• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem hep oğluyla muhatap oluyor

Kendimden örnek veriyim. 8 aylık evliyim bu arada. Benim eşimin ailesi de çok anlayışlıdır. Kayınvalidem ve kayınpederim boşandılar. Kayınvalidem kendisi beni arar. Ama kayınpederim veya akrabaları oğlunu arar oğlu da önce bana sorar müsait miyiz diye. Zaten sormasını onlar isterler. Çalıştığım için hassasiyet gösterirler.
Bence eşin sana sormalı. İlk ayımızda eşim haftaiçi akşam arkadaşını kabul etmişti ve kıyamet kopmuştu. Bana sormadan misafir kabul edilemez. Artık bunu biliyor. Hatta o zaman kayınvalidem de oğluna kızmıştı. Sonuçta hazırlığı ben yapıyorum eşim sadece yardım ediyor.
Konu sahibini isteği çok da boş değil. Eşi zaten çok geç haber vermiş. Zamanında söylese problem olmazdı. Erkekler rahattır bayanlar daha çok sorumluluk hisseder bunda tuhaf bir durum yok. Ben kayınvalideme söylerdim x unutuyo bana söylemeyi diyerek.

sanırım her yerde durum böyle benim kv de beni aramaz hatta eşimin hiçbir akrabası geleceği zaman beni aramaz. Eşim genelde unutur gelecekleri gün haberim olur :52: sonrası kavga kıyamet
Çok çaba gösterdim bana söylemiyorlar diye ama oğlumuzun evi mantığı var çoğunda o yüzden söylemiyorlar gelinlere malesef kv tek geliyorsa şükret benimkiler sülalece gelir haberim olmaz

Ogluyla muhatap olmadigi guzel bence.sonucta oglu da seninle muhatap.bosver bunlar kucuk seyler takma kafana.laf carpicam diye de arani bozma kv ile bosuna.bebisini de saglikla kucagina alman dilegiyle..

Benim kv deler 3 ayda bir bendeler daha hic arayipta biz geliyoruz,burdan bisey istermisin diye sorduklarini bilmem.1 gece onceden esimi ararlar biz yarin yola cikiyoruz diye.oda bana soyler yarin annemler geliyor diye..
Evet bana gorede sinir bozucu bir durum.ogullarimi hizmet edicek,agirlicak.madem onu ariyorlar benden bisey beklemesinler diyorumda ama nerdeeeee...

birinin huyuna alışırsan bu dert olmatan çıkacaktır
sanırım oğullarıyla muhattap olmayı seçiyorlar. halbuki bu tür konularda kadınların kadınlarla muhatap olması daha makbüldür.
kayınvaliden seni arasa daha hoş olurmuş.

bazı arkadaşlar şunu sormuş; senin ailen gelecek olsa damatların mı arayacaklar diye..
bu çok mantıksız bi empatı... adamlar o kadar umursamaz ki hep son anda hatırlar, son anda hazılanır, aman nolacak ortalığı topla gitsin mantığındalar.
ama bizler öyle değiliz, ev bizim hakimiyetimizde genel olarak. ayrıntı önem teşkil eder. bi akşam oturmasına bile özenle hazırlanırız.

her daim müsaitliğin kadına sorulmasından yanayım..
benim eşimde benden habersiz çok misafir kabul etti. ki ben regl dönemlerinde ağrıdan bayılan biriyim. o haldeyken beni çok zor durumlara düşürdüğü olmuştur.:50:

Eşinin sana hemen haber vermemesi çok yanlış hazırlığı sen yapacaksın neye dayanarak böyle yaptı bilememm belki kayınvaliden çekiniyodur tepkini bilemez zamanla kaynaşırsnız sen davranışlarını sıcak tut yeter

O konuda haklısınız. Ben kesinlikle ortak karar alınması taraftarıyım. Ama anne baba olunca nasıl olur bilemedim. Yani eşin "tabi anne bekleriz ama gün konusunda bir şey demiyim kadraja sorayım bir yere sözümüz var mı" dese annesi ne der? Yani benim annem ben demeden "kızım eşine bir sor ona göre cevap ver. Belki çocuğun başka planı vardır" falan der. Kalma durumu bile değil. Bir yere tek araba mı gidelim çift araba mı durumlarında mesela. Ama işte kayınvalideler böyle ince düşünmüyor bazen.

benim rahatsızlığım da bu zaten. Annemler bize çaya gelecek olsa bile ben mutlaka aryıp izin isterim eşimden, belki yorgun olur bi işi olur diye. Yatıya gelecek bi insan için bana haber verilmemesi emrivaki gibi oldu biraz.

Maşallah:nazar:nazar değmesin hep böyle anlayışlı olsunlar inşallah.
Allah o anlayıştan eşimin ailesinde verir inşallah.

Amin diyorum ama can çıkmayınca huy çıkmazmış:1:

Ogluyla muhatap olmadigi guzel bence.sonucta oglu da seninle muhatap.bosver bunlar kucuk seyler takma kafana.laf carpicam diye de arani bozma kv ile bosuna.bebisini de saglikla kucagina alman dilegiyle..

Amin, evliliğin temelini atıyoruz ve evlilik sadece karıkoca ilişkisinden ibaret de değil. Fikirleriniz gerçekten önemliydi benim içn. Teşekkürler

Back