• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinpederimin yapmacik davranislari ve bizden sakladigi olay!!!

ecepelin29

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
679
410
133
43
Merhabalar bayanlar ilk kez konu aciyorum yardiminiza cok ihtiyacim var,okuyup yol gosteren arkadaslara simdiden tesekkur ederim.Konuya İlk olarak yasadigim bazi seylerden bahsederek giris yapmak istiyorum daha iyi anlasilsin diye.4 yillik evliyim,kayinpederim tabiri caizse cimri bi adam,nisanima,dugunume siradan bi insan gibi katilan, gelirken kendi biletini ogluna aldiran,esyalara dugune hic ama hic bir katkisi olmayan bir insan.Ben maddi seyleri sorun eden bi insan degilim bunlar benim gozumde buyutulmeyecek seyler yeterki Allah onu bize muhtac etmesin.Asil meselem su ki;esim ve ben bundan 2 yil once bulgaristana tasindik,gelmeden once satmaya kiyamadigimiz araba ve bazi esyalarimizida kayinvalidemlere emanet ettik ve 1 yil sonra ulkeye kesin donus yapmayi planliyoruz.bu sure icerisinde Turkiyeye hic donmedik.kayinpederim normalde Turkiyedeyken bizi kesinlikle aramazdi buraya geldigimizden beri surekli ariyor ve gereksiz alakadar oluyordu.her arayisinda bi problem varmi sizi merak ettim parasal skintiniz varmi diye soruyordu.3 defa 1000 lira civarinda para yolladibiz istemeden ki bu sasirilacak biseybize gore.Esimde bende bu duruma cok sasirdik ama cokta sevindik,onun bizimle alakadar olmasi parasal durumumuzu sormasi onun olumlu yonde degistigini gosteriyordu.cunku normalde sadece isi dustugunde arardi paraya ihtiyaci varsa arardi.biz Turkiyeye gidemeyince benim ailem bizi ziyarete yanimiza geldi halen yanimdalar.Ve dun annem oyle bisey soylediki hala soktayim..Olay su:gorumcem bizim arabayi kullanirken dumduz yolda bi kaza yapmis cakila girmis ve kayinpederimin aileme soyledigi bilgiye gore bizim araba hurda olmus ve ne hikmetse o hurda arabadan gorumcem kayinvalidem ve kayinpeder sapasaglam cikmis.ve bu olay 2 yil once olmus annemler de tesadufen baskasi araciligiyla duymus ve kayinpederim bize soylememelerini israrla tembihlemis, bizimkilerde bize soyleyememis.tabi ben hala olayin sokunu yasiyorum fakat annemleri oyle rahatsiz etmiski annem esime hala soyleyemedi.esimde bende buzamana kadar para biriktirmedik nasilsa evimiz arabamiz turkiyede hazir. kazandigimizi burda harcayalim diye.soyleselerdi bi birikim yspardik kendimizi hazirlardik.anlamadigim sey;bunu niye gizlediler?kazadir olmus,cok sukur sapasaglam cikmislar niye bize haber vermediler?bide uydurma seyler anlatiyolar,araba cok iyi merak etmeyin,kimseye kullandirmiyoruz iyi bakiyoruz diye biz sormadan anlatiyodu.meger o arada para yollamasi bizi yumusatmak icinmis:( hurdaya cikan arabamizin teselli parasiymis.msnde konusurkenki o yalanci tavirlari,o yalan konusmalarini dusundukce cildiriyorum.ne zaman soyleyeceklerdi merak ediyorum biz turkiyeye varinca suprizzzz araba yokmu diyecekler?esime hala soyleyemedim:(aslinda uygun olani nasil davranmak bilmiyorum benmi soylemeliyim?yoksa kayinpederle konusup herseyi ogrendigimi ve bunu esime soylemesi gerektiginimi soylemeliyim?bu kazada ihmal olmasi beni cok uzuyor:(daha buraya gelirken taksidi yeni bitmisti.ve ehliyeti olmayan gorumcem alip duzyolda arabayi hurdaya cevirmis nasil yaptiysa...cevap yazan arkadaslar lutfen bi yol gosterin icim icimi yedi:(

Eşinize niye söylemediniz ki.
Ben olsam dakikasında arar söylerdim.
Hatta kayınpederime telefon açar bu olayı saklamanın, ötesinde söylenilen yalanların (yani araba çoki yi kimseye kullandırtmıyoruz vb.) gerekçesini sorardım.
Aileniz de hata etmiş size söylememekle.
Saklanacak şey mi bu?

canim oncelikle sunu belirteyim cok sinir bozucu bir durum ama niye onlara emanet ettinizki bu isleri yapan otopark tarzi galeriler var biraksaydiniz aracinizi aylik kirasini odeseydiniz kafaniz daha rahat olurdu bence bu konuyu esinle paylasmalisin sonucta oylede ogrenecek boylede babasiyla kendi konussun bir arkadasimdanogrendim desin annenleride muskil durumda birakmamis olursunuz

enteresan hem ehlıyetı yok hem baskasının arabasını kullanmaya kalkıyor ustune bu arabada emanet.bızde bırsey emanet edılırse ınsan gozu gıbı bakar zorda kalsa bıle kullanmaz.bana sacma geldı bıraz nıyeyse.duz yolda arabayı nereye vurmuskı anlamadım yol cakıl bıle olsa ne olucak.baya bı hızla gıdıp takla falan atması lazım arabanın hurdaya cıkması ıcın.ozamanda saglam cıkmaları mucıze.cok celıskılı bır durum bu.kayınpederınızde arabanızı satmak ıcın vekalet gıbı bırseyınız varsa eger sakın kaza dıye satmıs olmasın.bence hıcccc kayınpederı karıstırmadan esınıze dırek anlatın.nıye dolandırıp gızlıyorsunuz esınız aynısını sıze yapsa uzulmezmıydınız.ınsanlar ne garıp olmuslar ben bızım arabayı kullanırken bıle bısuru duayla bınıyorum kaza bela olmasın dıye cunku arabaya bısey olursa benım sorumlulugumda kendımı cok suclarım.esım canın sagolsuun der gecer ama olsun.bırakkı baskasının arabasının kontagını bıle cevırmem arkadas.durum cok garıp yada eksık anlatıyorsunuz anlamadım yanı

Eşinize niye söylemediniz ki.
Ben olsam dakikasında arar söylerdim.
Hatta kayınpederime telefon açar bu olayı saklamanın, ötesinde söylenilen yalanların (yani araba çoki yi kimseye kullandırtmıyoruz vb.) gerekçesini sorardım.
Aileniz de hata etmiş size söylememekle.
Saklanacak şey mi bu?

Dun aksam haberim oldu benimde bugunde henuz konusamadik once burada psylasmak danismak istedim sinirim cok bozuk anlatamam.ailemi nerdeyse tehdit etmisler ya .. Sakin soylemeyin biz konuscaz demisler..

canim oncelikle sunu belirteyim cok sinir bozucu bir durum ama niye onlara emanet ettinizki bu isleri yapan otopark tarzi galeriler var biraksaydiniz aracinizi aylik kirasini odeseydiniz kafaniz daha rahat olurdu bence bu konuyu esinle paylasmalisin sonucta oylede ogrenecek boylede babasiyla kendi konussun bir arkadasimdanogrendim desin annenleride muskil durumda birakmamis olursunuz

Niye yalan söyleyecek ki arkadaşımdan öğrendim diye.
Yapan mı suçlu söyleyen mi.
Olayı saklamakla çocuklarına yanlış yapmış aile.

Boyle olacagini dusunemezdikki..oyle soylemek mantikli olcak sanirim

Niye yalan söyleyecek ki arkadaşımdan öğrendim diye.
Yapan mı suçlu söyleyen mi.
Olayı saklamakla çocuklarına yanlış yapmış aile.

tabiki olayi isleyen suclu fakat annesi zor durumda kalacak ve onuda dusunmek lazim sonucta tehdit falanda etmisler kadini hep yuz yuze bakacak bu insanlar esinin arkadasimdanogrendim isin asli var mi diye sormasi bana daha mantikli geliyor tabi yine konu sahibi kendi bilir en azindan ben olsam bu sekilde davranirdim

Dun aksam haberim oldu benimde bugunde henuz konusamadik once burada psylasmak danismak istedim sinirim cok bozuk anlatamam.ailemi nerdeyse tehdit etmisler ya .. Sakin soylemeyin biz konuscaz demisler..

tabiki olayi isleyen suclu fakat annesi zor durumda kalacak ve onuda dusunmek lazim sonucta tehdit falanda etmisler kadini hep yuz yuze bakacak bu insanlar esinin arkadasimdanogrendim isin asli var mi diye sormasi bana daha mantikli geliyor tabi yine konu sahibi kendi bilir en azindan ben olsam bu sekilde davranirdim

Kimdir bu insanlar. Ne hakla tehdit ediyorlar.
Aileniz de çok alttan almış. bunu bilmeye hakkınız vardı bunu söyleyebilselerdi keşke.
Ben konusahibinin eşinin bak senin ailen de biliyordu ama söylemediler diyebilme ihtimalini de düşünüyorum.
Çünkü böyle bir aile herşeyi söyler.
Yaptıklarını saklayan ve üstüne üstlük konuyla ilgili yalan söyleyebilen bir aile sözkonusu.
Böyle bir olay oldu, istemezdik ama oldu, çok üzgünüz, telafi etmeye çalışırız demek yerine, bir de arabanız çok iyi kimseyi bindirmiyoruz diye yalan söylemeleri yani kandırmaya çalışmaları affedilir gibi değil.
Kaza değil beni kızdıran, o büyük bir hata. Emanet edilen malı kullanmak.
Ama bu ailenin yaptığı karşındaki kandırmak. Bir de bilenleri söylemeleri konusunda tehdit etmek.
Soçlu olan onlar bu unutulmasın. Aileye söyleyen, yada yapılanın hesabını soran değil....

burada okuduklarım ve kk sayesinde artık hiçbir şeye şaşırmamayı öğrendim..sizin yerinizde olsam olaya yalan-dolan katmadan herşeyi eşime anlatırdım.kim bu insanlar,size ve annenize nasıl bir zarar verebilirler ki aileniz bu kadar korkmuş ve saklamış?eşinizin bu olan biteni bilmeye hakkı var,sizi zaten 2 sene boyunca oyalamışlar bence daha fazlasına izin vermeden olaya el koyun.

enteresan hem ehlıyetı yok hem baskasının arabasını kullanmaya kalkıyor ustune bu arabada emanet.bızde bırsey emanet edılırse ınsan gozu gıbı bakar zorda kalsa bıle kullanmaz.bana sacma geldı bıraz nıyeyse.duz yolda arabayı nereye vurmuskı anlamadım yol cakıl bıle olsa ne olucak.baya bı hızla gıdıp takla falan atması lazım arabanın hurdaya cıkması ıcın.ozamanda saglam cıkmaları mucıze.cok celıskılı bır durum bu.kayınpederınızde arabanızı satmak ıcın vekalet gıbı bırseyınız varsa eger sakın kaza dıye satmıs olmasın.bence hıcccc kayınpederı karıstırmadan esınıze dırek anlatın.nıye dolandırıp gızlıyorsunuz esınız aynısını sıze yapsa uzulmezmıydınız.ınsanlar ne garıp olmuslar ben bızım arabayı kullanırken bıle bısuru duayla bınıyorum kaza bela olmasın dıye cunku arabaya bısey olursa benım sorumlulugumda kendımı cok suclarım.esım canın sagolsuun der gecer ama olsun.bırakkı baskasının arabasının kontagını bıle cevırmem arkadas.durum cok garıp yada eksık anlatıyorsunuz anlamadım yanı

inan ben bile işin içinden çıkamadım.hani aklıma gelmiyoda değil düz yolda giden araba nasıl kaza yaparda hurda olur?ama hepsi arabadaymış en azından kayınvalidem yalan söylemez biliyorum.işin içinde çok büyük ihmal var.ehliyeti olmayan adama verirsen olacağı bu.hadi onuda geçtim kazadır olmuş,insanlık hali.niye saklıyosun be adam?herkesi susturmuş sakın söylemeyin üzülürler diyomuş sanki şimdi hiç üzülmedik.

belkide eşine babası çoktan söyledi, eşin sana söyleyemiyor..
yok bana söyler ondan eminim.bende ona bu durumu söyleyeceğim zatende sinirlerimin yatışmasını bekliyorum..ve sizden akıl almak istiyorum yanlış bişey yapmamak için.daha yeni konuşmuştuk gezi planı yapıyorduk dönünce arabayı alır şuraya gideriz buraya gideriz diyoduk:(

Kimdir bu insanlar. Ne hakla tehdit ediyorlar.
Aileniz de çok alttan almış. bunu bilmeye hakkınız vardı bunu söyleyebilselerdi keşke.
Ben konusahibinin eşinin bak senin ailen de biliyordu ama söylemediler diyebilme ihtimalini de düşünüyorum.
Çünkü böyle bir aile herşeyi söyler.
Yaptıklarını saklayan ve üstüne üstlük konuyla ilgili yalan söyleyebilen bir aile sözkonusu.
Böyle bir olay oldu, istemezdik ama oldu, çok üzgünüz, telafi etmeye çalışırız demek yerine, bir de arabanız çok iyi kimseyi bindirmiyoruz diye yalan söylemeleri yani kandırmaya çalışmaları affedilir gibi değil.
Kaza değil beni kızdıran, o büyük bir hata. Emanet edilen malı kullanmak.
Ama bu ailenin yaptığı karşındaki kandırmak. Bir de bilenleri söylemeleri konusunda tehdit etmek.
Soçlu olan onlar bu unutulmasın. Aileye söyleyen, yada yapılanın hesabını soran değil....

arkadaşım aynen işte bende öyle düşünüyorum kandırmaya çalışmalar,arayıp bi sorun varmı diye bizi yoklayıp olayı duyup duymadığımızı kontrol etmeler,,eli cebine gitmeyen adamın toplamda 3000 lira para yollaması...(biz istemeden)bunları düşündükçe deliriyorum.

burada okuduklarım ve kk sayesinde artık hiçbir şeye şaşırmamayı öğrendim..sizin yerinizde olsam olaya yalan-dolan katmadan herşeyi eşime anlatırdım.kim bu insanlar,size ve annenize nasıl bir zarar verebilirler ki aileniz bu kadar korkmuş ve saklamış?eşinizin bu olan biteni bilmeye hakkı var,sizi zaten 2 sene boyunca oyalamışlar bence daha fazlasına izin vermeden olaya el koyun.

inan insan başına gelmez sanıyor.annem,ele karışınca insan neler görüyor derdi... bize çok ters böyle davranışlar oyuzden olayı hala kabullenemedim.adamın o yuzu aklımda,yalandan ilgiler,sormalar..işte ne dediler susturdular bende anlamadım.kayınpeder,ben konuşcam benden duysun diyomuş annemlere deeee ne zamanaydı niyeti bilmiyorum

arkadaşım aynen işte bende öyle düşünüyorum kandırmaya çalışmalar,arayıp bi sorun varmı diye bizi yoklayıp olayı duyup duymadığımızı kontrol etmeler,,eli cebine gitmeyen adamın toplamda 3000 lira para yollaması...(biz istemeden)bunları düşündükçe deliriyorum.

Delirmeyin. Artık delirseniz de yapacak birşey yok.
Ama şu tehdit olayını da abartmayın ve bu insanlara prim vermeyin.
Ne demek işlenilen suçu anlatmayın diye tehdit etmek. Var mı böyle birşey.
Olay emanet arabanın alınarak üstüne kaza yapılmasından daha vahim.
Başlıbaşına bu zaten bir suç ama bir de yalan söylemek, üsten bir de söylemeyin diye bileni tehdit etmek.
Suç sizde ya da size söyleyenlerde değil ki...
Niye sineceksiniz..
Söylemiş ya bir arkadaş, eşinizin haberi var diye.
Vardır diyemiyorum ama olma ihtimali var.
Eşinizin ilk tepkisi çok önemli siz söylediğinizde...

Araç sahibi ehliyetsiz araç kullandırmaktan da ceza ödüyor. Bilginiz olsun. Eğer yatırmadılarsa sizi böyle de bir sürpriz bekliyor olabilir.

Bence sen bu olanların üstüne 1 bardak su iç atalar boşuna dememiş at,avrat,silah emanet edilmez diye zaten kayınbaba seni muhataba almıyacak oğlu ile konuşacak olayda kapanacak sende üzüldüğün ve sinirlendiğinle kalacaksın, bu da size ders olacak onlar büyük olunca her hata af olunur malesef

Delirmeyin. Artık delirseniz de yapacak birşey yok.
Ama şu tehdit olayını da abartmayın ve bu insanlara prim vermeyin.
Ne demek işlenilen suçu anlatmayın diye tehdit etmek. Var mı böyle birşey.
Olay emanet arabanın alınarak üstüne kaza yapılmasından daha vahim.
Başlıbaşına bu zaten bir suç ama bir de yalan söylemek, üsten bir de söylemeyin diye bileni tehdit etmek.
Suç sizde ya da size söyleyenlerde değil ki...
Niye sineceksiniz..
Söylemiş ya bir arkadaş, eşinizin haberi var diye.
Vardır diyemiyorum ama olma ihtimali var.
Eşinizin ilk tepkisi çok önemli siz söylediğinizde...

eşimin bilmediğinden eminim bugün konuşacağım zaten.Buraya yazma amacım farklı fikirleri dinlemek yoksa sinmiş korkmuş değilim.bakalım eşimin tepkisi ne olacak,çok üzülecek..en çok ailesinin tavrına

Bence sen bu olanların üstüne 1 bardak su iç atalar boşuna dememiş at,avrat,silah emanet edilmez diye zaten kayınbaba seni muhataba almıyacak oğlu ile konuşacak olayda kapanacak sende üzüldüğün ve sinirlendiğinle kalacaksın, bu da size ders olacak onlar büyük olunca her hata af olunur malesef[/Q

ders oldu bile..düğün zamanıda tatsızlıklar yaşamıştık ama o kadar saftımki eşim babasına kızsa ben yumuşatıyordum bu olay gözümü açtı resmen.eşime ne açıklama yapacak merak ediyorum.ona olayı farklı anlatırsa hiç şaşırmam artık

Back