• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin tuhaf davranışları

İşyerine yemek getirmiş ne kadar büyük bir suç !!!
Temiz çamaşırları odaya koymuş , hemen kellesi kesile bu yüce sultanın odasına nasıl girer bir hizmetçi parçası ( sizin gözünüzde öyle ya)
Yani inşallah sizin de bir çocuğunuz olur siz de ona yemek yapıp götürdüğünüzde gelin yada damat tersler , hakkınızda kötü konuşur vs Yaşattığımızı yaşamadan ölmeyin.

Siz evde olmasaydiniz da annesi verecekti, oyle düşünün. Buyutulecek bir sey degil. Bence daha oncr yasananlardan dolayi kayinvalidenize tahammülünüz kalmamis, yaptigi her hareketi batiyor.

Temiz çamaşırları odaya koymuş , hemen kellesi kesile bu yüce sultanın odasına nasıl girer bir hizmetçi parçası ( sizin gözünüzde öyle ya)
Yani inşallah sizin de bir çocuğunuz olur siz de ona yemek yapıp götürdüğünüzde gelin yada damat tersler , hakkınızda kötü konuşur vs Yaşattığımızı yaşamadan ölmeyin.
Konu sahibi hiçbir iş yapmasın diyor zaten hizmetçi gibi gördüğü yok kimseyi. Ayrıca ilk gece ben de kalacağım diyen ve ertesi sabah çöp! karıştıran kv ne kadar makul sizce? Yemeği karısı yapar zaten. Kvye pek gerek yok. Konu sahibi şu son yazdıklarınızı hiç haketmiyor bence. Konuyu düzenlesin tekrar okuyun bence. Daha sağlıklı bir yorum olacağına inanıyorum.

Konu sahibi hiçbir iş yapmasın diyor zaten hizmetçi gibi gördüğü yok kimseyi. Ayrıca ilk gece ben de kalacağım diyen ve ertesi sabah çöp! karıştıran kv ne kadar makul sizce? Yemeği karısı yapar zaten. Kvye pek gerek yok. Konu sahibi şu son yazdıklarınızı hiç haketmiyor bence. Konuyu düzenlesin tekrar okuyun bence. Daha sağlıklı bir yorum olacağına inanıyorum.
Baştan beri beni anladığınız ve desteklediğiniz için teşekkür ederim. Konuyu editledim :)

Haksızsın şekerim. Yazdıklarını okuyunca iyi ki oğlum yok dedim.

Sen git kadının evinde kal, sonra da arkasından konuş. Olacak iş değil. Ne var çamaşırlarını yıkadıysa. Ben dururken ona mı düşer derken ne demek istiyorsun senin 3 yıllık kocansa onun da 33 yıllık oğlu. İyilik de yaramıyor sana.

Arkadaşlar,
Ben yapı gereği sakin biriyim kendimi övmüyorum ama kime sorsanız beni o şekilde tarif eder. Zaten kadın beni sakin gördüğü için yapıyor bunları. Başka dişli bir gelin olsa kesinlikle yapamaz.
Sadece müdahale etmesine engel olmaya çalışıyorum. İstediğim normal bir evlilik sadece. Sınırlarını bilsin bizi kıskanmasın yeter.
Ben niye ayırayım anne-oğulu. Annenin yeri ayrı eşin yeri ayrı.

Sen git kadının evinde kal, sonra da arkasından konuş. Olacak iş değil. Ne var çamaşırlarını yıkadıysa. Ben dururken ona mı düşer derken ne demek istiyorsun senin 3 yıllık kocansa onun da 33 yıllık oğlu. İyilik de yaramıyor sana.
iyi o zaman oğluyla ben yatmayayım o yatsın nasıl olsa annesi

konu iş yerine yemek getirmesi falan değil, sürekli tepenizde sizi bekleyen bi kv niz yoksa anlayamazsınız..
Bende 3 yıllık evliyim çook benzer seyler yaşadım evimi yeni ayırdım, buraya sürekli gelmek istemesinden gelince mutfagımda yağı salçayı sıvaya sıvaya yemek yapmasından, gruplarına göre ayırdığım kolilere toplamak için güya ne bulduysa sıkıştırmasından, evinin eski pis kilim minderlerini evimin balkonuna çingen cadırı gibi kafasına göre koymasından rahatsızım.. Sürekli empati yaptım 3 yıl boyunca, ve bi gün kendi evime girince herşeyin düzeleceğine inandırdım kendimi bi gün bile kavga etmedim, şimdi gelmiş hayallerimin içine ediyorsa lütfen yemek getirmesin, iş yapmasın..

Yalnız evi alan da gelin:dondurma:Ben öyle anladım. Konu sahibi düzenlemede yazmış. Kaldı ki; sizin kv size oğlum bunu nikahına alma ben başka kız bulurum dese bu kadar anlayışlı olabilir miydiniz acaba? Bu arada ailenize de hakaret ediliyor. Sadece yemek getirdi falan değil olay. Eğer buna rağmen kocamın ailesi başımın üstünde yeri var diyorsanız takdir sizin.

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandan beri yoğunluktan dolayı aranızda yoktum. O kadar sıkıldım ki derdimi buraya yazayım dedim.
Sorun: Kayınvalide (başka ne olabilir ki)

3 yıllık evliyim. En baştan beri kayınvalidemle anlaşamıyorum. Geçmişteki sıkıntıları hiç yazmayayım kısaca anlatayım.
Kayınvalidem dul bir kadın eşim de onun tek çocuğu. Fesat, çirkef, kurnaz, sinsi, görgüsüz, ahlaksız, bildiğini okuyan, böyle bir insan. Bize aylarca yıllarca huzur vermedi hala da vermemeye devam ediyor. Yok evmiş yok mal mülkmüş en sonunda kendi üzerine bir ev aldırdı bize + eşyalar felan (yoksa bizimle kalacaktı, geçici olarak başka bir yerde kaldı).
Her neyse ev sorunu çözüldü de; kadın yine oğlunu gözünün önünden ayırmak istemiyor. Kene gibi yapışıyor bize. Kendi işimizde çalışıyoruz (muhasebe bürosu), yemek getirme bahanesiyle iş yerimize gelip bütün gün burada mutfakta pinekliyor. Eşimde de suç var, ona bişey diyemiyor. Ben de bu durumdan rahatsız oluyorum, böyle iç içe olmak istemiyorum.
Asıl konuya geliyorum; 2 haftadan beri evde tadilat var tuvalet ve banyoyu yaptırıyoruz. Mecburen kayınvalidede kalıyoruz. Her şeye rağmen sıkılsam da o kadar büyük sorun olmuyordu. Fakat son günlerde sinir olmaya başladım yine. Geçende eşimin çamaşır ve tişörtünü yıkamış odaya koymuş. Bu sabahta ben kahvaltı yaparken eşim banyoya girdi. Kalkıp çamaşır vereyim dedim eşime. Baktım kayınvalidem banyodan çıkıyordu. Baktım eşime çamaşırını o koymuş sepetin üstüne.

Size soruyorum,
Sizce 33 yaşında oğlu olan bir annenin bu davranışları yapması doğru mu? Yoksa ayıp mı? Ben mi yanlış düşünüyorum?
Siz olsaydınız tepkiniz ne olurdu?

edit:

Eşimle severek evlendik. İlk başta düşüncem; annesi bizimle kalabilir kadın yalnız zaten, ev almak bizi zorlar bize zararı olmaz... (ev ve işyeri tapusu eşimin üzerine)
Evlenmemize az zaman kalmıştı. Ortada bir şey yokken Kendi annem de dahil ona buna "siz siz olun sağlığınızda çocuğunuzun üzerine bişey yapmayın, beni attılar, istenmiyorum ben...." gibi sözler söyledi.
Kendisi kısa bir süre işyerimizde kalacaktı. (daire tarzında, büro yeni açılmıştı gelen giden yoktu) Eşimle bu şekilde konuşmuştuk.
İlk günler bana hiç saygısı olmadı. Evlendiğimiz gece bizimle kalmaya kalktı, sonraki gün biz ofise geçtik. O bizim eve girmiş gelinliğimi yerden kaldırmış bornozu katlamış çöpleri karıştırmış mutfağa paspas koymuş, dolabın üstüne örtü koymuş vs. Sonraki günler de bu şekilde devam etti ben işteyken her gün bişeylerin yeri değişmiş oluyordu. Bunlar yüzünden eşimle hep kavga ettik. İyice psikolojim bozuldu. Bu kız beni kabul etti ben onlarla anlaşmaya çalışayım diye düşünmek yerine; burası benim evim istediğimi yaparım diye düşünüyordu, beni takmıyordu. Bana hakaret etti. Onu mecbur kabul edecekmişim, kabul etmezsem de boşanalımmışız, o çocuğuna başka kızlar bulurmuş.
Hal böyle olunca da bu kadından iyice soğudum. Bir arada olmayacağına, ev almaya karar verdik. Kadın hiç boş durmadı. Orada burada dedikodumu yaptı eşimi doldurdu; olmayan şeyleri olmuş gibi anlattı, ailem hakkında benim hakkımda yalan yanlış konuştu. Evi aldık sonra beğenmedim dedi sattık başka ev aldık. Ev beğendirene kadar canımız çıktı. Kaç kere kapora yandı. Her neyse, biz bununla atıştığımız oldu. Yok ben kendimi kurtarmaya gelmişim yok ben kariyer yapayım diye onun oğluyla evlenmişim (o zaman işim de vardı, işten çıkıp eşimle birlikte çalışmaya başlamıştım) yok bana babam ne yapmış ben ne getirmişim, her şeyi ona borçluymuşuz, bize beddualar aileme beddualar felan.
Yine evi alırken kavga ettik. Bizim birikimimizle alınacak. Benim tazminatım+maaş biriktirdim+eşimle ortak birikimimiz takılar felan+krediyi de biz ödeyeceğiz. İllaki ev onun üstüne olsunmuş. Çocuğu ölürse herşey bana kalacakmış ona bişey kalmayacakmış. Böylelikle hem kendini garantiye alacak hem de biz boşanırsak ben hak almayacağım. Düşüncesi bu şekilde.
Her neyse yine onun istediği oldu. Yeter ki huzur versin dedik. Onun olsun gözü doysun mala mülke Allah elbet bir yerden çıkarır dedim. Evine yerleşti hala elini eteğini bizden çekmedi. Bir gün yine kavga ettik. Bana şunları söyledi : " İstediğim kadar gelip kalıcam. çocuğuma kaç kere söyledim seni nikahına almasın diye dinlemedi beni. Ben senin eskiden kiminle ne yaptığını çok iyi biliyorum o kişiyi de biliyorum..." Bu son cümlesi beni deli etti. 3 senelik evliyim Durup dururken eşimin yanında bunu nasıl söyler, ya da neden devamını getirmez? Yüzüne bile bakmamam lazım hep zordan katlanıyorum eşim için.

Yaşadıklarımın bir kısmının özeti bu. Ben onu dışlamadım ama hep en baştan beri o beni dışlamaya çalıştı maddi manevi. Hep onun dediği olacak, hep gözü üstümüzde olacak, her şeyin içinde olacak her şeyden haberi olacak, oğluna en yakın o olacak. Çünkü oğlunu hep en çok o sever, ben menfaat için severim, onun oğlunu kandırırım, hem kız her zaman bulunur ana bulunmaz... Bütün gün ofiste birlikte olucaz, akşamları birikte olucaz, biryerlere giderken o da bizimle olacak. Onun istediği hayat bu.
Benim ona artık hiç borcum yok. Ona tapusuyla ev verdim. Ben kırılcam mı kırılmayacam mı hiç düşünmedi o evi tercih etti. Evinde mutlu olsun ne diyeyim. Elbet yarın öbür gün ondan bize kalacak ama sorun o değil. Buradaki düşüncemi anlayan anlamıştır.
Eleştirenler eleştirebilir her türlü. Ama hayat benim hayatım. Ben 30 yaşındayım. Hayatta az çok neyin ne olduğunu gördüm. Ben kendi ayaklarının üstünde duran biriyim. Kendimi başkalarına ezdirmemek için mücadele verdim yıllarca. İnsan ne için çalışır daha iyi hayatı olduğu için. Ben iyi hayat yaşayamayacaksam bunlarla kendimi yıpratacaksam neden çalışayım? Hayatımla ilgili kararları eşimle alırım. 3.kişinin karışmaya ve huzursuzluk yaratmaya hakkı yoktur. Çünkü evlilik 2 kişiliktir.
Yani olay sadece don verme mevzusundan ibaret değil arkadaşlar :)
var var böyleleri...eşimin anası olacak kadın ve bir görümcem...görümcenin oğlu da 33 yaşında aynen böyle işte ...fesat, çirkef, kurnaz, sinsi, görgüsüz, ahlaksız, bildiğini okuyan bir görümce...yalnız değilsin yani..

Arkadaşlar,
Ben yapı gereği sakin biriyim kendimi övmüyorum ama kime sorsanız beni o şekilde tarif eder. Zaten kadın beni sakin gördüğü için yapıyor bunları. Başka dişli bir gelin olsa kesinlikle yapamaz.
Sadece müdahale etmesine engel olmaya çalışıyorum. İstediğim normal bir evlilik sadece. Sınırlarını bilsin bizi kıskanmasın yeter.
Ben niye ayırayım anne-oğulu. Annenin yeri ayrı eşin yeri ayrı.
Kiskanç kayinvalide sendromu gelinle yarişa girmiş modellerden .bu durumun annelikle evlat sevgisiyle alakasi yok kiskançlikla alakasi var bende yaşadim benzer durumlari o yuzden ne demek istedigini anliyorum.
Kimse annesinden evladindan kopmasin kopmazda zaten ama herseyin normali guzeli var.

Yalnız olabilir, ama ilk günden o kadar bıktırmasaydı, agzı dualı yüzü güler sesi şefkatli olsaydı da başımızın üstünde taşısaydık.. Tamam eşimin annesi eyvallah iyiliği için herşeyi yaparım ama lütfen herkesin çatısı kapısı ayrı olsun.. Ve dua ediyorum Allah ım yaşlandığımda kimsenin hayatından medet ummayacak saglığım sosyal hayatım olsun kimseye yük olmayayım..

var var böyleleri...eşimin anası olacak kadın ve bir görümcem...görümcenin oğlu da 33 yaşında aynen böyle işte ...fesat, çirkef, kurnaz, sinsi, görgüsüz, ahlaksız, bildiğini okuyan bir görümce...yalnız değilsin yani..
Aslında anlaşılmayacak bir şey yok. Herkes kendi işine baksa kimse kimseye karışmasa yeter.

Kiskanç kayinvalide sendromu gelinle yarişa girmiş modellerden .bu durumun annelikle evlat sevgisiyle alakasi yok kiskançlikla alakasi var bende yaşadim benzer durumlari o yuzden ne demek istedigini anliyorum.
Kimse annesinden evladindan kopmasin kopmazda zaten ama herseyin normali guzeli var.
Ben kopsunlar demiyorum zaten. Sadece sınırlarını bilsin cıvık cıvık olmasınlar. Erkekler evlat da biz değil miyiz. Bizim annelerimiz niye bunları yapmıyor.

Bugün evdeyim diye erken kalkıp kahvaltı hazırladım 8 de aradım gel anne kahvaltı yapalım diye tamam dedi, bu saat oldu ne haber verdi gelemicem diye ne başka bişey cay ocakta yemekler soğudu, yenmeden topladım herşeyi.. Bunu niye söyledim düşüncesiz ve anlayışsız insanlarla gecim zor gercekten..

Ben o durumda olsam oğlumun mutlu olmasına bakardım. Asla kötü sözler söylemezdim asla onlara sormadan bu hareketleri yapmazdım arkalarından konuşmazdım, gelini de kendi kızım gibi görürdüm. Yardım etmek istiyorsam inat yapmak yerine onlara sorardım. Arayı iyi tutmaya çalışırdım. Çünkü hayatta tek tutunacağım dallar onlar. İbadet etmeye başlardım, o yaşta biriysem malla mülkle eşyayla uğraşmazdım. Günlere katılırdım. Komşulara gidip gelirdim. Halk eğitimdeki kurslara giderdim gezilere turlara katılırdım.

Ben kopsunlar demiyorum zaten. Sadece sınırlarını bilsin cıvık cıvık olmasınlar. Erkekler evlat da biz değil miyiz. Bizim annelerimiz niye bunları yapmıyor.
ayni soruyu hep bende sorardim. bende anneme babama düşkünüm çok seviyorum ama civik civik davranmiyoruz hiç bir zaman .onlar neden boyle diye dusunurdum.bunun tek bi nedeni var kiskançlik.kiskanclikla beraber nispet yapma gereği duyuyorlar bunu kayinvalidemin yaptigini kayinpederim ima etmisti bi kez o aman yanilmadigimi tamamen anladim.
Insan karsisinda boyle bi ana ve kuzusunu gorunce eşine saygi duyamiyor.ne bileyim karsindaki adami adam degilde cocuk gibi goruyorsun.
Boyle kayinvalideler genellikle esinden sevgi gormemis kendini ifade edebilecegi bi alani olmayan kisiler oluyor maalesef

Bugün evdeyim diye erken kalkıp kahvaltı hazırladım 8 de aradım gel anne kahvaltı yapalım diye tamam dedi, bu saat oldu ne haber verdi gelemicem diye ne başka bişey cay ocakta yemekler soğudu, yenmeden topladım herşeyi.. Bunu niye söyledim düşüncesiz ve anlayışsız insanlarla gecim zor gercekten..
Bir de bu insanlar bazı şeyleri düşünemiyorlar ya da işlerine gelmiyor. Bu sefer sen söylemek zorunda kalıyorsun o zaman da sen kötü oluyorsun

Back
X