Kayinvalide yüzünden herseyden sogudum

Gelincik88

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
362
260
36
Yine ben yine ayni konu aslinda
Kayinvalidem aliskanlik halind getirdi kocam günde illaki 1 kez yanina ugramasi lazim. Birseyi bahane ediyor cagiriyor ugramadigi zaman.
Bugün ögleden sonra aradi gel tatlidan vereyim diye bizede misafir geldi biliyor firsat olmadi az önce israrla tekrar ariyor gel niye gelmiyosun bebek uyudumu.
Kadin bizim hayatimizda tek birgün olmadigi zaman duramiyor.
Esim ailesine düskün.
Ben artik Kayinvalideyi görmedigim günü kar saymaya basladim kaciyorum resmen.
Istemiyorum ya sogudum bunaldim.
35yasina geldi esim bense 31olmak üzereyim birak bizi nolur kendi halimize birak. Ben haftada bir ugruyorum bana göre cok bile ama ayip olmasin diye gidiyorum.
Icim almiyo herseyi o biliyo herseyi o yönetmek istiyor.
Napcam ben kizlar?
İnanin hayattan sogudum canim hicbirsey istemiyor.

Esinle konustunmu
Gecmiste cok konustuk.
Ben calisirken ugruyordu esim benden erken geldigi icin annesine ve bana hep annesinin yalniz oldugu icin onunla ilgilenmek zorunda oldugunu söylüyordu.
Bende tamam dogru ma hayatimiza müdahale kabul edemeyecegimi söyledim hep. Esim benim kendi aklim var kimseye müdahale ettirmem diyor hep.
Bebegimiz oldu ben evdeyim ve artık daha cok batmaya basladi bana!

Uğrayıp kaç saat oturuyor ki, anlattığıniz tek sorun buysa bana çok birşey gelmedi..
Benim annem babam da arar her gün, annemle gündüz ayrı, babam akşam ayrı gelin diye çağırırlar..
Torunlarını ozluyorlar, tek sorun bu mu, artniyet yoksa bu kötü birşey değil ki...

Misafir varken çağırması doğru değil ama onun haricinde yakın oturuyorsanız annesine hergün uğramasının size ne gibi bir zararı var?
Uğrayıp kaç saat oturuyor ki, anlattığıniz tek sorun buysa bana çok birşey gelmedi..
Benim annem babam da arar her gün, annemle gündüz ayrı, babam akşam ayrı gelin diye çağırırlar..
Torunlarını ozluyorlar, tek sorun bu mu, artniyet yoksa bu kötü birşey değil ki...
Aslinda ugrayinca 1 saati gecmey dogruyu söylemek gerekirse ama hep bir plan yapmistir kayinvalide alisverise gidin sunu bunu alin suraya buraya gidelim gelin yemek yiyelim
Kötü niyet olmayabilir kabul ediyorum ama neden bizi kendi halimize birakmiyor??
Bence sen insan gün olur ugrar gün olur gidemez bunlar yazili kural gibi illa ugramasi gerekiyor.
Bence benim kayınvalide oglu onu unutacak diye korkuyor. Bebek olduktan sonra cok daha fazla düstü esimin üstûne.

Aslinda ugrayinca 1 saati gecmey dogruyu söylemek gerekirse ama hep bir plan yapmistir kayinvalide alisverise gidin sunu bunu alin suraya buraya gidelim gelin yemek yiyelim
Kötü niyet olmayabilir kabul ediyorum ama neden bizi kendi halimize birakmiyor??
Bence sen insan gün olur ugrar gün olur gidemez bunlar yazili kural gibi illa ugramasi gerekiyor.
Bence benim kayınvalide oglu onu unutacak diye korkuyor. Bebek olduktan sonra cok daha fazla düstü esimin üstûne.
Düşebilir evladı sonuçta, kayınpederiniz yok anladığım kadarıyla yanlız yaşıyorsa eşinizin hergün gitmesi, kayınvalidenizin de beklemesi normal geldi bana.

Çünkü siz haftada bir gidiyormuşsunuz zaten, istediği kadar şunu yapın bunu yapın desin, arada bir dediğini yapar gönlünü alırsınız sonra kendi bildiğinizi yaparsınız.

Bu kadarını annelere çok görmemek lazım. Evlatlar annelerini unutmasınlar zaten.

Düşebilir evladı sonuçta, kayınpederiniz yok anladığım kadarıyla yanlız yaşıyorsa eşinizin hergün gitmesi, kayınvalidenizin de beklemesi normal geldi bana.

Çünkü siz haftada bir gidiyormuşsunuz zaten, istediği kadar şunu yapın bunu yapın desin, arada bir dediğini yapar gönlünü alırsınız sonra kendi bildiğinizi yaparsınız.

Bu kadarını annelere çok görmemek lazım. Evlatlar annelerini unutmasınlar zaten.
Peki herseyi bizle yapmak istemesi normal mi?

Oglu onu unutacak diye korkmuyordur, kötülüğü de yokmus kadının..
Annesi yahu, o da onun çocuğu..
Özlüyordur..
Bence yanlış düşünüyorsunuz, oğlu evli çocuklu diye günde bir saat bile çok mu annelere..
Fitne fesat olsa, dedikodu yapsa anlarim da..
3 yaşında oğlum var, 30 da olsa görmek isterim, 50 de olsa..
Bence dert yaratmayin 😊

Peki herseyi bizle yapmak istemesi normal mi?
Herşeyi beraber yapmak zorunda değilsiniz, ama eşiniz annesinin alışveriş yapmasına başka bir ihtiyacına yardımcı olabilir, arabayla götürmek gibi vs

Beraber birşeyler yapmayi da arada bir yaparsınız, illa zorlamıyordur beraber yapalım diye herhalde.

Herşeyi beraber yapmak zorunda değilsiniz, ama eşiniz annesinin alışveriş yapmasına başka bir ihtiyacına yardımcı olabilir, arabayla götürmek gibi vs

Beraber birşeyler yapmayi da arada bir yaparsınız, illa zorlamıyordur beraber yapalım diye herhalde.
Emrivaki yapiyor
Alisveris getir götür sorun degil bende yapiyorum yaparim seve seve.
Ama hep icli disli olalim istiyor.
Herseye hakim olmak istiyor.
Hep gecmis konusulsun istiyor.
Bebegim hep onda olsun istiyor.
Hep o hep onun gecmisi bazen kendi gencliginde olanlari bile esimle yasamis gibi yansitiyor esim yok artik anne diyor.
Kendisi carsiya pazara cikmaz herseyini biz yapariz zaten....

Oglu onu unutacak diye korkmuyordur, kötülüğü de yokmus kadının..
Annesi yahu, o da onun çocuğu..
Özlüyordur..
Bence yanlış düşünüyorsunuz, oğlu evli çocuklu diye günde bir saat bile çok mu annelere..
Fitne fesat olsa, dedikodu yapsa anlarim da..
3 yaşında oğlum var, 30 da olsa görmek isterim, 50 de olsa..
Bence dert yaratmayin 😊
Benim annemde anne oda geni özlüyordur degilmi o hergün gel demiyor ama

Emrivaki yapiyor
Hep o hep onun gecmisi bazen kendi gencliginde olanlari bile esimle yasamis gibi yansitiyor esim yok artik anne diyor.
Haftada bir gidiyorum diye yazmıştınız bence çok aşırı içli dışlı olmalık bir durum yok açıkçası.

Annemlerle aynı yerde oturuyorum 1 gün gitmesek ikinci gün çocukları özledim gelin diye arıyor, bende bazen gitmek istemesemde aradığı için götürüyorum.

Büyükler hep eskileri ve aynı şeyleri konuşur zaten kayınvalidenize has şeyler değil :)

Elbette canınızı sıkan şeyler olabilir ama kendinizi daha fazla doldurmayın diye yazıyorum bunları. Art niyetli bir insan yoksa karşınızda bir şekilde idare edilmeli, eşinizin annesi nihayetinde.

Emrivaki yapiyor
Kusura bakmayın ama ben sizi iyi niyetli görmedim .
Kendisi Pazar’a çıkamıyordur ,tasıyamıyordur ne var ki ,Tabiki çocuğu yardım etsin .
Yakın otururken yolunun üzeri uğrasın ,
Geçmişi konuşurken mutlu oluyordur ,mutlu olduğu anları tekrar yaşıyordur ,bunu bile çok görmüşsünüz .
Yarın öbür gün sizin de çocuğunuz büyüyecek bunu unutmayın .

Kayinvalidem aliskanlik halind getirdi kocam günde illaki 1 kez yanina ugramasi lazim. Birseyi bahane ediyor cagiriyor ugramadigi zaman.
Bugün ögleden sonra aradi gel tatlidan vereyim diye bizede misafir geldi biliyor firsat olmadi az önce israrla tekrar ariyor gel niye gelmiyosun bebek uyudumu.
Esim ailesine düskün.
35yasina geldi esim bense 31olmak üzereyim birak bizi nolur kendi halimize birak. Ben haftada bir ugruyorum bana göre cok bile ama ayip olmasin diye gidiyorum.
Napcam ben kizlar?
Kayınvalideniz anne gibi anneyse, çocuğunu her daim arar sorar koruyup kollarsa, zor zamanlarında yanında olup derdini dinleyip elinden geldiğince yardımcı oluyorsa ve tabi size de bir zararı yoksa görüşebilir uygun olduğu sürece bence. Ama yok kayınvalideniz sadece işi düştüğünde arıyorsa, çocuğuna kıymet vermiyorsa ben bu tür annelere karşı evlatların mesafeli olması taraftarıyım. Bazı insanlar vardır; annesi annelik yapmamış, hiçbir şekilde zor gününde destek olmamış, sadece işi düştüğünde aramış kısaca işini yaptırmak için kullanmış ama evlatları da sanki çok emeği varmış gibi değer verir. Gıcık oluyorum böyle tiplere; kör ve mal oluyorlar anasının g.tünde geziyorlar, yok her gün arıyorlar, işleri düştü mü yapıyorlar. Adamlık vasfını yakıştıramıyorum böylelerine ya adam gibi dik duruş sergileyemiyorlar.

Kusura bakmayın ama ben sizi iyi niyetli görmedim .
Kendisi Pazar’a çıkamıyordur ,tasıyamıyordur ne var ki ,Tabiki çocuğu yardım etsin .
Yakın otururken yolunun üzeri uğrasın ,
Geçmişi konuşurken mutlu oluyordur ,mutlu olduğu anları tekrar yaşıyordur ,bunu bile çok görmüşsünüz .
Yarın öbür gün sizin de çocuğunuz büyüyecek bunu unutmayın .
Anlatamiyorum ben yapiyoruz zaten herseyi bunlar sorun degil diyorum bunlari yine yapalim ama kendi halimize biraksin istiyorum.
O istedigi icin burda istemedigim bir mahallede istemedigim bir evde kiradayim..
Tatile onunla birlikte gitmek zorundaymisiz gibi davraniyor.
Kendi anne babasi 80 yasini asmis onlarla ilgilenmeli bence tatilde bizim pesimize takilmamali. Bizede cekirdek aile olabilme firsati tanimali

Esim ailesine düskün.
Napcam ben kizlar?
Senin yapabilecegin bişey yok eşin koyacak mesafeyi ama oda nato mermer nato kafa büyük ihtimalle

Benim kvde de hergün görmek ister eşimi,torunlarına da düşkün. Eşim de bu durumu çoğu zaman bizim lehimize kullanır,atıyorum iki saat çocukları kvye bırakır dışarı çıkarız,yarım saatliğine annesine verir başbaşa kahve içeriz. Dolayısıyla mevcut durumu hep bize nefes aldırmak için kullanır,kvde de oğluna ve torunlarına kıyamadığı için bize faydası dokunur genelde. O yüzden rahatım,siz niye bu kadar gıcık oluyorsunuz detaylı düşünün bence.

X