- 20 Kasım 2013
- 1.352
- 323
- 103
- Konu Sahibi Yavrukusun annesi
-
bence kocan sana hemen gelceklerını söyler dıye tahmın edıyorudur..
kadın ne bılsın kus olduğunuzu..
ama sanırım sen ıstıyosunkı,ılk senı arayıp soylesın..
haklısın benım kaynanamda böyle yapıyor..
mısal bı ısı oluyor,kocama soyluyor kocam gelıp bana ıletıyor..
bende kocama,yok onu oyle dııl böyle yapsın dıyorum..
kocamda sen arada soyle daha der..
bende derım,nıye sen aracı dıılmısın..
benı arayıp sormadıkı annen!
bence de seni arayıp söylemesi gerekirdi. ama belki de muhabbetiniz yoktur fazla çekinmişlerdir. ama o ev sizin de eviniz yinede söylenmesi gerekiyordu. peki eşin yanında olmadığı bi zaman sen söylesen ona tepkisi ne olur sence? gidip kocana söyler mi? yada küser mi? nası bi tip?
Kayınvalidemler başka şehirde yaşıyor ve yeni evliyiz rahatsız etmemek için gelmiyorlar. O konuda anlayışlılar. Evlendiğimizden bu yana sadece 1 kez kayınvalidem geldi 2 gece kaldı, kayınpederim geldi başka bi zaman o da 1 gece kalıp gitti..
Benim sıkımtım şu:
Bize gelmeden önce eşime söylemiş size gelicem diye ve o aralar da eşimle limoniydik bi kaç gün sonra söyledi annem hafta sonu bize geliyor diye ben şok oldum çünkü beni arayıp hiç bişey demedi kadın. üstelik ben hamileyim ve hamileliğim ilk aydan beri kusarak geçiyor, çalışıyorum da. Nezaketen de olsa arayıp, "kızım müsait misiniz haftasonu gelicem buralardan istediğin bişey var mı" diye sorması gerekmez miydi? Kayınpeder de geçenlerde geldi o da aynısını yaptı. Kocamı arayıp söylemiş o da bana danışmadan gel diyor. Kabul etmeyeceğimden değil ama sanki orası benim evim değilmiş, yabancıymışım gibi hissettim. Ben yine de saygıda kusur etmedim yemekler yaptım güleryüzlü davrandım. Kocama annene geldiğinde "aşk olsun anne niye beni aramıyosun diyeyim" dedim, "hayır öyle bişey yapma" dedi ama çok zor tuttum laf sokmamak için kendimi. Tekrar geldiğinde yine aynısı olacak diye düşünüyorum, o zaman tavrım nasıl olmalı. nasıl laf çarpıtmalıyım, kırmadan?
Kalmaya niye geliyorlar? Şehirler arası mesafe çok mu fazla? Ne kadar süredir evlisiniz?
Sizin ailenizden biri sizde kalsa sizi mi arar eşinizi mi? Ben evde kadın erkeğe bu kadar ayrı roller verilmemesi taraftarıyım. Benim kayınvalidem de eşime sorar. Oğluna sorması bana abes gelmiyor. Ama hizmetimizi ikimiz birlikte yaparız. Yapılacak hazırlıklar birlikte yapılır. Ev toplanacaksa birlikte. Bir yemek hazırlanacaksa birlikte. O yüzden beni mi aramış eşimi mi aramış sorun değil. Arkadaşlar da böyle. Hangimiz denk gelirsek ona sorarlar. Evin hanımı benim, önce bana haber verilecek yanlış bir düşünce bence. O da başka zaman başka alakasız bir konuda evin erkeği benim diye masaya yumruğunu vurur o zaman.
şimdi konunuzu yanımdaki iş arkadaşıma okudum dedim ki sence kim haklı. evli bi hanım bu arada kendisi.
dedi ki tabi aileler hep oğullarını arar öyle durumlarda, geneli budur. sen gelin olarak gelene bakcan hizmet etcen mecbur dedi.
bir de sordu; peki kızın ailesinden biri yatıya gelecek olsa ilk damadımı arayacaktı? biraz empati yapsın bakalım dedi.
evet ben de soruyorum, sizin aileden biri gelecek olsa damadı arar mı?
Kendin söylemişsin anlayışlılar rahatsız etmemek için gelmiyorlar diye sende onlara anlayış göster bu konuda.
Kırk yılda bir geliyorlar madem zaten azda geliyorlarmış birşey demesen daha iyi olur.
İnan senin kv kp in gibi insanlar az bulunuyor ben eşimin ailesinden biliyorum 5 yıllık evliliğimde daha bana bir kere bile geliyoruz deyip te haber verme zahmetinde bulunmadılar ya oğullarına söylüyorlar yada ona bile söylemen çatkapı geliyorlar bir tlfon biz otogardayız geliyoruzdiye bide geldiklerinde 20 günden aşağı giden yok 50 gün kaldıkları bile oldu,
böyle şeyleri okuda haline şükret.
Peki seni arasa,sen diyecebilecek misin,ben kusuyorum hamileliğim zor geçiyor gelmeyin.Diyemeyeceksen ha seni aramış ha oğlunu ne farkeder.Belki sen gelmeyin demeye çekinirsin bir durumun vardır diye oğullarına söylemişlerdir.Bireşey varsa gelmeyin diye rahat söyler diye düşünmüşlerdir.Kayınvalidemler başka şehirde yaşıyor ve yeni evliyiz rahatsız etmemek için gelmiyorlar. O konuda anlayışlılar. Evlendiğimizden bu yana sadece 1 kez kayınvalidem geldi 2 gece kaldı, kayınpederim geldi başka bi zaman o da 1 gece kalıp gitti..
Benim sıkımtım şu:
Bize gelmeden önce eşime söylemiş size gelicem diye ve o aralar da eşimle limoniydik bi kaç gün sonra söyledi annem hafta sonu bize geliyor diye ben şok oldum çünkü beni arayıp hiç bişey demedi kadın. üstelik ben hamileyim ve hamileliğim ilk aydan beri kusarak geçiyor, çalışıyorum da. Nezaketen de olsa arayıp, "kızım müsait misiniz haftasonu gelicem buralardan istediğin bişey var mı" diye sorması gerekmez miydi? Kayınpeder de geçenlerde geldi o da aynısını yaptı. Kocamı arayıp söylemiş o da bana danışmadan gel diyor. Kabul etmeyeceğimden değil ama sanki orası benim evim değilmiş, yabancıymışım gibi hissettim. Ben yine de saygıda kusur etmedim yemekler yaptım güleryüzlü davrandım. Kocama annene geldiğinde "aşk olsun anne niye beni aramıyosun diyeyim" dedim, "hayır öyle bişey yapma" dedi ama çok zor tuttum laf sokmamak için kendimi. Tekrar geldiğinde yine aynısı olacak diye düşünüyorum, o zaman tavrım nasıl olmalı. nasıl laf çarpıtmalıyım, kırmadan?
oy oy oyyy ben çok kurcalamayım o zaman. O konuda haklarını yiyemem gerçekten akşam 9 dan sonra filan aramazlar, zırt pırt aramazlar arasalar yüz kere rahatsız ettik kusura bakmayın diye özür dilerler. Geldiğinde de sadece hafta sonu kalıp gitti, hafta içi çalışıyorum diye kalmadı. Onda da ben işteyken mutfak halısını silmiş gitmiş. Ben altında bit yeniği aramayım o zaman. Genel bi durum demekki bu.
peki eşimin bana hiç danışmadan benim adıma onay vermesi doğru mu? İkili ilişkiler konusunda gerçekten çok kötüyüm nasıl idare edceğimi bilemiyorum o yüzden soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?