iyi dileklerin için teşekkür ederim. haklısın aslında bende gelsin gitsin istiyorum ama bunu son dönemlerde özellikle göremeyince zoruma gitmeye başladı.aslında eşime dediğim şuydu: hiçkimseden bir beklentim yok ummazsam eğer,gördüğüm zaman sevinir mutlu olurum,yapmazsa da zaten beklentim yoktu der geçerim.bu düşünceyi benimsemiştim aslında bir süredir ama dün söylediği; ''tren olmazsa bize gelirsiniz bebek doğunca biz nasıl geleceğiz'' lafı sanırım toparladığım tüm gücü geri aldı.konuyu da bu düşünceler iyice kafamı sarıp huzursuz ettiği anda açtım zaten içim dolmuş sanırım rahatlamak istedim birilerine anlatıp.
Anliyorum seni canim, dusuncende de cok haklisin,insan esinden bile bir beklentiye girmeyecek, ozaman esin ufak birsey yapsa bile cok mutlu oluyor insan. Bu dusunceni kayinvalden icinde uygula." Gelsede olur gelmesede olur, bebek icinde bir beklentim yok zaten, biz bebegimize o olmadanda bakariz" deyip kendini ve beynini buna inandirmalisin. Ancak bu sekilde uzulmessin ve kafana takmassin. Ayrica tren bahane, gelmek istese otobuslede gelir, nazi sana sanirim.
çok fazla ilgilenince de bu sefer insan herşeyime karışıyor diye sinirleniyor. Benim kayınvalidem de tam tersi. Evde yabancı birilerinin çok fazla kalmasından hoşlanmıyorum ben. Tüm düzenim altüst oluyor. Ki malesef en az 1 sene eşim ve çocuğumla başbaşa kalamayacağım sanırım şu andan sonrabenim doğumuma da 1 ay falan kaldı.
Kayınvalidenin bilmeden mi yoksa artniyetle mi yaptığını anlamak çok zor. Ama insanların çoğunun aklı zehir gibi çalışıyor ama saf ayağına yatıp düşünemediğini öne sürüyor. İnsanı asıl yıpratan o oluyor zaten. Kötü niyeti olmadığını bilsen sinirlenmiyorsun zaten ama anlamazlıktan gelmek onların işine geliyor. Ha ben bunları kendi etrafımdaki insanları düşünerek söylüyorum(benim kendi ailem de dahil) herkeste bencillik var. Ben bencilce bir şeyler yapmaya kalkınca kötü oluyorum
Mümkünse içine dert olan herşeyi gidip yada telefonla birebir konuşup o insanla çözüme kavuşturman. Konuşmadıkça insanın öfkesi daha bir artıyor. Hele Hamileliğinin son zamanlarına girmişsin. Kendini daha fazla yıpratmamış olursun.
Beni de aile içi ilişkiler konusunda son zamnalarda geren çok olay oluyor ama konuşamıyorum. Konuşamayınca da kendimi yeyip bitiriyorum. Sen umarım benim gibi değilsindir o konuda.
Neredeyse aynıymışız o konuda seninle ben. Benim de eşim bakışlarımdan anlar birşeye canım sıkıldığında. Israrla söyletmeye çalışır. O sayede bir tek eşimle rahat konuşabiliyorum herşeyi:)
Kayınvalidene kalmaya gidince umarım konu açılır konuşursunuz da rahatlarsın. Biliyorum elinde değil ama mümkün olduğunca düşünmemeye çalış. Sanırım hamileliğin verdiği gerginlikle olaylara verdiğimiz tepkiler değişiyor. (Bütün bunları sana söylerken kendime de söylüyorum. yapmayı beceremesem de..)
Ayrıca düşünmesen sanki uyuyabilecen bu saatte karnın burnundaykenBenim göbeğim büyüdükçe uyku sürem kısaldı. 2 saat deliksiz uyuduğum olmuyor son zamanalarda. Ama bunlar iyi günlerimizmiş. Bebek doğunca bu kadarını bile yapamayacakmışız
hamilesin diye herkes pervane olsun istiyorsun galiba... bence aşırı bir ilgi isteğin var gibi geldi... eski insanlar bizim kadar abartmıyor hamilelik olayını k.validene göre bence şikayetlerin çok gereksiz ve abartı geliyordur :)
k.valideler sık gelse dert gelmese dert :) valla bir haftalık bebekle üstelik sezeryan yalnız kaldım ne 40 günü 1 hafta sadece yanımda biri vardı hiçbirşey olmuyor arkadaşım hemde hiçbir tecrübem yoktu...hamilelik senin için doğal olarak çok önemli ama etrafta herkes doğuruyor yani sıradan bir olay... zorla kimseyi ilgili yapamazsın beklentini azalt başının çaresine bak...
Sorun ettiğin şeye bak bırak gelmesin kuzum o kaynana torunu soyle sevılcek kıvama gelınce bırak bend kalsın dersede sende tepkını koyarsın... Emin ol ustune dusun kayınvalıdeden daha ıyıdır bu durum... Yokmu teyzen kuzenın falan sırf kaynanaya yuklenemsı gereken bır durum degıl bu sonucta
hamilesin diye herkes pervane olsun istiyorsun galiba... bence aşırı bir ilgi isteğin var gibi geldi... eski insanlar bizim kadar abartmıyor hamilelik olayını k.validene göre bence şikayetlerin çok gereksiz ve abartı geliyordur :)
Herkes 1 saat evvel doğurdum şimdi tarlayı çapalıyorum şeklinde Anadolu kadını modunda olmak zorunda mı ??? Siz de riskli bir hamilelik yaşamamışsınız ki empati yapamıyorsunuz....
Evet canım,kızımın adı..Selin Almina....:) Sen de sağlıkla dünyaya getirirsin inşallahöyle maalesef.halbuki sözkonusu insan hayatı ve bir bebeğin hayatı yani en hassas olunması gereken konulardan birisi.bir problem yoksa ne mutlu ki yoktur ama bir problem varken de yokmuş muamelesi görmek,umursanmamak kızdırıyor insanı.yoksa işmiş,bakımmış hiç önemli değil aslında tek derdim onun kalbide benimki gibi atsın yavruma,kıymet versin doğduğunda değil doğmadan önce bile.
almina kızının adı değil mi? benimde yeğenimin adıyeni doğdu daha çok güzel bir isim adıyla yaşasınlar inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?