• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaygı bozukluğu (OKB) konusunda fikrinize ihtiyacım var

S05E07

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2015
10
11
8
30
Arkadaslar bana yaklaşık 5 6 yıl önce OKB tanısı konuldu ve ilaç kullanmaya başladım ilaç kullandım sonra iyi olduğum düşüncesiyle bıraktım ilacı kafama göre sonra tekrar aynı sıkıntılar başladı ve uzman bi doktor tarafından xxx kullanmam soylendi kullandım ve tedaviyi bitirdik ve bittikten bi ya da iki hafta sonra nisanlandim onun stresiyle de sanirim tekrarlandı sıkıntılarım korkularim ama bi de bunun üstüne ilaç içme korkusu da eklendi yani ilaç da icemiyorum psikologa gidiyorum ama bilmiyorum ne kadar etkili .Size yazdım çünkü fikrinize desteğinize ihtiyacım var sizden tek ricam olumsuz yorum yapmayın çünkü çok etkiliyor beni ben bu sıkıntıyı atlayabilir miyim sizce

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar bana yaklaşık 5 6 yıl önce OKB tanısı konuldu ve ilaç kullanmaya başladım ilaç kullandım sonra iyi olduğum düşüncesiyle bıraktım ilacı kafama göre sonra tekrar aynı sıkıntılar başladı ve uzman bi doktor tarafından xxx kullanmam soylendi kullandım ve tedaviyi bitirdik ve bittikten bi ya da iki hafta sonra nisanlandim onun stresiyle de sanirim tekrarlandı sıkıntılarım korkularim ama bi de bunun üstüne ilaç içme korkusu da eklendi yani ilaç da icemiyorum psikologa gidiyorum ama bilmiyorum ne kadar etkili .Size yazdım çünkü fikrinize desteğinize ihtiyacım var sizden tek ricam olumsuz yorum yapmayın çünkü çok etkiliyor beni ben bu sıkıntıyı atlayabilir miyim sizce

Öncelikle geçmiş olsun...

Bende anksiyete bozukluğu sebebiyle ilaç kullandım.Ancak çok zor bıraktım.Doktor bırakmamam gerektiğini söylemesine rağmen çocuk düşünüyorum diye bıraktım.Tabii bir anda bırakamadım,benim ilacım çok yan etkisi olan bir ilaçtı,prozac'a geçip yavaş yavaş bıraktım...

Gel gelelim ben tam iyileşmeden bıraktım.Sonrasında takıntılar düşünceler aldı başını gitti.Şimdi psikoloğa gidiyorum,konuşmak iyi geliyor.Tabii her seferinde farklı konulara atlıyorum,belli bir konu üzerinden gidemiyoruz ve bu yüzden tedavi amaçlı olmuyor gibi geliyor bana...

Bence psikoloğa devam ederken ilaca da başlarsanız daha çabuk atlatabilirsiniz bu durumu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Ya sıkıntı su ki ilaç içme korkusu da başladı bende o yüzden ne yapacağımı bilemiyorum

Nişanlanma olayını stres olarak görme.
Tam tersi rahatlık olarak gör.
Başka tavsiye bulamadım

Yani şöyle ki sıkıntılarim tekrarlayinca doktor ilacima devam etmemi söyledi ancak ben bi muhabbet esnasında bi tanidigimizin antibiyotik ten zehirlendiğini öğrendim bunu duyunca ilaç içme korkusu oldu yan etkisi olacak nefessiz kalacağım bana zarar verecek diye icemiyorum ilaci

Tavsiyeniz için teşekkür ederim :) Tabi ki rahat güzel yanları da var ancak stresli yanlarıda fazla ama ben korkularımdan dolayı hiç bi şeyin tadını çıkartamıyorum

Bende de aynı sorun vardı.Herşeyi takıntı haline getirdim,ellerimi 15 defa saatlerce yıkayıp hala pis olduğunu düşündüğüm,saçmasapan konularda saçmasapan düşünüp kendimi üzdüğüm,evde koltuğa bile pis olduğunu düşünerek oturamadığım sevdiğim insanlara sırf takıntılarımdan dolayı eziyet ettim ve birçok sorun yaşadım.O kadar çok arttı ki bu hastalık doktor tedavisi gördüm ilaç kullandım.sonra araştırdım ve aslında bunun tek tedavisinin kendimizde olduğu öğrendim.İlacı kendim bıraktım evet bu iyi değil ama takıntının üzerine gitmenin iyileştirdiğini farkettim.Neyi takıntı yapıyorsam onun üzerine gittim.Olaylara fazla müdahale etmedim.mesela birşeyin uğursuz geldiğine inandıysam bunun saçma olduğunu zaten biliyoruz o şeyle yaşamayı öğrendim,inan şu an hiç bi sorun yaşamıyorum,bazen atak gösterdiği olsada nasıl durduracağımı biliyorum ve sorunlar büyümüyor.tavsiyem bunu hastalık olarak görmemen ve üzerine gitmen.

Bende ilaç kullanamıyorum yan etkileri bende fobi oluşturdu.

Aynen haklısınız olay insanın kendisinde bitiyor ama bunu yapacak cesaretim yok yazın dugunum olacak ama sürekli korku halindeyim ilaç da icemiyorum ust üste geldi yani

Back