Kayinvalide yüzünden herseyden sogudum

Benim kvde de hergün görmek ister eşimi,torunlarına da düşkün. Eşim de bu durumu çoğu zaman bizim lehimize kullanır,atıyorum iki saat çocukları kvye bırakır dışarı çıkarız,yarım saatliğine annesine verir başbaşa kahve içeriz. Dolayısıyla mevcut durumu hep bize nefes aldırmak için kullanır,kvde de oğluna ve torunlarına kıyamadığı için bize faydası dokunur genelde. O yüzden rahatım,siz niye bu kadar gıcık oluyorsunuz detaylı düşünün bence.
Cocuk yetistirme konusunda hemfikir degiliz evet ben onun yetistirdigi cocukla evliyim.
O bebegimi hirpalayarak seviyor. Bagira bagira konusuyor sunu yap diye zorluyoe bebegimi. Nolcak ki. Sunu ver yesin nolur ki. Benim kucagimda kucaga alisir derdi kendisi alinca sorun yok!

Hep eskide yasamamizi istiyor
Onun hoslandigi seylerden hoslanalim istiyor
Onunla gezelim onunla konuşalım hatta sadece o konussun
Konustugu ya dedikodu ya eskiler
Bunaliyorum

Güzelce konuş. Seni istemiyor değilim ama nolur bana da boşluk bırak de. Biraz küser sonra mecbur alışır anne oğul. Benimki yılda iki kez geliyor o bile beni öldürüyor seni düşünemiyorum.

Siz zaten haftada bir görüşüyormuşsunuz. Demek ki sizi yönetme durumu yok, kendi insiyatifinizi kullanıp mesafe koyabilmişsiniz. Oğlunun her gün oraya uğraması, oğlunu araması vs sizi ilgilendirmez. Evladı ile kendi arasındaki problem. Gitmek isterse gider, istemezse ve sizinle kalmak isterse kalır, annesine gelemeyeceğini söyler.

Ben kayınvalidem ile aynı apartmandayım ve hiç eşimin annesine gitme ve konuşma sıklığına müdahale etmedim. Bana ne ki. Ben ancak beni ilgilendiren benimle ilgili kısımlarda söz hakkı olabilirim. Bana her gün gel derse ona cevap veririm. En nihayetinde eşim olacak zatın kendi iradesi, kişiliği var. Çekirdek ailenin vaktinden çalıyor ise ve rahatsız olursam "bizi ihmal ediyorsun" derim derdimi bu şekilde anlatırım. Kayınvalide sözlü olarak bile dahil olmaz mevzuya.

Derdinizin ne olduğunu anlamadım ben. Eşinizin bir saat kaldığını söylemişsiniz. O bir saat mi rahatsız ediyor sizi?

Ya ben anlıyorum konu sahibini muhtemelen kv sinin geçmişle ilgili konuştuğu dediği şeyler anarak mutlu olduğu şeyler değil ...
Benim kv de böyle .. Sürekli evlenince ne cekmis ,yok o beni kv kp o neler yapmış ,çocuğu ne zorluklarla büyütmüş ,yok ne fedakar anneymis,simdikiler anne miymiş ( bana ima ediyor) ondan sonra yapmacık bir sınırı krisimsi aglamayla ana bulunmaz "kari" her zaman bulunur diye kendini parcalarcasina aglamalar filan .Ama buna sebep olacak bir durum yok ortalıkta ...Bunaltıcı gerçekten bilmiyorum ben kendini acindirmaya cakisan insanları oldum olası sevemiyorum kim olursa olsun .Yoksa oğlu tabiki qrasin sorsun gelsin gitsin ama aile olmasına izin vermeyeceklerse evlendirmesinler gerçekten .Benim de oğlum var ama sürekli sanki gelin değilde rakip gibi algılamak nedir bilmiyorum .
Birde kusura bakmasın kimse ama eşlerin tek başına boş boş oturma lüksü dahi olamaz mı yani ...yada tatile kadar peşlerine takılmak nedir ?

ben konu sahibini çok iyi anlıyorum. kendine özel alanı kalsın istiyor. ama bence kayınvalidenin hergün bir bahane yaratıp size gelmesindense veya eşinin seni de sürüklemesindense şimdiki durum daha iyi.

belki zamanla hergün değil de iki günde bir gitmesini sağlayabilirsin. yani sizi ihmal etmediği sürece çok dert etmeyin. eşime hep söylerim, o senin anan, elbette çekeceksin ama benim anam değil, çekmek zorunda değilim. çok muhabbet tez ayrılık getirir, ikimiz de birbirimize, birbirimizin ana babasıyla sık sık görüşmesi için baskı yapmayalım diye.

Es eve 9 10da geliyorsa bir saat bile cok her gun(boyle calisanlar var örnek benim es, ki her sabah kahvaltisini bile orda yapiyormusss). Ki gerek yoksa bir aile kuruldu sonucta illa her gun gormesin oğlunu. Gerektigi zaman goruyordur zaten.
Benim kayinvalide de esi olunce illa ki bizimle yasayacakmis vsvs.
Bazi kaynanalar var ya ölsunler baska bir sey demiyorum .

Yine ben yine ayni konu aslinda
Kayinvalidem aliskanlik halind getirdi kocam günde illaki 1 kez yanina ugramasi lazim. Birseyi bahane ediyor cagiriyor ugramadigi zaman.
Bugün ögleden sonra aradi gel tatlidan vereyim diye bizede misafir geldi biliyor firsat olmadi az önce israrla tekrar ariyor gel niye gelmiyosun bebek uyudumu.
Kadin bizim hayatimizda tek birgün olmadigi zaman duramiyor.
Esim ailesine düskün.
Ben artik Kayinvalideyi görmedigim günü kar saymaya basladim kaciyorum resmen.
Istemiyorum ya sogudum bunaldim.
35yasina geldi esim bense 31olmak üzereyim birak bizi nolur kendi halimize birak. Ben haftada bir ugruyorum bana göre cok bile ama ayip olmasin diye gidiyorum.
Icim almiyo herseyi o biliyo herseyi o yönetmek istiyor.
Napcam ben kizlar?
İnanin hayattan sogudum canim hicbirsey istemiyor.
Aynısı başınıza gelir sizin de, siz zaten hiç kv olmayacaksınız.

Es eve 9 10da geliyorsa bir saat bile cok her gun(boyle calisanlar var örnek benim es, ki her sabah kahvaltisini bile orda yapiyormusss). Ki gerek yoksa bir aile kuruldu sonucta illa her gun gormesin oğlunu. Gerektigi zaman goruyordur zaten.
Benim kayinvalide de esi olunce illa ki bizimle yasayacakmis vsvs.
Bazi kaynanalar var ya ölsunler baska bir sey demiyorum .
Sizin demenizle olmaz zaten o ölme işleri, bu kadar kötü düşünmek kalbinize zarar.

Yine ben yine ayni konu aslinda
Kayinvalidem aliskanlik halind getirdi kocam günde illaki 1 kez yanina ugramasi lazim. Birseyi bahane ediyor cagiriyor ugramadigi zaman.
Bugün ögleden sonra aradi gel tatlidan vereyim diye bizede misafir geldi biliyor firsat olmadi az önce israrla tekrar ariyor gel niye gelmiyosun bebek uyudumu.
Kadin bizim hayatimizda tek birgün olmadigi zaman duramiyor.
Esim ailesine düskün.
Ben artik Kayinvalideyi görmedigim günü kar saymaya basladim kaciyorum resmen.
Istemiyorum ya sogudum bunaldim.
35yasina geldi esim bense 31olmak üzereyim birak bizi nolur kendi halimize birak. Ben haftada bir ugruyorum bana göre cok bile ama ayip olmasin diye gidiyorum.
Icim almiyo herseyi o biliyo herseyi o yönetmek istiyor.
Napcam ben kizlar?
İnanin hayattan sogudum canim hicbirsey istemiyor.
çok haklısınız bende stres oluyorum bu hafta gıtmedik diyelim haftaya kesin beklerler diye. iki haftada bir görüşüyoruz bizde.Onlara kalsa sürekli yemeğe çağırıyolardı ben gitmedim iki haftada bire düşürdük görüşmeyi :)

Gençmiş daha can sıkıntısından yapıyordur ,koruyucu aile olsun bi çocuk alsın yanına meşgale yaratın
Genc tabii
Genc olmasina ragmen alisverisine bile gitmez carsi pazar gezmez. Hep bizden bekler.
Kayinbabam onlari hep yalniz birakmis kendini cocuklarina adamis 15sene ôncede vefat etmis. Ogluna yani esime kocasi gibi davraniyor bazen bazen 10yasindq cocuk gibi...

ben konu sahibini çok iyi anlıyorum. kendine özel alanı kalsın istiyor. ama bence kayınvalidenin hergün bir bahane yaratıp size gelmesindense veya eşinin seni de sürüklemesindense şimdiki durum daha iyi.

belki zamanla hergün değil de iki günde bir gitmesini sağlayabilirsin. yani sizi ihmal etmediği sürece çok dert etmeyin. eşime hep söylerim, o senin anan, elbette çekeceksin ama benim anam değil, çekmek zorunda değilim. çok muhabbet tez ayrılık getirir, ikimiz de birbirimize, birbirimizin ana babasıyla sık sık görüşmesi için baskı yapmayalım diye.
Bu duruma gelene kadar 4senem gitti ilk zamanlaf benide hergün bekliyordu.
Sonuc ben yapim geregi yapamadim hirgür oldu esimle coook tartismalarimiz oldu.
Artik Kayinvalide benim gelmemi akisina birakti saldi gibi.
Ama esime dahada baski yapiyor gibi.

Ya ben anlıyorum konu sahibini muhtemelen kv sinin geçmişle ilgili konuştuğu dediği şeyler anarak mutlu olduğu şeyler değil ...
Benim kv de böyle .. Sürekli evlenince ne cekmis ,yok o beni kv kp o neler yapmış ,çocuğu ne zorluklarla büyütmüş ,yok ne fedakar anneymis,simdikiler anne miymiş ( bana ima ediyor) ondan sonra yapmacık bir sınırı krisimsi aglamayla ana bulunmaz "kari" her zaman bulunur diye kendini parcalarcasina aglamalar filan .Ama buna sebep olacak bir durum yok ortalıkta ...Bunaltıcı gerçekten bilmiyorum ben kendini acindirmaya cakisan insanları oldum olası sevemiyorum kim olursa olsun .Yoksa oğlu tabiki qrasin sorsun gelsin gitsin ama aile olmasına izin vermeyeceklerse evlendirmesinler gerçekten .Benim de oğlum var ama sürekli sanki gelin değilde rakip gibi algılamak nedir bilmiyorum .
Birde kusura bakmasın kimse ama eşlerin tek başına boş boş oturma lüksü dahi olamaz mı yani ...yada tatile kadar peşlerine takılmak nedir ?
Aynen öyle!
Hep kendini ôvmeler acindirmalar!
Eskiden hersey daha iyiydi eski samimiyet eski muhabbetler olsa.....inanin biktim.
Suan biraraya gelince asgari seyleri konusuyorum. Eskileri konustugu zaman ki he rzaman yapiyor tepki bile vermiyorum.
Anlasin artik.
Dedikodu yaptigi zaman tepki vermiyorum.
Esimde daha cok benim gibi yapmaya basladi.
Bakalim zaman neler gôsterecek

Siz zaten haftada bir görüşüyormuşsunuz. Demek ki sizi yönetme durumu yok, kendi insiyatifinizi kullanıp mesafe koyabilmişsiniz. Oğlunun her gün oraya uğraması, oğlunu araması vs sizi ilgilendirmez. Evladı ile kendi arasındaki problem. Gitmek isterse gider, istemezse ve sizinle kalmak isterse kalır, annesine gelemeyeceğini söyler.

Ben kayınvalidem ile aynı apartmandayım ve hiç eşimin annesine gitme ve konuşma sıklığına müdahale etmedim. Bana ne ki. Ben ancak beni ilgilendiren benimle ilgili kısımlarda söz hakkı olabilirim. Bana her gün gel derse ona cevap veririm. En nihayetinde eşim olacak zatın kendi iradesi, kişiliği var. Çekirdek ailenin vaktinden çalıyor ise ve rahatsız olursam "bizi ihmal ediyorsun" derim derdimi bu şekilde anlatırım. Kayınvalide sözlü olarak bile dahil olmaz mevzuya.

Derdinizin ne olduğunu anlamadım ben. Eşinizin bir saat kaldığını söylemişsiniz. O bir saat mi rahatsız ediyor sizi?
Mesafeyi koydum zamanla evet. Ama benden kötüsü yok suan.
Takmiyorum ama artik ben bebegimle ilgileniyorum.
Esimin günde bir saat gitmesi degil. Genelde aklinin onda olmasi. Kayinvalide kendini sürekli acindiriyor. Hep bir caba icinde bunun icin.
Hep bir gelin gidin gidelim yiyelim yapalim edelim. Herseye o hakim olmak istiyor anlatabiliyormuyum??
Esim oglu evet ama esim 15 yasinda degil! Ailesi var sorumluluklari var. Canimiz sıkılana kadar oturalim biraksin. Birgünde aa annemin sesi cikmadi napiyor acaba diyebilelim.

X