- 25 Kasım 2011
- 679
- 410
- 133
- 43
- Konu Sahibi ecepelin29
Merhabalar bayanlar ilk kez konu aciyorum yardiminiza cok ihtiyacim var,okuyup yol gosteren arkadaslara simdiden tesekkur ederim.Konuya İlk olarak yasadigim bazi seylerden bahsederek giris yapmak istiyorum daha iyi anlasilsin diye.4 yillik evliyim,kayinpederim tabiri caizse cimri bi adam,nisanima,dugunume siradan bi insan gibi katilan, gelirken kendi biletini ogluna aldiran,esyalara dugune hic ama hic bir katkisi olmayan bir insan.Ben maddi seyleri sorun eden bi insan degilim bunlar benim gozumde buyutulmeyecek seyler yeterki Allah onu bize muhtac etmesin.Asil meselem su ki;esim ve ben bundan 2 yil once bulgaristana tasindik,gelmeden once satmaya kiyamadigimiz araba ve bazi esyalarimizida kayinvalidemlere emanet ettik ve 1 yil sonra ulkeye kesin donus yapmayi planliyoruz.bu sure icerisinde Turkiyeye hic donmedik.kayinpederim normalde Turkiyedeyken bizi kesinlikle aramazdi buraya geldigimizden beri surekli ariyor ve gereksiz alakadar oluyordu.her arayisinda bi problem varmi sizi merak ettim parasal skintiniz varmi diye soruyordu.3 defa 1000 lira civarinda para yolladibiz istemeden ki bu sasirilacak biseybize gore.Esimde bende bu duruma cok sasirdik ama cokta sevindik,onun bizimle alakadar olmasi parasal durumumuzu sormasi onun olumlu yonde degistigini gosteriyordu.cunku normalde sadece isi dustugunde arardi paraya ihtiyaci varsa arardi.biz Turkiyeye gidemeyince benim ailem bizi ziyarete yanimiza geldi halen yanimdalar.Ve dun annem oyle bisey soylediki hala soktayim..Olay su:gorumcem bizim arabayi kullanirken dumduz yolda bi kaza yapmis cakila girmis ve kayinpederimin aileme soyledigi bilgiye gore bizim araba hurda olmus ve ne hikmetse o hurda arabadan gorumcem kayinvalidem ve kayinpeder sapasaglam cikmis.ve bu olay 2 yil once olmus annemler de tesadufen baskasi araciligiyla duymus ve kayinpederim bize soylememelerini israrla tembihlemis, bizimkilerde bize soyleyememis.tabi ben hala olayin sokunu yasiyorum fakat annemleri oyle rahatsiz etmiski annem esime hala soyleyemedi.esimde bende buzamana kadar para biriktirmedik nasilsa evimiz arabamiz turkiyede hazir. kazandigimizi burda harcayalim diye.soyleselerdi bi birikim yspardik kendimizi hazirlardik.anlamadigim sey;bunu niye gizlediler?kazadir olmus,cok sukur sapasaglam cikmislar niye bize haber vermediler?bide uydurma seyler anlatiyolar,araba cok iyi merak etmeyin,kimseye kullandirmiyoruz iyi bakiyoruz diye biz sormadan anlatiyodu.meger o arada para yollamasi bizi yumusatmak icinmis hurdaya cikan arabamizin teselli parasiymis.msnde konusurkenki o yalanci tavirlari,o yalan konusmalarini dusundukce cildiriyorum.ne zaman soyleyeceklerdi merak ediyorum biz turkiyeye varinca suprizzzz araba yokmu diyecekler?esime hala soyleyemedimaslinda uygun olani nasil davranmak bilmiyorum benmi soylemeliyim?yoksa kayinpederle konusup herseyi ogrendigimi ve bunu esime soylemesi gerektiginimi soylemeliyim?bu kazada ihmal olmasi beni cok uzuyordaha buraya gelirken taksidi yeni bitmisti.ve ehliyeti olmayan gorumcem alip duzyolda arabayi hurdaya cevirmis nasil yaptiysa...cevap yazan arkadaslar lutfen bi yol gosterin icim icimi yedi