Kayınvalideye borç vermeli miyim?

Evi varmış zaten otursun evinde. Bakıma muhtaç oldugunda da adı üzerinde muhtaç olduğu icin yan binada oturmus olmasinin da bir manası kalmiyor, aynı evde yaşar madem kızıyla. Saçma geldi bana, borç harc parayla ev almaya kalkışması. Parayı verirseniz geri alamazsıniz tabiki orası ayrı, ev size kalacak zaten diyecektir.

Bunca zaman para biriktirmemisse aldığı borçları da ödeyemez. Evi varmış gerek yok. Ben evimi kiraya verdim kiraya çıktım. Satıp yenisini alamıyorum. Su piyasada bişi almak satmak çok zor zaten. Bekliyorum. Kvde de beklesin.

Verme

KV niz çok düşüncesiz ya çok üzüldüm oğlunun dediklerine. 200 300 bin borcu nasıl odeyecekmis bi kere. Kayniniz annesine kıyamıyor ama KV oğluna çok güzel kıyiyor. Eltiniz ne diyor bu duruma.

Kayın zaten gönüllü olarak vermiyor bence. Adam gönülsüz ki çocuklarım bi on yıl daha güneş göremez bu parayı verirsem demiş. Ama kadın hala anlamıyor. Allah akil vicdan versin KV ye.

Bir kizi ve iki ogluyla ayni sokakta oturan insanin baska eve tasinmasi zaruri degil. Ha zaruri bile olsa bunun için kalkip gelininden 150/200 kredi cekmeyi beklemesi akil alacak gibi degil. Semt aksamlari biraz sorunluymus, bu kadin yillardir burda oturmuyormu yenimi sorunlu olmaya baslamis. Akilli olun ne altinlarinizi verin ne kredi cekin durduk yere kendinizi zora sokmayin. Kadin acikta degil sokakta yasamiyor bu ne sacmalik ya gece gece sinirim bozuldu.

Evi sizin üstünüze yapcaksa verin.
Ona birşey olursa paranızı alır ,kalanı kardeşler arasında bölersiniz

Kayın zaten gönüllü olarak vermiyor bence. Adam gönülsüz ki çocuklarım bi on yıl daha güneş göremez bu parayı verirsem demiş. Ama kadın hala anlamıyor. Allah akil vicdan versin KV ye.

KAZIK KADAR ADAM Zorla Elinden alacak değiller ya başına silah mı dayamışlar vermiyorum desin çekilsin kenara bu ne saçmalık, cinnet geçirmelik çocukları ve karısının yerinde olsam rest ceker baba evine giderim, allah bilir nasıl biriktirdiler nelerden kıstılar sonra kaynana hazretlerinin keyfi için mi harcansın o para, konu sahibinden cok eltisine üzüldüm hiç çevrelerinde düzgün akıl verende yok belli ki

Hayatta borç vermezdim otursun şimdiki evinde sanki sokakta ya da kirada

Eşiniz vermeye gönüllü değilse hiç oralı olmayın, eğer vermenizi o da istiyorsa tapuya şerh düşürün 'evin yüzde şu kadarı nenas nenasın şahsına aittir hak iddia edilemez' veya benzeri şekilde. (Hukuktan çok anlamam ama buna benzer bir şey yapma hakkınız olması lazım, senet bile olabilir) Yarın bu kadın öldüğünde mirasçıların el süremeyeceği bir hakkınız saklı kalsın.

Ay hayir delirdiniz mi Siz biraz safsiniz galiba. Once kayinvalideyi yakininiza cagirmissiniz simdi kimse elini taşın altina koymazken siz dert sahibi oluyorsunuz. Sebep?? Onceki evin olmadığına yayip kalkip dua edin, o arac alacaginiz para da geri gelmezdi. Emekli kadin sonucta borc alsa neyle ödeyecek?? Halihazırda kötü bile olsa bir evi olan kayinvalideye hibe edecek kadar paraniz cok heralde. Ayrica cocuklari dururken size derdi niye düşüyor?? Cocuklari düşünsün. Esiniz bile geri cevirmis. Size ne oluyor.

En bastan sen işgüzarlik yapip kaynanaya ev alma derdine düştüğün icin seni saf buldu sömürmek istiyor işte. Sebebi yeterince acik degil mi

yardımcı olmak istiyorsunuz anladım, lakin oluru kadar( (kesenize) bütçenize göre edin.
Birikiminizin tamamını vermeyin, bu herkes için geçerli olabilir.
Yani dünya hali, 'beşer şaşar' rabbim kimseyi şaşırtmasın, gün gelir farklı şeyler yaşanır, arkanızda kimse durmaz,
insanlar kötü durumlardan, kriz ortamlarından sessizce sıyrılmayı, ortalık yangın yerine döndükten sonra! 'etliye sütlüye karışmamayı' tercih ederler.
Çalışan bir kadın ve ''anne'' olarak köşede birikiminiz olsun.
Eşinizi de rahata alıştırmayın fazla. Bırakın o düşünüp, dertlensin.
Çevremde örnekleri var ve pişmanlıkları yüzlerinden okunuyor.

öyle katılıyorum ki size ..

Verin parayı borç olarak değil evin yarısını kendi üstünüze yapın. Size de ilerisi için yatırım olur

Asıl mesele altınlar sende durmasın. O altınlar sendeyken ne ev almaları bitecek, ne borçları, ne de maruzatları son bulacak. Elini kurutana kadar isterler de isterler. Yok diyeceksin yedik diyeceksin, duyurmayacaksın.

Keseni herkese açık etmeyeceksin, birikim demek zor gün parası demek. Benden başkasının bilmesine gerek yok.

Hatta ekonomi öyle zorda ki, kendine bile söylemeyeceksin.

N Nenas nenas neye karar verdiniz acaba
Ben bi sessiz durayım belki iş bozulur diye bi yorum yapmadan bekledim, diğer oğlu borç vermek istemedi, bi şekilde sorun yapıp karısına attı topu (normalde takmaz karısını ) . O şekilde konu kapandı neyseki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…