• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem!dert değil ama aklımı kurcalıyor,huzursuz hissetmeme neden oluyor...

iyi dileklerin için teşekkür ederim. haklısın aslında bende gelsin gitsin istiyorum ama bunu son dönemlerde özellikle göremeyince zoruma gitmeye başladı.aslında eşime dediğim şuydu: hiçkimseden bir beklentim yok ummazsam eğer,gördüğüm zaman sevinir mutlu olurum,yapmazsa da zaten beklentim yoktu der geçerim.bu düşünceyi benimsemiştim aslında bir süredir ama dün söylediği; ''tren olmazsa bize gelirsiniz bebek doğunca biz nasıl geleceğiz'' lafı sanırım toparladığım tüm gücü geri aldı.konuyu da bu düşünceler iyice kafamı sarıp huzursuz ettiği anda açtım zaten içim dolmuş sanırım rahatlamak istedim birilerine anlatıp. :34:

Anliyorum seni canim, dusuncende de cok haklisin,insan esinden bile bir beklentiye girmeyecek, ozaman esin ufak birsey yapsa bile cok mutlu oluyor insan. Bu dusunceni kayinvalden icinde uygula." Gelsede olur gelmesede olur, bebek icinde bir beklentim yok zaten, biz bebegimize o olmadanda bakariz" deyip kendini ve beynini buna inandirmalisin. Ancak bu sekilde uzulmessin ve kafana takmassin. Ayrica tren bahane, gelmek istese otobuslede gelir, nazi sana sanirim.

Anliyorum seni canim, dusuncende de cok haklisin,insan esinden bile bir beklentiye girmeyecek, ozaman esin ufak birsey yapsa bile cok mutlu oluyor insan. Bu dusunceni kayinvalden icinde uygula." Gelsede olur gelmesede olur, bebek icinde bir beklentim yok zaten, biz bebegimize o olmadanda bakariz" deyip kendini ve beynini buna inandirmalisin. Ancak bu sekilde uzulmessin ve kafana takmassin. Ayrica tren bahane, gelmek istese otobuslede gelir, nazi sana sanirim.

evet zaten bakarımda o olmadan sadece bukadar kıymetimiz yokmuş herhalde diye düşünüyorum.ama biliyorum ki bebeğim olduğu zaman,ele avuca gelmeye başladıkça ozaman sürekli gelmek isteyecek( şimdi bile hadi artık doğur sabırsızlanıyorum dediği oluyor).ama geldiği zaman kıymeti olmayacak gözümde anlıyorsun sanırım beni.ben biliyorum ki o zaman yanımda olacak ama asıl hassas olduğum ve beklediğim zaman,gel dediğim zaman,istediğim zaman semtime bile uğramamış olacak ve kalbimi kırdığı beni gücendirdiği ile kalacak.trende tabii ki bahane.evimin önünde inecek otobüsten 15 dk fazla yol gidecek ki buda hiçkimseyi öldürmez yani.neyse yaşayıp göreceğim bakalım neler olacak :emir_bebek:

çok fazla ilgilenince de bu sefer insan herşeyime karışıyor diye sinirleniyor. Benim kayınvalidem de tam tersi. Evde yabancı birilerinin çok fazla kalmasından hoşlanmıyorum ben. Tüm düzenim altüst oluyor. Ki malesef en az 1 sene eşim ve çocuğumla başbaşa kalamayacağım sanırım şu andan sonra:( benim doğumuma da 1 ay falan kaldı.
Kayınvalidenin bilmeden mi yoksa artniyetle mi yaptığını anlamak çok zor. Ama insanların çoğunun aklı zehir gibi çalışıyor ama saf ayağına yatıp düşünemediğini öne sürüyor. İnsanı asıl yıpratan o oluyor zaten. Kötü niyeti olmadığını bilsen sinirlenmiyorsun zaten ama anlamazlıktan gelmek onların işine geliyor. Ha ben bunları kendi etrafımdaki insanları düşünerek söylüyorum(benim kendi ailem de dahil) herkeste bencillik var. Ben bencilce bir şeyler yapmaya kalkınca kötü oluyorum:(
Mümkünse içine dert olan herşeyi gidip yada telefonla birebir konuşup o insanla çözüme kavuşturman. Konuşmadıkça insanın öfkesi daha bir artıyor. Hele Hamileliğinin son zamanlarına girmişsin. Kendini daha fazla yıpratmamış olursun.
Beni de aile içi ilişkiler konusunda son zamnalarda geren çok olay oluyor ama konuşamıyorum. Konuşamayınca da kendimi yeyip bitiriyorum. Sen umarım benim gibi değilsindir o konuda.

çok fazla ilgilenince de bu sefer insan herşeyime karışıyor diye sinirleniyor. Benim kayınvalidem de tam tersi. Evde yabancı birilerinin çok fazla kalmasından hoşlanmıyorum ben. Tüm düzenim altüst oluyor. Ki malesef en az 1 sene eşim ve çocuğumla başbaşa kalamayacağım sanırım şu andan sonra:( benim doğumuma da 1 ay falan kaldı.
Kayınvalidenin bilmeden mi yoksa artniyetle mi yaptığını anlamak çok zor. Ama insanların çoğunun aklı zehir gibi çalışıyor ama saf ayağına yatıp düşünemediğini öne sürüyor. İnsanı asıl yıpratan o oluyor zaten. Kötü niyeti olmadığını bilsen sinirlenmiyorsun zaten ama anlamazlıktan gelmek onların işine geliyor. Ha ben bunları kendi etrafımdaki insanları düşünerek söylüyorum(benim kendi ailem de dahil) herkeste bencillik var. Ben bencilce bir şeyler yapmaya kalkınca kötü oluyorum:(
Mümkünse içine dert olan herşeyi gidip yada telefonla birebir konuşup o insanla çözüme kavuşturman. Konuşmadıkça insanın öfkesi daha bir artıyor. Hele Hamileliğinin son zamanlarına girmişsin. Kendini daha fazla yıpratmamış olursun.
Beni de aile içi ilişkiler konusunda son zamnalarda geren çok olay oluyor ama konuşamıyorum. Konuşamayınca da kendimi yeyip bitiriyorum. Sen umarım benim gibi değilsindir o konuda.

ah canım onunla bunu konuşmayı düşündüm ama çok zor yani biliyorum çok duygusal biri eğer bunu konuşursam ve farkında olmadan yaptım derse sonra çok üzülecek falan tahmin ediyorum.bu hafta orada kalacağım ya 3 gün o süre içinde tekrar tren derse konuşayım dedim kendi kendime ama busefer de eşim yok iyice huzursuz olurum mutsuz hissederim kendimi o konuları açarsam.genel olarak samimiyizdir ama arada bir sınır vardır şimdi bu konuları açarsam mesafeli davranırsa bana daha çok canım sıkılır.
zaten bende genel olarak böyle şeyleri konuşamam.sadece eşimle.oda ben demeden anlar sıkıştırır öyle söylerim.ben senin bakışından anlarım conta yakmış bizim hatun derim diyor :33: yani bende böyle içime atarım sonra gecenin bu saatlerinde düşünür dururum işte,uykulardan uyanırım falan.:53:

Neredeyse aynıymışız o konuda seninle ben. Benim de eşim bakışlarımdan anlar birşeye canım sıkıldığında. Israrla söyletmeye çalışır. O sayede bir tek eşimle rahat konuşabiliyorum herşeyi:)
Kayınvalidene kalmaya gidince umarım konu açılır konuşursunuz da rahatlarsın. Biliyorum elinde değil ama mümkün olduğunca düşünmemeye çalış. Sanırım hamileliğin verdiği gerginlikle olaylara verdiğimiz tepkiler değişiyor. (Bütün bunları sana söylerken kendime de söylüyorum. yapmayı beceremesem de..)
Ayrıca düşünmesen sanki uyuyabilecen bu saatte karnın burnundayken:D Benim göbeğim büyüdükçe uyku sürem kısaldı. 2 saat deliksiz uyuduğum olmuyor son zamanalarda. Ama bunlar iyi günlerimizmiş. Bebek doğunca bu kadarını bile yapamayacakmışız:D

Neredeyse aynıymışız o konuda seninle ben. Benim de eşim bakışlarımdan anlar birşeye canım sıkıldığında. Israrla söyletmeye çalışır. O sayede bir tek eşimle rahat konuşabiliyorum herşeyi:)
Kayınvalidene kalmaya gidince umarım konu açılır konuşursunuz da rahatlarsın. Biliyorum elinde değil ama mümkün olduğunca düşünmemeye çalış. Sanırım hamileliğin verdiği gerginlikle olaylara verdiğimiz tepkiler değişiyor. (Bütün bunları sana söylerken kendime de söylüyorum. yapmayı beceremesem de..)
Ayrıca düşünmesen sanki uyuyabilecen bu saatte karnın burnundayken:D Benim göbeğim büyüdükçe uyku sürem kısaldı. 2 saat deliksiz uyuduğum olmuyor son zamanalarda. Ama bunlar iyi günlerimizmiş. Bebek doğunca bu kadarını bile yapamayacakmışız:D

her bebek bir olmuyor canım ya inşallah sakin çocuklar olurlar da.ilk zamanları atlattıktan sonra daha kolay geçer belki.artık diğer türlü olursa da bu son günlerimizin tadını çıkaralım.evet benimde uyku bozuldu iyice halim ne olacak bilmiyorum.kızım sağ göğsümün altında dans ediyor sanki.
bilemiyorum bakalım konu açılırsa bir şekilde kırmadan enazından gücendiğimi belirtmeye çalışırım pek yapabileceğimi sanmasam da.
zaten eşimle konuşamazsam daha kötü olurum neyse ki ona anlatabiliyorum :1: yoksa şimdiye çoktan patlamış olabilirdim :52:

hamilesin diye herkes pervane olsun istiyorsun galiba... bence aşırı bir ilgi isteğin var gibi geldi... eski insanlar bizim kadar abartmıyor hamilelik olayını k.validene göre bence şikayetlerin çok gereksiz ve abartı geliyordur :)

k.valideler sık gelse dert gelmese dert :) valla bir haftalık bebekle üstelik sezeryan yalnız kaldım ne 40 günü 1 hafta sadece yanımda biri vardı hiçbirşey olmuyor arkadaşım hemde hiçbir tecrübem yoktu...hamilelik senin için doğal olarak çok önemli ama etrafta herkes doğuruyor yani sıradan bir olay... zorla kimseyi ilgili yapamazsın beklentini azalt başının çaresine bak...

Bende de düşük tehlikesi vardı.6 Ay sadece 10 dakika ayakta kalmam için izin vardı 10 dakikadan fazla ayakta kaldığımda, belden aşağıya doğru bir ağrı ve uyuşma oluyordu,her gün 1 tane de iğne yapılıyordu. sadece temizliğe yardımcı geliyordu. Camdan bakıyordum, herkes geziyor, ben evde yatıyorum. olsun bende, inşallah, doğunca çocuğumu alıp gezeceğim diye teselli ediyordum. kayınvalemle kapılarım karşılıklı olmasına rağmen.Bebeğim doğdu 3 gün kendi annem baktı.3 gün sonra mecburen yavaş yavaş da olsa kalktım,yemeğimi de yaptım. çünkü beklentim de yoktu. biz karar vermiştik çocuğumuz olsun diye Hiç bir kimseden yardım beklemeye hakkımız yok diye düşünmüştük öyle de oldu.Kayınvalidem, yanında bekar görümce olduğu halde bir tas çorba yapıpta getirmedi, zoruma da gitmedi, şimdi çocuklarım kocaman oldu Dünyaya bir kere geliyoruz.Hiç bir şeye kafayı takmaya gerek yok. bugünü doya doya yaşamaya bak.

Sorun ettiğin şeye bak bırak gelmesin kuzum o kaynana torunu soyle sevılcek kıvama gelınce bırak bend kalsın dersede sende tepkını koyarsın... Emin ol ustune dusun kayınvalıdeden daha ıyıdır bu durum... Yokmu teyzen kuzenın falan sırf kaynanaya yuklenemsı gereken bır durum degıl bu sonucta

seni cok iyi anlıyorum canım kırılmakta alınmakta cok haklısın, nıye boyle densızlıkler yaparlar anlamamkı hiç:63:
ben dondurulmus embıryo ıle hamıle kaldım kayınvalide ıle görüşmüyodum halada görüşmem sildim cıkardım onu hayatımdan:63:
ailem ankarada annem gelıp 15 gun kalıp işleri yapar geri dönerdi:58:
eşim cok yardımcı oldu, kanamalar sancılar neler cektım
hani derler ya allah ıyılerle karsılastırsın dıye komsularım cok ıyı ınsanlar hep onlar baktı.
biri geldı süpürge acardı öbürü silerdi oburu yıkardı:59:
bende şimdi yatıp kalkıp dua ederım allah razı olsun dıye..

eşinle bı sorunun yok bebegın olucak benden sana tavsıye bunlarla en guzel gunlerını zehir edipte kafana takma, bısey soylerse sert olmadan cevabını ver cekıl köşene
allah yardımcın olsun canım

hamilesin diye herkes pervane olsun istiyorsun galiba... bence aşırı bir ilgi isteğin var gibi geldi... eski insanlar bizim kadar abartmıyor hamilelik olayını k.validene göre bence şikayetlerin çok gereksiz ve abartı geliyordur :)

k.valideler sık gelse dert gelmese dert :) valla bir haftalık bebekle üstelik sezeryan yalnız kaldım ne 40 günü 1 hafta sadece yanımda biri vardı hiçbirşey olmuyor arkadaşım hemde hiçbir tecrübem yoktu...hamilelik senin için doğal olarak çok önemli ama etrafta herkes doğuruyor yani sıradan bir olay... zorla kimseyi ilgili yapamazsın beklentini azalt başının çaresine bak...

siz yazdıklarımı tam olarak okumamışsınız sanırım.önce bir okumanızı sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim.aşırı ilgi isteğim falan yok.yanımda 40 gün kalmasını da istemem.ama önceden evime hep gelen kadın şimdi ısrarla gelemeyeceğinden bahsediyor,patavatsızca laflar söylüyor ve buda beni geriyor,yoruyor.
ben size gelemem doğumunu yap bizde kalın diyor?? ilgiye okadar meraklı olsam sanırım her şeyimi toparlar onun yanına yerleşirdim.
kısacası benim ondan bir şey beklediğimden değil ama onun ısrarla benim beklentim varmış gibi davranması ve bunları karşılayamayacağından bir şekilde bahsetmesi.hamileliğim boyunca zor ve sıkıntılı dönemler atlatsam bile ( naz değil aylarca kanama ile uğraştım ben) onun hep bir şey olmaz ne olacak kanısında olması.ve ben o haldeyken bile onun her şeyine koştururken benim hamileliğimin zorlu olduğunu,hep yardıma muhtaç olduğumu düşünmesi ( ama ondan bir yardım beklemedim de görmedim de) kısacası ben yapılmadığı halde sanki yapılıyormuş gibi bir şeylerin eleştirilmesine kızıyorum.

yazımın sonunu da böyle bitirmiştim farkındaysanız...neden yapıyor farkında değil mi vs. gibi sorular sormuştum? benim derdim o tarz lafları neden söylüyor olabileceği.neden bana gelip iş yapmaması yada bana bakmaması değil,ben her işimi kendim yapıyorum çok şükür,çoğu hamilenin yapamayacağı işlerde dahil ( cam silip perde asmak dışında)

Sorun ettiğin şeye bak bırak gelmesin kuzum o kaynana torunu soyle sevılcek kıvama gelınce bırak bend kalsın dersede sende tepkını koyarsın... Emin ol ustune dusun kayınvalıdeden daha ıyıdır bu durum... Yokmu teyzen kuzenın falan sırf kaynanaya yuklenemsı gereken bır durum degıl bu sonucta

canım üstte açıkladım.ben başta dolu olduğum için epey bir yazmışım ve sanki bana gelip bakmıyor ortamı yaratmışım sanırım.aslında sonraki mesajlarda ve ilk mesajımın sonunda açıklamıştım.benim derdim bana bakmaması yada bir şeyler yapmaması değil.bir şeyler yapmadığı halde ve beklentim olmadığı halde gelemem ben yapamam ben,evin uzak tren çalışmıyor yapılmazsa gelmem falan demesi ( otobüsle gelebilecekken). hemde hamileliğimi hiç umursamayıp her daim bir şey olmaz modunda olması ve hastanede yatıp çıksamda bir şey olmaz demesi,kontrollerimden sonra bir kez arayıp sormaması.kısacası genel olarak umursamazlığına,rahatlığına kızıyorum.
ilgi meraklısı olduğumdan değil yani,her dk evimin içinde birinin olmasından elbette bende rahatsız olurum.

Herkes 1 saat evvel doğurdum şimdi tarlayı çapalıyorum şeklinde Anadolu kadını modunda olmak zorunda mı ??? Siz de riskli bir hamilelik yaşamamışsınız ki empati yapamıyorsunuz....

Son düzenleme:
Herkes 1 saat evvel doğurdum şimdi tarlayı çapalıyorum şeklinde Anadolu kadını modunda olmak zorunda mı ??? Siz de riskli bir hamilelik yaşamamışsınız ki empati yapamıyorsunuz....

öyle maalesef.halbuki sözkonusu insan hayatı ve bir bebeğin hayatı yani en hassas olunması gereken konulardan birisi.bir problem yoksa ne mutlu ki yoktur ama bir problem varken de yokmuş muamelesi görmek,umursanmamak kızdırıyor insanı.yoksa işmiş,bakımmış hiç önemli değil aslında tek derdim onun kalbide benimki gibi atsın yavruma,kıymet versin doğduğunda değil doğmadan önce bile.:49:
almina kızının adı değil mi? benimde yeğenimin adı :69: yeni doğdu daha çok güzel bir isim :46: adıyla yaşasınlar inşallah

tekrar yazmayım buraya ekleyim. almine beren bizim kuzumuzda :)

Son düzenleme:
öyle maalesef.halbuki sözkonusu insan hayatı ve bir bebeğin hayatı yani en hassas olunması gereken konulardan birisi.bir problem yoksa ne mutlu ki yoktur ama bir problem varken de yokmuş muamelesi görmek,umursanmamak kızdırıyor insanı.yoksa işmiş,bakımmış hiç önemli değil aslında tek derdim onun kalbide benimki gibi atsın yavruma,kıymet versin doğduğunda değil doğmadan önce bile.:49:
almina kızının adı değil mi? benimde yeğenimin adı :69: yeni doğdu daha çok güzel bir isim :46: adıyla yaşasınlar inşallah
Evet canım,kızımın adı..Selin Almina....:) Sen de sağlıkla dünyaya getirirsin inşallah :nazar:

Son düzenleme:
Ben 11 aylık evliyim. Daha şimdiden el kızı olduğumu anladım. Kayınvalidem beni çok sever aslında ama asla kızı gibi göremez. Benim hiçbir hastalığımı önemsemez. Rahatsız olsam suratını ekşiterek "neyin var ki" der hep. Ama kızı öksürse ortalıgı ayaga kaldırır. Görümcem hamileyken midesi cok bulanırdı. Midesi bulanıyor diye kayınvalidem ortalıgı ayaga kaldırdı kızım cok sorun yasıyor diye. Herkes normal bu derdi ama aldırmazdı sanki cok agır hasta gibi davranırdı. Benim siddetli bas agrılarım oluyor sonunda da migren cıktı. Hicbir bas agrımda inandıramadım onu "daha sabah bir seyin yoktu" :) komik ama Ben alıştım artık. Hatta eşime diyorum bir rahatsızlığım olunca doktordan rapor alıp annene göstereceğim diye. Bu doğanın kanunu bence. Kimse annemiz kadar önemseyemez bizi. Kayınvalidenin seni önemsememesi normal. Bununla yaşamayı öğren bence.

doğru söylüyorsun canım teşekkür ederim yorumun için.haklısın gerçekten de,kendi annem gibi bana kıyamamasını,önem vermesini beklemek falan hata.bugüne kadar böyle bir şey sözkonusu olmamıştı ama ilk fırsat yani hamileliğimde yaşayınca garipsedim başta öyle olmadığı için.ama düşününce zaten bu ilk zor zamanımdı :1:

Back