Kayınvalidem- Dertleşme

cansuerdemir

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2021
34
30
8
31
Uzun olacak bastan söyleyeyim. Kayinvalidemle sevgililik söz nişan dönemlerinde çok iyiydik, tatlı mesafeli ama güzel bir ilişkimiz vardı. 2 yıllık evliyim 6 aylık bebeğim var, evlendikten bir iki ay sonra kayınvalidem oldukça değişti. Her gün gelirdi eşim hakkında x diyeyim eşime, x bunu sevmez, senin tırnakların niye uzun yavrum x böyle yemek yemez, x öyle sever, sen x i bilmezsin.... falan filan. Hamileliğim sürekli böyle geçti, kavga eder gibi değil ama şaka yollu gülerek devamlı beni sinir edecek şeyler söylerdi, He der gecerdim hep. Ta ki doğumuma kadar, doğumdan sonra 3 gün sütüm gelmedi, o kadar üstüme gelip ağlatıp yıprattı ki beni. Kötü anne olduğumdan emindim sütüm gelmiyor diye. Psikolojim çok bozulmuştu, sürekli emir verip konuşur iyi misin diye hiç sormaz oğlunu över dururdu. İnanın yanımda durmasını hiç istemiyodum, annem yanımdaydı çok şükür olmasa ne yapardım bilmiyorum. Bebeğim 1 aylıkken annemi arayıp gerçeklik payı olmayan eşimden tutun, benim doğum parama kadar birsuru şey söyledi annemden para istedi eşimin borcu falan yok ama varmış gibi yansıtıp para istedi yani o kadar çirkin şeyler ki. Kendi aileme karşı o kadar mahcup oldum, eşime güveniyorum ama bazı şeyleri söyleyen de kendi annesi olduğundan içime şüphe mi düşmedi, aileme eşimi ispatlamak zorunda mı kalmadım bide lohusaydim ay çok zordu. Bana böyle ters, emir verici, sert olmasına karşın eltime de bir o kadar yumuşak ve hoşgörülüdür. Bugün eltim ve annesi bizdeydi, konu konuyu açınca bende kayinvalidemle olan sorunları (eltim zaten biliyordu da) kendi ağzımdan anlattım, artık mesafeli olmayı özellikle tercih ettiğimi söyledim. Sonradan anlattığıma pişman oldum ama olsun en azından içimde kalmadı, eltimler de dahil bazi üzüldüğüm şeyler olmuştu söyledim en azından sırf susuyorum diye salak zannetmesinler, farkında olupta sustuğumu anlasınlar diye. Bazen düşünüyorum mesela kayınvalidem yemek yapmayı çok sever sagolsun hamileyken canım ne istediyse pişirip getirdi hakkını yiyemem. Ama her şey bu değil ki , ya aslında kadın iyi kadında diyorum ama daha bunu derken yaptıkları o suratındaki ciddiyetle sertçe söylediği laflar güzel günlerimi zehir edişi aklıma geliyor. Vicdan azabı çekip sonra sonuna kadar haklı olduğumu düşünüp tekrar moda giriyorum. İnanın ikilemdeyim. Geçen dedim her şeyi unutup iyi davranayim yeniden baslayalim, gittim bu sefer o benle muhatap olmuyor gibi yani ben gene kimseye zararı dokunmamış ailedeki sessiz kendi halinde evinde olan biriyim. Hem yapan eden o hem tavır koyan da o diye düşünüp yine çektim kendimi. Anlatmak istediğim öyle size. Bugün eltimlere anlattığım onlarla konuştuğum için de pişmanım çünkü eltim politik biri bana gelir He der kaynanama gider He der yani ne diye anlatıp dertleşiyosam bende. Şimdi herkese nasıl davransam ne yapsam bilemedim

Araya mesafe koymuşken neden tekrar samimi olma peşindesiniz. Mazoşist misiniz siz? Çektiğiniz sıkıntılar az mı geldi ?

Akışına bırakın . İyi olmak istiyorsanız gidin görüşün o tavır yapsa bile. İstemiyorsanız da samimiyetsiz bir şekilde gitmek için gitmeyin.

Denenmiş onaylanmış bi yöntem söylicem canım. Benim kv rahmetli olmuş ben evlenmeden önce ama ailede bi görümce var kv yerine koyulan. Bende bazı problemler yaşadım yenilir yutulur türden değildi ciddi anlamda sabrımın son damlasına kadar sabrettim ama baktım olmuyo ben canımı sıkıyorum olan bana oluyo. Koydum mesafemi ama keskin bi mesafe aramadım sormadım. Kendi aradı açmadım. Sonra eltime geldi gitti benim kapımı çalmadı defalarca yaptı bunu. Bu arada eltim bi üst katımda oturuyor. Bunu yaptıkca da iyice soğudum zaten wp dan engelledim diğer sosyal medya hesaplarımdan çıkardım. Yani kendini yoksaydım. Yokmuş gibi davrandım. 3 ay sürdü. Daha dün kendi geldi evime neden böyle olduk diye konuşmaya. Bazı şeyleri konuşmakla bile çözemeyeceğimizi düşünüyorum o yüzden tekrar görüşmeye başlamak istemediğimi söyledim. Ama sen de bunu deneyip aynı sonucu alırsan konuşup düzeltmek de istiyosan tabi yeni bi sayfa açabilirsin bu noktada. Bazı kötü niyetli insanlar canımızı sıktığını bizi üzdüğünü fark ettikce üstümüze gelir. Ama tınlamamak diye bi tabir vardır. Ne yaparsan yap umrumda değilsin düşüncesinde olduğumuzu anladıkları an ben ne yapıyorum? Diye soruyorlar galiba kendilerine. Tabi o düşünceye girince de yaptıkları hataları bilerek yaptıkları hatalar bunlar. O pişmanlığı bunu anladıklarımda yaşıyorlar. Tabi çoğu zaman iş işten geçmiş oluyor ama yapacak bişey yok.

Belli ki kayınvalideniz sizi, oğlunun sevdiğini düşündüğü kıvama getirmek istiyor. Ben sevmiyorum, ben böyle seviyorum der geçersiniz. Ama aileden para isteme meselesi hiç hoş değil. Sizin bunu açık açık konuşup kendisini uyarmanız gerekirdi. Eltiyle konuşmuşsunuz ama bence bir daha yapmayın. Laf boşa çoğalır, işin içinden çıkılmaz hale gelir. Hazır mesafe varken de ilişkiyi zorlamayın. Bir adım öteye geçince ayarı tutturamıyor demek ki.

Kocam özünde iyi versiyonunun kaynanam iyi versiyonu bu
Yerinde olsam kocaaa bir demey gül yaptırıp affet beni diye yalvarırdım.
Kaynanam arayacak anamı para isteyecek , benim sütüm gelmedi diye ağzına geleni sayacak ve ben yine ona yaranmaya çalışıcam.
Başınıza ne geliyorsa hak ediyorsunuz.

Yazmış ya küçücük bir ayrıntı gibi , eşim annesine inanıyor diye:) kız kaynanasına yalakalık yapmaya çalışan kadın, eşine toz kondurur mu ? Yapma Allasen…
Hahahaha Şahika

Bir daha kaynananız hakkında sağa sola bişey anlatmayın. Yüzüne söyleyemiyorsanız susun. Allah bilir o elti neler kattı kaynananıza anlatırken. O eltiyi örnek alın, onun sırtı yere gelmez.

Demek eşiniz annesine inanıyor hımmm ok. İşine öylesi geliyor olmasın? Herkes malını bilir, herkes kendinden olana kapalı kapılar ardında kızar, ama dışarıya laf vermez, bu durumda siz dışarda kalmışsınız.

Cici gelinliği unutun. Ağzınızla kuş tutsanız faydasız, siz beğenilmeyen gelin olmuşsunuz bir kere. Bu da eşinizden kaynaklanıyor büyük ihtimal, o tutsaydı kimse ilişemezdi, kaynana ailenizden para isteme cüretini bile göstermiş, hiç de eşiniz tarafından tutulmuşa benzemiyorsunuz.

Yeni doğum yaptığınızda günleriniz zehir olurken eşiniz tam olarak hangi noktadaydı?
Baş köşede totoyu yayıp oturuyordur, hangi noktada olacak. Bebeği eline alıp gazını aldı mı sakinleştirdi mi bi kerecik bakalım. Anca sevsinler ağlayınca anasına atsınlar.

kımınle sorununuz varsa o anda o kısıye bu tavrın benı uzdu su sozun benı kırdı nıye boyle konusuyorsun hosuma gıtmıyor seklınde kendınız belırtın .
onun harıcınde ne olursa olsun eltınıze bırdaha bırsey anlatmayın eltınız de anlattıklarınızı kayınvalıdenıze yetıstırırse eger kayınvalıdenıze aynen sunu dersınız
bız ıkı eltı dertlestık ınsan eltısınede bırsey anlatamayacaksa artık. aynı evın gelınlerıyız sızınde kayınvalıdenı eltınız var bırsey soylerken yaparken sızde gelın ve eltı oldugunuzu unutmayın dersınız
o ısı de oyle cozersınız

bırde merak ettım
x oyle yemek sevmez x boyle sevmez x uzun tırnak sevmez deyıp duruyor ya
oglun benı boyle sevdı ve evlendık bellı kı sen oglunu tanımıyorsun ya da oglun gelıp anne gıt karıma boyle mı soyle dıyor o mu soylettırıyor bunu mu demek ıstıyorsun ? sımdı arayayım sorayım olmazsa annen boyle soyluyor sen cekınıp bana soyleyemedıgınden mı annen soyluyor nıye bana bu muhabbetler edılıyor dıyeyım anlayalım bakalım dersınız

gorursunuz o zaman nasıl sesı ıcıne kacacak

bunu neden yapmadınız bunca zaman ? kusura bakmayında oturup dınleyıp sonra uzulup aglayıp ıce atmak bana daha anormal gelıyor nıye sesınız cıkmıyor sız boyle yaparsanız herkes herseyı yapar buna sız ızın verıyorsunuz

Birincisi eltinize asla kendinizle ilgili bir şey anlatmayın aleyhinize deilil olarak kullanılır. gayet farkındasınız.ikincisi denenmişi denemek aptallıktır. neden tekrar samimiyet istiyorsunuz ?canınız acı çekmek ,üzülmek,hor görülmek,azarlanmak mi istiyor? Allah aşkına keyfinize bakın herkes nerede güneşe yakınsa orada kalsın!ben tam olarak oradayım mesela --dan sonra...

Konu açıp cevap vermeme nedeniniz nedir ? Önceki konuda da aynısını yapmışsınız. Insanlar vakit ayırıp konunuza bir şeyler yazıyorsa sizin de aynı saygıyı göstermeniz gerekmez mi ?

Herkese mesafeli ve politik olun , hata sizde ...

Kocanız ne diyor bu durumlara ? Eşiniz ve çocuğunuzun babası olarak, yeni doğum yapmış eşine karşı olan bu davranışlara ne tepki gösterdi

Canınız sıkıldıkça konu açıp kendi konunuza hiç bi şey yazmıyorsunuz sonra insanlar da burda size yardım etmeye çalışıyo şaka gibi, eltinizle kaynananızla mutluluklar size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…