Kayınvalide Problemi

Ahh ahh bu kiz tarafi niye boyle.
Ve bu erkek tarafi niye boyle
Kaynanalari napmali kaynar kazana atmali
Vallahi benim hiçbir suçum yok inanın. Saygımı her zaman korurum. Onlar da her zaman der sinek bize asla saygısızlık yapmadı bu zamana kadar diye. Ama insan aynı saygıyı bekliyor ister istemez.

Kendinizi bu kadar strese sokmayın öncelikle.
Daha yeni evlisiniz sakin olun.
1.Düğün nikah zamanı olanları cebe koyun dursun. Unutmayın.
2. Aramak istemiyorsan arama.
3. Eşin ve ailesi saygı&sevgi istiyorsa aynı şekilde muamele edecekler. Etmiyorlarsa sizde onlara hak ettikleri muameleyi yapın.
4. Asla ama asla ailenizi ezdirmeyin.
Siz ailenizi ezdirirseniz sizi daha beter ezerler.

Şimdi asıl olaya dönelim.
Kv beni aramıyorsun dedikten sonra aramıyorsan ve kv aranmak istiyorsa olay oğluna seni şikayet etme şeklinde evrilecektir.
Sonraki tutum çok önemli.
Eğerki eşin annemi neden aramıyorsun arayacaksın derse sizde kendi anne babanızı öne sürün. "Senin ailen anne-baba benimki bostan korkuluğumu?" deyin.
"Mecbur değilim.Zaten ne sen ne ailen benim aileme saygı duyuyorsunuz. Düğün nikah zamanı ailenin aileme yaptıklarını sineye çekmişiz gibi görüyor olabilirsiniz ama öyle değil. Saygı tek yönlü olamaz. Sadece senin ailen hak etmiyor" diyeceksiniz. Detayını sorarsa olayı anlatın. Sormazsa üstelemeyin zaten biliyordur.

Kv şikayet etse eşiniz size yansıtmıyorsa asla aralarına girmeyin. Size dert yaratmadıktan sonra kendi aralarında halletsinler.

+1 . Eski günlerim aklıma geldi. Gülümsedim

Korku dünyanın en kötü danışmanı. Siz siz olun kendinizin ve ailenizin arkasında durun. Sözünüz söz. Niye yalan söyleyesiniz ki böyle bir durumda?

Eşime söylüyor zaten sinek de aramıyor falan diye. Eşim bana bunu bile söylemiyor ama ben telefonda konuşurken duydum ve sordum ne diyor annen diye. Zaten kv öyle dedikten sonra eşim kızdı teli kapadı yatmaya gitti gerildi o da. Annemi ara demiyor asla çok şükür. Olayları da bilmiyor keşke anlatsam da rahatlasam patlamaya hazır bomba gibiyim

Korku dünyanın en kötü danışmanı. Siz siz olun kendinizin ve ailenizin arkasında durun. Sözünüz söz. Niye yalan söyleyesiniz ki böyle bir durumda?
Kv ben öyle bişe yapmadım sineğin annesinin aklı bulanık zaten deyince anladım ki tehlikeli yani bu kadın. Böyle bişey için anneme deli demesine ramak kaldı. Eşim de annemin ilaç kullandığını falan biliyor ama öyle akıl bulanması falan yok annemde tabi. Acaba eşime de böyle söyler inandırır mı diye endişeleniyorum. Eşim çok güvenir bana,asla kırmaz ve kızmaz ama ister istemez stres oluyorum kv olmamış şeyleri oldu diye öyle bir anlatıyor ki cümlenin sonunda “allah benim belamı versin ne pis insanmışım” dersiniz yani.

Ben şimdi kv darbesi yiyen birisiyim ya ,
size olumlu ve güzel birşeyler yazmak istiyorumda yazamıyorum ya

Eşin kvnin şikayetini sana yansıtıp tavır takınmıyorsa dert etme. Aramak istemiyorsan aramamaya devam et.
Konuyu eşine anlatmak istiyorsan tavsiyem uygun zamanı bekle.
Seninde dediğin gibi eşin annesinin dırdırından gerildiyse senin annesiyle ilgili haklı dahi olsan söyleyeceklerinden gerilir rahatsız olur.
En uygunu şu.
Başka bir konu olur ve o zaman senin ailende böyle böyle yapmıştı. İlk ve son kez o zaman yapılanı alttan aldım ( düğün dernek zamanı kötü olaylar olabiliyor) sana bir şey yansıtmadım ama bir daha yapmam vs diyebilirsin.
Bu sayede olanları onun yüzüne vurmak değil yaptıkları terbiyesizlik karşısında (tek seferlik) olay yaratmayarak yaptığınız fedakarlığını fark etmesini sağlıyorsunuz.

Tavrınız dırdır yapmak değil farkındalık yaratmak olursa ve benimki gibi bir kvniz yoksa her şey dengelenir.

Valla o kadar güzel anlatıyosunuz ki keşke gelip siz konuşsanız çok mantıklı bu dediğiniz ama içimde yanan volkanı bastırmam gerek. Aramayacağım zaten kvyi inat ettim gerçekten. Oğlu arasın ben istemiyorum

Siz kvnin evladı değilsiniz. Evlatlık edecek eşiniz. Elbette o arayacak.
Hep diyorum herkes kendi annesine babasına bakacak. Herkes evlat olarak kendi anne babasından sorumlu.
Mesela daha farklı, uyuştuğunuz, anlaştığınız, hoş vakit geçirdiğiniz iyi bir kv.niz olsaydı (yapmak zorunda olmadığınız) arayabilirdiniz, belki içinizden gelirdi yardım ederdiniz "gelin" değil evlat olurdunuz gerçek bir aile olurdunuz.

Evliliğiniz için biraz sakinleşmeniz gerek. O volkanı patlatmak yarar değil zarar getirir.

Verdiğim akılları kendim uyguluyorum ama bu akıllardan daha fazlasına ihtiyacım var. (insanlıktan nasibini alana yarıyor ancak)
Kvlik mertebesi ölçülecek olsa seninki 10 üzerinden 2 olsa benimki 10 üzerinden 10

Buyrun benim kaynana. Ama ben alistim valla. Ust katta oturuyor komsu gibi gidip geliyoz valla. Yoruldum ettimlerini de dinliyorum . Bana bi baskisi fitnesi is cevirmesi olmadigi surece ki yok cok sukur. sikinti da olmuyor. Sizde bu huylarini idare edin. Ama baska kotu huylarina bisey diyemicem. Annenizle babaniza yapilan muamele hic iyi degil. Cok sinir bozucu affi kati surette yok olmamali. Bence aramayin 5 dk ligina bile gidip gorusmeyin kendi kendine trip atsin calsin oynasin. Siz bogulacaginiza o bogulsun

Böyle insanlara karşı sadece dik durmak be duruşu bozmamak faydalı oluyor bana göre. Annenizin hakkında ileri geri konuşsa sizin yanınızda oturtun yerine. Kimse rahatsız olan bir insan hakkında ileri geri konuşamaz. Bana göre bu "yaşa saygıyı" bile geçiyor. Hastaliklar hepimizin için. Yarin kimin ne olduğu belli olmaz.

He uz çok yeni evlisiniz , bunu esinizle paylasmayin bence . Olan olmuş artık anne babanız adına çok üzüldüm , bundan sonrası için strateji oluşturun. Çünkü başından nasıl giderse sürekli aynı şeyi yaşamak zorunda kalırsınız. Şuan için sizi boğacak kadar sıkıntı esecek birşey yok . Aramayın mecbur değilsiniz, istediği kadar dile getirsin . Siz sinir olacağınıza o sinir olsun. Oğluna beni aramıyor diye dert yanar en fazla . Mesafeyi koyun mutlaka .

Benim kv de aynisi ama benimminikini ısrarla arayacaksın açmayacak 3,4 kere falan. Bende haftada bir arardım eşimin hatri için ama.baktim tavır yapıyor 3 kere aradım açmadı, eşime söyledim bak ben birdaha hayır sormak için aramam diye ,oda beni destekledi isim dusmedikten sonra aramam .

Peki daha sonra eşim annemi arar mısın derse ona söylemeli miyim bu olayı? Yani deli gibi bilmesini istiyorum. Ama dediğiniz gibi çok yeniyiz. Sıkıntı olsun da istemiyorum. Kimseyi kırmak gibi bir düşüncem isteğim yok.

Aramayın, aramak zorunda da değilsiniz

Eşiniz ailenizi aramiyorsa siz hiç aramayın zaten

3 yıllık evliyim
Sadece ilk yıl çok çok nadir arardım

Sonradan bir iki sinirimi bozan şeyler oldu
İki yıldır hiç aramam bayramlar da dahil buna

Hatta bu yıl da elini öpmeme kararı aldım bencil davranışları yüzünden
Yakına taşındık, iki üç haftada bir gidiyoruz
Hoşbulduk deyip giriyorum, hoşçakal deyip çıkıyorum
Elini de öpmüyorum, kucaklaşmıyorum da

Benimki de ayni. Oglu benden daha az ariyor gerci kendi annesini cok umursamiyorum artik icimden geldigi kadar ariyorum dogrusu da bu zaten yapmacik takilmak bana gore deil

Eşinizden neden korkuyorsunuz? Emın ol senın aılen böyle yapsaydı o bu kadar essız kalmazdı. Ama ogrenırsın sende yıllar gecerken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…