• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem 40 gündür bizde

halbuki öyle düşünse farklı olur benimde bakış açım.İlk kez gelip 40 gün yerine 10 gün kalsa bıktırmaz bir daha gelmesinden rahatsızlık duyulmaz.Böyle olunca tiksinti oluşuyor ister istemez.Bir de düşünülmemek anlaşımamak yoksayılmak önemsenmemek hissi oluşuyor insanda.Zavallı ben diyorum kendi kendime.
E bunun sinyalleri verilmstr size evlilik öncesi .Eşinizle konussanz o usturuplu bir konuşma yapsa anlayacağı dilden .Hadi şimdi gitti sonra geldiğinde yine mi yorgan serecek evinize.Halbuki ne kadr iyi niyetlisnz hep zaten iyi niyetimizden bunlar başımıza geliyor .Kötü niyetli olsanız on gün kalsn demezsnz inanın kaynanam evimde üç günden bir haftadan fazla kalamaz dyr çoğu insan.

Oda bsy diyemiyor. Ama şey mesela nişanlıyım bayram temizliği için çağırdılar eşimle beraber temizlik yaptık çünkü başka türlü bitmezdi o temizlik sağolsun onda yardım etti
Sizi gündelikçi bellemişler sanırım,on sekiz senelik evliyim,bir gün bile böyle bir teklifte bulunmadılar,temizlik yapamadığında bana gelen ablanın telefonunu rica eder çağırır.Kız rvladı yetiştiriyorum nişanlıyken hele bie gitsin de temizlik yapsın kahrolurum!!

Sizi gündelikçi bellemişler sanırım,on sekiz senelik evliyim,bir gün bile böyle bir teklifte bulunmadılar,temizlik yapamadığında bana gelen ablanın telefonunu rica eder çağırır.Kız rvladı yetiştiriyorum nişanlıyken hele bie gitsin de temizlik yapsın kahrolurum!!
Bende işte sırf eşimi kıramadığımdan zaten bidaha da öyle birşey olmadı. Olacağını da sanmıyorum.

Bende işte sırf eşimi kıramadığımdan zaten bidaha da öyle birşey olmadı. Olacağını da sanmıyorum.
Çok iyi niyetlisiniz ,muhtemrlen benden küçüksün,sakın kendini yorup, ezdirme..Eşler çok biliyorsa kendileri temizlesinler annelerinin evini.Bakın o an hastadır,yardıma muhtaçtır,eş ile birlikte işin ucundan tutulur o ayrı ama evi temizletmek çok ayıp!! Erkekler bazen düşüncesiz oluyor,yoksa benim nişanlım, karım neden benim annemin evini temizlesin ki diye durup bir düşünür!!

Çok iyi niyetlisiniz ,muhtemrlen benden küçüksün,sakın kendini yorup, ezdirme..Eşler çok biliyorsa kendileri temizlesinler annelerinin evini.Bakın o an hastadır,yardıma muhtaçtır,eş ile birlikte işin ucundan tutulur o ayrı ama evi temizletmek çok ayıp!! Erkekler bazen düşüncesiz oluyor,yoksa benim nişanlım, karım neden benim annemin evini temizlesin ki diye durup bir düşünür!!
28 yaşındayım. Çok iyi niyeylisiniz mesajınıza karşılık olarak da Bu yaşıma kadar kimseyi kırmadan üzmeden davrandım davranmaya çalıştım. Aynı şekilde burdaki insanlara bile her Ne kadar konu benim olmasa bile fikrimi yazdığımda dahi kırıcı olmamaya çalıştım burda olan çoğu insan evet fikrini beyan ediyor ama çoğuda empati kurmadan yorum yapıyor ve kırıcı oluyorlar.
Az önce yazdığım bir konuda dahi öyle oldular ama sağolsunlar. Kimse hiç birşey kendi başına gelmeden bilemez anlayamaz. Sizede teşekkür ederim yazdıklarınız için
Sanmıyorum bidaha temizlik gibi birşeyin olacağını ama dediklerinizi dikkate alıcam 🌸

O şehirde yalnız mısınız? Gidin annenize kalın birkaç gün. Çoğu üyenin yazdığı gibi elinizi hicbirseye sürmeyin. Yemek yeyip eve gidin ve odanızdan çıkmayın. Anlar heralde

E bunun sinyalleri verilmstr size evlilik öncesi .Eşinizle konussanz o usturuplu bir konuşma yapsa anlayacağı dilden .Hadi şimdi gitti sonra geldiğinde yine mi yorgan serecek evinize.Halbuki ne kadr iyi niyetlisnz hep zaten iyi niyetimizden bunlar başımıza geliyor .Kötü niyetli olsanız on gün kalsn demezsnz inanın kaynanam evimde üç günden bir haftadan fazla kalamaz dyr çoğu insan.
Öyle diyenler mutlu oluyor genelde.

halbuki öyle düşünse farklı olur benimde bakış açım.İlk kez gelip 40 gün yerine 10 gün kalsa bıktırmaz bir daha gelmesinden rahatsızlık duyulmaz.Böyle olunca tiksinti oluşuyor ister istemez.Bir de düşünülmemek anlaşımamak yoksayılmak önemsenmemek hissi oluşuyor insanda.Zavallı ben diyorum kendi kendime.
siz bi kendinizi önemseyin değer verin bırakın kalksın suyunu alsın hiç olmadı eşinize ben çok yorgunum annene bi çay koy su ver deyin kv zaten oğlu yorulmasın diye kalkar kendi yapar en olmadı bi delilik çözer işi gerçi şimdiye delirmeniz gerekti ama

Öyle diyenler mutlu oluyor genelde.
Ben de diyemedim arkadsm bitti evliliğim tabi onun dsinda bı milyon sorun vardi ama ders çıkarmak lazm işte.Bence problem çıkmasından korkma konuş eşinle tabi nasl bir insan bilmyrm güzelce konuş bence aklı selim biriyse anlar halindan

Bence ona rahat vermeyin. İş buyurun sürekli bakın saygısızca gözükebilir ama sizin alanınızda kendi rahatınızdan ödün vererek onun ekmeğine bal sürüyorsunuz istemsizce. Rahatsız olsun sizin rahatlığınızdan mesela işten geldiniz bugün yemek falan yapacak halim yok herkes başının çaresine baksın de gir yat uyu biraz arsız gibi davran eşin bir şey derse 40 gündür burada yapsın yiyin ne olmuş de o yokmuş gibi davran.
işten dönmeden önce ara mesela anne bugün yemekler senden yabancı değilsin artık yap bişeyler de gül.
anne dün yorgunluktan yapamadım evi şöyle bi süpürsene çok tozlandı astım olursunuz valla de :D
bak gör nasıl kaçıyor.

Söylememek mümkün mü taş olsan çatlarsın yine dayanamazsın.Defalarca tartıstık sürekli surat asıyorum.Yani isteyerek değil ama çok mutsuzum herşeye yansıyor.Evlilik hayatımız zaten ciddi bir yara almış oldu.Daha birbirimize alışamadan başımıza çöktü resmen.Çok zoruma gidiyor bu düşüncesizlik ,önemsenmemek .
P0

Buradaki yorumları okuyunca hemcinslerimden tiksiniyorum resmen.Kendi anneniz gelip kalsa da artık gitsin yeter diyecekmisiniz acaba?Kendi anneniz 'canım annemken' neden eşinizin annelerine böyle düşünceler besliyorsunuz anlamış değilim.Kayınvalide düşmanlığı neden anlamıyorum.Birgün sizler de kayınvalide olacaksınız,size yapılmasını,böyle düşünülmesini istermisiniz?

H Halimee90 kayınvaliden yazıyor bak :D

En mantıklısı annenlere gitmen, orda kal bir sure. Yada tatil ayarlayın tatile gidicez, senide evine bırakalım diyin

Rahat ettirirseniz postu iyice serer tabii. Eşinize iş yaptırın özellikle. Böyle kvler ogluslarinin iş yapmasına dayanamaz. Özellikle sevmediği tarzda yemekler yapın. İste diyet yemekleri tarzında vs olabilir ya da nelerden hoşlanmıyorsa. Ayağına hizmet götürmeyin. millet yine kondo onnonoz olso boylo dosonmosdonoz, diye bikbiklanmaya başlamış. Kaçımızın annesi iş yapmadan tüm gün oturup laf dinler huzur bozar ki? Yük olmaz, işleri yemeği halleder zaten uzun süre de kalmazlar. (İstisnalar hariç) velev ki çok kaldı ben annemi de o kadar süre istemem alinmaca gücenmece yok. Böyle konular içimi şişiriyor ya. Kendi evin düzeninden güzeli var mı niye başkasının evine yamanmaya çalışırsın? Sağlık vs durumları ayrı tutarım tabii.

Şaka mısınz benim annem de bende kırk gün kalsa bı ne oluyr ya diye düşünürüm ki annem canım çok kıymetli.Esas sasilck şey bir insan evladının evide olsa bir yerde nasl kırk gün kalr nasl rahat edebilir ama pardon bencil ve düşüncesiz olunca gayet rahat ediyorlar
Elbette 40 gün uzun bir süre ve konu kayınvalidenin yaptıkları(konuşmaları dinleme vs.) kabul edilebilir değil,üstelik çalışan bir kadından hizmet beklemek de ama bu sitede genel olarak kv lere karşı bir düşmanlık söz konusu,diğer konularda da gördüm ama yazmıyordum şimdi bu konuya yazdım düşüncelerimi.Unutmayın ki onlar da sizin gibi birer anne,istisnaları hariç tutarak söylüyorum kimse oğlunun ve ailesinin mutsuz,huzursuz olmasını istemez.Sadece empati yapın,onların düşman olduğunu düşünmeyin diyorum.Herkesin fikrine saygı duyuyorum ve ben de kendi fikrimi söyledim.

Back