• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederime ısınamıyorum

Peki bu agresiflik niye?Şu ısinamadığınız kayinpederinizden bir farkınız kalıyor mu?Belki de adam size ısınamamıştır,bir düşünün derim.
İnsanların dertlerini tam anlamadan bu tarz eleştirilerde bulunursanız bu tepki gayet normal. Verdiğim tepkiye kızıp hassaslaştıysanız benim hassaslığım devede kulak kaldı sizinkinin yanında

İyi evlenmeyin o zaman. ne diyebiliriz ki başka? Büyük bir problem değil diyoruz hayır büyük bir problem diyosunuz. Adama bir şey yapamayacağınıza ve bu kadar problem edip sürekli ağladığınıza göre evlenmeyin o zaman. Başka bir çözüm yok.
Bunu bu başta bu uslupta yazsaydınız anlardım tabiki bunu. Alaycı şekilde yazınca bu şekil olmuyo

Kb tavrı mizacı buysa yapacağınız bir şey yok dünürler çok sık görüşmez olur biter. Adam her şeyi ben bilirim kafasında, sozlunuzde babasının lafına göre hareket ediyorsa işte o zaman işiniz zor.

Kb tavrı mizacı buysa yapacağınız bir şey yok dünürler çok sık görüşmez olur biter. Adam her şeyi ben bilirim kafasında, sozlunuzde babasının lafına göre hareket ediyorsa işte o zaman işiniz zor.
Sonunda anlayan biri çıktı 🤍 sözlüm neyseki bana hak verdi adamın mizacı bu dedi açıklamalar yaptı sağolsun. Öyle olunca bişey diyemedim. Haz etmek zorunda değilim az görüşürüm olur biter dşye düşünüyorum. Aileme saygısızlığı olmasın yeter

Size yazacak bir kaç tavsiye bulurdum da...
İlerde aileme bi saygısızlık yapar diye ödüm kopuyor. Aileme çok düşkünüm.
kısmını okuyunca vaz geçtim.

Bu platformda ailesine düşkün diye bir sürü koca kişisini gömüp, üstüne kürek kürek toprak attık. Aileci erkek hakkında söylediklerimiz neden sizin için de geçerli olmasın.

Önce ailenizle bağlarınızı bir gevşetin. O saygısızlık yaparsa kocaman insanlar cevap verebilirler her halde. Bir de ota boka ağlamayacak kadar olgunlaşınca evlenin derim.

Size yazacak bir kaç tavsiye bulurdum da...

kısmını okuyunca vaz geçtim.

Bu platformda ailesine düşkün diye bir sürü koca kişisini gömüp, üstüne kürek kürek toprak attık. Aileci erkek hakkında söylediklerimiz neden sizin için de geçerli olmasın.

Önce ailenizle bağlarınızı bir gevşetin. O saygısızlık yaparsa kocaman insanlar cevap verebilirler her halde. Bir de ota boka ağlamayacak kadar olgunlaşınca evlenin derim.
Siz de hadsiz ve terbiyesiz yorumlar yapmayı bırakınca bu platforma geri dönüp yorum yapın derim. Aksi taktirde ot bok yazcaksan defolup git yorum falan da yapma. Seviyesiz

Saygısız tavırları olup huzur kaçırdığı için?
Eee ağlanacak ne var huysuz de geç 😂 ağlamak ne ya şu evlilik işini hayat memat işine çevirmeyin birbirini beğenmeyen görüşmesin işte. Kaç yaşındasın sen bakim çocuk gelinsen işaret ver kurtarıcaz

Eee ağlanacak ne var huysuz de geç 😂 ağlamak ne ya şu evlilik işini hayat memat işine çevirmeyin birbirini beğenmeyen görüşmesin işte. Kaç yaşındasın sen bakim çocuk gelinsen işaret ver kurtarıcaz
Ahahhaha ayy 😂😂 25 yaşındayım,çok haklısınız, çok duygusal bir insanım kaygı konusunda hastalığım da var

Sevmek zorunda değilsiniz zaten. Önce bunu kabullenin. Sizin ailenizle eşinizin ailesi sürekli görüşmek zorunda da değil. Sırf bu yüzden ağlıyorsanız şimdiden aileme düşkünüm muhabbeti çeviriyorsanız evlilik kararınızı gözden geçirin derim belli ki daha o olgunluğa gelmemişsiniz

Sessiz sakin olmak başka. Eve gelen misafire suratı asık olup doğru düzgün konuşmamak başka. İkisi arasındaki farkı idrak edemiyosanız çok da size bi laf anlatmaya gerek yok
Size mi özel yoksa tüm dünyaya karşı mı suratsiz?

Beklentiyi minimuma indir, olduğu gibi kabul et, mesafeli ol. Kimseden hiçbir konuda kendi ailen gibi davranmasını bekleme bak bu evliliğim altın kuralı. Ailen de kendileri gibi davranmasını beklemesinler. O başka biri ve değiştirmek için çok büyük. Tavırları muhtemelen damada da sirayet etmiştir onda da benzer şeyler göreceksin. Olduğu gibi kabul edip derin nefes almaktan başka çare yok. İyi taraflarına odaklan.
Ya da damadı değiştireceksin.

Sevmek zorunda değilsiniz zaten. Önce bunu kabullenin. Sizin ailenizle eşinizin ailesi sürekli görüşmek zorunda da değil. Sırf bu yüzden ağlıyorsanız şimdiden aileme düşkünüm muhabbeti çeviriyorsanız evlilik kararınızı gözden geçirin derim belli ki daha o olgunluğa gelmemişsiniz
Siz sevmediğiniz de nasıl davranıyosunuz? Görüşmemek öyle çok kolay olmuyo bazen

Size benim bir akrabagimdan örnek veriyim: Bazen durduk yere abuk subuk seyler söyler insana. Almanyada yasiyorum. Gavur milletten baslar "Almanya ve Türkiye arasinda savas ciksa hangi tarafta olursun" gibi sorular da ortaya atar. Esim simdi onunla tanisacak oldu ve ben onu bastan uyardim: böyle biri ve sana patavatsiz birsey söylese sasirma hep böyle diye. Biz insanlari degistremiyoruz. Ama o insanlarla mesafemizi ve ailemizi ne kadar muhatap edecegimizi ayarlayabiliriz. Panik yapmayin. Herkes kimin ne oldugunu gayet hizli cözer. Önemli olan dengeyi yinede kurabilmek. Bu hem sizin icin hem es adayiniz icin de gecerli.

Siz de hadsiz ve terbiyesiz yorumlar yapmayı bırakınca bu platforma geri dönüp yorum yapın derim. Aksi taktirde ot bok yazcaksan defolup git yorum falan da yapma. Seviyesiz
Buradayım ve hiç bir yere gitmiyorum. Terbiyeyi de babası yaşında bir adam hakkında, hatta evleneceği adamın babası hakkında, saygısız ve huzur kaçıran diye bahseden birinden öğrenecek değilim.

Siz sevmediğiniz de nasıl davranıyosunuz? Görüşmemek öyle çok kolay olmuyo bazen

Normal davranıyorum. Hayatımda sevmediğim halde görüşmek zorunda kaldığım çok insan var kendi ailemden, eşimin ailesinden, iş yerimden, oturduğum apartmandan. Saygımı bozmuyorum, çok samimiye girmeden standart sohbet konularıyla idare ediyorum. Ben size görüşmeyin demedim zaten aileniz görüşmek zorunda değil dedim. İki aile anlaşamıyorsa veya uyumlu değillerse veya hiçbir sebep olmaksızın görüşmeyebilirler.

Belki zamanla bazı şeyler değişir.
Onlari tanımaniz, sevmeniz için biraz zaman lazım.

Evet ilk izlenimler önemlidir çoğu defa nasıl başlarsa da öyle gider.
Ama yine de zaman.. zamanla pek çok dengeler değişir.

Alışırsınız, belki size karşı kasıtlı değil de genel mizacinin bu olduğunu sizde iyice anlarsınız.

Ve zaman geçtikçe insan takmamayı öğreniyor.

Yani illa ki bir şeyler oluyor 😊

Çok sevdiklerimizin zaman zaman bizi yanılttığı gibi, pek sevemediklerimizi de sever hale gelebiliriz.

Akışına bırakın, çok ileriyi hesap etmeyin.
Önemli olan nişanlınızın yaklaşımı.

Back