• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ayrim mi yapiyor

hamis

her işimi kendim yaparım .
Pro Üye
Anneler Kulübü
6 Temmuz 2009
3.553
2.772
698
Tc
Merhaba kızlar aslinda cok dert sayilmaz belki ama içimi kemirip huzursuz eden konular var..
Simdi 3 yillik evliyim eşimle severek evlendik.
Kayınvalidem kardesinin kızını almak istemis eşime eşim akraba evliliğine kesinlikle karşı cikinca kizin küçük kardesini kaynima nişanlamis daha 15 yasindayken filan.
Bu yaz dugunleri yapılacak biz evlenirken kayınvalide paramiz yok vs dedi her esyayi biz aldik aslinda gerek yoktu calisiyorduk ama ailemin destek olmasi onlarin olmamasi canimi sıktı.
simdi mesela eltim sessiz konuşmuyor 24 yaşında ama kaynima bi mesajla karacadan 150 tl ye fincan takimi aldiriyor mesela esimde duyunca dedi ki kiz tarafına düşen esyayi aldırıyor dedi kayinvalidem de dedi iste o cocuktur bilmiyor adetleri ne yapalim isterse herseyini biz alalım nolacak filan.
Bende de rahatsızlık olusturan bu cocuktur bilmiyor demesi
Benim 3ay once bebegim oldu bir kürdan bile hediye etmedi hiçbiri eşimin tarafından kimse.
Ama bir izin günümüzde tutturuyor torunumu görecem diye

Mesela dün kaynima diyor ki senin evine gelende hic aramam canim ne zaman isterse gelirim aramam anneme anlattim sana laf çarpmış anlamamissin dedi bide sana uyanık diyorlar dedi

Dun eşimle kaynim dugun salonu bakmaya gittiler onda da esim istemiyordu gitmeyi kaynanama acıdım abisi sensin git yardim et dedim yaninda ol dedim
Neyse eltim dugun salonunu begenmemis bu arada eltim sehir disinda üniversite okuyor bu yil bitirecek,kaynanamda aradi kizim nesini begenmedin diye oda hala annemle konus dedi kapatti
Sizce ben bu konulari takmakta haksızlık mi ediyorum kendime mesela kaynanam öyle dediginde cevap vermelimiydim.evet anne haklisin o senin yegenin ben yabanciyim ne de olsa gibi bir cevap vermelimiydim
İste küçük şeyler ama midemi bulandırıyor eşimde diyor o cocuktur ne bilir diye sorun eltim degil ama ayrim yapmaları

Merhaba kızlar aslinda cok dert sayilmaz belki ama içimi kemirip huzursuz eden konular var..
Kayınvalidem kardesinin kızını almak istemis eşime eşim akraba evliliğine kesinlikle karşı cikinca kizin küçük kardesini kaynima nişanlamis daha 15 yasindayken filan.
Bu yaz dugunleri yapılacak biz evlenirken kayınvalide paramiz yok vs dedi her esyayi biz aldik aslinda gerek yoktu calisiyorduk ama ailemin destek olmasi onlarin olmamasi canimi sıktı.
simdi mesela eltim sessiz konuşmuyor 24 yaşında ama kaynima bi mesajla karacadan 150 tl ye fincan takimi aldiriyor mesela esimde duyunca dedi ki kiz tarafına düşen esyayi aldırıyor dedi kayinvalidem de dedi iste o cocuktur bilmiyor adetleri ne yapalim isterse herseyini biz alalım nolacak filan.
Benim 3ay once bebegim oldu bir kürdan bile hediye etmedi hiçbiri eşimin tarafından kimse.

Mesela dün kaynima diyor ki senin evine gelende hic aramam canim ne zaman isterse gelirim aramam anneme anlattim sana laf çarpmış anlamamissin dedi bide sana uyanık diyorlar dedi

Dun eşimle kaynim dugun salonu bakmaya gittiler onda da esim istemiyordu gitmeyi kaynanama acıdım abisi sensin git yardim et dedim yaninda ol dedim
Neyse eltim dugun salonunu begenmemis bu arada eltim sehir disinda üniversite okuyor bu yil bitirecek,kaynanamda aradi kizim nesini begenmedin diye oda hala annemle konus dedi kapatti
Sizce ben bu konulari takmakta haksızlık mi ediyorum kendime mesela kaynanam öyle dediginde cevap vermelimiydim.evet anne haklisin o senin yegenin ben yabanciyim ne de olsa gibi bir cevap vermelimiydim
İste küçük şeyler ama midemi bulandırıyor eşimde diyor o cocuktur ne bilir diye sorun eltim degil ama ayrim yapmaları
Senin kocanı istediği kişi ile evlendiremeyince diğer oğluda kabul edince olan sana olmuş oluyo aklın varsa uzak dur kaynanandan yeni gelecek olan gelin uyanık belli kendini ezdirmez sende yakın olupta başına kalır uzak dur

Cocuktur lafi ne boyle ikide bir soyleniyor sanirim da 24 yas cocuk degil bence.cogu insan bu yaslarda evleniyor.eltiniz belli ki baya akilli herseyi istedigi gibi ayarlayacak.annemle konus demesi baya dikkatimi cekti gercekten ince bir dusunce.kendisi hiic kotu olmadan topu ona atiyor.

24 yaşında biri çocuk değildir. Çocuksa evlendirmesinler çünkü bu sapıklık olur.

Sizin konuya gelirsek senelerdir istemişler ve akrabalar. Ayrım olabilir. Sizin de dediğiniz gibi siz elsiniz, o içten biri. Sizin düğününüz, töreniz bitmiş. Geçmiş gün. Kendi çabanızla yapmışsınız ne mutlu size.

Diğer gelin de ne isyorsa yapar. 150 ye fincan da aldırır, 300 e tabak da aldırır. Alan siz değilsiniz ve iki taraf da razı. Düğün yerini beğenmeyip ağzını açamayan bir ezik olmamak lazım bence. Biri tutup da "ben seni aramadan evine gelirim" diyorsa ben bir "dur" derim. Size diyorlar mı bir düşünün? Akraba da olsa, çocuğun da olsa kimsenin evine aramadan gidilmez. Bakın bu gereksiz samimiyet çok baş ağrıtır.

Siz kenara çekilin ve olacakları izleyin. Bir şeylerin derdine düşüp de kendinizi küçültmeyin. Adınız kıskanç, çekemiyor olur. Hiç gerek yok.

Yahu ben 25yaşında iki çocuk annesiyim nesi çocukk :işsiz:
15 yaşında daha ÇOCUK iken nişanladıkları için büyüdüğünü fark edememiş kv anlaşılan.
H hamis
Sizde takılmayın derim sizin eşinizden para alınmıyor,kendi nişanlısı alıyor siz neden takıldınız anlamadım .
Kv kıyaslama yapıyor ama sizde kendiniz ile kıyaslıyorsunuz gibi geldi bana.

Bende benzeri bi durum yaşadım diğer geline kat kat yapıldı herşey bizim düğünümüze misafir gibi geldiler. Ben umursamadım hiç bir beklentiye girmedim. Allah bize sağlık versin eşimle çalışıyoruz yaparız dedim. Ki bn ztn çok müdahale edecekleri için hiçbir hakları geçsin istemedim. Bunları düşünüp kendimi üzmem, dile getirip basit konuma düşmem. Ama onlara da ona göre davranırım. Mesela diğer gelinin odasına pat pat kapıyı çalmadan giren kv bizde kalınca odamızın önünden geçemez. Bize misafir gibi gelirler. Hiçbir şeyime katılamazlar. Size tavsiyem sağlık olsun gerisi yalan kimse size böyle yaptı diye canınızı sıkmaya değmez. Kv bna açık açık sn el kızısın dedi. Bna eli boş gelir ama burdan giderken gelinine hediye götürür. Amaan bn kendime istediğimi alabiliyorum bna eli boş gelsin dolu gelse müdahale etmeye çalışır.

Yeni gelin hakkından gelecek ve akraba diye ağzını bile açamayacak o kaynanan.Akrabadan kız alınca böyle davranıyorlar genelde çevremde hep gördüklerim bu şekilde.Umduklarını bulamayınca size dertlenirler bir de bakın ve görün.Çok yakın ve içli dışlı olmak zorunda değilsiniz.Bırakın herkes ne yaparsa yapsın.

Sen haklısın da, birşey desen kıskanç olursun ara bozan olursun... Madem bu kadar çok seviyorlar çok değer veriyorlar yaşasınlar görsünler. Surat aşmadan laf sokmadan mesafeyi koruyun. Geçen günler geri gelmiyor. Kızım sana haksızlık ettik diyecekleri de yok.

Bu kaynanadaki akla bak hala böyle düşüncede olanlar var.
Yabancıya vermeyelim çocukları, sonra onların çocukları sağlıksız doğunca da kapı kapı doktor geziyorlar ya neyse...

Tabi canım zihniyet o zaten 3aylik oglum icin belki amcasının kızı olur severler birbirlerini diyor ilerde düşünün.
Daha neler kuzenler kardeştir olmaz öyle şey dedim niye nolmus diyor

Bu kaynanadaki akla bak hala böyle düşüncede olanlar var.
Yabancıya vermeyelim çocukları, sonra onların çocukları sağlıksız doğunca da kapı kapı doktor geziyorlar ya neyse...
sizin bu dediğinizi söyleyince de 'ne alakası var Allah verdi, hem akraba olmayanlarda da hastalık oluyor, hem bizim çocuklarımızın hepsi çok sağlıklı' diyorlar. Akraba evliliğini çok normal karşılıyorlar. Geçen birine bunları yazınca çıldırıp saydırmıştı.

Senin kocanı istediği kişi ile evlendiremeyince diğer oğluda kabul edince olan sana olmuş oluyo aklın varsa uzak dur kaynanandan yeni gelecek olan gelin uyanık belli kendini ezdirmez sende yakın olupta başına kalır uzak dur

Evet zaten ezmek gibi biseyde sozkonusu olmaz yegeni sonuçta.
Benim kocama almak istedigi kiz başkasıyla nişanlanınca kocama beddua etmis sen almadin başkasıyla evleniyor diye
Uyanik tabi yeni gelen benle oturur musun dedi ben bilmiyorum ahmete sor hala dedi yine tik bitti ev aldılar

İnanki yazdigini kelime kelimesine ben yaşadım tıpkı yani.. bizimkiler 2 yıllık evli şimdi bebekleri var. Bizim evimizde tek eşyaları tek para harcadıkları birşey yok kv nin. Eşim ve ben yaptık herseyimizi.Ama onlar en ufagini soyleyim kv nin halılar ile perdelere ayırdığı parayla tek bir hali aldılar... Şimdi kv sormadan etmeden onunla plan yapıyor yemek yapıp sesleniyor gelin burda yiyin diye, yarın misafir gelecek kek yap bana diyor eltime, çocuğu alıp kendi uyutuyor, Kaynim vardiyalı çalışıyor gündüz işten gelince eltime çocuğu al bizde otur oğlan uyusun işten gelmiş diyor... Bana bunların birini bile yapamıyor çünkü evimdede uzerimde de hakkı yok.. Gittiğim geldiğim evime gelen giden soru bile sormaz fazla ... Yani takılma sen kârdasin eltin düşünsün .. 150 liralık fincan takımı deyip geçme kadın onun hayatında söz sahibi olacak o fincanla inan bana...

Cocuktur lafi ne boyle ikide bir soyleniyor sanirim da 24 yas cocuk degil bence.cogu insan bu yaslarda evleniyor.eltiniz belli ki baya akilli herseyi istedigi gibi ayarlayacak.annemle konus demesi baya dikkatimi cekti gercekten ince bir dusunce.kendisi hiic kotu olmadan topu ona atiyor.
Evet sessiz tek cevap verir susturur bende öyle diyorum ama artik cocuk degil demeyecegim çalışıyorum zaten evim yolum ayri,adim kiskanc elti olur

24 yaşında biri çocuk değildir. Çocuksa evlendirmesinler çünkü bu sapıklık olur.

Sizin konuya gelirsek senelerdir istemişler ve akrabalar. Ayrım olabilir. Sizin de dediğiniz gibi siz elsiniz, o içten biri. Sizin düğününüz, töreniz bitmiş. Geçmiş gün. Kendi çabanızla yapmışsınız ne mutlu size.

Diğer gelin de ne isyorsa yapar. 150 ye fincan da aldırır, 300 e tabak da aldırır. Alan siz değilsiniz ve iki taraf da razı. Düğün yerini beğenmeyip ağzını açamayan bir ezik olmamak lazım bence. Biri tutup da "ben seni aramadan evine gelirim" diyorsa ben bir "dur" derim. Size diyorlar mı bir düşünün? Akraba da olsa, çocuğun da olsa kimsenin evine aramadan gidilmez. Bakın bu gereksiz samimiyet çok baş ağrıtır.

Siz kenara çekilin ve olacakları izleyin. Bir şeylerin derdine düşüp de kendinizi küçültmeyin. Adınız kıskanç, çekemiyor olur. Hiç gerek yok.

Bize ilk günlerimiz de geldiler ama eşim direkt söyledi, ben çalışıyorum eşim çalışıyor birbirimizi haftada 1 görüyoruz vs diye.
Onun yarasi o ben yabanciyim çalışıyorum evime cat kapi gelemiyor ya yegeni gelini olunca gidecek ona cani ne zaman isterse

Yahu ben 25yaşında iki çocuk annesiyim nesi çocukk :işsiz:
15 yaşında daha ÇOCUK iken nişanladıkları için büyüdüğünü fark edememiş kv anlaşılan.
H hamis
Sizde takılmayın derim sizin eşinizden para alınmıyor,kendi nişanlısı alıyor siz neden takıldınız anlamadım .
Kv kıyaslama yapıyor ama sizde kendiniz ile kıyaslıyorsunuz gibi geldi bana.

Benim eşimden para alamazlar zaten hicbirsey yapmadıkları icin zaten dilleri kisa canim
Ben dislanmama üzülüyorum ama haklisiniz kendimle de kiyas yapıyorum çünkü ben calisiydum aldim gücümün yettiği herseyi simdi yeni gelini çalışmıyor herseyini aliriz demesi zoruma giden

Back