Kayinbaba kayinvalide gorumce ile beraber yasamak?

Gezmeye gidip kalabilirsiniz ama sürekli sonsuza kadar yaşamak neden ?
Sürekli gelin,kaynana sorunu olucak aranizda.
Sorun olacağını bile bile evet diyorsunuz.
Belki şuan çok seviyorsun ama sürekli sorun yaşayınca o sevgi de bitecek .
Ben şuan gider kalırım kaynanam da ama bir süre sadece aynı evde yaşayalım deseler asla oturmam .
Herkesin kendine göre bir düzeni var .
Sorun olacağını bile bile neden hayatımı mahvetsin bı insan . Kaçını devirde yaşıyoruz artık kaynana kayınbabayla yaşamak mı kaldı?
Rahat edemeyecksiniz üzgünüm eski baba evini çok ozlersiniz .
Ya erkek arkadasinizi ikna edin ya da vazgeçin .
Erkek arkadaşınız kesin istemese söylerdi ailesine konuyu size bile açmazdı .
Nerde oturacaginiza karışan herşeye karışır . Şimdi sevgilin bişey diyemiyorsa ilerde hicbisey diyemez bizde söylemesi .
Evlenecek yaşta birinin de söz sahibi olması gerekir ben erkek arkadaşınızsa annesi babacı ailesine bişey diyemeyen bir tip gördüm .
Ben istemedigimi soyledim sevgilime o da ailesine istemedigimizi soyledi fakat babasi cok net ve ugrastiriyor onu kolay olmuyor surec.

Ben evlenmezdim.

Sevgilin ailesinin huyunu biliyorsa buna uygun eş seçecekti. Mesela ben öyle yapıyorum, kendime ve kendi hayat şartlarıma uygun kişilerle görüşüyorum. Ben ailemle "sülalecek yaşamak isteyen damat" ile tanıştıramam kabul etmez benim ailem.

Ben evde sütyensiz rahatça dolanamayacaksam, kocama keyfimce cilve yapamayacaksam, kendi düzenim olmayacaksa neden evleneyim. Ki bunun evde ağdası var, regli halinde tuvaleti-duşu kullanması var.

Senin kafanda az bile olsa buna soru işaretiyle yaklaşman hata. Direkt hayır diyeceksin.

Biz de anneannem en son kaynanasıyla yaşıyordu kaynanası vefat edene kadar, sonrası ne annem ne teyzelerim ne dayılarım sülalece yaşamadılar. Herkesin kapısı ayrı.
Evet bu konuyu en basinda acmadilar soyledim ona da hic konusu acilmadi bile ben de tahmin edemedim. Hayir dedim zaten acik kapi birakmadim

Ben istemedigimi soyledim sevgilime o da ailesine istemedigimizi soyledi fakat babasi cok net ve ugrastiriyor onu kolay olmuyor surec.

Babası utanmıyor mu el kızıyla kendisini aynı evde yaşatmaya? Ben ilk kez burada bu kayınpederlerin gelinlerle aynı evde kalma, barınma telaşını görüyorum ve şok oluyorum.

Diceksinki "senin baban benim için el, benim ailem bunu kabul etmez, ben o evde nasıl banyo yaparım, nasıl karı koca olacağız".

"Akrabanızın kızını mı gelin alıyorsunuz sanki ben size elim siz bana elsiniz. Ben sizle nasıl yaşarım. Ben kocamla aile kuracağım" de.

Normal karsilamiyorum ben de bir sey dusunemiyorum su an. iliskide bir seylerin nasil olabilirini dusunmeye calisiyoruz. Zaten eger bu olmazsa devam edemeyecegiz o da bunu cozmeye calisiyor

Zaten cok uzun bir iliski degilmis ayrilma seceneginiz var ama siz oldurmaya calisiyorsunuz. Sevgiliniz bu sorunu cozer bence yani -mış gibi yapar. Sonra evlenince siz esim cok iyi ama ailesi temali konularla gelirsiniz. Herkesin mutlu olma sekli farkli saygi duyuyorum. Mutluluklar 🥰

Sende net ol kanma hayatini mahvetme .
Ben birsuru kişi tanıdım böyle kendi evlerine cikmayip kaynana,kayinbabasiyla oturan eski ablalardan tabi şimdi kalmadı pek .
Hiçbiri anlaşamadı ya ayrıldı ya da kavga gürültü evlerini ayırdılar .
Çocuk olunca belki ikna ederim ayrı eve diye hiç düşünme .
Baştan nasıl alisirlarsa öyle giderler .

Ek olarak sevgilin ailesinin huyunu suyunu şartlarını gayet iyi biliyordu en başından beri. Siz evlilik kararı almadan çok önce ailesinin zaten bu kararı, baskısı olacağını biliyordu.

Seni şimdi yalandan "ben aileme hayır diyorum, daha ne yapabilirim, onlar ailem" modunda takılıyor sinsi.

Zaten cok uzun bir iliski degilmis ayrilma seceneginiz var ama siz oldurmaya calisiyorsunuz. Sevgiliniz bu sorunu cozer bence yani -mış gibi yapar. Sonra evlenince siz esim cok iyi ama ailesi temali konularla gelirsiniz. Herkesin mutlu olma sekli farkli saygi duyuyorum. Mutluluklar 🥰
Halamın eşi nişan sürecinde kızı alıncaya kadar ayrı ev dedi , evlendi ayrı eve geçtiler 1 yılı dolmadan evi dağıtıp annesiyle oturma kararı aldı meğer plan yapmışlar kendi aralarında, o günden beri halam kan kusuyor ellerinde, aklı olan uzak kaçar böyle ailelerden , isterse bu saatten sonra paşa köşkünde yalnız yaşayacaksınız desinler yine de olmaz , bunlar beraber oturmayı kafalarına koymuşlar zaten ...

Ciddi bi hastaligi var ama tedavi goruyor aile bireylerinden biri
Hastalık kötü birşey, Allah kimsenin başına vermesin ama sen yine de vicdan yapıp kv yanına evlenme. Ev ev üstüne olmuyor.
Elalem ne dere filan da bakma, elalem iki konuşur ama sen ömür boyu çekersin.

Sevgiliniz daha simdiden sizi boyle bir durumda birakiyorsa ailesi gibi oda duygu somurusune hem maruz kalmak açisindan hemde yapmak acisindan acik birisi demektir. Bir evetle hayatinizi karartirsiniz. Biri gider biri gelir. Bugun aglayin gerekirse aci cekin bitirip ama asla kendinizi omur boyu aglamaya mahkum etmeyin.

Evde 5 kisi var hatta, sevgilim su an ailesiyle mucaedele veriyor ama ona hastalik uzerinden vicdan yaptiriyorlar ama zaten bu dogu geleneginde var olan bir seymis en azindan onlar da var. ben de istemiyorum dedim o da beraber olarak istemedigimizi soyledi ama iclerinde kaos cikti
Erkek arkadaşım neyin mücadelesini veriyor? Bal gibi biliyordur ailesinin isteğini. Son ana kadar sana söylememesi de zor durumda bırakmak. Sen ailesiyle mücadele ediyor san kendi kendine.

Halamın eşi nişan sürecinde kızı alıncaya kadar ayrı ev dedi , evlendi ayrı eve geçtiler 1 yılı dolmadan evi dağıtıp annesiyle oturma kararı aldı meğer plan yapmışlar kendi aralarında, o günden beri halam kan kusuyor ellerinde, aklı olan uzak kaçar böyle ailelerden , isterse bu saatten sonra paşa köşkünde yalnız yaşayacaksınız desinler yine de olmaz , bunlar beraber oturmayı kafalarına koymuşlar zaten ...

Simdi bu adam seni beni gozune kestiremez sevgili olmak icin. Bu adamlar kimi kandiracaklarini bile iyi biliyorlar. Konu sahibi gelmis sevgilim de cok zor durumda diyor 😥 biz ne desek fayda etmeyecek bence. Herkesin mutluluguna kimse karisamaz 🤣

Nişanlanacağım kişinin ailesi onlarla yaşamamızı istiyor. Erkek arkadaşım ve ben istemiyoruz. Ve ona vicdan yaptırıyorlar ailesindeki kişinin sağlık sorunundan ötürü. Bir de elalem ne der diye dusunuyolar. Su an evet dersem sonsuza kadar mutsuzluguma evet demis olacam. Erkek arkadasim da cok zor bir durumda mucadele ediyor ama ailesi cok net bu konuda. Ve bu olayi ben durumlar ciddilesince ogreniyorum ama bastan belli olan bir seymis aslinda. ben de iyi degilim bu durumlardan. Ne yapmaliyim nasil yol izlemeliyim
Ayrı evi kabul edene kadar evet deme gerçi ayrı evde de rahat birakmazlar

Simdi bu adam seni beni gozune kestiremez sevgili olmak icin. Bu adamlar kimi kandiracaklarini bile iyi biliyorlar. Konu sahibi gelmis sevgilim de cok zor durumda diyor 😥 biz ne desek fayda etmeyecek bence. Herkesin mutluluguna kimse karisamaz 🤣
Kesinlikle katılıyorum, konu sahibini pasif ve saf görüp gözlerine kestirmişler , yazık olacak ...

kayinpederin evdeyken nasıl seviseceksiniz gusl alacaksan gece nasıl alacaksın almazsan ayrı bir dert kv evimde cenabet gezmeyin diye açık açık ulu orta söyleyebilme ihtimalini ki yaşanmış bir olaydır nasıl hazmedeceksin

Ben böyle bir evde büyüdüm. Sebebi dedemin varlıklı olması babamın dikiş tutturamaması dedemin konforunu bırakmak istememesiydi bence. Dediğim gibi konforlu bir evdi. Annem öyle hizmetçilik yapmıyordu yani kimseye. Yine de tek göz odada kirada oturmak için her şeyini verirdi muhtemelen. Hiçbir özeli yok. Bir arkadaşını çağıramaz akrabalarımız gelmez. En güzel yıllarını harcadı orada..

X