Kaygi,korku

hgizem98

Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2023
19
12
8
26
Merhaba. Yaklasik bi aydir yogun sizofren olma korkusu yasiyorum. Belirtilerini kendime uydurmaya calisiyorum. Gece uyumaya calisirken anlamsiz diyaloglar oluyor ama bunlarin mantiksiz oldugunu farkedip kendimi susturup baska seyler dusunuyorum beni rahatsiz eden sey birdenbire ve cok anlamsiz diyalog olmasi ses yok goruntu yok. Terapi almaya basladim okb teshisim vardi zaten yendigimi dusunuyordum depremden sonra kanser, hastalik korkulari basladi su an buna takmis durumdayim. Bunu yasayan var mi yenebildiniz mi?

Kesinlikle anksiyete canım. Senelerdir ben de mücadele ediyorum. Hangi hastalığı duysam, araştırsam yakın zamanda belirtilerini vermeye başlıyorum. O kadar saçma boyutlara ilerlemişti ki nedenini bildiğim halde zor başa çıkabiliyordum. En son epilepsi olduğumu düşünmeye başlamıştım. O kadar çok kendimi sıkıyordum ki kesin epilepsiyim kendime hakim olduğum için tam nöbet geçiremiyorum diyordum. Şizofreni hastası olduğumu ben de düşündüm. Yalnız şöyle bi durum var ki araştırdıkça öğrendim şizofreni hastası olsaydım bunun başladığını kendim anlayamazdım ve tanı konulup tedavi yol katetmeden şizofreni olduğumu kabullenemezdim. Yengemin bi akrabasına şizofreni tanısı konmuştu. Onun yaptıklarını dinledikçe kendimde belirtilerini görmeye başlamıştım. Herhalde şizofreni olsaydım bu zamana kadar dışardan da anlaşılırdı bi şekilde. Son zamanlarda da kendime glokom tanısı koymaya başlamıştım mesela. En sonunda anksiyeteyi tanıdıkça neler yaptırabileceğini öğrendikçe rahatladım. Şu an en düşük doz ilaç ve bol bol nefes terapileri YouTubedan bilgilendirici videolarla yola devam ediyorum. Hastalıklar aklıma geldikçe o kadar basit değil diyorum hemen kendime yapacak iş çıkarıyorum. Hiç bişey bulamasam çekmecelerimi düzenliyorum veya dışarı çıkmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…