Kayınvalide adayımın bana yaptığı

Sevimli görünmek için yaptığınız harekete karşılık "istediğim böyle biri olursan anlaşırız" temalı hareket yapmış kadın.

Hadsizlik, sınır bilmezlik, özel hayata müdahale, hijyen meselesi büyük problem.
Özellikle oğlunun da emme basma tulumba misali onaylayan veya nötr tavrı armutun dinine düştüğünü ispatlar nitelikte bence.

Bu adamla evlenirsen iki kocan olur.
Biri eşin biri annesi.
Uğraşır durursun.
Evlenmek için bu kadar umutsuz vaka değilsen - ki bence kimse umutsuz vaka değildir- kendince umutsuz vaka olduğunu düşünüyorsan bile bu insanlae bir daha düşünmene bile değmezler.
Evlensen bile hayallerindeki evlilik olmayacaktır.

Cahil cesareti takınıp sınırlarını bilmeyen bir kadın, bunu sorun görmeyecek bir evlat.
(Gerçi çokta yadırgıyorum artık, onlarda öyle istiyorlar.)
Zaten böyle tipler görücü üsülüne çok sık başvurur, çünkü aklı başında olan kabul etmez, edecek olanı bulup ama sen kabul ettin demeyi seçerler.
Bugün namazına, yarın hayatınla ilgili bir karara, diğer gün doğacak çocuğuna karışırlar.
Sonra ah ben ne ettim dersin.

Nasil bir gelin istedigini ilk bastan kendi yontemiyle soylemis aslinda. Yani sizi tanistiran muhtemelen ailenizin muhafazar oldugunu soylemistir. O nottan alinacaginizi dusunmemistir de iste,ne olur ne olmaz ben yinede soyleyeyim diye dusunmus olabilir. Bana gore normal degil, kimse kimsenin inancina karismamali ve sorulmada yonlendirmemeli. Bu benim dusuncem.

Aile ile sizin ailenin 1 kere disarda 1 kere evinize cagirin yemek yiyin aile uslup tutum seviyesi zaten cocugun aynasidir ona gore karar verin

Görücü usulü tanıştığın birinden ve ailesinden ne bekliyorsun ki? Aile yapılarına uyduğun için kabul ediyorlar seni belli ki. Misal şuan kapalıysan ve açılsan seni kabul etmeyebilirlerdi.

Aile ile sizin ailenin 1 kere disarda 1 kere evinize cagirin yemek yiyin aile uslup tutum seviyesi zaten cocugun aynasidir ona gore karar verin

Aileler araya girse isler genelde daha da cikmaza giriyor "ortaliga ciktik bir kere" diye. Bence bunu sadece ailesi 100/100 arkasimda olup, kararlarina saygi duyulan birisi yapsin

Ben eşimle ortamda tanıştım ailesini tanımadım hiç.
Evlenmeden bir kaç kere gördüm.
O zamanda normal insan görünümlülerdi.
Kaynanam aynı şuan senin kaynana modelin gibi .
Eksiği yok fazlası vardir.
Benim ablami görmüş üzerindeki kıyafet ile evlendikten sonra bize gelmişler ben yoktum evde.
Anneme demiski ben onu kapatirim vs.
Sanane sanane!
Sana mı kaldı tasasi.
Hangi hakla buna karar veriyorsun?
O gün ablam yokmuş olsa iyice bir paylardi onu.
Bunlar iş bilmez görgüsüz ugrasilmayacak insanlar.
İlerde sürekli bu aileye nasıl düştüm der durursun.
Kadın zaten yürümemis koşmuş resmen.
Herşeyi ortada kac git yoluna bak.

Sözlüyken, damat görmeye eşimin ailesinin şehrine gitmistik, kv kişisi çeyiz sandiğini acip bi seyler göstermisti, içinden de küflenmiş sararmıs havlu ile lif vermisti bana al bunlar senin olsun diye
Niyeyse aklima geldi yazmak istedim
Böyle başlayan iliskimiz böyle devam etti canı sağolsun..
Şimdiden mesafeli olmak için harika bir sebep.. Hiç üzülmeyin kirilmayin kendiyle alakali bi sacmalik bu. Eger iş ciddiyete dökülecek olursa da ona göre bi tutum izlersiniz.
O kokuşmuş hediyeler için teşekkür bekliyordur tavsiyem hiç olmadi gibi davranin

sizce mantigi neydi bu hareketi yapmasinin?

Ben bunlardan gectim . Tabanları yagla kaç.

Ayy tek benim saniyordum küflü hediyeler getirilen . Tek değilmişim

Ailesiyle hiç tanışmadan ilişkiyi sonlandırmanızı tavsiye ederim, bir kere anne adap görgü kuralı nedir bilmiyor, her ne kadar kendisine gönderilmiş bir kek olmasa dahi tabak doğru düzgün yıkanıp kurulanmadan gönderilmez, içi de boş gönderilmez ama diyelim ki kekin karşılığı olarak baş örtüsü ve kitap koymuş olsun, lekeli kullanılmış pasaklı bir baş örtüsünden hediye olmaz, dini kitapları sizin de aile görüşünüzü öğrenerek yollamış olduğunu varsayıyorum, ultimatom gibi not yazılıp gönderilmez.
Anne dominant, oğul pasif, anne görgü ve nezaketten uzak, oğul sessiz, evlenirseniz hiçbir söz hakkı olmayan bir eşiniz, sizi parmağında oynatmak isteyecek bir kayınvalideniz olur.

Aynen cnm . Zamani nasilsa gelecek kizi evlenecekken götüreceğim o bohcayi bi kenarda duruyor..
Bakalim ne diyecek
Ayyy harika fikir. İnş zamaninda sana kendi verdiğini unutmuştur. Sorar sana bunlar ne böyle diye. Şak diye yapiştirirsin

Bir seninki bir benimki al birini vur ötekine.
Ne çile değil mi?
Böyle olacağını bilsem evlenmezdim,
Keşke benimki bu konudaki kv gibi güzel güzel sinyal verseymiş ya da ben anlasaymışım.
Benimki tanışmaya geldiklerinde sözde mutluluktan ağlıyordu.
Aptallık bende saf saf bunda bir gariplik olmadığına kanaat getirmiştim.,

Şuan ağlamalı, tehditli mesajlar atıyor bana
Benim namaz kılmamam çok sıkıtıymış, dini içerikli kitaplar yerine başka kitaplar okumamam lazımmış, müzik yerine ilahi falan dinlemeliymişim, evimdeki spor aletini kullanmak yerine, namaz kılıp kilo vermeliymişim.
Ailemi diline dolayıp inancını sorgulayıp benim için "ailesinden kurtarırız" falan diye konuşmuşlar. Bir de bunları bana mesaj atıyor. :)))

Bu arada oğluda senede toplasan 1 aylık süre boyunca namaz kılıyordur. Ancak o kadar istikrarlı olabiliyor, ha bir de cuma günleri var.
Oğlunun dinine imanına ben engel oluyormuşum :)
Oğlu hacca umreye gidecekmiş ben bu halde olmazmışım falan.

Yani konu sahibi aslında geleceğini görsün diye şöyle yazayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…