Okudukça ancak anladım. Eşiniz evlenmeden önce yaptığı borcu söylememiş ve evlendikten sonra matematiği alt üst eden bir tabloyla karşılaşmışsınız. Kayınvalide haklı gibi duruyor. Ama borçsuz evlendirdim diye hava ata ata bu raddeye getirmiş. Ev dışında bir katkısı yok. Eve katkı yapmış görünüyor ama evlenmeden önce alınan ev oğlunun üstüne ve gelin de çalışarak hem bu kredinin ödenmesine hem de bilmediği bir borcun ödenmesine katkıda bulunmak zorunda kalmış. Annesi de iyi niyetli aman huzursuzluk olmasın diye borç 70000 TL vermiş. Gelin hanım aman sıkıntı çıkmasın diye altınlarını vermiş ki dinen evlenme öncesi altın ya da başka bir şey isteme hakkı var. Üstüne bu kadar iyi niyete damat bey " hanım sen de çalışıyorsun, annen 70.000 verdi, altınlarını da verdin ev ortak" diyeceğine "ev benim " diyor. Kayınvalidenizin ve görümcenizin durumları hakkında konuşmakta haksızsınız. Tonla borçla evlenmişken " borçsuz evlendirdim" diye hava atan kayınvalide de millet durumu anlayacak diye küplere binmiş. Evliliginizde ciddi bir sorun var. Eşinizle oturun , annemin katkısını hiç ediyorsun, altınlarımı vermemi hiç ediyorsun, her gün işe gidip çalışıyorum bunu hiç ediyor ev benim diyorsun. Bilmediğim bir borç önümde. Kayınvalidem borçsuz evlendirdim diye hava atıyor. Bu evlilikte benim haklarım savunulmuyor. Ben böyle bir ortamda güvenip çocuk da büyütemem diyin ve bitirin. Çözüm sunmuyorsa da bir çocuk dünyaya getirip, doğumdu lohusalıktı , gece emzirip gündüz borç için işe gitmekti... Cinnet geçirir eşinizi vurursunuz. Elbirliği ile ev geçindirmek gerek tamam. Ama kadın çocuk doğurmak, bakmak , evi işi yapmak, gece on kere kalkıp sabah işe gitmek zorunda kalıyorsa orda dengeler ters dönmeye başlıyor. Sakın bu sorunları çözene kadar hamile kalmayın. Borç yapıp evlendikten sonra söyleyen, ortak ödenen mülke benim diyen adama fazla güvenmeyin. Size çok ciddi zararlar verecek bir durum var ortada. Herşey insanlar için. Boşanırsınız iyi ki kurtuluşum dersiniz. Bu sorunları çözmeden devam ederseniz çocuklar için çocuklar için diye diye bir bakmışsınız hayat bitmiş.