Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar,belli markaların kavanoz meyva püreleri muhallebileri var.sürekli değil ama dışarda falan pratik oluyor.ancak zararlı diyenler var.bi fikriniz varmı?
Ben kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum sonuçta koruyucu madde vardır onların içinde sonra hangi şartlarda yapılıyor bilmiyoruz en sağlıklısı evde kendimizin hazırlaması diye düşünüyorum..
güvenilir marka diye kullandık ve sütlacı zaman zaman yine alıyoruz.
doğru sonuçta koruyucu vardır.
2 sene nasıl dayanacak?
güvenilir marka diye kullandık ve sütlacı zaman zaman yine alıyoruz.
doğru sonuçta koruyucu vardır.
2 sene nasıl dayanacak?
tabii ki koruyucu olmazsa dayanmaz ee bebeğe vitamin olsun diye tam aksine vücuduna kimyasal katkılı şeyler vermek ne kadar doğru tartışılır organik olsalarda koruyucu onlard da var en iyisi kendimiz yapalım hanımlar altı üstü 2 meyve rendeleyecez ne var onda değil mi ama
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
ben koruyucu olduğuna inanmıyorum,mecbur kalırsam yediriyorum,çok yorgunsam,misafirde veya dışardaysam...
benim oğlum kavanozdaki meyve pürlerini yemedi mamaların yanında hediye olarak gelenleri vermiştim aslında bebeğe verilmesi taraftarı da değilim sonuçta dayansın diye içine kim bilir ne koyuyolar
ben dışardayken yanıma bir tane muz alıyorum onu veriyorum hem pratik hemde daha sağlıklı sizde deneyin isterseniz
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
öğrenc.yken konserve fabfikasında çalıştım.2 sene bozulmadan nasıl olcak diyorsunuz.aslında meyveler oksicenle temasta bulunduğu zaman buzulur.kavanozlar doldurulur kapakları koyma ve kapatma makinesi var ordan geçiyorlar sonra kaynamak için kazanlara geçiyorlar.her gida için farklı sürede orda kalır.bu şekilde kavanozdaki oksijen çıkıyor.
Yani meyve sebseleri kavanoza koyduğu zaman tazeliği nekadar ise yaklaşık iki sene aynı kalır.
ama meyveler sebzeler tazemi organik mi bu konuda pek emin değilim.kirli hava ve kirli sulları kimse durduramaz.maalesef çocuklarımızı böyle bir ortamda büyütmek zorundayız.
ben kavanoz mamalarından alıyorum milupanın tavuklu olanından çünkü açılımından sadece 48 saat içinde tüketülmeli ve organik kızımda seviyor onu sulandırıyorum içinede başka mamalardan katıp kıvam yapıyorum ama sadece organikler tercihim.....başkada almadım sadece normal mamalardan veriyorum arada....
öğrenc.yken konserve fabfikasında çalıştım.2 sene bozulmadan nasıl olcak diyorsunuz.aslında meyveler oksicenle temasta bulunduğu zaman buzulur.kavanozlar doldurulur kapakları koyma ve kapatma makinesi var ordan geçiyorlar sonra kaynamak için kazanlara geçiyorlar.her gida için farklı sürede orda kalır.bu şekilde kavanozdaki oksijen çıkıyor.
Yani meyve sebseleri kavanoza koyduğu zaman tazeliği nekadar ise yaklaşık iki sene aynı kalır.
ama meyveler sebzeler tazemi organik mi bu konuda pek emin değilim.kirli hava ve kirli sulları kimse durduramaz.maalesef çocuklarımızı böyle bir ortamda büyütmek zorundayız.
arkadaşa katılıyorum evde yapılan konserve misali sonuçta evde koruyucu madde koymuyoruz ama 1-2 sene dayanıyor. tabi bebişlere evde hazırlamak daha iyi taze taze ama dışarısı için kolaylık diye düşünüyorum.
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
evet evde yaptığımız kavanozlar iki sene bozulmuyor.Hiç bir şey de koymuyoruz.Babaannem kuruyucu madde ne olduğunu bilmiyor bile de ne kalşdı kullansın.
derinin annesi
Kayıtlı Üye
sureklı degıl ama o an evde hazırlayabılecegım bısey yoksa yada dısarı cıkıyorsam kullanıyorum kavanoz mamalarını.suan sadece sutlac yıyor oglum meyvelı olanları yemıyor.dısarı cıkarken sutlac ve kavanoza koydugum yogurdu alıyorum yanıma
valla arkadaşlar ben özellikle meyve olarak devamlı kavanoz maması kullanıyorum... oğlum çok severek yiyor bazen günde 3 kavanoz yediği oluyor... onların içinde hiçbir koruyucu madde yok.. zaten dikkat ederseniz açıldıktan sonra 24 saat dayanıyorlar en fazla... içindekiler kısmını okursanız koruyucu madde olarak c vitamini konulduğunu görürsünüz... içim gayet rahat... doktorumuzada sormuştum, gönül rahatlığıyla kullan dedi... hatta falanca markanın balıklı maması var özellikle o çok faydalı... hepinize tavsiye ederim... oğlumun doğum kilosu 2310 gr. boyuda 46 cm di... şu an 13. ayı bitti allaha şükür... geçen ay ki kontrolünde doktoru gelişimini çok iyi buldu... kilosu 9800 gr. boyuda 78 cm. olmuştu... sağlığıda gayet yerinde... bence evde hazırladığımız meyvelerden çok daha fazla sağlıklı o mamalar... dışardan aldığımız meyve sebzeler ne kadar sağlıklı ki; en azından bunlar özel olarak bebeklerimiz için hazırlanmış... hemde ekonomikler... tabi herkesin prensipleri var.... bebeklerinize öpücükler ve sevgiler hepinize...
bende güvenilir bulduğum markaların kavonoz maması olsun,kaşık maması olsun güveniyorum.hem çok pratik hem de bizim evde hazırladığımızdan çok daha özenle seçilmiş meyve ve sebzeler konuluyor içine.sonra temizlenmesi,pişirilmesi filan bebeklere göre hazırlanıyor.yani evde yapılandan daha iyidir.uzun süre saklanmasına gelince hava almayacak şekilde özel olarak ambalajlanıyorlar.bende evimde kış için çeşitli konserveler yaparım ordan çok iyi biliyorum.koruyucu olarak tuz bile koymadan uzun süre saklıyabiliyorsam,bu işi fabrikalarda çok daha iyi yapıyorlardır.benim içim rahat.içinde koruyucu katkı maddesi olsa kapağı açıldıktan sonra 48 saat değil,çok daha uzun dayanırdı
biz de çok kullandık.
ama kızlar ya berbat kokuyor.
gecen gun eşim alıyordu kasada bıraktırdım.
4 sene dayanır mı yav bi meyve . kendimiz rendelesek ya da sıksak hemen verin vitamini ölmesin diyolar kendileri kavanoz yapınca 48 saat de durabiliyor kapagı açılınca.
mecbur kaldım aldım canı9m yedide ama her kafama göre almadım milupanınkini en çok tercih etmiştim bu zmana kadar ama şimdilerde ondanada sıkılınca bebelac ve ülkerinkilerinide arad artık yedirdiğim oluyor çünkü evde hazırladıklarımı yemiyor....
ben zararlı olacağını sanmıyorum
yoksa tabiki iki meyveyi soyup rendelmek çok zor bişey değil ama dışarıdan aldığımız meyve ve sebzeler nekadar katkısız nekadar sağlıklıdırkı? onlarada kimyasal gübreler ve ilaçlar kullanılıyorlar sonuçta
organik denilenlere bile ben çokda güvenmiyorum
en iyisi galiba sebze ve meyveleri kendi bahçelerimizde yetiştirip bebeklere onları yedirmemiz ama onada canmı dayanır nasıl yetişilecek okadar işe kafamçokkarıştı
bende yeni başladım vermeye kovonoz meyve pürelerini kendi evde yapıyorum ama arada onlardan veriyorum severek yiyor kızızm koruyucu madde olsa üstünde yazarlardı yaa
kendi bahçem olmadığı için 4. ayından beri kızıma kavanoz maması yediriyorum,şu an 9 aylık gelişimi oldukça güzel maşallah. Dışarıda organik diye satılan hiç bir meyve sebzeye güvenmiyorum,hormonsuz olsa,ilaçlı,ilaçsız olsa suni gübreli.En azından mama firmaları sürekli denetim altında,pazardaki mehmet ağayı kim denetliyor KıMSE.
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
benim tercihim hipp.Hemde baya cesitleri var hemde purenin tadi gercek meyve tadina benziyor.
2012 yeni bir ben
Kayıtlı Üye
6 aylık bir erkek bebiş annesi olarak bu zamana kadar asla hazır mama yogurt meye puresi asla vermedim verme taraftarıda deilim dısarı cıkıcaksanız evinizde termoslu biberon bulundurun evde mamayı yapıp koyun içine sıcaklıgı yaptınız andaki gibi kalıyo ihtiyacınız olunca cıkarın hazır pişmiş mamayı verin bebişlere heleki bebişiniz biberona alısıksa lup lup içer mamayı benimki biberon almadıgı için ben mama kasesi ve kasıgıda tasıyorum yanımda yeterki bebişim saglıklı beslensin inanın bebişinizin saglısı sizin gezmenizden onemli deil yada ben ole dusunuyorum meyve puresi veya yogurt içinde aynısı gecerli canlarım