BelkideKv yeni evlisiniz, evinizde vakit geçirmek istersiniz diye sizi zoraki davet etmiyordur bence.
Herkesin arkasından konuşulacak muhakkak birşey vardır veya bulunur.Olabilir bilmiyorum arkmdan konusulcak biseyde yok aslında ama bence
Ben de ezilmek kelimesini kullanırken bunu düşündüm. Saygılı görgülü olsalar sizi tek bırakıp mutfakta dedikodu için toplanmazlardı. Yeni gelinmişsiniz (hayırlı olsun) bu sebepten her türlü öküz altında buzağı ararlar. Siz güzel niyetle yaklaşıyorsunuz ama maalesef karşınızdaki insanlar sizin gibi sevecen değil. Siz ne kadar uzak durursanız onlar üstünüze düşer.Olabilir bilmiyorum arkmdan konusulcak biseyde yok aslında ama bence
Normal şartlarda gelinler çok samimiler nasıl mesafe koyucam diye hayıflanırlar. Sense mesafelilernasıl samımı olucam :)İyi akşamlar kızlar bir kaç aydır kafama takılan bir konuyu açıp sizlerden fikir almak istedim. Ben daha 2 aylık evliyim bir de eltim var o da 5 yıldır evli. Onun çocuğu da var 2 yaşında. Eltimle aramız aslında iyi ama mesela şöyle soyliyim ikimiz yalnızken mesela ben ona kahve içmeye filan gidiyorum arada muhabbetimiz gayet iyi ama eşimin tarafındaki akrabalarla aynı ortama gelelim bir anda değişiyor sanki tavırları mesela onlarla çok samimi benle muhatap olmuyormuş gibi yapıyor kendini. Bende tabi aileye daha yeni yeni girdiğim (başka şehirden gelin geldim) için bir eltiyi birde kayınvalideyi tanıyorum haliyle. Akrabaların içinde genelde eltimler falan mutfakta toplanıyor yalnız kalıyorum orda :) kötü bir durum benim açımdan. Kayınvalidem de şu şekilde, onunla da çok iyi aram muhabbetimiz de iyi ama mesela o da iki akşamda bir eltimler onlarda onlar eltimlerde. Biz pek dahil edilmiyoruz bakıyorum biri gelmiş kayinvalideme eltimde gitmiş oraya ama mesela beni çağırmamis kayınvalidem ben bir kaç gün sonra eltimden öğreniyorum yani. Bir kaç defa oldu böyle muhabbetler. 3 yaş var aramızda. Bende burda yalnızım bu şehirde yani. İstiyorum ki onlarla samimi olayım gerçekten bende iyi düşüneyim onlara karşı onlarda iyi düşünsünler sıcak bir ilişkimz olsun ama ben biraz dışlanmış hissediyorum sanki onlar "biz" olmuşlar ben el mişim gibi hissediyorum. Belki çok abartı bir durum görmezsiniz mesela ama farklı bir şehirden gelin gelmiş ve daha 2 ay önce gelmiş olanlar anlarlar beni yani. Arıyorum soruyorum da kayinvalidemi eltimi falan da yani. Öyle soğuk çekik durmuyorum ama bilmiyorum. Sizin önerileriniz var mı böyle yap şöyle yap diye. Mesela eltimle görüşüyoruz falan diyorum ama hep ben bana gel diyorum yada evdeysen ugricam diyorum öyle yani ondan bana bugüne kadar hiç adım olmadı. Yaş farkı az diye de bi onu yakın hissediyorum kendime. Yani iyide olsak içten içe sanki bişey var gibi hissediyorum yani umarım anlatabilmisimdir hani böyle herşey iyidir ama bişey vardır ya öyle bir duygu hissettiğim işte. Valla bu kadar yani yorumlarınızı merak ediyorum
Tabiki zorunda değil. Niye üzüldünüz onu da anlayamadım. İyi niyetle yapılan hareketler neden bu şekilde anlaşılıyor bilmiyorum. Eltimi cağırmamın yada gitmemin kötü olduğunu yani sorunun bende olduğunu nasıl düşündünüz onu da anlamadım. İkimizde öğretmeniz ikimizde zaten birbirimizden bağımsız insanlarız. Benim burda anlatmaya çalıştığım şey daha farklı. Ay benimle ilgilenmiyorlar diye çocukça bir düşünce de değil bu farklı biseyden bahsetmeye çalıştım burdsÖzür dilerim de eltiniz sizinle samimi olmaya mecbur mu. Ben kadın adına üzüldüm; sürekli gidiyorsunuz çağırıyorsunuz her etkinliğe çağrı bekliyorsunuz. Belki sizle samimi olmak istemiyor siz adım attıkça icabet etmeye mecbur kalıyor. Hem kendinize bağımsız bi hayat kurun hem de bırakın eltiniz kendi sonırlarını belirlesin
Bende öyle yapmaya çalışıyorum. Daha nişanlılık döneminden beri hep kendim adım atarak yanlış anlamayın bunaltıcı bıktırıcı adımlar değil bunlar daha saf iyi niyetle atılan adımlar. Hala da devam ediyorum kusmeden bunu niye böyle yaptınız falan filan diyerek yormadan bozulmadan belli etmeden devam ediyorum. Ama işte o samimiyet duygusuna ihtiyacım var sanırım kendimi yalnız hissetmis olmamdan ailemden ayrı olmamdan dolayıNormal şartlarda gelinler çok samimiler nasıl mesafe koyucam diye hayıflanırlar. Sense mesafelilernasıl samımı olucam :)
öncelikle yeni gelinsin , onların 5senelık bi geçmişleri var böyle olması çok normal. Sen yeni katıldın aileye belki onlar nötr olmya çalışıyordur seni bunaltmamak için , katılmak istersen arayıp gidersin diye düşünürmüşlerdir. Çünkü genelde bazı gelinler mesafeli olmayı ister. direk senide oyle sanmış olabilirler.Bence bu iyi bişey..
2. olarak elti akrabalarlayken ben yokmuşum gibi davranıyo demişsin. belki aileye bi gelin katılmadan önce '' yeni gelin geldiginde mesafeli olucam cok smaımı olmıcam gibilerinden konuştuysa,yine onların onunde sözünü yemiş olmamak için oyle davranıyo olabilir.
Benden sana 4 yıllık evli tavsiyesi ; kayınvalde ve eltiyle aran iyiyse ve iyi insanlarsa samımıyet cok güzel ama o bile dozunda olmalı. Daha çok yenisin zamanla bu samimiyet seni bıktırır. Bırakböyleakışında gitsin.Anlatdıgım Kadarıyla seni dışlamamışlarda.
İyi de olsak biseylervar gibi hisedıyorumdemişsin. Belkidehisettiğin gibi birşeylervar zamanla görüceksin ; işte bu yuzden bırak ilişkiniz böyle seviyeli saygılı kalsın . Sen çizgini bozmadan art niyetisiz ve saygıyla , herseye küsmeden ilerle. Sana yapacakları pozitif negatif hareketsenin davranışlarını belirlesin ..
Çok muhabbet tez ayrılık getirir aman diyim dikkattt :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?