanmıyorum cnm ya ben boyle kayınvalıdeyı paralarım be:47: annemın gelişine laf edecek ha. senı sessızmı gördu nedır...aman ezdırme kendını.tabıkı annen yanında kalacaktı doğrusu odur zaten.ay cok sınırlendm ya

Arkadaşlar bende kayınvalidemle neredeyse 6 aydır aynı evde yaşıyorum. Bebeğime bakıyor çünkü. Tamam evde başka bir insanla yaşamak zor ama iraz da alttan almak gerekiyor. Yaşlı onlar sonuçta dediklerini çok takmamak lazım. Mesela başta gaz problemi varken bana sütün gazlı dedi, sütün az dedi, bu çocuk doymuyor dedi, soğuk yeme sütün üşür dedi ki son derece haklı olduğunu gördüm. Ama dediği laflara hiç sesimi çıkarmadım. Kocama anlatmadım. Moralimide bozmadım sonuçta o kadın da kendi düzenini benim bebeğim için bozdu. Msela kızım ağlıyor ya hemen atlıyo kucağına alıyor ağlattılarmı seni diye alsın ne olcak bende keyfime bakıyorum, tv izliyorum, internete giriyorum. Biraz bizimde alttan almamız gerekiyor. Baştan gıcık olunursa çok ufacık sorunlar bile batıyor. Lütfen rahat olun. Özellikle bebeğine kayınvalideleri bakan arkadaşlar bırakın istediği gibi baksın çocuğa sonuçta sizin severek evlendiğini adamları onlar yetiştiriyor. Yorumlardan birinde kaynanası ile yaşayıp mutlu olan varmıdır denmiş , ben mutluyum kadın hem çocuğuma bakıyor, işten geliyorum yemeğim hazır, hatta çocuk uymuşsa evi bile temizliyor, çamaşır yıkıyor. Biraz sabır, anlayış lazım.

Canim coktesekkurler tavsiyelerin icin..yazan herkese tesekkurler..uygulamaya calisacagim cok haklisin..esimle iyi vakit gecirmem lazim ki benim yanimda yeralsin bircok konuda..acikcasi ben artik duruma gicik oldugumdan ve kabullenemedigimden buna cok hassasiyet gostermemeye daha cok cocukla ilgilenmeye baslamistim..o da her firsatta"cocuk dogdugundan beri beni unuttun"diyor ne zamandir..benim baxi seyleri kabullenip bunu evliligime yansitmam hata..zaten evde onlarca kisi yasiyoruz gelen gidenle..bende boyle yaparsam esimle aramizdaki bag zayiflayacak..

Diger tarafta o kadar kizginim ki en guzel zamanlarimizi bunlarla heba etmesine..arkadaslarima imreniyorum kendilerinin kontrol ettikleri bir evleri ve hayatlari var..benim oyle degil..kendi hayatimizi degil baskalarinin bizim adimiza sekillendirdigi bir hayati yasiyorum suan..yuksek lisansli holdingde yonetici olarak calisan binlerce insani koordine biriyken suan kayinvalidesini ve evliligini ne yapacagini bilemeyen biri oldum ciktim :(( onlar mutlu etmek icin elimden geleni yaptim..esim hicbirzaman istemedi ama ben ona ve evime daha faxla vakit ayirmak icin isten ayrildim..mutfakla temizlikle alakasi olmayan biriyken yemek yapmayi temizlik yapmayi ogrendim..esime ve ailesine karsi nekadar uzgun olsamda yuzumden tebessumu eksik etmedim..tatli dilden vazgecmedim...ne derlerse ne isterlerse onu yaptim...ona ragmen kaynanama yaranamadim..her firsatda "gelinler kayinvalideyi anneleri gibi gormuyor " diyen kizi gibi degil gelini gibi muamele eden kayinvalideme inat agzimdan karsi annecim kelimesini dusurmedim..ama olmadi yaranamadim hicbir turlu...

Bu hafta esimin dogumgunu...sahurdu cocuklara kahvaltiydi ogle yemegiydi iftar telasydi bebekti derken esime ne yapacagimi dusummeye bir turlu firsat olmadi..bende bebegimi uyuturken elime telefonu aldim internetden ona biseyler bakmaya basladim..biraz sonra yatak odamin kapisi calindi uyudumu cocuk dedi.simdi uyudu dedim..uyuduysa ciksana disari uyanana kadar burda mi oturacaksin dedi kut diye.cevap vermedimkapiyi kapatti gitti...ven disari cikmadim..az sonra yine acti girdi iceri..napiyorsun sen burda sende elinden telefonu dusurmez oldun hayret biseysin diye cikisti..ki kizlar ben evde butun gun bulasik bezi almaktan telefona dokunmaya firsat bile bulamiuorim.ilk defa goruyor beni telefonla..bunu soyleyen kadinin elinde asil android telefon butun gun ya internetde .ya netde dolasiyor ya viber de sohbet ediyor birileriyle..ama butunnn gun..yaw sen ne yapiyirsun bu kadar telefonla diyen olumcada basbas bagiriyor..bugun bana boyle biraey yapinca bende cikistim anne ilk kez telefon aliyorum elime sende bi alemsin diye baagirdim :( kapiyi carpti cikti.aksamdan beri yine surati bes karis..yahu ben yatak odamda mahremimde bile rahat edemeyeck miyim...esir kampi mi burasi ! Ben daha fazla cekemicem bu kadini..

Birde beni tehdit ediyor diger gelininin ona karsi davranislarini begenmiyormus..istesem bugun bosatirim onlari ama cocuklari var ona dua etsin diyor..guya ona soyluyor ama benimde kulagima kar suyu kaciroyor gicik kadin

Arkadaşlar bende kayınvalidemle neredeyse 6 aydır aynı evde yaşıyorum. Bebeğime bakıyor çünkü. Tamam evde başka bir insanla yaşamak zor ama iraz da alttan almak gerekiyor. Yaşlı onlar sonuçta dediklerini çok takmamak lazım. Mesela başta gaz problemi varken bana sütün gazlı dedi, sütün az dedi, bu çocuk doymuyor dedi, soğuk yeme sütün üşür dedi ki son derece haklı olduğunu gördüm. Ama dediği laflara hiç sesimi çıkarmadım. Kocama anlatmadım. Moralimide bozmadım sonuçta o kadın da kendi düzenini benim bebeğim için bozdu. Msela kızım ağlıyor ya hemen atlıyo kucağına alıyor ağlattılarmı seni diye alsın ne olcak bende keyfime bakıyorum, tv izliyorum, internete giriyorum. Biraz bizimde alttan almamız gerekiyor. Baştan gıcık olunursa çok ufacık sorunlar bile batıyor. Lütfen rahat olun. Özellikle bebeğine kayınvalideleri bakan arkadaşlar bırakın istediği gibi baksın çocuğa sonuçta sizin severek evlendiğini adamları onlar yetiştiriyor. Yorumlardan birinde kaynanası ile yaşayıp mutlu olan varmıdır denmiş , ben mutluyum kadın hem çocuğuma bakıyor, işten geliyorum yemeğim hazır, hatta çocuk uymuşsa evi bile temizliyor, çamaşır yıkıyor. Biraz sabır, anlayış lazım.

Canim ne mutlu sana..ama bu mutlulugun senin hayatdan beklentilerinle de alakali..ben cocuguma da kendim bakarim ( ki cocugumu kucagina gun icinde sadece ben is yapacahim zaman alir hep ben hastayim kolumu kaldiramiyorum der ) yemegimi de temizligimI de kendim yaparim.zaten evde yatili kadin var..kaldi ki yemegi ona yaptirmiyorum kocama kendim yapiyorum..merkezdeki evimizdede herseyi kendim yapiyorum..cocuk yemek temizlik herseyi...ama ben bundan rahatsiz degilim.nihayetinde isimden bunlar icin ayrildim..kimsenin yardimina gerek yok..benimhayatdan beklentim sadece kayinvalidem icin gecerli degil bu kendi annemlerinde allah korusun saglik problemi olmadigi surece bizimle devamli yasamasini istrmem cunku evlilik resmilesiyor..neyse hayatdan beklentileri yaziyordum..mikendime ait oldugunu hissedecegm bir ev, esimle basbasa gecirecegim aksamlar, basbasa yapacagimiz kahvaltilar, yiyecegimiz yemekler, nereye gidoyorsunuz napacaksiniz, ne zaman gelirsiniz, aman gec gelmeyin, aman disarda kalayim demeyin , ben yalnizim dirdirlari olmadan evden cikabilmek, biraz gec gelomce kaynananim suratini cekmemek..vs..vs...senin hayatdan beklentilerinin icinde bunlar yoksa ne mutlu sana..kolay mutlu olursun harika birsey..duzeninde kurulmus istedigin gibi..super..ama evinin icindeki kayinvaliden birde cocugunu kendi annenlerin gormesine dirdir ediyorsa, senin haberin olmadam eve surekli haftaligina en az 4-5 kisi akrabasini davet ediyor ve biranda senin esinle yaptigin programlarin icine ediyorsa ne dersin merak ediyorum..ayni mutlulugun devam eder mi??

bence eşinle konuş açık açık.huzurumuz bozulmasın diye susyorum diyosun ama senin zaten huzurun yok.birazda onun kaçsın.sular dalgalanmadan durulmaz.sözüm meclisten dışarı ama bir laf vardır ;eşek olursan semer vuran çok olur. dişlerinigösterme zamanın çoktan gelmiş...

Back