Kayınvalidem habersiz pat diye evimize geliyor.

elmassyakut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2017
9
9
34
Merhabalar , 3 yıllık evliyim ve artık içimi kemiren dayanamadığım bir konu var. ben kayınvalidemle aynı apartmanda yaşıyorum. kafasına ne zaman esse çat diye geliyor. biz müsait miyiz hiç sormak yok. kocamlada bu konuyla ilgili sorun yaşamak istemiyorum ama artık çok sıkıldım bu durumdan. bir de emri vaki yapıyor. çay koyda içelim. mısır patlatta yiyelim. en nefret ettiğim şey. Ne yapmam gerekir ne söylemem gerekir hiç bilmiyorum..

benim ki kendi gelmeyi bırakmıştı
1000 km öteden habersiz misafir yolluyordu:KK45:
eşin konuşsun
eşin olmadığında da açma kapıyı banyodaydım, uyuyordum felan de

Günaydın.
Eskisinin annesi her pazar gelirdi,alışmıştık biz.
Rutine bağladığı için pat diye gibimize de gelmiyordu artık.

Merhabalar , 3 yıllık evliyim ve artık içimi kemiren dayanamadığım bir konu var. ben kayınvalidemle aynı apartmanda yaşıyorum. kafasına ne zaman esse çat diye geliyor. biz müsait miyiz hiç sormak yok. kocamlada bu konuyla ilgili sorun yaşamak istemiyorum ama artık çok sıkıldım bu durumdan. bir de emri vaki yapıyor. çay koyda içelim. mısır patlatta yiyelim. en nefret ettiğim şey. Ne yapmam gerekir ne söylemem gerekir hiç bilmiyorum..

işim vardı ama neyse yapayım gibilerinden gönülsüz konuş bi daha ki emrivakileride, eşek değilse anlar herhalde

Oturduğunuz yerle alakalı olabilir mı şayet biz Hatay'da otururken komşular bile bize kapıyı çalmadan girer gelirlerdi öyle bi yer ki düşün kapılar kilitli değilse oda kapısı gibi açılıyor.komsularda falan görürdüm kayınvalideler anneler hiç evde yeni evli mı var demeden geçer girerlerdi kültürleri öyle olabilir. Siz genede konuşun kibarca anne habersiz gelmesen ev dağınık oluyor ben ev haliyle oluyorum mahcup oluyorum falan de ısrarla şöyle dinlemezse kavga et o zaman dinler insansa :)

Benim annem yapardı aynen böyle. Bi gelişinde ev çok dağınıktı, kızdı bana neden böyle dağınık birden gelen olsa sana ne der diye, ben de gelen de bi zahmet arasın da gelsin anne demiştim. Sonrasında gülmüştük tabi anne olunca farklı oluyor

Bende Yen'i evliyim benim kv de habersiz çıkıp çıkıp gelirdi baktım böyle olmayacak birgün habersiz geldiğinde yürüyüşe çıkmıştım saat de sabah 10 kapıda Kaldı aradı ben kapıdayım filan dedi ben evde değilim dedim teyzemlere gidiyorum filan dedim. Arkasından tekrar habersiz geldi benimde işlerim vardı kaç sefer kapıyı çaldı geç açtım biraz. Bi keresinde yoldayken aradı oraya geliyorum filan diye( yoldayken niye arıyorsun benim müsait olduğumu nerden biliyorsun ki )ben yatıyorum banyo filan yapıcam dedim öylelikle gelemedi. En sonuncuda evden çıkmadan insan gibi aradı buyur gel dedim geldi. Ben kendimce böyle bir çözüm buldum her aradığında açmıyorum mesela. Ben sürekli onla uğraşamam ki kusura bakmasın. Yani kv olmak gelini sürekli sürek darlama hakkı vermiyor. Zaten varya bunlara bir kere yüz ver ardı arkası kesilmez. Ne anlayış var ne düşünce.

Geldiği zaman açma kapıyı, duymamazlıktan gel.. Zili de iptal et, çalamasın..
Bir iki defa kapı açılmadı mı, size gitmek istemez de..

her geldiğinde acmayın kapıyı
ya da açın tam ıcerı gırecekken
aa ben de cıkıyordum sımdı deyın onu yanlız bırakın gıdın odanızda gıyının markete falan gıdın dolasın:)
en kotu yuruyus yapın gelın
ya da banyoya gırecektım deyın
onu yanlız bırakın yıkanın
bazen de acmayın kapıyı
uyuyordm deyın dustaydım deyın
mısır patlat deyınce de aa mısır kalmadı evde deyın
çay koy deyınce de gonulsuz olun ıste bellı edın

Benim kayinvalidem degil de eltim bi ara surekli gelmeye calisiyordu ama gelmeden ariyordu sana geliyorum diye.ben de bigun aradiginda isim var musait degilim gelme dedim bi daha hic gelmedi.bir kere de esimin teyzesi yaninda komsusuyla baktim geliyor.o a tesadufen perdeyi duzeltiyordum gordum onlari.onlar beni farketmedi.zili caldilar caldilar acmadim gittiler.daha sonra su gun sana gelmistim yoktun evde dedi.evet o gun isim vardi dedim

Sınırını bilmeyen insanlara hele de böyle yakın oturuluyorsa tatlı tatlı mesafe konulacağını sanmam.

Mümkünse taşının.

müsait değiliz diyeceksiniz o kadar basit.
kendi eviniz, eşiniz, çocuğunuz gibi size özel şeyler sözkonusu olduğunda hiç lafı nasıl söylesem ne desem derdine düşmeyin zaten, anne/ kv her neyse, gelmeden bir telefon açsan bazen müsait olmuyoruz seni de kırmak istemiyoruz diyebilirsiniz.

bazı kayınvalideler ne kadar anlayışsız anlamıyorum. hiç yol yordam bilmiyorlar mı yoksa gıcıklığına mı yapıyorlar? nasıl söyleyeceksin onu da bilemiyorum. kendisinin düşünmesi lazım bu tip kişilere söylenince de alınır, küser, hatta ağlar. her defasında kapıyı açmasan olur mu ki banyodaydın mesela. bu durumda rahatsız ettiğini anlar ve gelmesi azalabilir.annem de kaynana, üstünde gelini oturuyor davet edilmediği müddetçe ve de hasta birisi olmadığı müddetçe asla yukarı çıkmaz.ki bu durumda bile azcık oturur, saatlerce oturmaz asla da gelinine bir şey buyurmaz. umarım anam gibi bir kaynanam olur :)

Oturduğunuz yerle alakalı olabilir mı şayet biz Hatay'da otururken komşular bile bize kapıyı çalmadan girer gelirlerdi öyle bi yer ki düşün kapılar kilitli değilse oda kapısı gibi açılıyor.komsularda falan görürdüm kayınvalideler anneler hiç evde yeni evli mı var demeden geçer girerlerdi kültürleri öyle olabilir. Siz genede konuşun kibarca anne habersiz gelmesen ev dağınık oluyor ben ev haliyle oluyorum mahcup oluyorum falan de ısrarla şöyle dinlemezse kavga et o zaman dinler insansa :)

Kusura bakmayin da boyle bir kultur olamaz. Bu anlayis kitligidir. Her anlayissizliklarini da kulture bagliyor artik insanlar.

Konu sahibi siz de alin kenara konusun. Bu kadar basit.

seni arkadaşı gibi görüyor herhalde :işsiz: öz annem ble yapsa rahatsız olurdum, zaten misafiri sevmiyorum, cart curt canı sıkıldıkça gelen kayınvalideye hiç tahammül edemezdim, kadın aileyiz diye düşünüyor ama her evin düzeni farklıdır, neden böyle basit şeyleri akıl edemiyor insanlar anlamıyorum, eşinle aranı bozma, kayınvaliden ile de bozma ama bir kaç sefer üst üste, anne işim var vs. de güzelce, belki anlar, yani umarım. :işsiz:

Ben kalbinide kırmak istemiyorum sadece anlayışlı davranmasını istiyorum. Galiba eşimin konuşması çok daha doğru olur gibi. Ne garip şu kayınvalideler yaa..

X