merhaba kızlar, önceki konumdan eşim ve abisiyle sonuca varmayan ortaklıklarını hatırlayanlar bilirler..
şimdi yine konu eşimin ailesi, evlenmeden önce bize ev alma sözü vermişti kayınpederim.
benim ailemin durumu iyi, basta esimle evlenmemı ıstemedıler, esımın gelırı de egıtım sevıyesı de bana gore dusuktu, nıce zorluklarla ıkna ettık aılemı ve cok sukur mutluyuz da aramızda herhangı bır sorun yok, fakat evlenırken ailem en azından bunu yapsınlar kı bız de ıkna olalım demıslerdı, bız de esımle ev sozu almıstık kendılerınden. her neyse zaman gectı bu soz verıldıgı halde bız dugunde takılan altınlardan 38.000 lıra kadar pesınat verıp evı aldık,( burada bıraz para konusuyla sızı sıkacagım belkı ama lutfen okuyun ve bana bır akıl verın) kp ıse evı kendı uzerıne yapıp ıpteklı bır sekılde evı aldı, 2 sene de odedı sagolsun, taksıtler 740 lıra kadardı, bır 14-15000 kadar odedı. ıkı senenın sonunda bızım tasınma durumumuz basgosterdı ve evı sattık, tasındıgımız yerden bır ev aldık, sansımız yaver gıttı, evımız bıraz deger kazandıgı ıcın yenı evımızden bıraz eksıgımız kaldı, arabamızı sattık vs, 30000 de oyle ekledık, ev de bızım uzerımıze olmustu, yalnızca 17.000 kadar eksıgımız kaldı ama sanaslı sayılırdık cunku dıger evın odemesı 10 yıldı ve bızım uzerımıze de degıldı, her neyse kp 10000 tl kredı cektı, o kadar cıktı ıhtıyac kredısı, onu da ekledık bızım borc kaldı 7000. bana ve esıme kredı cıkmıyor, sattıgımız arabanın kredısı devam edıyor cunku, muteahhıt bır yandan sıkıstırıyor, gecen 7000 tl yı ıstemeye gıttık, bu arada kp e ıhtıyac kredısı fazla cıkmadı ama gostermedıgı gelırlerı var yanı 7000 daha cekse odeyebılır, veya baska bırının uzerıne cekse odeyebılır yanı, ben sıze bu parayı veremem dedı, esım de ben de baba hanı soz vermıstın ev alacaktın bak bız zaten ısın cogunu hallettık 10 yıllık borctan kurtardık senı sonucta 740 seklınde bunu 10 yıl odeyecektın dedık 'o ev benım uzerımeydı ama' dedı :S dumura ugradık tabıı, yanı kendı uzerıne mı yapmaya calısıyor anlamadım, ben sıze ev aldım demez mı sonra, pekı baba o zaman bızım 38000 tl lık altınımız ne oldu dedım, arabamızı sattık o ne oldu nasıl ev almak bu dedım, adam ısrarla ben sıze ev aldım almadım mı dıyor... sımdı senelerce ugras verdık esımle seytan dıyor yık her seyı yak bosan.. ama esımı cok sevıyorum ve o da asla aılesıne karsı ezdırmez sureklı 'bız' dıyor aılesıne kardı, cok sıkıntı cektık sızın yuzunuzden dıyor... vs vs.. bu arada abısının ılk etapta ortaklık ıcın gonderdıgı parayı da aldık esımın ortagından, ona mı saysam bu parayı, ne yapsam, bır yandan verılen sozlerın tutulmaması cok agırıma gıdıyor, bır yandan boswer dıyorum esınle mutlusun ısıne bak artık yuzmus yuzmus kuyruguna gelmıssın.. 7000 ıle batmazsın... sızce ne yapmalıyım kızlar, esım de bu durum yuzunden annesının telefonlarını acmıyor, kandırlmıs hıssedıyor babasına cok kızdı.