Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kavala Kurabiyesi - Sinangil Unları Sponsorluğunda

Elhan

Nirvana
Pro Üye
16 Mart 2008
45.443
220.808
Merhaba mutfak dostları
Öncelikle Nevruz Bayramınızı kutlarım.
Günler günler sonra mutfağımı kurabiye kokusu sardı öyle heyecan verici ki iyi ki sizlerleyim.
Kavala kurabiyesini keyifle yaptım sizlerle tarifimi paylaşmak istiyorum.

MALZEMELER
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarımçay bardağı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1su bardağı un( kavrulacak ) (200gr)
1su bardağı iri öğütülmüş badem unu( kavrulacak)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un kıvama göre artirabilirsiniz

• Öncelikle undan 1 su bardağı (200 ml) ayırıp orta ateşte kavurmaya başlayalım. Kokusu çıkıp rengi dönünce soğuması için kenara alalım.

• Yoğurma kabına tereyağı, pudra şekeri, vanilin, kabartma tozu, ve soğumuş kavrulmuş unu ilave ederek güzelce yoğuralım.

• Diğer taraftan kalan unu (kavrulmamış olanı) yavaşça ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. (unun hepsini kullanmak zorunda değilsiniz kıvamı tutturun yeter. )
  • Son olarak orta büyüklükte çekilmiş bademleri de ekleyelim.

• Düz bir zemine un serpelim hamuru alalım üstüne yağlı kağıt kapatıp dilediğimiz kalınlıkta açalım.
  • Ay şeklinde kalıbınız varsa onla yoksa da çay bardağı yardımıyla keselim.

• Fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

• Fırında çıkınca soğumasını bekleyelim ve pudra şekerine bulayalım. Afiyet olsun.
SUNUM

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık ablam kavala kurabiyesine bayılırımSende çok güzel yapmışsın
Yarışmada bol şans diliyorum

Ellerine emeğine sağlık ablacim çokkkk güzel olmuş başarılar diliyorum

Kim demiş sunum yapamiyon diye acayip güzel gözüküyor, bayıldım sunumada kurabişede ayy çok severim badem candır başarılar dilerim canım ablam ellerine sağlık

Ellerine emeğine sağlık ablam kavala kurabiyesine bayılırımSende çok güzel yapmışsın
Yarışmada bol şans diliyorum
Çok teşekkür ederim nevrestem.
Şu ana kadar gerçekten içim buruktu ...beğenilmek niye bu kadar mutlu eder insanı bilmem ki
Ellerine emeğine sağlık ablacim çokkkk güzel olmuş başarılar diliyorum
Filizim nasıl hafifledim anlatamam...ben de teşekkür ederim sana...
Ah cok severim bendee
ellerine saglik abla başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim yaşnazim. Fotoğraf falan çekeceğim derdi olmasa çok çabuk yapılıyor hemen yap ye kuzum...
Kim demiş sunum yapamiyon diye acayip güzel gözüküyor, bayıldım sunumada kurabişede ayy çok severim badem candır başarılar dilerim canım ablam ellerine sağlık
Çok teşekkür ederim canım beğendiğine çok sevindim . ikimize de başarılar dilerim.
Kavala mı ellerine sağlık, başarılar dilerim ablaM
Kavala kıyır kıyır müthiş bir kurabiye gerçekten. Teşekkür ederim canım
Elhan abla bi daha katılmasın evinin deniz manzarası var.
Güzel Mervem bugünkü enerjin çok güzel...seni üzdüm diye düşünüyordum... nasıl mutlu ettin beni bilemezsin...tüm kurabiyeleri kutulayip sana gönderesim var
Aynen çok havalı
Ablamın kurabiyeler sınav zamanına denk geldi.Yoğun olmasa o sahile inecektiDua edin sadece manzarası var ve çok güzel olmuş
O sahile bir gün inilecek ama içimde kaldı nevrestem..
Valla evden kuş bakışı sahilden daha güzel
İlkbaharda kahveye beklerim mervecim...
Aynen ışık falanda çok iyi olmuşRadyosu ayrı bir hava katmış
tekrar teşekkür ederim canım
Eline sağlık Elhan ablacım başarılar dilerim
Sağ olasın bitanem birlikte olsun inşallah
Eline sağlık öğretmenim başarılar dilerim
Wunderlost'um çok teşekkür ederim canım

Aşkolsun ablacım. Yarışmada başarılar

Ablam muhteşemsin

Ellerinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…