• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve vicdanım

Resmi nikah olmadan imam nikahi suc bunuda biliyorsunuzdur umarim. Baskada diyecek birseyim yok.

Iki sevgili ayni evde yasiyorlarda modern hayat oluyor ve suc sayilmiyor ama dinimize göre imam nikahi yaptiriliyor ama bir yaklasimda bulunmuyorlar ve buda sucmu sayiliyor..

Yurtdisinda yasadigim icin bu sucdan haberim yok dogrusu.. Basiniza gelse böyle gülermiydiniz bilemiyorum.. Rabbim kimseye yasatmasin zor bir durumdur eminim..

yok cnm kayınvalıdem baska ılde oturuyor 1 yıl eve ıstemedım onu ...sonra acıdım gelsın dedım 1 ay kaldı yanımda burnumdan getırdı bırseyler dıyecektım annem yapma kızım evıne gelen kadına kotu konusma dedı sustum .babasıyla ayrı sehırlerde yasıyorduk gorevı nedenıyle o yuzden gelemıyordu işi cok yogundu yasamayan bılemez oglum ıcın kotuydu benım ıcın ıse cok guzel 2 yıldı ama o agır bastı ıste anlatacak gıbı degıldı durumu durdugu yerde cocuk babasının adını soyluyordu arka arkaya .... baba .... baba aklına bırsey olacak dıye korktum

Benim de k.valdem istemeye geldi ama bahaneler bulup nikahıma gelmemişti, benim annem de aman kızım sen kötü olma iyi ol vs vs ikna etti, ona karşı hep iyi oldum.
Yarandın mı diye sor? Hayır ..Bu tür insanlara iyi olmakla yaranamıyorsun, şu anda k.valdem evime gelmiyor, ben istemiyorum eşime söyledim oda onlara iletti sanırım ,kavga gürültü de yok,bir tür sessiz savaştı..
Eşim istediğinde annesine gidiyor zaten oda şehir dışında, asla ailenden kop demem diyemem o kadarı vicdansızlık olur. Ama bize gelmelerine de müsade etmiyorum ..
Aklın yolu bir aytug2006 kardeşim..
Çocuk için de profesyonel yardım almayı denedin mi? Zaten babası ile görüşmesin demiyoruz k.valde ne olacak?
Peki senin durumun ne olacak adamı boşamışsın tüm haklarından feragat etmişsin..
Şimdi çocuk babasına yine alışıyor, ömrün geçiyor.. bu böyle olmaz senin için diyoruz. :50:

Son düzenleme:
Iki sevgili ayni evde yasiyorlarda modern hayat oluyor ve suc sayilmiyor ama dinimize göre imam nikahi yaptiriliyor ama bir yaklasimda bulunmuyorlar ve buda sucmu sayiliyor..

Yurtdisinda yasadigim icin bu sucdan haberim yok dogrusu.. Basiniza gelse böyle gülermiydiniz bilemiyorum.. Rabbim kimseye yasatmasin zor bir durumdur eminim..

ınsanlar hep kendı ıslerıne geldıgı gıbı yorumlar herseyı yıne rabbım basına vermesın kımsenın ama basa gelınce ben soyle yaparım ben boyle yaparım ahkamları hep soylenende kalıyor.lütfen ama lutfen BUYUK KONUSMAYINIZ ben konustum hemde cok ve hepsı basıma geldı egıtım durumunuz gelır duzeyınız yasantınız ıyı veya kotu olsa da bazen oyle bırseyle karsılasıyor kı ınsan dua etmekten baska carenız kalmıyor.cıkıs yolu bulana kadar cırpınmak zorunda kalıyorsunuz

dıyorum ya cnmcım vıcdanımla cok catıstım ben dedım ogludur gelsın gorsun ayıırmayım onları herkes hata yapar ama yok bu kadın anlamıyor ne yapsam olmuyor artık vermeyecegım hatta benımle konusmuyorsun dedıgınde tum ıcımı bosaltacagım kotu ınsan desın artık ıyılıgımı goremedı cunku...

Gelsin görsün ayırmayayım diye bir şey yok ki! Öyle ya da böyle bu durumdasın, sorgulamak bize düşmez. Oğluyla ve torunuyla senin olmadığın bir ortamda görüşsün. Aynı evde değilsiniz değil mi?

eski esinizle zaten bir paylasiminiz yok ne olsa tatillerde oglunuzu alip o gitsin annesine. siz hic muhattap olmayin. kendinizi yiprattiginiza degmez. telefonlarina falanda bakmak zorunda degilsiniz. bunu acikca soyleyin biz birbirimizle anlasamiyoruz neden zorlayalim ki bir bagimizda yok artik beni aramayin lutfen deyin ve kapatin konuyu. birsey sormak isterse oglunu arasin.
birde siz konuda acikca yazmissiniz eski esimle 'arkadasca' kaliyorum diye. niye boyle ustunuze gelindi anlamadim. siz kendi vicdaninizdan baska kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz.

Hak edeni taş da olsa sırtında taşı, ama hak etmeyeni olsa da tüy de olsa alma yanına...
2x2=4 bu kadar basit aslında sorunun... :34:
Kayınvaliden iyi niyeti, susmayı cevap vermemeyi hak eden biri değil.
Siz sustukça sizi ezdiğini zannediyor.
Yetti artık demenin vakti gelmedi mi sence de?
Ne hakkıymış Allah aşkına? Üstüne iftira atan kadın için bunları düşünmeye bile değmez.

boşanmışınız niye hala nazını çekiyorsunuz.... kendinizi niye hala o aileye yarandırmaya çalışıyorsunuz açarım açmam benim bu saatten sonra neyim ki de geç....
bence hala o kadına yaranmaya çalışıp ailenizi de kendinize ezdiriyorsunuz...
bırakın ne hali varsa görsün kadın etmediğini bırakmıyor siz hala derdine düşmüşsünüz....

Benim de k.valdem istemeye geldi ama bahaneler bulup nikahıma gelmemişti, benim annem de aman kızım sen kötü olma iyi ol vs vs ikna etti, ona karşı hep iyi oldum.
Yarandın mı diye sor? Hayır ..Bu tür insanlara iyi olmakla yaranamıyorsun, şu anda k.valdem evime gelmiyor, ben istemiyorum eşime söyledim oda onlara iletti sanırım ,kavga gürültü de yok,bir tür sessiz savaştı..
Eşim istediğinde annesine gidiyor zaten oda şehir dışında, asla ailenden kop demem diyemem o kadarı vicdansızlık olur. Ama bize gelmelerine de müsade etmiyorum ..
Aklın yolu bir aytug2006 kardeşim..
Çocuk için de profesyonel yardım almayı denedin mi? Zaten babası ile görüşmesin demiyoruz k.valde ne olacak?
Peki senin durumun ne olacak adamı boşamışsın tüm haklarından feragat etmişsin..
Şimdi çocuk babasına yine alışıyor, ömrün geçiyor.. bu böyle olmaz senin için diyoruz. :50:
haklısın cnm yaza hersey yerıne oturacak Allah ın ıznıyle... tsk ederım yaklasımın ıcın kadın benım tlfnuma neden cvp vermıyor dıye aradıgında ben yumcam gozumu acıcam artık agızımı ..

haklısın cnm yaza hersey yerıne oturacak Allah ın ıznıyle... tsk ederım yaklasımın ıcın kadın benım tlfnuma neden cvp vermıyor dıye aradıgında ben yumcam gozumu acıcam artık agızımı ..

Aman diyeyim haklı iken haksız duruma düşme..
Tavrını koy ama bu şekilde " açtım ağzımı,yumdum gözümü.." şeklinde yapma bence..

hayat sizin hayatınızın sonuçta..
ex kayınvalidenizi çekmek zorunda deilsiniz,yaptıkları unutulacak şeyler deil elbet, bu yüzden artık kendinizi harap etmeyi bırakıp eski kocanıza annesini çekemediğinizi,onunla beraber yaşamak zorunda olmadığınızı söyleyin..

en kötü ihtimalle annesinden vazgeçmez ve sizi BOŞAR..

en zaten evli deilsiniz kaybedecek bi şeyiniz yok o halde..

Iki sevgilinin ayni evde yasamasinida onaylamiyorum resmi nikahsiz ayni evde oturmayida. Sadece imam nikahiyla oturmak dinimizcede caiz degil. Hem Allah katinda hemde toplum gozunde evli sayilmak gerekiyor. Benim ailemde din gorevlileri var onlarinda soyledigi budur. Imam nikahida olmali ama kadinin hakkini korumasi icin resmi nikahta sart.
Turkiyedede resmi nikah olmadan imam nikahida yasak hem nikah kiyan imama hemde nikah kiydiran cifte cezasi var.

Iki sevgilinin ayni evde yasamasinida onaylamiyorum resmi nikahsiz ayni evde oturmayida. Sadece imam nikahiyla oturmak dinimizcede caiz degil. Hem Allah katinda hemde toplum gozunde evli sayilmak gerekiyor. Benim ailemde din gorevlileri var onlarinda soyledigi budur. Imam nikahida olmali ama kadinin hakkini korumasi icin resmi nikahta sart.
Turkiyedede resmi nikah olmadan imam nikahida yasak hem nikah kiyan imama hemde nikah kiydiran cifte cezasi var.

benim hakkı mı eskı esım her durumda korudugu ıcın sıkıntı yok tskler

Bir kere aklina sok! O, senin kayinvaliden degil. Sen de onun gelini degilsin. Kayinvalidenin seni geliniyle kiyaslamasina neden izin veriyorsun? Sen , ogluyla sadece ev arkadasisin! Oglun etkilenmesin diye beraber yasiyor olabilirsin, bu hic kimsenin senin ustunde hak iddia etmesini gerektirmez. Ev arkadasinin annesiyle konus, senin ne yaptigina karismasin.

canım bütün yorumları okudum konuna cevap vermeden önce şunu yazmak istiyorum... ne yazık ki kadınlar birbirlerini çok kolay yargılayıp mahkum ediyorlar,,,, kimse senin ne yaşadığını ve neden böyle bir hayatı seçtiğini bilemez... hiçbirimiz yanında değildik ve saygı duymaktan başka yapacak bişeyimiz yok... Hayat ve seçim senin o yüzden bence bu tarz yorumlara cevap bile yazma kendini ispatlamak ve anlatmak zorunda dğeilsin kimseye... keşke birbirimize, bize benzemeyene ve farklı olanlara yaşam hakkı tanıyabilsek...

Konuna gelince çoğu arkadaş yazmış,,, o artık senin kayınvaliden değil... evinde istememk telefonlarına cevap vermemek en doğal hakkın ama anladığım kadarı ile vicdanlı biri olduğun için onu kırıp üzmek istemiyorsun ve katlanıyorsun... Yalnız sana bu kadar zarar veriyorsa kimseyi kırma ama uzak dur... Torununu tabi ki görecek,, bir arkadaş önermiş çok mantıklı babası okul tatilllerinde götürsün oğlunu beraber zaman geçirsinler... ya da sen evde olmayacağın zamanlar gelip sevsin.... bana en mantıklı çözüm bu geliyor...

zaten siz ayrılmışsınız o sizin ev arkadaşınızın annesi sana karışamaz.birde merak ettim eski kocanızla aynı evde nasıl yaşıyorsunuz 1 yaşıma daha girdim .boşandıysan bence evini ayırmalısın.çocuğunuz sizi evlimi sanıyor?aynı yataktamı yatıyorsunuz?(çocuğun psikolojisi bozulmasın diye).eski kocan eve kız arkadaşını getiriyormu?ana benim kafam karıştı.:53::53:

Bir kere aklina sok! O, senin kayinvaliden degil. Sen de onun gelini degilsin. Kayinvalidenin seni geliniyle kiyaslamasina neden izin veriyorsun? Sen , ogluyla sadece ev arkadasisin! Oglun etkilenmesin diye beraber yasiyor olabilirsin, bu hic kimsenin senin ustunde hak iddia etmesini gerektirmez. Ev arkadasinin annesiyle konus, senin ne yaptigina karismasin.

cok tatlısın ya :) tamam konusacagım:)

zaten siz ayrılmışsınız o sizin ev arkadaşınızın annesi sana karışamaz.birde merak ettim eski kocanızla aynı evde nasıl yaşıyorsunuz 1 yaşıma daha girdim .boşandıysan bence evini ayırmalısın.çocuğunuz sizi evlimi sanıyor?aynı yataktamı yatıyorsunuz?(çocuğun psikolojisi bozulmasın diye).eski kocan eve kız arkadaşını getiriyormu?ana benim kafam karıştı.:53::53:

canım eskı kocam suan benı kazanmaya calısıyor oyle sevgılısı falan yok :) hem kazanmaya calısmasa bıle cocugu ıcın oyle bır hareket etmez cocugum bosandımızı bılmıyor aynı yatakta yatmıyoruz oglumada ben senın gıbı tek yatakta yatmayı sevıyorum 2 kısı sıgmıyoruz uyuyamıyorum dıyorum

canım bütün yorumları okudum konuna cevap vermeden önce şunu yazmak istiyorum... ne yazık ki kadınlar birbirlerini çok kolay yargılayıp mahkum ediyorlar,,,, kimse senin ne yaşadığını ve neden böyle bir hayatı seçtiğini bilemez... hiçbirimiz yanında değildik ve saygı duymaktan başka yapacak bişeyimiz yok... Hayat ve seçim senin o yüzden bence bu tarz yorumlara cevap bile yazma kendini ispatlamak ve anlatmak zorunda dğeilsin kimseye... keşke birbirimize, bize benzemeyene ve farklı olanlara yaşam hakkı tanıyabilsek...

Konuna gelince çoğu arkadaş yazmış,,, o artık senin kayınvaliden değil... evinde istememk telefonlarına cevap vermemek en doğal hakkın ama anladığım kadarı ile vicdanlı biri olduğun için onu kırıp üzmek istemiyorsun ve katlanıyorsun... Yalnız sana bu kadar zarar veriyorsa kimseyi kırma ama uzak dur... Torununu tabi ki görecek,, bir arkadaş önermiş çok mantıklı babası okul tatilllerinde götürsün oğlunu beraber zaman geçirsinler... ya da sen evde olmayacağın zamanlar gelip sevsin.... bana en mantıklı çözüm bu geliyor...

agızına ve yuregıne saglık hıslerıme resmen tercuman oldun Rabbım gonlune gore versın . eskı esım annem senınle konusamıyor sekerı cıkyor vs gıbı seyler soyleyınce acıyorum ama kadın bunu anlamıyor her alttan alısımda bıraz daha fazla tepemde oluyor .Tkmayım desemde oyle umursamaz bırı olamıyorum kı yaslılıgım aklıma gelıyor benımde oglum var dıyorum.Her ne kadar ben onun gıbı olmam yaslanınca desemde belkı karsımda kı oglumun evlenecegı bayanda benı anlamayacak off ıste bır suru sorular acıma duygusu vs vs

Kaynana, koca sorunu çektiğiniz için boşanmışsınız ama aynı şeyleri hala yaşıyorsunuz. Ne anladınız bu işten?

Back
X