Kayinbaba kayinvalide gorumce ile beraber yasamak?

Doğuda görev yapıyorum, burada bile çoğu ayrı oturuyor, o 5+1 evler simdi gereksiz görülüyor daha küçük evler yapılıyor artık...
Doğrudur, ben gittiğimde şok olmuştum tüm kapılarda 20 tane ayakkabı var küçüklü büyüklü. Misafir sanmıştım yok baya öyle yaşıyolarmış. Belki görece daha eski semtte oturuyolardır

Nişanlanacağım kişinin ailesi onlarla yaşamamızı istiyor. Erkek arkadaşım ve ben istemiyoruz. Ve ona vicdan yaptırıyorlar ailesindeki kişinin sağlık sorunundan ötürü. Bir de elalem ne der diye dusunuyolar. Su an evet dersem sonsuza kadar mutsuzluguma evet demis olacam. Erkek arkadasim da cok zor bir durumda mucadele ediyor ama ailesi cok net bu konuda. Ve bu olayi ben durumlar ciddilesince ogreniyorum ama bastan belli olan bir seymis aslinda. ben de iyi degilim bu durumlardan. Ne yapmaliyim nasil yol izlemeliyim

Demek erkek arkadasinda cok zor bir durumda kiyamam. Demek durumlar ciddilesince ogrendin vay be. Bisi sorcam bunca zamandir sevgilinle ne konustunuz. Muhabbetiniz hep sevgi,ask miydi? Hayir normal sartlarda sevgilin ve ailesi hakkinda bir fikir sahibi olman lazimdi.

Yalnız olsa bi nebze evet, o durumda bile ev kurulur gerekirse hasta olan kişi sizinle beraber kalır siz onlarla beraber kalmazsınız. Ama bu konuda yalnız değil ki bahsettiğiniz kişi 5 kişi diyosunuz, sadece eşiniz olduğunda mı bakılacak bu kişiye
Tek erkek olunca sanirim bir de kiymetli oldugu icin evden gitmesin diye one surulen sebeplerdeb sanirim. yakinlarinda oturalim diyorum uzaklasmayaljm aile buna da sicak bakmiyormus

Evet o da biliyormus cunku sulalede boyle bir gelenek varmis,bizi tanistirdiklarinda benim icin o boyle bir seye sicak bakar denmis bana sorulmadan, sevgilimde ilk ayni evde yasamak istemedigi icin benimle tanismak istememis o kiz sicak bakiyorsa ben tanismam onunla diye
Çok fena kandırılıyorsun, kuşu kafesleyecekler bu gidişle...

Nişanlanacağım kişinin ailesi onlarla yaşamamızı istiyor. Erkek arkadaşım ve ben istemiyoruz. Ve ona vicdan yaptırıyorlar ailesindeki kişinin sağlık sorunundan ötürü. Bir de elalem ne der diye dusunuyolar. Su an evet dersem sonsuza kadar mutsuzluguma evet demis olacam. Erkek arkadasim da cok zor bir durumda mucadele ediyor ama ailesi cok net bu konuda. Ve bu olayi ben durumlar ciddilesince ogreniyorum ama bastan belli olan bir seymis aslinda. ben de iyi degilim bu durumlardan. Ne yapmaliyim nasil yol izlemeliyim
Hemen kac ordan. Neyın somurusu artık. Hastlık var dıye ömrümüzü adamanız cok yanlıs. Ömür dedıgın gecıyor. Aşk sevgı gecıp gıdıyor olan sıze oluyor sonra

Demek erkek arkadasinda cok zor bir durumda kiyamam. Demek durumlar ciddilesince ogrendin vay be. Bisi sorcam bunca zamandir sevgilinle ne konustunuz. Muhabbetiniz hep sevgi,ask miydi? Hayir normal sartlarda sevgilin ve ailesi hakkinda bir fikir sahibi olman lazimdi.
Cok uzun bir iliski degil, bir de durumu iyi insanlar ihtimal vermedim bu durumu o yuzden de sormadim. Bazi genel sorular sordugumda da ogrenmem gereken ciddi bir sey olmadigini soyluyordu

Cok uzun bir iliski degil, bir de durumu iyi insanlar ihtimal vermedim bu durumu o yuzden de sormadim. Bazi genel sorular sordugumda da ogrenmem gereken ciddi bir sey olmadigini soyluyordu

Cok afedersiniz ama biraz saf misiniz? Yoksa cevrenizde boyle evlilikler gordugunuz icin normal mi karsiliyorsunuz? Erkek arkadasiniz zor durumda falan degil sizi kandiriyor ama siz saf saf yakinlarinda oturalim diyorsunuz. Ayrilmak gibi bir seceneginiz varken sanki 5 cocuklu gibi yollar ariyorsunuz. Umarim gercek degilsinizdir. Yoksa 29 yasinda biri bu yasa iyi gelmis.

Tek erkek olunca sanirim bir de kiymetli oldugu icin evden gitmesin diye one surulen sebeplerdeb sanirim. yakinlarinda oturalim diyorum uzaklasmayaljm aile buna da sicak bakmiyormus
Valla ben olsam boyle bir aileye ölsemde gelin gitmem ayrı otursam ne olacak sonra ben doğulu biriyle biz evlenmeyiz diyince kötü oluyorum yüzde 90 ı böyle maalesef aile ne derse o

Ben onu bunu bilmem ya
Cok netmıs de bilmem neymıs de
Reste rest. Hayırdır

Cok afedersiniz ama biraz saf misiniz? Yoksa cevrenizde boyle evlilikler gordugunuz icin normal mi karsiliyorsunuz? Erkek arkadasiniz zor durumda falan degil sizi kandiriyor ama siz saf saf yakinlarinda oturalim diyorsunuz. Ayrilmak gibi bir seceneginiz varken sanki 5 cocuklu gibi yollar ariyorsunuz. Umarim gercek degilsinizdir. Yoksa 29 yasinda biri bu yasa iyi gelmis.

Evet o da biliyormus cunku sulalede boyle bir gelenek varmis,bizi tanistirdiklarinda benim icin o boyle bir seye sicak bakar denmis bana sorulmadan, sevgilimde ilk ayni evde yasamak istemedigi icin benimle tanismak istememis o kiz sicak bakiyorsa ben tanismam onunla diye
Aile geleneklerini bilen bir kız alsınlar boşversene

Normal karsilamiyorum ben de bir sey dusunemiyorum su an. iliskide bir seylerin nasil olabilirini dusunmeye calisiyoruz. Zaten eger bu olmazsa devam edemeyecegiz o da bunu cozmeye calisiyor

Gezmeye gidip kalabilirsiniz ama sürekli sonsuza kadar yaşamak neden ?
Sürekli gelin,kaynana sorunu olucak aranizda.
Sorun olacağını bile bile evet diyorsunuz.
Belki şuan çok seviyorsun ama sürekli sorun yaşayınca o sevgi de bitecek .
Ben şuan gider kalırım kaynanam da ama bir süre sadece aynı evde yaşayalım deseler asla oturmam .
Herkesin kendine göre bir düzeni var .
Sorun olacağını bile bile neden hayatımı mahvetsin bı insan . Kaçını devirde yaşıyoruz artık kaynana kayınbabayla yaşamak mı kaldı?
Rahat edemeyecksiniz üzgünüm eski baba evini çok ozlersiniz .
Ya erkek arkadasinizi ikna edin ya da vazgeçin .
Erkek arkadaşınız kesin istemese söylerdi ailesine konuyu size bile açmazdı .
Nerde oturacaginiza karışan herşeye karışır . Şimdi sevgilin bişey diyemiyorsa ilerde hicbisey diyemez bizde söylemesi .
Evlenecek yaşta birinin de söz sahibi olması gerekir ben erkek arkadaşınızsa annesi babacı ailesine bişey diyemeyen bir tip gördüm .

Ben evlenmezdim.

Sevgilin ailesinin huyunu biliyorsa buna uygun eş seçecekti. Mesela ben öyle yapıyorum, kendime ve kendi hayat şartlarıma uygun kişilerle görüşüyorum. Ben ailemle "sülalecek yaşamak isteyen damat" ile tanıştıramam kabul etmez benim ailem.

Ben evde sütyensiz rahatça dolanamayacaksam, kocama keyfimce cilve yapamayacaksam, kendi düzenim olmayacaksa neden evleneyim. Ki bunun evde ağdası var, regli halinde tuvaleti-duşu kullanması var.

Senin kafanda az bile olsa buna soru işaretiyle yaklaşman hata. Direkt hayır diyeceksin.

Biz de anneannem en son kaynanasıyla yaşıyordu kaynanası vefat edene kadar, sonrası ne annem ne teyzelerim ne dayılarım sülalece yaşamadılar. Herkesin kapısı ayrı.

X