- 11 Kasım 2021
- 34
- 30
- 8
- 31
- Konu Sahibi cansuerdemir
Uzun olacak bastan söyleyeyim. Kayinvalidemle sevgililik söz nişan dönemlerinde çok iyiydik, tatlı mesafeli ama güzel bir ilişkimiz vardı. 2 yıllık evliyim 6 aylık bebeğim var, evlendikten bir iki ay sonra kayınvalidem oldukça değişti. Her gün gelirdi eşim hakkında x diyeyim eşime, x bunu sevmez, senin tırnakların niye uzun yavrum x böyle yemek yemez, x öyle sever, sen x i bilmezsin.... falan filan. Hamileliğim sürekli böyle geçti, kavga eder gibi değil ama şaka yollu gülerek devamlı beni sinir edecek şeyler söylerdi, He der gecerdim hep. Ta ki doğumuma kadar, doğumdan sonra 3 gün sütüm gelmedi, o kadar üstüme gelip ağlatıp yıprattı ki beni. Kötü anne olduğumdan emindim sütüm gelmiyor diye. Psikolojim çok bozulmuştu, sürekli emir verip konuşur iyi misin diye hiç sormaz oğlunu över dururdu. İnanın yanımda durmasını hiç istemiyodum, annem yanımdaydı çok şükür olmasa ne yapardım bilmiyorum. Bebeğim 1 aylıkken annemi arayıp gerçeklik payı olmayan eşimden tutun, benim doğum parama kadar birsuru şey söyledi annemden para istedi eşimin borcu falan yok ama varmış gibi yansıtıp para istedi yani o kadar çirkin şeyler ki. Kendi aileme karşı o kadar mahcup oldum, eşime güveniyorum ama bazı şeyleri söyleyen de kendi annesi olduğundan içime şüphe mi düşmedi, aileme eşimi ispatlamak zorunda mı kalmadım bide lohusaydim ay çok zordu. Bana böyle ters, emir verici, sert olmasına karşın eltime de bir o kadar yumuşak ve hoşgörülüdür. Bugün eltim ve annesi bizdeydi, konu konuyu açınca bende kayinvalidemle olan sorunları (eltim zaten biliyordu da) kendi ağzımdan anlattım, artık mesafeli olmayı özellikle tercih ettiğimi söyledim. Sonradan anlattığıma pişman oldum ama olsun en azından içimde kalmadı, eltimler de dahil bazi üzüldüğüm şeyler olmuştu söyledim en azından sırf susuyorum diye salak zannetmesinler, farkında olupta sustuğumu anlasınlar diye. Bazen düşünüyorum mesela kayınvalidem yemek yapmayı çok sever sagolsun hamileyken canım ne istediyse pişirip getirdi hakkını yiyemem. Ama her şey bu değil ki , ya aslında kadın iyi kadında diyorum ama daha bunu derken yaptıkları o suratındaki ciddiyetle sertçe söylediği laflar güzel günlerimi zehir edişi aklıma geliyor. Vicdan azabı çekip sonra sonuna kadar haklı olduğumu düşünüp tekrar moda giriyorum. İnanın ikilemdeyim. Geçen dedim her şeyi unutup iyi davranayim yeniden baslayalim, gittim bu sefer o benle muhatap olmuyor gibi yani ben gene kimseye zararı dokunmamış ailedeki sessiz kendi halinde evinde olan biriyim. Hem yapan eden o hem tavır koyan da o diye düşünüp yine çektim kendimi. Anlatmak istediğim öyle size. Bugün eltimlere anlattığım onlarla konuştuğum için de pişmanım çünkü eltim politik biri bana gelir He der kaynanama gider He der yani ne diye anlatıp dertleşiyosam bende. Şimdi herkese nasıl davransam ne yapsam bilemedim