• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpederim bize ev almışşş

tatlivemasum

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
12
0
6
34
Ankara
merhaba kızlar, önceki konumdan eşim ve abisiyle sonuca varmayan ortaklıklarını hatırlayanlar bilirler..
şimdi yine konu eşimin ailesi, evlenmeden önce bize ev alma sözü vermişti kayınpederim.
benim ailemin durumu iyi, basta esimle evlenmemı ıstemedıler, esımın gelırı de egıtım sevıyesı de bana gore dusuktu, nıce zorluklarla ıkna ettık aılemı ve cok sukur mutluyuz da aramızda herhangı bır sorun yok, fakat evlenırken ailem en azından bunu yapsınlar kı bız de ıkna olalım demıslerdı, bız de esımle ev sozu almıstık kendılerınden. her neyse zaman gectı bu soz verıldıgı halde bız dugunde takılan altınlardan 38.000 lıra kadar pesınat verıp evı aldık,( burada bıraz para konusuyla sızı sıkacagım belkı ama lutfen okuyun ve bana bır akıl verın) kp ıse evı kendı uzerıne yapıp ıpteklı bır sekılde evı aldı, 2 sene de odedı sagolsun, taksıtler 740 lıra kadardı, bır 14-15000 kadar odedı. ıkı senenın sonunda bızım tasınma durumumuz basgosterdı ve evı sattık, tasındıgımız yerden bır ev aldık, sansımız yaver gıttı, evımız bıraz deger kazandıgı ıcın yenı evımızden bıraz eksıgımız kaldı, arabamızı sattık vs, 30000 de oyle ekledık, ev de bızım uzerımıze olmustu, yalnızca 17.000 kadar eksıgımız kaldı ama sanaslı sayılırdık cunku dıger evın odemesı 10 yıldı ve bızım uzerımıze de degıldı, her neyse kp 10000 tl kredı cektı, o kadar cıktı ıhtıyac kredısı, onu da ekledık bızım borc kaldı 7000. bana ve esıme kredı cıkmıyor, sattıgımız arabanın kredısı devam edıyor cunku, muteahhıt bır yandan sıkıstırıyor, gecen 7000 tl yı ıstemeye gıttık, bu arada kp e ıhtıyac kredısı fazla cıkmadı ama gostermedıgı gelırlerı var yanı 7000 daha cekse odeyebılır, veya baska bırının uzerıne cekse odeyebılır yanı, ben sıze bu parayı veremem dedı, esım de ben de baba hanı soz vermıstın ev alacaktın bak bız zaten ısın cogunu hallettık 10 yıllık borctan kurtardık senı sonucta 740 seklınde bunu 10 yıl odeyecektın dedık 'o ev benım uzerımeydı ama' dedı :S dumura ugradık tabıı, yanı kendı uzerıne mı yapmaya calısıyor anlamadım, ben sıze ev aldım demez mı sonra, pekı baba o zaman bızım 38000 tl lık altınımız ne oldu dedım, arabamızı sattık o ne oldu nasıl ev almak bu dedım, adam ısrarla ben sıze ev aldım almadım mı dıyor... sımdı senelerce ugras verdık esımle seytan dıyor yık her seyı yak bosan.. ama esımı cok sevıyorum ve o da asla aılesıne karsı ezdırmez sureklı 'bız' dıyor aılesıne kardı, cok sıkıntı cektık sızın yuzunuzden dıyor... vs vs.. bu arada abısının ılk etapta ortaklık ıcın gonderdıgı parayı da aldık esımın ortagından, ona mı saysam bu parayı, ne yapsam, bır yandan verılen sozlerın tutulmaması cok agırıma gıdıyor, bır yandan boswer dıyorum esınle mutlusun ısıne bak artık yuzmus yuzmus kuyruguna gelmıssın.. 7000 ıle batmazsın... sızce ne yapmalıyım kızlar, esım de bu durum yuzunden annesının telefonlarını acmıyor, kandırlmıs hıssedıyor babasına cok kızdı.

ev şuan sizin üstünüze değil mi?

bence öyle yada böyle bir eve sahip olmuşsunuz.. kayınbabanız da birazcık yardım etmiş sizin istediğiniz kadar değil belki ama sonuçta insallarn yıllarca sahip olamadgı şeyi almışssınız hayırlı olsun inşallah...

çalışır kaparsınız bu kadar yapmıssınz 7bınde mı tıkandınz kaldınz? onuda istemeyiverin ödeyin gitsin karşı tarafta hak iddaa edemesin böylelikle ne sizin canınız sıkılsın ne onların...

Çok karışık işler.. Şunu söylemeliyim ki kayın pederiniz size ev almak zorunda değil. Ha söz vermiş olabilir iyi hoş ama 'sana dondurma alıcam' gibisinden bir söz değil bu koskoca ev.. Tutamayabilir sözünü ki böyle bir söz vermek zorunda bırakmanızda hoş değil. Ben böyle şeylere karşıyım, ileride allah korusun bir tatsızlık olur eşinizle aranızda, derler işte bu evi ben aldım parasını ben ödedim vs karşınıza çıkar. Ben olsam kendi evimi borç harç yne kendim alırdım ve kimseden azıcık bile katkı yapsın istemezdim.

eskiler biraz cimri biz gencız gozumuzu karartıp 30bın 50bın kredı cekıoruz ama onlar yokluk görmüş insanlar...

ev sözü vermişler ama bu söz sadece kayınbabanızn sözü değil eşinizinde sözü..

adama sürekli 10bın kredi çek 7 bın kredi cek diye evlerıne gitmek küslük yapmak tuhaf..

bir de bana çok fazla para hesabı yapıorsunuz gibi geldi... canınızı eşinizi ailelerinizi şöyle şeyler için üzmeyin...güzelce bi eviniz olmus evlenmıssınz mutlusunuz herkes kendı evınde yagında kavrulsun gıtsın bosverın...

ev şuan sizin üstünüze değil mi?

bence öyle yada böyle bir eve sahip olmuşsunuz.. kayınbabanız da birazcık yardım etmiş sizin istediğiniz kadar değil belki ama sonuçta insallarn yıllarca sahip olamadgı şeyi almışssınız hayırlı olsun inşallah...

çalışır kaparsınız bu kadar yapmıssınz 7bınde mı tıkandınz kaldınz? onuda istemeyiverin ödeyin gitsin karşı tarafta hak iddaa edemesin böylelikle ne sizin canınız sıkılsın ne onların...

evet bizim üzerimize, cok tesekkurler sagolun. ama benım ve esımın sıkıldıgımız nokta verılen sozlerın tutulmamıs olması ve ustune ustluk yapmadıgı halde yaptım demesı.. :(

yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. kayınpeder de az çok yardım etmiş. durumuna şükret. bizimki değil ev almaya yardım etmek, kendi paramızla araba aldığımız için demediğini bırakmadı.
çok da az bir para kalmış. kendi ailenin durumu çok iyi demişsin ya. 7000 de onlar ödese?

yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. kayınpeder de az çok yardım etmiş. durumuna şükret. bizimki değil ev almaya yardım etmek, kendi paramızla araba aldığımız için demediğini bırakmadı.
çok da az bir para kalmış. kendi ailenin durumu çok iyi demişsin ya. 7000 de onlar ödese?

onlar da odeyebılır ama kp evlenme arıfesınde soz verdıgı ıcın ondan beklıyorlar tabıı, artık bız odeyecegız orası kesın de.. bir suru tatsızlık yanımıza kaldı

evet bizim üzerimize, cok tesekkurler sagolun. ama benım ve esımın sıkıldıgımız nokta verılen sozlerın tutulmamıs olması ve ustune ustluk yapmadıgı halde yaptım demesı.. :(

canım ama adam size öyle bir söz vermemiş ki. siz adamı zorlayarak söz almışsınız. belli ki durumu yetmemiş. kimse kimseye ev almak zorunda değil ki. herkesin durumu da güllük gülistanlık olmuyor malesef. dediğim gibi ailenin durumunun çok iyi olduğuınu söylemişsin ama size her hangi bir katkıları olmamış. 7000i bari borç vererek karşılasalar durum çözülür:31:

ben olsam bu laftan sonra düşmem peşine..
kandırmış gibi olmuş doğru ama kendiniz alırsanız söz hakkıda olmaz...
diğer evde kendi üstüne olduğu için ödemiş zaten..
demekki zaten başından beri niyeti yoktu sizin üzerinize bi ev almaya...

bizde böyle durumlar pek olmadığı için bana tuhaf geliyor.aile de olsa iki yetişkinin evini bir başkasına aldırmak.sonuçta o sözü sizin aileniz istediği için vermek zorunda kalmış.madem öyle kendi denginiz olan bir aile ve eş seçimine gitseydiniz.boşanma bunun için olabilir mi?orada boşanma lafı geçiyor konuda.oysa ki önemli olan evlilikte mutlu olmaktır.ben kendi ailemin bile evini satın alıyorum.kendi annem babam da olsa onlardan öyle bir beklentim yok.kimse benim oturacağım evi almak zorunda değil.he gönülden koparsa,isteyerek birisi kalkıp bu evi size aldım,hediye ediyorum dese ve bir beklentisi olmasa belki.mesela eşinizin ailesi çok zengin olur belki öyle birşey beklenebilir.bence o adamdan daha fazla birşey beklemeniz hoş değil.yapabileceğini yapmıştır.

egitim durumunuz ve ailenizin maddi gücü esinizinkinden yüksek diye durumu dengelemek icin kayınpederinizden ev almasını istediniz öyle mi ben mi yanlıs anladım

Bir babayı nasıl ev alma zorunluluğunda bırakıyosunuz.kadın ve erkek eşittir eşinizin iş durumu sizinkinden düşük olabilir.
düşük olması sizin onlara maddi yönden mecburiyet getirmeniz anlamına gelmiyor malesef.
çocuğu yetiştir üstünede zorla ev al paşa gibi yaşasınlar.o ana baba okadar kolay yollardanmı geçmişler ki,veya kayınvalidenizdemi kayınbabanızın ailesinden evmi istemiş.

kayınbabanızın yerinde olsam ne o sözü verirdim nede o düğünü yapardım.

ben eşimle evlenirken bırakın ev konusunu ne düğün yaparken nede eşya alırken anne ve babasının kuruşu geçmedi.

benim ailem ve ben hiçte bu konuda diretme yapmadık benim huzurum ne evde nede eşyada çünkü

Bir babayı nasıl ev alma zorunluluğunda bırakıyosunuz.kadın ve erkek eşittir eşinizin iş durumu sizinkinden düşük olabilir.
düşük olması sizin onlara maddi yönden mecburiyet getirmeniz anlamına gelmiyor malesef.
çocuğu yetiştir üstünede zorla ev al paşa gibi yaşasınlar.o ana baba okadar kolay yollardanmı geçmişler ki,veya kayınvalidenizdemi kayınbabanızın ailesinden evmi istemiş.

kayınbabanızın yerinde olsam ne o sözü verirdim nede o düğünü yapardım.

ben eşimle evlenirken bırakın ev konusunu ne düğün yaparken nede eşya alırken anne ve babasının kuruşu geçmedi.

benim ailem ve ben hiçte bu konuda diretme yapmadık benim huzurum ne evde nede eşyada çünkü

aynen yaa benim kv ler de düğünde takılanları aldılar elimden. Ama düğün borçlarını kapamışlardı. Benim eşimin durumu da benden düşük. ama ne ailem ne ben onlardan ev , araba vs istemedik. İsteseydik küçük duruma düşerdik , yani şahsen ben utanırdım ev alın demeye. Annem hep demiştir önemli olan huzurlu olmanız diye, canım annem...:16:

Bence boşverin gitsin, kayınpederiniz size ev falan almamış, verdiği sözü tutmamış ama eşiniz babasının sözünü tutmadığını biliyor ya önemli olan bu, öyle böyle kendi çabalarınızla tapusu size ait bir eviniz var artık, Allah ağız tadıyla güle güle oturmak nasip etsin:nazar: siz almışsınız sizin eviniz, en zevklisi de kayınpederiniz karışamayacak, tepesi attığında çıkın diyemeyecek, ben sıkıştım evi satıyorum başınızın çaresine bakın diyemeyecek, evinizin tadını çıkarın, kayınpederiniz için ağzınızın tadını bozmayın:34:
Hayırlısıyla oturun inşaallah:nazar:

aileniz en azından ev alsınlar da ikna olalım demiş. aslında hanlar hamamlar almaları gerekiyordu hiçbirini alamadılar durumları yetmedi o zaman bari bir tane ev alın göstermelik mi dediler. Mantık bu mu pek anlayamadım? :44:eşinizin ailesi bırakın ev almayı düğün yapmaya dahi mecbur değiller. Oğlumu alana yanında ev bedava diye pazarda satışa çıkarmadı ki oğlunu. Bence siz öyle söyleyince kabul etmek zorunda kalmış. ev almak kolay iş mi?

sizin durumunuza gelince tutmamış sözünü tamam ama 7000 lira için sevdiğiniz adamdan boşanmak aklınızdan geçiyor. demek ki maddiyata çok düşkünsünüz. ayrıca kendi aileniz bu parayı ödeyebilir. söz verildi bir kere diye onlardan bekliyorlar demişsiniz. ailenizin bir söz için kızlarına sıkıntı çektirmesi de garip.

7000 lirayı sizin ödemeniz sizin karınıza olacaktır. göğsünüzü gere gere ev benim diyeceksiniz ama eğer zorla onu da kayınpederinize ödetirseniz herhalde benim demeye yüzünüz olmaz. çünkü zorla baskıyla yapacaksınız bu işi. ne diyeceksiniz adam ödemiyordu kocam bir yandan ben bir yandan bastırdık aldık 7000 erdik muradımıza mı? :1:

Bazi arkadaslara katiliyorum. Kimse kimseye ev almak zorunda degil. Zaten anlasilan adam gonlunden gectigi icin soz vermemis. Ev aldirilmak mecburiyetinde birakilmis ki bu da cok cirkin bir davranis. Simdi senin ailen vay bizim kiz daha egitimli, maddi durumu iyi, o zaman bari bir ev alin ikna olalim mi dedi? Cok ilginc. Sizin bu meseleden bosanmayi dusunmeniz de bir o kadar garip. Siz ev icin mi evlenmistiniz? Afedersin de sanki seni para karsiligi vermisler bir aileye, para mal gelmeyince geri alcaklar. Senin ailenin bu evlilige ne gibi bir katkisi oldu?

Kayinpederin durumu bu kadar demek ki, sansiniza kusun. Koskoca ev bu, ha deyince alinmiyor. Baska yetiskinlerin oturacagi ev icin bir baskasini sikbogaz etmek de gorgusuzluk. Adamin eti budu bu demek ki yani. Ailenin durumu cok iyiyse ustunu de onlar kapatsin. Gerci ben her zaman evde kim oturacaksa o alsin derim, cok karsiyimdir birilerine bu kadar masraf cikarmaya. Kayinpederinize ev almadi gozuyle degil, ev almamiza yardim etti gozuyle bakip beklentilerinizi azami duzeye indirirseniz sorun kalmaz. Hem bu kadar tatsizlik yasadiktan sonra o evde oturmaya nasil yuzunuz olacak, nasil huzurla oturacaksiniz ben merak icindeyim. Demek sizin ailede isler boyle yuruyor, bana tuhaf geldi.

annesinin telefonlarını açmıyormuş bu yüzden eşiniz. çok üzücü bi durum.

Allah vefalı evlat versin.

Bence boşverin gitsin, kayınpederiniz size ev falan almamış, verdiği sözü tutmamış ama eşiniz babasının sözünü tutmadığını biliyor ya önemli olan bu, öyle böyle kendi çabalarınızla tapusu size ait bir eviniz var artık, Allah ağız tadıyla güle güle oturmak nasip etsin:nazar: siz almışsınız sizin eviniz, en zevklisi de kayınpederiniz karışamayacak, tepesi attığında çıkın diyemeyecek, ben sıkıştım evi satıyorum başınızın çaresine bakın diyemeyecek, evinizin tadını çıkarın, kayınpederiniz için ağzınızın tadını bozmayın:34:
Hayırlısıyla oturun inşaallah:nazar:

Bencede.Ağzınızın tadı yerindeyse sorun yok.Ev alsa bu sefer ev daldım diye dillendirse devamlı o daha zor

egitim durumunuz ve ailenizin maddi gücü esinizinkinden yüksek diye durumu dengelemek icin kayınpederinizden ev almasını istediniz öyle mi ben mi yanlıs anladım

yok artık grçekten mi? eğer böyleyse bi yaşıma daha girmiş olucam.

k.peder adına çok üzüldüm..

Back
X